2017 Şubat Anneleri

soktayim su an ağzına kendi memesini vermek mi?Cok affedersin ama ruh hastasi gercekten.Benim kv de cocugu beraber yikayalim dedi beline kadar kaka yapinca tamam dedim.Çocuğun suratına pat dedi döktü suyu neyse öyle böyle yikadik yere su dökmüştü onu çocuğun eşyaları ile bor güzel toz alir gibi sildi yeri.Sonta gitmis durulamis elinde onlari ben yikadim çocuğun kıyafetlerini diye geldi benimkinide biraksan ooo neler yapar cocuga yeri sildiği mendille siler ağzını

Kızlar çok kötüyüm ya göğüs uçlarım benim ağzıma bile sığmaz bu bebek nasıl kavrasın offf

Kizlar hangi marka bebek bezi kullanıyorsunuz? Bi de kac numara kullaniyorsunuz? 3 numaraya ortalama kacinci ayda geciliyor? Ben prima nin premium care olanini kullanıyorum. Genelde beyin arka kısmı poposuna yapısiyor kaka yaptığında. bazen canı yanıyor o yapısma yüzünden. Siz de böyle bir sorun oluyor mu? Onun disinda memnunum primadan. Ozellikle çiş yaptiginda renk degistiren serit cok kullanisli.bugün huggies e baslicam bi de onu denemek istiyorum. Bakalım hangisinden memnun kalacağım.

oyle de yapiyorum cnm hatta gogus ucu cikaricim bar.onla da biraz cikarip oyle veriom o mizmizlanip alana kadar geri kacio zatn cocukta fobi mi oldu mememe karsi nedir anlamadm
Sağarken sütü uç bayağı çıkıyor dayıyorum ağzına nafile almıyor almıyor memeyi ...göğüs ucu ile devam edeceğim hep oğlumun direkt memeyi aldığını göremeyecek gibi çünkü hiç oralı değil

Bende öyle bir deneyeyim çünkü göğüs ucu yoruyor beni onumuzdeki tutayım bebeğimi tutayım göğsümü mü tutayım ölüyorum memeyi bir tutsaydı da rahatlasam

Kızlar süt ile ilgili bir kaç şey sormak istiyorum

Bazen yarım saatte bile ağlıyor ben biraz bekletiyorum emzirme için çünkü daha yeni aldı diyorum süt kalmamıştır orda diye bu düşünce doğrumu yoksa süt ne kadar emerse o kadar gelir mi

Sol göğsüm den pek ememiyor sağı daha çok alıyor bende solu biraz emzirip biraz sağıp veriyorum ama sağı hep aldığı için orası kurur mu diye bir düşüncem var sizce ne derece doğru yada emdiği için oradaki süt artar mı benim düşüncemin tersi mi doğru

Süt ile ilgili bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim yani nasıl artıyor süt ne kadar sık emzirirsek mi emzirme sonrası 2-3 saat beklemek mi

Benim de istiyor veriyorum beklemiyorum hiç emmek göğsümde dyrmak hosuna gidiyor sanirim. Ne gelirse artık bol yeme icmeye devam acayip acikiyor susuyorum resmen sömürüyor

benim oğlum da uyanık olduğu zamanlar bazen 15 bazen yarım saatte bir emmek istiyor. bu açlıktan değil çünkü en az 20 dk emiyor doymaması mümkün değil. süt de yeterli sağıp baktım. bazen bebekler duygusal ihtiyaçtan anneyle yakın olmak istedikleri için emmek isteyebiliyorlarmış. bebek emdikçe sütün çoğalır kuruma gibi bişey söz konusu değil. diğer göğsündeki sütün azalmaması için sağman isabetli olmuş. çünkü süt bebek ne kadar emerse o kadar üretilir.

