Bence bi tanesindense çokta az değil gibi benim de sol dan öyle cikiyo eğer ikisini de emziriyosan ortalama 50-60 cc emiyodur bence yeter gibi ama yetmediğini dusunuyosan da mama takviyesi yapabilirsin benceYok bir tanesinden...ya emziriyorum sonra ağzından taşıyor bırakıyor ama 5 dk sonra uyanıyor ve sanki hiç süt icmemis gibi memeyi arayıp saldırıyor 3 saate yakın öyle yapıyor uyumuyor
Hiç kimse bir bebeği acemi bile olsa onu çok seven annesinden daha iyi koruyamaz. En tecrübeli baba bile emin ol. Kaldı ki bebek annesinden başkasını tercih etmez. Kâtip benim ben katibin el ne karışır de geç:)Benimki öyle de değil kuzum aslında annemler doğumdan iki hafta önce geldi çok şükür ki gelmişler ve iyi ki varlar çünkü ne KV ne kp bebekten noldugu dan doğru dürüst haberleri bile yok bi haftadır bebeğim hastanede kp köy derdinde Kv de bı kez aradı ağzının ucuyla sordu kapattı sonra daha ses seda yok annemlerin yanına bile naptınız demeye gelmedi dünden önceki akşam geldiler bana hiç naptın geçmiş olsun bile demedi o da hastaymış bende ona demedim valla severdim KV yi ama bu defa çok zoruma gitti el kadar bebeği bile sormamasi acayip soğudum daha da gelmesin sevdirmem de yavrumu kolay kolay artık neyse ki yanı öyle kim kalacak kim gidecek sorunu olmadı annemler herseyime yetişti diyorum ya iyiki gelmişler napardim yoksa bebek hastane de tek başıma bilmiyorum ama annem arada sebepsiz kırılıyor babam desen noldugu nu bile anlamadan surat yapiyo mesela dün akşam dayı gelini aramış naptınız bakamadiniz mı bebeğe diye bende sinirlendim odama doğru söylenerek geldim vay efendim ben niye soylenmisim akşamdan beri babam da surat ağlayıp durdum akşamçünkü bu ara bu yorumlardan çok sıkıldım bebeğim hastaneye yattı eşimin teyzesi ariyo sigara mı içtiniz bebenin yanında naptınız diye heeee deseydin dedim içtik bı iki de ona verdik diyeydin dedim sonrasında usuttunmu naptın niye hasta ettin bakamadinmi vs vs iyice kafamı berbat ettiler ben zaten suçluluk hissediyorum yetemedim mı koruyamadimmi acaba diye bide bunlar iyice bunaltti beni
Hiç kimse bir bebeği acemi bile olsa onu çok seven annesinden daha iyi koruyamaz. En tecrübeli baba bile emin ol. Kaldı ki bebek annesinden başkasını tercih etmez. Kâtip benim ben katibin el ne karışır de geç:)Benimki öyle de değil kuzum aslında annemler doğumdan iki hafta önce geldi çok şükür ki gelmişler ve iyi ki varlar çünkü ne KV ne kp bebekten noldugu dan doğru dürüst haberleri bile yok bi haftadır bebeğim hastanede kp köy derdinde Kv de bı kez aradı ağzının ucuyla sordu kapattı sonra daha ses seda yok annemlerin yanına bile naptınız demeye gelmedi dünden önceki akşam geldiler bana hiç naptın geçmiş olsun bile demedi o da hastaymış bende ona demedim valla severdim KV yi ama bu defa çok zoruma gitti el kadar bebeği bile sormamasi acayip soğudum daha da gelmesin sevdirmem de yavrumu kolay kolay artık neyse ki yanı öyle kim kalacak