Bu ara benim de ellerim sisio normalde odemim.falan olmadı ..Uyusma da gayet normal kapatamiom kalkinca ellerimi..Günaydın kızlar
Bu arada uyanınca el ayak şişmesi dışında ellerde uyuşukluk oluyor . Normaldi dimi ?
Bnmkinin lafı sözüde bitmez herşeyi çok iyi bilir ya yönlendirmeye çalışır beni sitrese sokucak eğer sütüm gelmezse onun yüzünden gelmez hep aklımda o var
İkinci oğlum olacak nasipse. Ve ne sıkıntılar yaşıyorum. Bundan sonrada güzel günlerimiz gibi elbette sıkıntılı zor süreçlerimiz olacak. Ateşlenecek sabahlara kadar başında gözümü kırpmadan bekleyeceğim. Tırnağı acısa benimde canım acıyacak. Ama ileride evlenecekler çocukları olacak ve benim oğllarımın çocuklarını heyecanla bekleme hakkım bile olmayacak. Görmek istemem onlara sorun olacak. Kız annelerinin herşeye hakkı var ama erkek annelerinin hiçbirşeye hakkı yokmuş gibi ben şimdiden çok üzülüyorum. Siz böyle kayınvalidelerinizi yazdıkça benim içinde mi böyle söyleyecekler diyorum.
Canım sorun gelmeleri gitmeleri değil.İkinci oğlum olacak nasipse. Ve ne sıkıntılar yaşıyorum. Bundan sonrada güzel günlerimiz gibi elbette sıkıntılı zor süreçlerimiz olacak. Ateşlenecek sabahlara kadar başında gözümü kırpmadan bekleyeceğim. Tırnağı acısa benimde canım acıyacak. Ama ileride evlenecekler çocukları olacak ve benim oğllarımın çocuklarını heyecanla bekleme hakkım bile olmayacak. Görmek istemem onlara sorun olacak. Kız annelerinin herşeye hakkı var ama erkek annelerinin hiçbirşeye hakkı yokmuş gibi ben şimdiden çok üzülüyorum. Siz böyle kayınvalidelerinizi yazdıkça benim içinde mi böyle söyleyecekler diyorum.
Cnm çok yormasaydın kendini .. herşeyi yapmak istiyoruz ama maalesef sonra acılarla kıvranıyoruz . Sadece yemekleri yapsaydın . Alışveriş işini eşine devret. Toplama işini vs de yApma artık... yazık bedenimizedeBerbat bi gece geçirdimdün annemler geldi yemekti toplamaktı sonra market sonra akşam yemeği fln derken mahvoldum artık bacaklarım beni taşımıyordu akşam yatana yakın yatarken bi baktım ayaklarım balon gibi özellikle bilek kısımları bütün gece sizladi tuvalete giderken zor bastım üstüne aglaya ağlaya geçti gecem şuan hala sizliyo bel dahil belden aşağısı berbat ilk kez dün gece bu kadar çok istedim Allah ima şükür isyan değildi ama nolur Allah ım gelsin artık dedim çünkü çok zorladı dün gece
Benim gibi düşünen biri var herkes bana tuhaf tuhaf bakıyor yaw. Perşembe cuma güzel günler aslında suyunun gelmesinden korkması cumaya da beklerim de neyse perşembe de iyidir.@TuRuNCu geçmiş olsun . Rabbim yavruna yardım etsin inş. Şuan ne durumdasınız ?
@bretta Sanada şimdiden geçmiş olsun diyeyim Doğum oldumu ?
