- 19 Ekim 2013
- 147
- 74
- 98
Ayy sorma yaa..Hafif sarilik var demisti dr her firsatta emziriorm o yuzden..Her emmeden sonra da cikartioz gazini ama hala ikinio kasilip aglio ozellikle gece gündüz oyle bir sorunumuz yok..Siz nasil oldunuz??
Arkadaşlar kaç gündür takip edemedim doğum yapanları tebrik ediyorum. bekleyenleride tez zamanda kurtarsın Rabbim.5 gün önce doğum yaptım epidural sezeryanla.Sütüm hiç yok mama veriyoruz aşırı üzgünüm ne yapacağımı bilmiyorum. Süt olması için ne yapmalıyım. Şimdiden tşk.
Dün bebeğimin kontrolünden geldik.
İlk kontrolde asla mama vermeyin diyen dr bu sefer 'bu çocuk çok aç kalmış bu haftada 400 gr daha almış olması gerekirdi çok zayıf kalmış'dedi
O anda iki tane patlatacaktım kadına..
Sırf o ilk kontrolde sakın mama vermeyin dedi diye saatlerce başından kalkmadım yemek yiyemedim uyyamadım kızımı emzirdim.
Uykusuzluktan ve açlıktan sütüm artmadı ama sırf dr ve çevredeki bilmişler bik bik ettiği için gıdım gıdım mama verdim.
Eşime nerdeyse hergün 'Momo vororsonoz ommoz, oslooo vorrmoyon' diyenler yüzünden eşimle günlerce kavga ettim 'bu çocuk aç nolur bari azıcık verelim' diye.
Yeri geldi ondan gizli verdim.
Tüm bunların üstüne dün dr bizim verdiğimiz miktarın nerdeyse 4 katı kadar mama vermemiz gerektiğini söyledi.
Hay sizin diplomanıza.
Hay herşeye yorum yapan sözde akraba ve arkadaşlara......
Neyse...
Dün geldik hastaneden ve kızımı 2 hafta aç bırakmanın vicdan azabıyla önce güzelce banyo yaptırdım sonra dayadım mamayı.
O doydu ben huzur buldum.
Dünden beri yavrum ana öğün olarak mama aralarda da meme ile beslenip misler gibi uyyo.
Gün boyu ağlayan çocuğum birden sessizce etrafı huzurla seyreden bi çocuğa dönüştü.
16 gündür ilk defa 4 saat uyudum, uykumu aldım. İlk defa 3 öğün yemek yedim.
Anında sütümün az da olsa arttığını farkettim.
Uzun lafın kısası....
-Bebek bizim bebeğimiz, dr bile olsa bizim annelik hislerimizle anladığımızdan daha fazlasını anlamıyo.
-hepimiz anne sütüne alıştırmak istiyoruz bebeklerimizi. Keşke hiç mama vermesek. Ama sütümüz bi türlü artmadıysa (15.günde hala 30 ml sağan ben gibi) bebeğe eziyet etmenin alemi yok, minicik bi can o, 'saatlerce aç kalsın ama asla mama verme' diyenleri lütfen kaale almayın.
-ve son olarak; her bebek farklıdır, oyüzden her kafadan farklı ses çıkıyo. O nedenle mümkün mertebe bu dönemde güvendiğiniz kişiler dışında fikir alışverişi yapmayın. Ben şahsen bundan böyle hiç bir lohusa bana fikir danışmadıkça ağzımı açmıcam...
Bu hayat dersleri de şu köşede dursun şöyle...
Günaydın kızlar,
Oğlumu emzirdikten sonra altını alayım dedim uyandı hala uyumuyor. Keşke önce altını degistirseymisim. acken altını degistordigimde çok ağlıyor diye emzirdikten sonra yapayım dedim ama hata etmişim. Bundan sonra ağlasa da önce altını degistirecegim. Gözlerimden uyku akıyor ama bizim ufakligin gizler cin gibi hiç uyumaya niyeti yok. Neyse herkese iyi sabahlar.
