Öyle de işin ucunda dusmek var dogum kolay olsun diye o anda doğurmak da var .birde kalça kırığı cabası.oturamiyorum ki ben alaturkaya. Hastanede gireyim dedim girdigim gibi çıktım.birde bebek cok aşağıda benim ya sıkışır diye korkuyor m yavrumuO maddeyi bende atladım zira geçenlerde misafirlikte kullanayım dedim iki gün belim ağrıdı bacağıma vurdu ağrısı topalladım ama keşke alaturkaya girebilsek bacaklara güç lazım o çömelmeler öyle faydalı ki
Ben normalde de alaturka kullanırdim. Hamilelikte de degistirmedim en başından beri hep alaturka tuvalet kullandım hiç zorlanmıyorum sanırım alıştı benim kaslar.O maddeyi bende atladım zira geçenlerde misafirlikte kullanayım dedim iki gün belim ağrıdı bacağıma vurdu ağrısı topalladım ama keşke alaturkaya girebilsek bacaklara güç lazım o çömelmeler öyle faydalı ki
Günün çok da erken değil takvime bakınca. Sen dikkat et eksiğini sakin sakin tamamla bir yandan da kendini takip et bebisler 37 den sonra her an gelebilir çünkü. Korkmamaya panik yapmamaya çalış. Yanında kimse var mı ?Kızlar sancım var acaba doğum mu başladı adet sancısı gibi hafif hafif.. Birde sürekli büyük tuvaletm var gibi ama bişey yok.. Kızlar dha günüm var ya hayırlısı ile şimdi olmasın hazır degilim
Yok cnm benımde öyle bende hep geliyor sanıyorum ama yok hala içimde aynen afedersin popoda baskı gibi hissediyosun muhtemelen benımde öyleKızlar sancım var acaba doğum mu başladı adet sancısı gibi hafif hafif.. Birde sürekli büyük tuvaletm var gibi ama bişey yok.. Kızlar dha günüm var ya hayırlısı ile şimdi olmasın hazır degilim
Bir arkadasim sizin gibiydi, 34 ya da 35'te dogum yapti ama bebegin gelisimi cok iyiydi kuvoze bile girmedi cok sukur. Bozmayin moralinizi, sormustum o arkadasa neyle beslendin diye, bol bol ceviz ve zeytin demistiNeredeyse 3 haftadır 2 3 cm acilmayla duruyorum neyseki sancim yok yurumeye korkuyorum artar diye serviks olmus 20 mm keske bende sizler gibi olsaydim
Panik yapma cnm sancıların ne kdr sürüyo 1 dk kaya yakın sürmesi lazımmış eğer öyleyse ufakdan neyin eksikse hazırlan sakin ol sancır sıklaşınca arar haber verirsin eşine veya ailene
Dakika tut 5 dakikada bir gelip 45 50 saniye sürmesi gerekliymiş. Belinden karnına doğru gelen ağrı oluyoms
Pozisyon değiştirince geçiyor mu sancın? Bi duşa mı girsen? Hazır mı çantan sancıların sıklığını da süreyle tut bakalım
Sümüksü bi akıntı geldi mi kontrol et kendini
Günün çok da erken değil takvime bakınca. Sen dikkat et eksiğini sakin sakin tamamla bir yandan da kendini takip et bebisler 37 den sonra her an gelebilir çünkü. Korkmamaya panik yapmamaya çalış. Yanında kimse var mı ?
Yok cnm benımde öyle bende hep geliyor sanıyorum ama yok hala içimde aynen afedersin popoda baskı gibi hissediyosun muhtemelen benımde öyle
Kızlar tek tek alıntıları okuyamadım.
Hepinize çok teşekkür ederim.
Saat sabah'ın 6sı ve ben henüz hiç uyuyamadım.
Oğluşumu koklamak o kadar güzel ki...
Çok şükür çok güzel bir doğumum oldu.
Bu saat oldu ,daha 1 serum ağrı kesici verdiler 11 de o kadar. Devamını ben isteyince verecekler.
Kendi kendime kalkıp oturuyorum ,kendi wc işimi hallediyorum,oğluşumu bol bol emziriyorum.
Annem hafif topallasa da o kalıyor yanımda..
Kısacası hiç ilk doğumdaki kötü tecrübeleri yaşamadım diyebilirim.
Ağrım hiç yok diyemem ,illa ki oluyor ama dayanırsanız mükafatını alıyorsunuz.
Benim sezeryan olacak olanlara tek tavsiyem güçlü olup bol bol yürüyün...
Şimdilik bu kadar.