@guzelimm maşallah sende kavuştun bebeğine ... normal yolla kavuşmayı bizede nasip etsin RAbbim. Tabi önceliğimiz sağlık. Tez zamandada sütün gelir inş. Bol su ve dinlenmek şart ... bahsedilen tatlı şerbetler cevizler vs bence su ihtiyacını artırsın diye
blueest stres yapma bence . Zaten kalacağı 1 haftaymış ... dua et 1-2 ay kalmıyor ... şubat annelerinin kayınvalidelerden çektiği nedir.., bizimkiside uzakta ama geldiğinde en az 1 ay kalır gibi geliyor . Bende Doğumdan 1 hafta sonra geldin istiyorum ama 20 sine biletler alınmış . Kayınpeder varken rahat edemem .. yoksa gelsin görsünler tabi torunlarını abartmadan A Armaganhayat benimde Çarşamba takıntım var ama hayırlısı perşembe gelir inş
Hımmm Allah kolaylik versin hiç takmayın kızlar üç maymunu oynayın. Kv beni sabahtan akşama aç bıraktı. Birgün açlıktan bayilacaktim nerdeyse. Ama hiç takmadan geçirmiştim günümü ne yapayım konuşunca dağa çok huzursuz oluyor insanBnmkinin lafı sözüde bitmez herşeyi çok iyi bilir ya yönlendirmeye çalışır beni sitrese sokucak eğer sütüm gelmezse onun yüzünden gelmez hep aklımda o var
Evet bqxi erkekler böyle. Benim de eşim oyleydi. Bana iftira attılar biliyordu yine de sustu. AND içişleri sanki aslında etki altına çabuk giren erkekler bunlar. Aileler de evdeki en salagaı secip onun üzerinden isteklerini yaptırıyor. Benim kp çok zengin mesela ama o da istiyor ki gelinler kül köle olsun değersiz olsun aileleri gelmesin gitmesin. Bunun için her türlü fırıldak çevirir. Tabi is kocada bitiyor. Koca ona uyunca da sonuç bu.... Zaman ya çok akıllı ol tüm açıklarını tatlı tatlı eşine anlat. Eşek yerine konulduğunu bilsin.eşlerimiz sanırım hatali olduklarını bile bile ailelerini tutmayı birakmiycaklar rabbim gözlerini acsin vicdanlarına merhamet versin inşallah seni de bizleri de kv eline koymasın muhtaç etmesin
Ay kızlar haklisiniz ama ben de mavikelime gibi düşünüyorum. Bazen zorunda gidiyor. Ee diyorum ben de aynı emeği veriyorum. Gelinler beni istemeyecek mi ne kadar seve de annem mi gelecek diyecek diyorum. Ay ben de gururluyum biri bişey dese ömrü billahi gitmem evine. İnşallah iyi gelinlerimiz olur. Mavikelime yarın benim de sezeryan im var inşallah. Allah yardım etsin.İkinci oğlum olacak nasipse. Ve ne sıkıntılar yaşıyorum. Bundan sonrada güzel günlerimiz gibi elbette sıkıntılı zor süreçlerimiz olacak. Ateşlenecek sabahlara kadar başında gözümü kırpmadan bekleyeceğim. Tırnağı acısa benimde canım acıyacak. Ama ileride evlenecekler çocukları olacak ve benim oğllarımın çocuklarını heyecanla bekleme hakkım bile olmayacak. Görmek istemem onlara sorun olacak. Kız annelerinin herşeye hakkı var ama erkek annelerinin hiçbirşeye hakkı yokmuş gibi ben şimdiden çok üzülüyorum. Siz böyle kayınvalidelerinizi yazdıkça benim içinde mi böyle söyleyecekler diyorum.
Allah şifa versin canim.Benim şekerim çok yüksek. Allah korusun bebeği kaybetme riskim bile var. Bu güne kadar zor bekledik. Artık doktorumda daha fazla risk almak istemiyor. Bu haftayı yakaladık doğsada sorun olmaz diyor. Suyum fazla. Bebeğinde daha fazla kilo almadan alınmasına karar verdik. Allah korusun ama bebeğiminde şeker hastası olma ihtimali doğuyor. Bekleyip riske atmak istemiyoruz.
Rabbim yavruna acısın be sorunsuz doğumunu yaparsın inş.. bişeyciğide kalmaz inş..Canım senin sonuçların gayet güzel. Olması gereken değerler. İnşallah sonuna kadar böyle devam edersin. Benim açlıklarım 150-160 ın üstünde oluyor hep. Tokluk 300 lerde. Günde 4 defa insilün kullanıyorum. Dozu ölçüme bağlı olarak değişiyor. Bizde genel olarak üç hafta önde gittik hep. Sonucu yarın göreceğiz. Tek dileğim sağlıklı olsun. Hayatını etkileyecek sorunlarla doğmasın başka birşey istemiyorum.