Selam kızlar, pazartesi günü pamuğuma spinal sezeryan ile kavuştum. Darısı bekleyenlerin başına, süt, meme yarası vs gibi sorunlar bizde de bar. Hepsi geçicek inşAllah. Bekleyenlere bir avazda kurtulmalarını temenni ediyorum. Fazla bakamadım önceki sayfalara doğum yapanlara tebrikler diyorum. Sağlıcakla kalın
Dogum sonrasi kanamam sadece 1 hafta oldu 4 gundur de kesildi 1 damla bile gelmiyor.. normal mi acaba? Spinal sezeryan olmustumm.
Cuma dr a gidicem bakalim
Ewet canım inşallah yaşamayızGünah mı bilmiyorum ama insanın içine sinmez kiabdestsiz emzirmek hiç istemiyorum öyle bir durum yaşamayız inşallah
Günah mı bilmiyorum ama insanın içine sinmez kiabdestsiz emzirmek hiç istemiyorum öyle bir durum yaşamayız inşallah
Belki yanılıyorumdur ama uygun ya da günah boyutu olup olmadığını bilmiyorum ama hiç bu yüzden oğlumda böyle bir şey yaşamadık
Hayırlı olsun canım senşn adına çok sevindim kaçıncı haftandı :) rabbim analı babalı hayırlı huzurlu ömür versin inşallahGünaydın kızlar . Dün hastaneye yatış yapıyorum demiştim . Kısaca şöyle anlatayım . Gece idrarmı Sumu geldi anlamadım ama dün sabah öğlene kadar 10 kez ped değiştirdim. Öğlen hastaneye geldiğimde açıklık yoktu ve saat 1 sancı başladı . Direkt 5-6 dk da bir . Herşey çok güzeldi . 17:00 de açıklık 8 cm olunca çatalda ıkınmaya başladım ve 18:30 da Doğum oldu . Ikınmayı bilmediğimden biraz geç oldu. Oğlumda bende çok yorulduk ve vakumla çekildi .. şükür iyiyiz emmeye başladı direkt . Doğum yapacaklara çok dua ettim . Rabbim tez zamanda kalab 3-5 kişiyede nasip etsin
kizlar nisanim geldi cok sancim var 90 100 lere vuran acilmam 1 cm ama daha. yatisim yapildi dua edin nolur..
Bi ikiniz kaldik saka maka herhalde kiz. Hadi senin gunub de var ya ben ya benBi kişiyi daha kaybettik :)) renklergüzeldir de doğuruyo.. kız adımız doğuramayanlara çıkacak abovvvvv :)))
Gozun aydin canim. Rabbim biz bekleyenlere de boyle kolay dogum nasip etsinGünaydın kızlar . Dün hastaneye yatış yapıyorum demiştim . Kısaca şöyle anlatayım . Gece idrarmı Sumu geldi anlamadım ama dün sabah öğlene kadar 10 kez ped değiştirdim. Öğlen hastaneye geldiğimde açıklık yoktu ve saat 1 sancı başladı . Direkt 5-6 dk da bir . Herşey çok güzeldi . 17:00 de açıklık 8 cm olunca çatalda ıkınmaya başladım ve 18:30 da Doğum oldu . Ikınmayı bilmediğimden biraz geç oldu. Oğlumda bende çok yorulduk ve vakumla çekildi .. şükür iyiyiz emmeye başladı direkt . Doğum yapacaklara çok dua ettim . Rabbim tez zamanda kalab 3-5 kişiyede nasip etsin
Takvimin gitmişBi
Bi ikiniz kaldik saka maka herhalde kiz. Hadi senin gunub de var ya ben ya ben
Ben çok severim o yüzden nasılsa doğum haftası diye yedim durdum :)Ovv masallah :) bn normalde sevmem zaten bide cok tatli ya yarin 5e cikarayim
