valla bnm doktor da sürekli 40tan once pek gelmio bebekler dio :/ insallah son ana kalmayiz ama hadi hayirlisi...Şubat bebekleri cok nazlı çıktı planlı sezeryan ve bir kaç istisna hariç herkes 40 olacak galiba
Canim ben 2 haftadir once nst'ye ordan ultrasona giriyorum hatta cuma gittigimde alttan da aciklik var mi diye bakti. Bebek nst'de hareket etmedi diye bir daha nst ye soktu vs vs derken 1,5-2 saate yakin kaldim. Bence dr'una soyle sikayetininya da beklentinikızlar özellikle son haftalarda her kontrole gittiğinizde doktorunuz ultrasona sokuyor mu?
40+2 deyim bugün kontrole gittim güya sadece nst ye girdim, ne açılmaya baktı ne de ultrasonla kontrol etti doktor.
39 da bir suyuma bir de açıklığa baktı, kilo boy geriliği 3 haftayı bulduğu halde bilgi vermedi bilgi vermesi sorun değil kendisi de kontrol etmedi.
yani bir sorun olsa nst den ne kadar anlaşılabilir ki, perşembe günü yani 40+0 daki ölçümlerle 38 haftadaki ölçümler aynı. iki haftadır gelişimi durmuş gibi ölçümlere göre.
sizce ben mi evham yapıyorum, sizin doktorlarınız da böyle mi ya. bir de özele gidiyorum.
ivo bendede sancı var açılma dün bi parmakti bütün gün 3 dakikadan düşmedi sancılar acılmam da sıkıntı oluyor sanırım bu arada sende kapalıydın degilmi hastaneye neyle gitmeyi düşünüyorsun kıyafet olarakEvdeyim canım.
Sancı getirmeye çalışıyom
Sen naptın?
ivo bendede sancı var açılma dün bi parmakti bütün gün 3 dakikadan düşmedi sancılar acılmam da sıkıntı oluyor sanırım bu arada sende kapalıydın degilmi hastaneye neyle gitmeyi düşünüyorsun kıyafet olarak
canım dün bir parmakti bugün yollamadı annem vaktin var diyor artık gücüm kalmadi 3 dakikada 1 uykusuzum da çok zorAçılman varmıyms canım.. Banada dua et unutma ne olur aşırı korkuyorm.. Bu arada bende ne giyeceğimi bilmiyormgiderken Neyse de çıkarken asıl ne giyilir?
Revna geçmiş olsun benim sancım nst de 55 di ama bende tık yok yalancı sancılar 37 de de çok fazlaydı doğurmayım daha erken diyordm şuan tık yok
canım dün bir parmakti bugün yollamadı annem vaktin var diyor artık gücüm kalmadi 3 dakikada 1 uykusuzum da çok zor
canım ben de her gittiğimde önce nst giriyorum sonra tansiyon kilo ve bu sonuçlarla doktor ultrasonda inceleme yapıyor suyuma bebeğin olcumlerine falan ve ben bir aydır haftada iki bazen uckez kontrole gidiyorum gerilik olduğu için sürekli gözetim qltinda bebeğim kesinlikle seninkinde bir gariplik var madem gerilik var diyorlar nasıl suyuna olcumlerine bakılmaz ki üç haftadır gelişimde durma varsa ve hala az da olsa bi ilerleme yoksa belki de bebeğin alınması bile gerekebilir bence sen başka bir hekime gorunkızlar özellikle son haftalarda her kontrole gittiğinizde doktorunuz ultrasona sokuyor mu?
40+2 deyim bugün kontrole gittim güya sadece nst ye girdim, ne açılmaya baktı ne de ultrasonla kontrol etti doktor.
39 da bir suyuma bir de açıklığa baktı, kilo boy geriliği 3 haftayı bulduğu halde bilgi vermedi bilgi vermesi sorun değil kendisi de kontrol etmedi.
yani bir sorun olsa nst den ne kadar anlaşılabilir ki, perşembe günü yani 40+0 daki ölçümlerle 38 haftadaki ölçümler aynı. iki haftadır gelişimi durmuş gibi ölçümlere göre.
sizce ben mi evham yapıyorum, sizin doktorlarınız da böyle mi ya. bir de özele gidiyorum.
Bende hiç bişey yok cnm yalandan sancı girip çıkıyo gaz sancısı gibi bişey yürüyüş yapıyrm belki açılmam olur die hurma falan atıyrm arada ağzıma bi umutlardayımEvdeyim canım.
Sancı getirmeye çalışıyom
Sen naptın?
canım benim açılmanın yavaş olduğunu gördü sancılarım 100-120 lerdeydi dün yoksa ona ragmen aciklik cok az o yuzden evde 2 dakika bir olsun gel dedi bide evim cok yakin onu bilerekten demis de olabilirCanım ya.. Peki bu durumda agrı kesici içilmiyor mı ki acaba.. Birde doktorlar 3 Dk dan 1 olunca gelin diyor hani istersen tekrar görün
Herşey bizim istememizle olmuyor maalesef normal giderken sezeryana gidebiliyor. Yada sezeryan istiyorsun bi bakmışsınki 1 saatte doğuruyorsunKizlar biz geldik kontrolden, bebis iyi ve ayni sekilde bekliyor. Servikal olcemedi usgden, vajinal de bakmak istemedi 37de bakalim dedi. Vee ilk defa dogumu nasil dusunuyorsun dedi doktorum ben de herhangi bir sorun olmazsa doganin istedigi gibi normal olabilir dedim. Ama doktorum sizsiniz bir risk gorurseniz gerek anne gerek bebek icin sezaryan olunmasi gerekiyorsa olurum dedim. Doktorum da bazen dedi annelerin suyu geliyor ve sanci olmuyor ancak anneler israr ediyor normal icin dedi bu bebek icin sorun yaratabiliyor dedi. Ben de israrci degilim size guveniyorum dedim. Normal dogumda epidural verilir sana vs dedi. Ben de dogumun gidisatina gore dusunuyordum. Cati muayenesini ne zaman yapalim dedim. Bir 37yi bulsun dedi. Bir hafta sonra gel dedi sonra takvime bakti 14 subatta gel dedi. Bakarsin burdan doguma gideriz falan dedi cati muayenesini de o gun yapacak :))) Senin bebis asagiya indigi icin son ani beklemiycek dedi. Peki bu 10 gun durur mu sizce dedim. Munencinlik yapmayalim sancin artabilir,suyun gelebilir bebis dogum icin bekliyor dedi :) Cookk heyecanliyim ama mutluyum da. 14 subat icin bir plani mi var doktorumun bilemiyorum :) eger 19 subati beklerse annesine dogum gunu hediyesi olacak oglum :)) Bizden haberler bu kadar, bu surecte gelirse de saglikla kucagima almayi nasip etsin Allah
Ne güzel az kalmış sağlıkla gelsin Ela hanımHala inanamıyorum ama kavuşmamıza sadece 2 gün kaldı.. minik kızım pazartesi günü kollarımda olacak.. yüzünü o kadar çok merak ediyorum ki saatlerce bakıp beynime kazımak istiyorum.. zaman sanki geçmiyor.. gece uykum kaçtı kızıma bulut yastık yaptımodasından çıkamıyorum .. sen şimdi iki gün sonra karnımdan çıkıp burda mı yatacaksın diyorum .. bu mucize değil de ne .. Allah hepimizi kolaylıkla ve sağlıkla kavuştursun inşallah..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?