Ara ara gelirim yine..
maşallah sana ve bebeğine Allah analı babalı büyütsün sağlıkla huzurla...Kızlar tek tek alıntıları okuyamadım.
Hepinize çok teşekkür ederim.
Saat sabah'ın 6sı ve ben henüz hiç uyuyamadım.
Oğluşumu koklamak o kadar güzel ki...
Çok şükür çok güzel bir doğumum oldu.
Bu saat oldu ,daha 1 serum ağrı kesici verdiler 11 de o kadar. Devamını ben isteyince verecekler.
Kendi kendime kalkıp oturuyorum ,kendi wc işimi hallediyorum,oğluşumu bol bol emziriyorum.
Annem hafif topallasa da o kalıyor yanımda..
Kısacası hiç ilk doğumdaki kötü tecrübeleri yaşamadım diyebilirim.
Ağrım hiç yok diyemem ,illa ki oluyor ama dayanırsanız mükafatını alıyorsunuz.
Benim sezeryan olacak olanlara tek tavsiyem güçlü olup bol bol yürüyün...
Şimdilik bu kadar.
Ara ara gelirim yine..
yok istemedi ek ücret..hurma sevmediğim için 5 tane fln ancak yemişimdir toplamda..yürüyüş yaptım plates topunda zıpladım..yere bagdaş kurup oturdum ..bikaç saat çeksem o sancıyı dayanamazdım ama az sürdü elhamdülillahK Kanatlarimruhumda herhangi bi ücret istedimi doktorun ne güzel baya hızlı olmuş yrüyüş mü çok yaptın veya egzersiz mi yada hurma mı çok yedin
Sakin ol cnm uyu bakıyım biraz hayırlısıyla gelsin inşallah habrr verdin mi birilerineKızlar geliyor sancım 15_20 sn sürüyor.. Gidiyor tekrar olarak bazen 5 bazen 10 dk sonra geliyor uyumaya çalışayım herseyimiz hazır çok şükür sadece beşiği yarın alacaktık. Dua edin
Faydası olmuş demekki bende yürüyüş yapsam iyi olcak ama havalar hep soğuk gitti hasta olmakdan korkuyrm kısmet artık bizimki nasıl gelcek acabayok istemedi ek ücret..hurma sevmediğim için 5 tane fln ancak yemişimdir toplamda..yürüyüş yaptım plates topunda zıpladım..yere bagdaş kurup oturdum ..bikaç saat çeksem o sancıyı dayanamazdım ama az sürdü elhamdülillah
ayy özendim valla inşallah bizimde öyle rahat geçer. Allah ana lı babalı büyütsün.merhaba ..hepinize teşekkür ederim..Rabbim herkesi hayırla kavuştursun inşallah... geçeyim doğum hikayemepazartesi akşama doğru duşa girmiştim ..duştan sonra bi iki damla kan gelmişti..öyle sümüksü fln değildi..ertesi sabah doktora gittim herşey normal rahim yolu kapalı dedi..akşam 23 .50 de suyum geldi ve hemen hastaneye gittik..açıkçası bu kadar hızlı beklemiyordum..herkesde nasıl oluyor bilmem ama benden baya su geldi ama korkulacak bişe olmadı..hemen açıklığa baktılar 2 cm miş..sancı başlamış ama acı hissetmedim..ilk doğumsa sabahı bulur dediler.odaya aldılar 1 saat sonra 3 dk da bir gelen sancılar başladı..sonra 2 dk ya bir düştü sancılar .. açıklık 5 cm olmuş sanılandan çok daha hızlı ilerledi..doktoru aradılar ..dk da 1 e düşünce çatala aldılar ve 4-5 ıkınmadan sonra geldi bebişim...çok şukur tüm bu süreç en fazla 3 saat sürdü...sancılar sıklaşınca kendimi ve bebeğimi dinledim..sonunun mutluluk olacağını düşündüm..Anneliğin ne kadar kutsal olduğunu tüm bunların çok doğal ve mükemmel bi düzen olduğuna inandım..pes edecek duruma gelmedim çok şükür ve sağlıkla kavuştum evladıma...hemen emmeye başladı miniğim..dün öğlen de eve gönderdiler..bikaç dikişim var ama her işimi yapabiliyorum..eve gelince duşa girdim bebeğim de izin verdi uyudum kendime geldim ..şuan ikimiz de iyiyiz ve yüzüne her baktığımda şükürler ediyorum Rabbime...siz de en güzel sekilde kavuşursunuz inşallah...
@bretta evt kayserideyim erciyes hastanesinde yaptım doğumu..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?