kız neler düşünüp üzüyorsun kendini. böyle stres üzüntü yaparsan sütün tabi olmaz. Her kayınvalide bir degil. herşeyin yeri zamanı varç kız annesi de olsan erkek anneside olsan belli bir yaştan sonra onların kendi hayatı olduğunu kabullenmek zorundasın. ben kayınvalidemi yanımda istiyorum mesela. kızdıgım zamanlarda oluyor mesela bizi yönlendirmeye çalıştığı zamanlarda. ama sırf bunun için kötü diyemem. kız annelerinin yakın olmasının sebebi kızların anneleriyle daha rahat edebilmesi. kızarsın söylersin moralin bozuk olur ters davranırsın. ama kayınvalideye bunu yapsan saygısız kötü gelin olursun. bu da bizim Türk toplumundan kaynaklı bir düşünce. Madem anne kız oluyorsun o zaman anlayış lazım ama malesef çogu kayınvalidede yok. heee şu da var annesinden çok kayınvalidesini sevende var hemde sayıları baya yüksek. Sen gelinlerine kızın gibi yakın olursan emin ol annelerinden çok kıymet verirler sıkma canını şimdiden :)İkinci oğlum olacak nasipse. Ve ne sıkıntılar yaşıyorum. Bundan sonrada güzel günlerimiz gibi elbette sıkıntılı zor süreçlerimiz olacak. Ateşlenecek sabahlara kadar başında gözümü kırpmadan bekleyeceğim. Tırnağı acısa benimde canım acıyacak. Ama ileride evlenecekler çocukları olacak ve benim oğllarımın çocuklarını heyecanla bekleme hakkım bile olmayacak. Görmek istemem onlara sorun olacak. Kız annelerinin herşeye hakkı var ama erkek annelerinin hiçbirşeye hakkı yokmuş gibi ben şimdiden çok üzülüyorum. Siz böyle kayınvalidelerinizi yazdıkça benim içinde mi böyle söyleyecekler diyorum.
Yok cnm bende de oluyor öğleye doğru çözülür hatta ben ilk üç parmağı mi ciddi ciddi kullanamıyorum. Ağrı bileklerine koluma kadar indi. Normalmiş yani.Günaydın kızlar
Bu arada uyanınca el ayak şişmesi dışında ellerde uyuşukluk oluyor . Normaldi dimi ?
Benim de ayni ve benim de 2. Oglum olcak kismetse. Resmen kendimk gordum seni okurkenCanım senin sonuçların gayet güzel. Olması gereken değerler. İnşallah sonuna kadar böyle devam edersin. Benim açlıklarım 150-160 ın üstünde oluyor hep. Tokluk 300 lerde. Günde 4 defa insilün kullanıyorum. Dozu ölçüme bağlı olarak değişiyor. Bizde genel olarak üç hafta önde gittik hep. Sonucu yarın göreceğiz. Tek dileğim sağlıklı olsun. Hayatını etkileyecek sorunlarla doğmasın başka birşey istemiyorum.
Annem benden fenaCnm çok yormasaydın kendini .. herşeyi yapmak istiyoruz ama maalesef sonra acılarla kıvranıyoruz . Sadece yemekleri yapsaydın . Alışveriş işini eşine devret. Toplama işini vs de yApma artık... yazık bedenimizede
Bende gözle görülür bir şişlik yok ama yumruk yapıp sıkmaya çalışıyorum olmuyor acıyorBu ara benim de ellerim sisio normalde odemim.falan olmadı ..Uyusma da gayet normal kapatamiom kalkinca ellerimi..