kim gidecek sorunu olmadı annemler herseyime yetişti diyorum ya iyiki gelmişler napardim yoksa bebek hastane de tek başıma bilmiyorum ama annem arada sebepsiz kırılıyor babam desen noldugu nu bile anlamadan surat yapiyo mesela dün akşam dayı gelini aramış naptınız bakamadiniz mı bebeğe diye bende sinirlendim odama doğru söylenerek geldim vay efendim ben niye soylenmisim akşamdan beri babam da surat ağlayıp durdum akşamçünkü bu ara bu yorumlardan çok sıkıldım bebeğim hastaneye yattı eşimin teyzesi ariyo sigara mı içtiniz bebenin yanında naptınız diye heeee deseydin dedim içtik bı iki de ona verdik diyeydin dedim sonrasında usuttunmu naptın niye hasta ettin bakamadinmi vs vs iyice kafamı berbat ettiler ben zaten suçluluk hissediyorum yetemedim mı koruyamadimmi acaba diye bide bunlar iyice bunaltti beni
Ben yan yatırıp f.serum sıkıyorum biraz bırnuna masaj yapıp çekiyorumkizlar burun tikanikligi icin napiosunuz once fizyolojik serum damlatip sonra cekio musunuz cok kucuk bebekler nasil cekicez korkuorum.. hastanede siringayla serum damlatmislardi sadece
Sadece tıkanıklığı mı var benim hiriltisi da vardı ve balgamli şekilde çıkıyordu o yüzden bosaltmam gerekiyordu hep önce serum fizyolojik boşaltıp bi dk fln bekleyip cekiyodum zaten eğer bişey varsa geliyo hemen yoksa zorlamakizlar burun tikanikligi icin napiosunuz once fizyolojik serum damlatip sonra cekio musunuz cok kucuk bebekler nasil cekicez korkuorum.. hastanede siringayla serum damlatmislardi sadece
Acemi de değilim canım ya ilk bebeğim ama 3 yeğenimin doğumundan itibaren herseyinde yanındaydım ve 3 ünde de ayrı şeyler yaşadık ilkinde kalsiyum eksikliği kuvezde yattı ikinci sarılıktan 3 . Ude şekeri düştü ve onu da ben yine mama vererek kendim komaya girmesini önlemisim Dr öyle demişti yanı bi çok şeylerde bilgim var ama işte yavrum tam salgın var ortada ona denk geldi bide kendim de hastaydım gelene de hemen verdim kucağına fln oldu ama milletin boş Boğazligi beni bunalttiHiç kimse bir bebeği acemi bile olsa onu çok seven annesinden daha iyi koruyamaz. En tecrübeli baba bile emin ol. Kaldı ki bebek annesinden başkasını tercih etmez. Kâtip benim ben katibin el ne karışır de geç:)
Yok bir tanesinden...ya emziriyorum sonra ağzından taşıyor bırakıyor ama 5 dk sonra uyanıyor ve sanki hiç süt icmemis gibi memeyi arayıp saldırıyor 3 saate yakın öyle yapıyor uyumuyor
iyi canim cok şükür.. bzm 14.2 yfi doktor kendin takip et artarsa gel dedi beni niye cagirmadi ki kontrole. Bugün saglik ocagnda hemsire bakti iyi gözüküyor dedi camin ardindaki gunesten cok beyaz ışık iyi gelir dedi bu aksam da bizim ışıklar acik anlayacagin...bebisler iyi olsun da..Cnm güneşin ışığını cam kırıyormuş . Esas olan dışarısı ama oda imkansız şuan . Bizim 3.gün 12.7 çıktı değer . 5. Gün 13.8 çıktı. 7. Gün teste gerek duymadı şükür . Tekrar 12. Gün çağırdı ama bol bol emzirip kendim karnından bakıcam. Gerek kalmayacak inş .