Peki seninki de kusuyor mu cok emdiğinden sanirim kusuyor benimki ekşimik gibi oluyor kusmugu

Canım ben sağlık ocağında hemşireyim eğer aile hekiminden ve hemşirenden memnunsan ilgili ve bilgi anlamında seni tatmin ediyorsa bence her ay kontrolune gerek yok çünkü ilk ay için dr boy kilo takibi yapıp en fazla beslenmeyle ilgili bilgi verecek ilk 6ay için ;
işitme testi (ilk 15 gün)
Kalça ultrasonu (2.aya kadar)
Rota virüsü aşısı (3. Ve 5.ay )
15günlükken d3 vitamini
Demir vitamini(4. Ay)
Vitamin ve aşı için aile hekiminden bilgi alabilirsin testler için hastaneden randevu alman lazım

D3 vitamini verildi ve günde 3 damla kullanmamız söylendi 15. Günden itibaren ve içeriği 25 damlaymış ortalama buda bir haftada biter demek her hafat sağlık ocağında almamız mı gerekiyor aylık verilemiyor mu

oha gerçekten oha ya. çok afedersin ama. benim kayınvalideyle hiçbir sorunum yoktu çok severim ama benimki de bu dönemde bir garip oldu. ilk defa onlara gittik geçen gün ağlaya ağlaya dert yandı hoşlanmadığı davranışlarımdan. bizde bir de kültür farkı var ben istanbuldan geldim. keşke burdan gelin alsaymışsınız dedim sadece neyse ki eşim yanımda benim takma diyor ona da kızmış lohusa kıza neler dedin diye. ama o kadar bunaldım ki adetlerinden olması gereken şeylerden insanlardan kalabalıktan. neyse ki her gün gelmiyorlar lohusalık çok farklı bir dönemmiş kocama da kızıp küsüp duruyorum saçma saçma şeyleri takıyorum. kendi kendime bunalım styla takılıyorum

benimki de memedeyken susuyor tuvalet falan yapmıyor. mesela kakasını yapmaya çalışıyor ağlıyor gece bekliyorum yapsın diye bas bas bağırıyor. hemen emziriyorum orda sakinliyor ama yapamayınca yerine koyunca tekrar uyanıyor. kısır döngü. hangisi iyi bilemedim

kızlar bir de ben sallıyorum bebişi ya. ilk 3 ay kucağa alışma, sallamaya alışma olmaz nasıl rahatsa öyle yapın diyorlar. bizimkiler de her kucağımda gördüklerinde kucağa alışacak hemen koy diyor. her ağladığında mıkırdandığında aç mı bu emdi mi. fenalık geldi. memleketime gitmek istiyorum bir süre. akşam eşimle konuşacağım 40mız çıkınca doktora da sorup 2 haftalık gitmek istiyorum. uçak yolculuğu kolay diyorlar bebişler uyuyormuş genelde.

sut damardan gelır canım eger sıktıgında damla seklınde sut goruorsan emdıkce gelır damardan.bnm bebegm20 gnluk 15 dk harıl harıl emıo ıkı saat veya bır saat uyur tekrar uyandgnda aranıyor verıyorum dr da oyle uygun goruyor yoksa hep memede olmak ısterler işimiz bıtmez yanı.kayısı hoşafı ve meyva suyu su ıc sut yapıyor.emzıremedgn gogsunu bırkerede olsa ver artı sagıp bıberona koy ml ınıde gormus olursun.bazen uyanmadgnda sagıyorum bende 70 ml dolduruorm ıcıo hepsını bıberonla verıorum ayırt etmıo benımkı yeterkı karnı doysun

ınsanlar hıc susmaz sabret canım tabıkı kucagımıza alacagız sevgıye ıhtıyacı var onlarn buyuk ıhtımal gece sallamısındr uc ay sonra kendlgınden uyur dert etme ınsanlar konussun dursun. sutun gıder stres yapma

Canım ben premium da kullandım şimdi sleepy kullanıyorum.i kisi de yapışıyor poposuna.ama ben sleepyden çok memnunum hem ucuz Hem de primadan daha güzel ve yumuşak.onda da sarı şerit var

Ben 40 i bekletmedim kv yi gibderdim yoksa o kırkı cikmadan beni tek birakmayacakti hic disari cikmayacaktik onun 40 adetleri cok agir geldi bana inan ki. Aynen bende kv ile iyiyimdir ama çocuk agladiginda altina yaptığında filan iki kisi basina gitmek yordu beni. Kendim bakmak istiyorum artik yardima ihtiyacım yok dedim eşime. Hi de biz temmuzdan beri beraberiz kv ile ikimizde biraz kendimize vakit ayıralım istedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…