Pisi için sudokrem kullanıyorum yeterli geliyor. bi yerde okumuştum kesinlikle pudra kullanmayın bebeğin cildinin hava almasına engel oluyor diye. Sütun artması için humana stil tea çok öneriliyor ama ben kullanmıyorum. foşur foşur gelmese de yetiyor. en önemlisi bol sıvı tüketmek. ben bi de tahin helvasinin artırdığını duymuştum günde bi kaç dilim yiyorum. Çok sukur bebeğe yetiyor sütüm.Bu arada bi kaç sorum olcak:
》sütle birlikte mama verenler ne sıklıkla ve bi seferde kaç ml veriyosunuz?
》pişik için krem kullanıyorum ama annem bi de pudra sürelim dedi. Kullanan var mı aranızda?
》Sütü birden artanlar belli bi yönteminiz var mıydı? Tavsiyesi olan?
hurma ve bol su canım. benim dikkat ettiğim bu. bir kupa rezene bir kupa hümana süt çayı mutlaka içiyorum. 3 hurma ve 1 incir yiyorum üstüne bol su içiyorum. mama birkaç kez verdik hastanede 30 cc demişlerdi. şimdi 60 cc oldu 17 günlüğüz üstündeki ölçülere göre yapıyoruz. 2-3 saatte bir beslenecek şekilde.Bu arada bi kaç sorum olcak:
》pişik için krem kullanıyorum ama annem bi de pudra sürelim dedi. Kullanan var mı aranızda?
Sizde gidersiniz yakında :)Bekliyoruz elifcim buralar pek issiz :)
Doymadigini hissettigimde emzirdikten sonra 30 ml fln veriyorum ben süt içinde 4 gündür kati hiçbirşey yemedim sütlü çorba komposto tatlı şeyler hiç ekmek yemedim desem yeridir daha pişik olmadık çok şükür ilk gün bi ağlıyodu ondan sonra ara ara trosyd sürüyorumBu arada bi kaç sorum olcak:
İnciri sütle kaynatıp içmek sütü epey arttırmıştı bende.Bu arada bi kaç sorum olcak:
zamanla bi düzene girebilir kuzum bilemedim ki tecrübeli anneler belki bilirler. zeynep hanim baktı 15 lira bebisin muayenesi için ödedik ilk muayene olduğu için uygunmus 75 lira da işitme testi için aldılar. kendim için bi ücret odemedimCanım benim hiç 2-3 saat aralıksız uyuduğu olmuyor kio yüzden de hep emmek istiyo bende o karnındayken hep açtım ondan mı ki nasıl oyalicam vermemek için bizim de yarın 5 günlük kontrol umuz inş bizde güzel haberlerle geliriz masAllah barekAllah size inş hep böyle iyi devam edin çocuk Dr u kim baktı size bide ayrı ücret verdinmi dün hem kendine hem bebek için
Son olarak taze annelere bi kaç tecrübe aktarayım :)
Gerçi herkeste aynı sorun olmayabilir ama ben yine de yazayım, belki faydası olur :)
》Similac mama kullanmayın, bebeğimi resmen çarptı, hiç iyi gelmedi bize. Tavsiye üzerine aldık ama pişman olduk.
》Göğüs çatlağım için lansinoh krem hiç işe yaramadı. ILıtılmış hakiki zeytinyağı tavsiye ederim kesinlikle.
》reflü yastığı iyi ki almışım diyorum.yanlardan destekli olduğu için ana kucağı hissi veriyo bebeğe.
》Göğüs pompası da çok işe yaradı bizde.
Bebeğim uyurken sağıyorum.sütüm az olsa da göğsü uyarması ve sütü artırması açısından mantıklı bişi.
》bi de imkanı olan mutlaka yanına 2 yardımcı alsın kızlar, biri yemek temizlikle ilgilenirken diğeri bebeği alıp sizin beslenme ve dinlenmenize imkan sağlar.
Benim anmem tek başına yetişemiyor eşim de işte malum oyüzden 2. Kişi şart bence.
Aynı şikayetler bende De var makat ve dikiş ağrısı agriyo bide iki gun depend kullandığım için pişik oldu hepten sünnet çocuğu gibi geziyodum pişik kremi ve normal ped biraz geçirdi ama makat dikis arası ağrı bende de oluyo yarın kontrol var bakalım ne alemde dikisler tamamen kicimin üstüne oturmayı özledimBenim 6. Gün oldu ve halen ağrıyor aslında dikişlerden ziyade makatla dikişler arasındaki kısımda bir şişlik var ve o şişlik çok ağrıyor o tam olarak ne anlamadım bu akşam doktoruma soracağım makatta çatlak vardı bende acaba o çatlak hemoroide mi dönüştü off off
Sen indirimli biseyden yararlaniyodun ama dimi bakalım bize kaç TL çıkaracaklarzamanla bi düzene girebilir kuzum bilemedim ki tecrübeli anneler belki bilirler. zeynep hanim baktı 15 lira bebisin muayenesi için ödedik ilk muayene olduğu için uygunmus 75 lira da işitme testi için aldılar. kendim için bi ücret odemedim
pomba bır cay bardagı sagıyor.ben 1 su bardagı sağınca rahatlıyorumSağınca be kadar süt çıkıyor.
bebegın pişikmı oldu neden krem kullandın ıslak mendıllerı yıkayarak kullanıorum ben pişik falan yok pişik olduysa bepantol pişik iyi dıolarBu arada bi kaç sorum olcak:
Ne zamana kadar sağcam ki bütün gün bebeğim daha yeni düştü mememden az uyudugoğsu yara olup kanayan varsa medacassol krem alın bırde o gıgsu bebege vermeyın ama sağın hemn gecırıyor
Kizlar pompayla sagdiginizda ortalama ne kadar süt çıkıyor?
smdı ıkınsaat arayla emzırıyorum ben bebek emdı hemen ogogsunu kaplayacak sekılde sur pedle kapatıyorum gogus kalkanıda kullandım gogus bır saatte tekrar doluyor hemen pompayla sağıyorum bebege mememı vermedım bır gun vermedım hemen toparladı bıberonla az a az sutumu verdım allaha sukur gectı.yataga vuruyordm ayagımı ya canımı yakıyordu sımdı gectı dıye de hafıfe almıyorum kremleyıp kapatıyorum bebege verırken sılıyorum atlattım suan hamdolsnNe zamana kadar sağcam ki bütün gün bebeğim daha yeni düştü mememden az uyudukrem de silmek gerekiyor ama benim ogluş dediğim gibi krem sürmeye bile fırsat vermiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?