iste ben:) bn mama verdim ilk zamanlar smdi mama ve sagdigim sutu birlikte veriorum silikon uc denedim wee marka azcik tuttu ama emmedi avent aldim uarin gelecek ama bgn söyle bi sey oldu saglik ocaginda hemşire birlikte deneyelim dedi ve cok güzel tuttu oglum dmek ki biz de tutturabiliriz.. ama daha evde demene cesaret edemedim korkuorum tutmayacak yine diye..bi de biberon kullanma dedi silikon mans kaşığı aldim biraz denedim ama cok ağlayinca yine biberona döndüm.yarin sabh hem meme hem de kasigi tekrar denicem. istersen sen de bi saglik personelinden destek al..Kızlar merhaba aslında Mart annelerindyedim ama Şubat annesi oldum :) siz tecrübelişiniz bana yardım edin. İlk günden beri bebeğime yetecek sütüm var ama göğüs ucum olmadığı için bebeğim ememiyor. Bende elektrikli pompayla sagip biberonla veriyorum napabilirim emmesi için yardım edin lütfen çok ağlıyor oğlum kavrayamadigi icin
Benim kizim 3.5 yasinda ve ben zor bela bebegi emzireyim derken o da bi kosede bagirarak agliyo.. Gece bebek yatakta avliyor kizim sariliyor gitme yanina bosver diyor gidemiyorum. Her an bi kriz yasiyoruz. Annem kizimi uyarsam kiziyor karisma ona diyor. Ben bebege zarar gelecek diye odum kopuyor. Bi yandan da kizimla ilgilenemiyorum diye uzuluyorum. Ne yapacagimi sasirdm.Kızlar benim 4 yaşında bi oğlum daha var..benim uyumlu zarar vermeyi bilmeyen oğlum bir canavara dönüştü..çok hırçın..o kadarda dikkat ediyoruz ki..lohusalıktan çok gerginim..kimse anlamıyor beni..sadece akıl veriliyo..annem bile bunalsam offf desem küsüyo,evde yalnız baktığım halde..çok bunaldım..eşimden ilgi bekliyorum o da yok..bu hormonlar beni çok yordu
Canım emdikten sonra sagdigin süt 25 CC diyosun bence de daha emdiği de var yetiyodur sen doğuma yakında hep böyle telasliydin şimdi de öyle :)Ben emzrdikren hemen sonra sagıyorum ikisinden toplam 25 cc çıktı çok üzülüyordum burda taşan sütler 80-90cc ler görünce acaba ac mı demekten kendimi alamadım. Mama asla vermek istemiyorum tıbbı gerekliliği olmadıgı sürece.. Nyse saglık ocağında tartıldı hemşire gayet iyi sakın mama verme dedi demekki yetiyormuş
canım benimkide öyle birde kakası yeşil renkte ishal gibi onada kafam takıldı.Benim kide bu gece bir haftalık olacak son üç gündür öyle sarılığımız yok ama gündüz hep uykuda ben altını açıyorum ıslak mendil deyince popoya hemen uyanıyor cnm o sırada kakada yapıyor sonra ağlayıp aranıyor emmeye geçiyoruz meme de uyuyor ama yarım saat tutuyorum meme de dinleniyor devam ediyor yutkunma sesinden anlıyorsun elleri ne dokunuyorum memede uyurken ayaklarını gıdıllıyorum
Sağlık ocağında nasıl bi yöntem denediniz canım öyle yapiste ben:) bn mama verdim ilk zamanlar smdi mama ve sagdigim sutu birlikte veriorum silikon uc denedim wee marka azcik tuttu ama emmedi avent aldim uarin gelecek ama bgn söyle bi sey oldu saglik ocaginda hemşire birlikte deneyelim dedi ve cok güzel tuttu oglum dmek ki biz de tutturabiliriz.. ama daha evde demene cesaret edemedim korkuorum tutmayacak yine diye..bi de biberon kullanma dedi silikon mans kaşığı aldim biraz denedim ama cok ağlayinca yine biberona döndüm.yarin sabh hem meme hem de kasigi tekrar denicem. istersen sen de bi saglik personelinden destek al..
tüm yeni annelere hayırlı geceler, epeydir sayfaya giremiyordum geçen hafta doğum yaptım bi türlü kendime gelemedim. Kızım gelmek bilmeyince suni sancı ile normal doğum için uğraştım ama açılma olmadı suyum gelince sezeryan oldum 1 hafta oldu dikişlerin tam ortasında bi noka arada kanıyo bebekte bana yapışık gezmek istiyobi türlü dinlenemedim. Sezeryan olanlar dikişleriniz ne alemde ne kadar sürede geçti. ?
Aleykum selam :) öncelikle göğsün o kadar kötü olana kadar niye verdin ki bi iki gün sagip verseydin toparlasaydi eğer dediğin kadar iltihap li fln da süt unu de etkileyebilir çünkü benim bi akşam emerken kanamis ve kanlı kustu oğlum çok korktum Dr u aradım direk göğsünde yara varmı dedi o yüzden dikkat et süt unu etkiler belki gaz sorunu da o kadar zorlanıyorsanız damla fln vermedi mi Dr um karnına sırtına sürekli masaj yap yada arada yüzüstü yatırıp kendin de başında dur eğer bunları yapmadiysan tabi .... Göbek olayında ise kan olayı evet riskliymis yani riskli derken takip edilmesi lazımmış kiiii ona göre aşısı varmış bizim Dr umuz da demişti o yapılır inş bişeycik olmazSelamün aleyküm kizlar .