Bu zamanlarda zaten dinlenemiyo vücut ben artık yatamıyrm sürekli oturur vaziyetteyim yatınca zaten rahat edemiyrm bide kalkmak için uğraşıyrm hergün daha ağırlaşmış hissediyrm kendimiBerbat bi gece geçirdimdün annemler geldi yemekti toplamaktı sonra market sonra akşam yemeği fln derken mahvoldum artık bacaklarım beni taşımıyordu akşam yatana yakın yatarken bi baktım ayaklarım balon gibi özellikle bilek kısımları bütün gece sizladi tuvalete giderken zor bastım üstüne aglaya ağlaya geçti gecem şuan hala sizliyo bel dahil belden aşağısı berbat ilk kez dün gece bu kadar çok istedim Allah ima şükür isyan değildi ama nolur Allah ım gelsin artık dedim çünkü çok zorladı dün gece
Amin inşallah canım bazen tepki gösteriyim diyrm sonra da büyür diye korkuyrm kaynannm lafını çekinen bi insan değil çünkü işin içinden çıkamam die susup arkamı dönüyrmAynen benimki de öyle hep yönetmeye çalışıyor beni. Annem de buna tahammül edemiyor. İkisi de kalır Yanımda ve birbirlerine girececekler diye korkuyorum. Çok eski kafalı bir kv benimki mama verme sezeryan olma ilaç kullanma bu zamana kadar hep karıştı ve kendinin söylediğine katılmasam ya da dediğini yapmasam günlerce surat astı ve laf vurdu. Eşimin yanında masum görünüyor başkalarının yanında beni yerden yere vuruyor. Allah yardımcımız olsun en çok da sütüm kesilirse üzülürüm. O yüzden takmamaya çalışmalıyız hepimiz kızlar.
Canım benim üzülme herkes bir değil ki. Benim annem de kendi annesiyle küs ama kv siyle hergün arar konuşurlar annem gibi seviyorum kadını der. Bizler de öyleydik. Bize kim iyi ve hoşgörülü davranırsa onu severdik. Tek sorun kv ler gelinleri yönetmeye çalışıyor bütün sorunlar da burdan çıkıyor. Halbuki gelinleri ayrı bir birey olarak görseler sorun olmayacak
Hem de bizim zamanımıza kadar ohoo modern kaynana oluruz biz
Yapcak bişey yok zaten de bu gerginlikde okdr zor ki tahammül etmesiBenim gibi düşünen biri var herkes bana tuhaf tuhaf bakıyor yaw. Perşembe cuma güzel günler aslında suyunun gelmesinden korkması cumaya da beklerim de neyse perşembe de iyidir.
Hımmm Allah kolaylik versin hiç takmayın kızlar üç maymunu oynayın. Kv beni sabahtan akşama aç bıraktı. Birgün açlıktan bayilacaktim nerdeyse. Ama hiç takmadan geçirmiştim günümü ne yapayım konuşunca dağa çok huzursuz oluyor insan
Evet bqxi erkekler böyle. Benim de eşim oyleydi. Bana iftira attılar biliyordu yine de sustu. AND içişleri sanki aslında etki altına çabuk giren erkekler bunlar. Aileler de evdeki en salagaı secip onun üzerinden isteklerini yaptırıyor. Benim kp çok zengin mesela ama o da istiyor ki gelinler kül köle olsun değersiz olsun aileleri gelmesin gitmesin. Bunun için her türlü fırıldak çevirir. Tabi is kocada bitiyor. Koca ona uyunca da sonuç bu.... Zaman ya çok akıllı ol tüm açıklarını tatlı tatlı eşine anlat. Eşek yerine konulduğunu bilsin.
Ay kızlar haklisiniz ama ben de mavikelime gibi düşünüyorum. Bazen zorunda gidiyor. Ee diyorum ben de aynı emeği veriyorum. Gelinler beni istemeyecek mi ne kadar seve de annem mi gelecek diyecek diyorum. Ay ben de gururluyum biri bişey dese ömrü billahi gitmem evine. İnşallah iyi gelinlerimiz olur. Mavikelime yarın benim de sezeryan im var inşallah. Allah yardım etsin.
Allah şifa versin canim.