Hayırlı uğurlu olsun Can'ım ne mutlu sana masaalahGünaydın kızlar . Dün hastaneye yatış yapıyorum demiştim . Kısaca şöyle anlatayım . Gece idrarmı Sumu geldi anlamadım ama dün sabah öğlene kadar 10 kez ped değiştirdim. Öğlen hastaneye geldiğimde açıklık yoktu ve saat 1 sancı başladı . Direkt 5-6 dk da bir . Herşey çok güzeldi . 17:00 de açıklık 8 cm olunca çatalda ıkınmaya başladım ve 18:30 da Doğum oldu . Ikınmayı bilmediğimden biraz geç oldu. Oğlumda bende çok yorulduk ve vakumla çekildi .. şükür iyiyiz emmeye başladı direkt . Doğum yapacaklara çok dua ettim . Rabbim tez zamanda kalab 3-5 kişiyede nasip etsin
iyi yanlari sana cekmistir uzulme sen canimGünaydın herkese kızlar sizlerde de başladı mı ağzı bana yok burnu sana benziyor muhabbetlerigerçi bayağı degisiyorlar deniyor ama bakalım şimdilik hiçbir yeri bana benzemiyor en azından bir yeri benzeseydi tamamiyle eşime benziyor ve bu beni biraz üzdü içten içe bana da benzeyen bir yeri olsun isterdim
kuruyunca duser. beslenmeyle alakasi yok. moralini bozma. gobek bakimini yapman lazim.Kızlar bizim göbek hala düşmedi annem iyi beslenen cabuk düşer diyip moralimi bozuyor öyle bişey varmı gerçektn.. 9 günlük olduk
tomrisin emzirme notlarini okumani tavsiye ederim. ucunu verirsen cocuk tam cekemez sutu. ve zamanla sutun azalir. hemde gogus ucun yara olur. kahverengi kismi tam ver agzina bebeginin alt dudagi disa bakacak sekilde.Bu memenin kahverengi kısmını verenler nasıl yapiyonuz benim ogluş hep ucunda
Benim 40+1 canım. Leke felan olmadı öyle deli gibi acıma da olmadı muayenedeValla benimde çatılarda sorun yok pazartesi gittiğimde rahimde incelme var yakındır gelmesi dedi bakalım beyfendinin keyfini ekliyoruz artık :) çatı muayenesi oldun ya lekelenmen gelebilir koyu kahve falan. Kaçıncı haftan
Oldu canimm. Nefesi zor alıyorumbizim doktora gore her gün ilişki olmaliymis
Ayyy hayırlı olsun yaBi kişiyi daha kaybettik :)) renklergüzeldir de doğuruyo.. kız adımız doğuramayanlara çıkacak abovvvvv :)))
Hayırlı olsun canım darısı bizeGünaydın kızlar . Dün hastaneye yatış yapıyorum demiştim . Kısaca şöyle anlatayım . Gece idrarmı Sumu geldi anlamadım ama dün sabah öğlene kadar 10 kez ped değiştirdim. Öğlen hastaneye geldiğimde açıklık yoktu ve saat 1 sancı başladı . Direkt 5-6 dk da bir . Herşey çok güzeldi . 17:00 de açıklık 8 cm olunca çatalda ıkınmaya başladım ve 18:30 da Doğum oldu . Ikınmayı bilmediğimden biraz geç oldu. Oğlumda bende çok yorulduk ve vakumla çekildi .. şükür iyiyiz emmeye başladı direkt . Doğum yapacaklara çok dua ettim . Rabbim tez zamanda kalab 3-5 kişiyede nasip etsin
kız şaka maka günü geçip doğurmayan ikimiz kaldık herhaldeAllah yardimcin olsun canim. Sende doguruyorsun masallah. Insallah hayirlisiyla acilmanda olmustur da dogum yapmisindir
Benim dikisler biraz duzelip oturmaya başlayınca çok şükür daha rahat emiyoruz şuantomrisin emzirme notlarini okumani tavsiye ederim. ucunu verirsen cocuk tam cekemez sutu. ve zamanla sutun azalir. hemde gogus ucun yara olur. kahverengi kismi tam ver agzina bebeginin alt dudagi disa bakacak sekilde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?