O kadar yorgunum ki şu an kafamı kaldıracak halim yok.
Kızıma kendi kendimize mı nazar degdirdik bilmiyorum ama dün geceden beri yarım saat içinde 5 6 kere kalkar oldu. Hep emmek istiyor ve zaten parcalanan göğsum daha da kötü oldu. Resmen açıldı ve ilthaplandi.
Doğmuyor desem sütüm de var her sıktığımda fiksikiriyor.
Geçen acile gittiğimizde gazi var demişti dokrorumuz ve sorunumuz tamamen bu kaynaklı sanırım. Çıkaramıyor ya da ben beceremiyorum
En çok korkutan beni acile gitme sebebimiz göbeği kanıyor. 9. Gün düşmüştü bugün 16. Günümüz kırmızı kan görmedim ama kurumuş kan var göbeğinde. Ve de araştırayım dedim önemli bir sorun olduğunu görünce direkt götürdüm.
Doktorun dediği ise fazlalasirsa geri gel oldu.
Şimdi ben yarın küçücük bebekle tek başıma gitmek zorundayım.
Eşimden gelemez ise yeni başladı izin alamıyor.
Sanırım kafayı yemek üzereyim
Aleykum selam :) öncelikle göğsün o kadar kötü olana kadar niye verdin ki bi iki gün sagip verseydin toparlasaydi eğer dediğin kadar iltihap li fln da süt unu de etkileyebilir çünkü benim bi akşam emerken kanamis ve kanlı kustu oğlum çok korktum Dr u aradım direk göğsünde yara varmı dedi o yüzden dikkat et süt unu etkiler belki gaz sorunu da o kadar zorlanıyorsanız damla fln vermedi mi Dr um karnına sırtına sürekli masaj yap yada arada yüzüstü yatırıp kendin de başında dur eğer bunları yapmadiysan tabi .... Göbek olayında ise kan olayı evet riskliymis yani riskli derken takip edilmesi lazımmış kiiii ona göre aşısı varmış bizim Dr umuz da demişti o yapılır inş bişeycik olmaz
iste ben:) bn mama verdim ilk zamanlar smdi mama ve sagdigim sutu birlikte veriorum silikon uc denedim wee marka azcik tuttu ama emmedi avent aldim uarin gelecek ama bgn söyle bi sey oldu saglik ocaginda hemşire birlikte deneyelim dedi ve cok güzel tuttu oglum dmek ki biz de tutturabiliriz.. ama daha evde demene cesaret edemedim korkuorum tutmayacak yine diye..bi de biberon kullanma dedi silikon mans kaşığı aldim biraz denedim ama cok ağlayinca yine biberona döndüm.yarin sabh hem meme hem de kasigi tekrar denicem. istersen sen de bi saglik personelinden destek al..
Kötü olmuş benim de yeni geçmeye başlamıştı sagdigim için yine aciyo bı kaç gündür evet doğduklarinda yapılıyor k vitamini aşısı inş seninde 2. Doz olur sorun çıkmaz biraz daha geçsin herşey daha düzene girecek inşBeklemedim ki kuzum neler neler yaptım. Kremler yağlar ne varsa artık. Bizim sıpa biberon da emzikde tutmuyor sadece meme istiyor .
Önceden tek göğsümü tarafsız olanı verip diğerini sagip kremliyordum bol bol ama diğeride pert oldu. Açısında. Duramıyorum. Resmen ucu düşecek bak abartiyorum. Doğru da emziriyorum çünkü hemisremizde baktı ama oldu işte bu zıkkım da.
Damla vardı fakat bir isede yaramadı. K vitamini aşısı yapılması gerekiyor göbeği içi canım. İlk doğduklarında yapılıyor asslinda ama bazen yeterli olmuyormuş o yüzden kanama olabiliyormus ve ikinci dozuda vurabiliyorlar.
Ayy valla ne yemek yiyebiliyorum ne uyuyabiliyorum . Alt üst oldum resmen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?