Bende öyleyim kuzum ya ayaklarım ilk kez bu kadar şişti şuan ayak bileklerim balon gibiBu zamanlarda zaten dinlenemiyo vücut ben artık yatamıyrm sürekli oturur vaziyetteyim yatınca zaten rahat edemiyrm bide kalkmak için uğraşıyrm hergün daha ağırlaşmış hissediyrm kendimi
Amin inşallah canım bazen tepki gösteriyim diyrm sonra da büyür diye korkuyrm kaynannm lafını çekinen bi insan değil çünkü işin içinden çıkamam die susup arkamı dönüyrm
Yapcak bişey yok zaten de bu gerginlikde okdr zor ki tahammül etmesi
Allah razı olsun canım hepimiz güzelce ağrısız alırız kucağımıza inşallah.Evet canim ben bile çıksın da diyorum hayırlısıyla. Şimdi baktım da tüm karnım taş gibi çarşamba gününü pek sevmem.perşembe olsun istiyorum ondan stres oldum. Yoksa sezeryanı en güzel yanı planlı olması zaten.en azından biliyorsun. Ben yarin duş alırım azcık tüylerim var afedersiniz onları hallederim. Allah sana da kolaylik versin. Hayırlı zamanda gelir inşallah. Yalnız Kirk8nci haftada bebise antikor geçiyor muş. Ona çok sevdim. İkinci oğlum çok hastalık geçirdi. 16 gün erken aldılar. Bunda yaşamayı inşallah. Yalnız çok heyecan oluyor böyle de. Bebek sevmek gibisi yok yani.
Ben kısmetse yarın sezeryan olacağım. Allah hepimizin evlatlarına sağlıkla gelmelerini nasip etsin.Benim de ayni ve benim de 2. Oglum olcak kismetse. Resmen kendimk gordum seni okurkenbenim bi de ilave tansiyonum da yukseldi bu hamileligimde, simdi daha iyiyim cok sukur sezeryan mi dusunuyosun, ben normali bekliyorum hala
Amin insallahBen kısmetse yarın sezeryan olacağım. Allah hepimizin evlatlarına sağlıkla gelmelerini nasip etsin.
Hadi hayırlısı çok iyi.@TuRuNCu canım çoook geçmiş olsun.
Saltuk Buğra eminim annesi gibi güçlü bir bebek, hayırlısıyla tez zamanda bu günleri de atlatacak.
Allahım sana da ona da güç kuvvet versin, acil şifalarla yüzünüzü güldürsün...
seydask ben zaten izne ayrıldığımdan beri 11den önce kalkmıyorum canım.12de kahvaltıyı ancak yapıyorum.
İyce iştahsızlaştım, zorla yiyorum.
@yummyysweets benim sancım 37de 90a vurmuştu. 39dayım şuan tık yok.
Nst çok yanıltıcı olabiliyo.
@Esencan çatı muaynemi yeni oldum. 39+2 de. Doğumu hızlandırcak bişi değil sanki.
Okadarcık bi müdahele etki etmez bence.
merve3337 bana normal doğum dedi dr canım. Yani dün çatı muaynemde çok olumlu konuştu. Başı aşağı çok yakın çatın da gayet geniş, kolay doğurursun ama gününden önce gelmez gibi dedi. Hatta onun hesabına göre 7sini bulabilirmiş doğum. Hayırlısı bakalım...
Ölçümler geçtiğimiz perşembe kendi doktorumun ölçtüğü ile bir çıktı bugün de. Ama radyoloji uzmanı daha eksik ölçtü o korkuttu bizi baya.. bugün 37+0 olması gerekiyor radyoloji 34+2 dedi resmen moralimi bozdu. Kilo olarak da 2700 2800 ölçtü iki doktor da radyoloji uzmanı 2400 dedi. Ortalık karman çorman oldu yani bugün. O yüzden bende beklemedeyim açıkçası. Hareketler dedi normal bu akşam yine benim kız 10 buçuktan sonra başlıyor hareketlere genelde yine başladı. Perşembe günü kendi doktoruma sorduğumda 40 i beklemez dedi. Bu doktor da aynı dedi 38 39 a hazırlıklı olun diye.
Canım her çocuk farklıdır ama benim de öyleydi. Sürekli gerideydi oğlum hatta 37 De 34 haftalık çıktı seninki gibi 2658 gr. Dı. Ve o hafta annem geldi ben bütün işlerden elimi çektim kemik suyuyla çorba yemek, klasik süt kaşar ceviz takviyesi yaptık 38 de 3 kilo olmuş dedi. Muhtemelen ölçtüğünden daha az kilosu ama kısmen toparladı. Doktorum yemekten ziyade dinlenmek önemli demişti ve ben her geri çıktığında yemekle birlikte dinlenmeye dikkat ettiğimde toparladı yavrum.
Bebeği besleyen damarlarda sıkıntı yoksa son haftalarda bebekler çok dengesiz kilo alıyor bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?