Evet bende oyle dusunuyorum huzur buluyir heo göğsümde uykuya dalıyor yada babasinin göğsünde. Biz odada çıkınca hissediyor agliyir yanina geldigimizde ellerimizi uzatinca bile susmaya başlıyor cidden. Cok farkli birsey. Zsten kucuk ve erken doğdu kuzum o yuzden ne kadar yorulsak bu ilk zamanlari atlatincaya kadar tüm ihtiyaçlarını karşılamaya devamBir çocuk eğer çok fazla kucak talep ediyorsa, onu annesi alıştırmamıştır, anne çocuğunun ancak ten teması ile rahatladığını farkettiğinden size göre çocuğunu daha fazla kucağına almış ve doğru da yapmıştır.
Algıları çok açık olduğu ,her sesi en yüksek perdeden algıladığı ve bu gürültüyle başedemediğinden ürküyor ve ancak kendini ağlayarak rahatlatabildiği için, sizin kadar kolay sosyal ortamlara giremiyor olabilir.
Tuvalete bile çocuksuz gidemiyor, yemeğini rahatça yiyemiyor, çayını zinhar sıcak içemiyor da olabilir. Tuvalete her daim bir çift minik gözle girmek en büyük hobisi de değildir.
Çocuk yatağından başka hiç bir yerde uyumadığından ve uyku saatleri aksadığında huzursuzlandığından akşamları misafir kabul edemiyor, hiç bir yere gidemiyor da olabilir.
Bu saydıklarımın hiç biri annenin suçu değildir. Çocuğu da huysuz, ağlak, yabani değildir. Sadece "high need child" ( yüksek ihtiyaçları olan hassas çocuk) olarak doğmuştur ve annenin yaptığı tek şey de onun daha huzurlu olduğu şartları sağlamaktır. Bu hassasiyet de doğru davranıldığında iki yaşında hafifleyip üç yasında tamamen geçecektir.
Hiç birimiz birbirimizden daha çok ya da daha az anne değiliz. Hiç birimizin diğerine böbürleneceği bir üstünlüğü ya da kınanacak bir eksikliği yoktur. Annelik ki ayağının altına cennet serilecek kadar hem mukaddes hem de meşakkatli bir yol iken, birbirimizin işini dil yaralarıyla zorlaştırmayalım...Lütfen
Fb de gordum bu yaziyi. Bizi anlatiyor diye paylasmak istedim.
Ohooo sen iyice karıştırdınBugün 28 günlük diğer aylarda 31 çektikçe açık kapanır
Kötü hissetme canım bende yapıyorum mesela bak sabah 7 den şu saate kadar uyumadı ve hep memedeydi sağlı sollu ama hala uyumadı ve rahatlamadi bende verdim şimdi ama önceki günlere göre artık mama sayımız daha az gece hiç vermedim mesela ama gündüz vermiş oldum 1 yada 2 oluyo isteğine gö.re doymadigini hissederseniz daha da fazla olabiliyo önceliğimiz anne sütü ama mama da vermek gerekiyorsa aç kalmasından iyidir
Canım ne kadar mama veriyorsun tek seferde birde hangi mama kullanıyorsun eşim sm almış bizim bebis şimdilik. Memnun meme edinen sonra 40 ml felan içiyor ama bazen akşamları süt olmuyor o zaman 80 ı bilr buluyorKızlar biz 13 Şubat ta doğduk ya hani bugün oğluşum bir aylık mıŞubat 28 çekmesi kafamı karıştırdı 30 günü baz alırsak 1 aylık demek için 15 inde mı 1 aylık olacak o zaman diğer aylar kaçında kaç aylık olacak kafam da deli sorular hadi bi cvplayiverin
Belli olmuyo ki ama genel de 60 veriyorum sabah çok emdi dedim ya 7 den 11 kadar memedeydi sonrasında ilk kez 90 verdim onu da yediCanım ne kadar mama veriyorsun tek seferde birde hangi mama kullanıyorsun eşim sm almış bizim bebis şimdilik. Memnun meme edinen sonra 40 ml felan içiyor ama bazen akşamları süt olmuyor o zaman 80 ı bilr buluyor
Canim ben i mki de 10 subat saglik ocagindaki ebe bugun asisini yaptirmamizi soyledi aya gore 1 ay 3 gunluk ama asi icin tam 30 gun gecmesi gerekiyormus.Kızlar biz 13 Şubat ta doğduk ya hani bugün oğluşum bir aylık mıŞubat 28 çekmesi kafamı karıştırdı 30 günü baz alırsak 1 aylık demek için 15 inde mı 1 aylık olacak o zaman diğer aylar kaçında kaç aylık olacak kafam da deli sorular hadi bi cvplayiverin
Eki Görüntüle 1967064 Arkadaşlar gaz problemi olanlara bir tavsiyrdr bulunayım. Fisherprice'ın yağmur ormanı ana kucağını kullanıyoruz. Titreşim özelliği var. Kızımı sadece gazı olduğunda koyuyorum üzerine, durduğu kadar (benim kız sürekli kucak isteyen modellerden) tireşimini açıyorum kısa sürede gazını çıkartıyor çoğu zaman kakasını da yapıyor. Fisherprice'ın yağmur ormanı isminde üç anakucağı var bizimki fiyatı ortanca olan. Sallanan sandalye olarak 4 yaşına kadar kullanılabilir dediler. Slingden sonra iyi ki para vermişim dediğim ikinci şey
Cok saol cnmBuzdolabında muhafaza edebilirsin çözüldükten sonra 24saat içinde kullanmaya çalış
Evet banada 15 i dedi aşı için çarşamba olcaz inşCanim ben i mki de 10 subat saglik ocagindaki ebe bugun asisini yaptirmamizi soyledi aya gore 1 ay 3 gunluk ama asi icin tam 30 gun gecmesi gerekiyormus.
Aynen niye bu kadar zorlaştı anlamadım resmen gece gündüz sağma pompası ile yaşıyorum sanki hep öyle sürecek gibi ...Bide bana kalsa sağıp verecem bide mama takviyesi yapacağım ama etrafimdaki herkes birşey söylüyor Allahım ya sanki ben istemiyorum emsin en kolayı o gece yarısı kalkiyorum yarım saat sağ sonra ver mama isit kat kat daha zor zorla kendini tutar diyorlar tamamda zorluyorum bu sefer perişan oluyor ağlamaktan. ..o zaman tamamen ayni durumdayiz cnm. bn mama veriorim sutum oldukca sagip sut de veriorum bazen cok cikio sutum bazen az..arada da uç takip tuttrmaya calisiorum sanki biraz büyüdükçe tutmaya baslayacak gibi geliyor. emzirme konusu bni de cok depresif yapti
Sen korse de kullanıyordun sanırım daha 40 tamamlanmadı vücut toparlayamamıştr cnm benim ilkinde öyleydi şimdi hiç karnım yok gibi korse de giyemedim çok rahatsız ettiKızlar karnı çürük lahana gibi porsumuş olanlar var mı bi tek ben miyimdüzelir mı ki eski haline döner mı acaba
Yani canim dun gece yapti bu saate kadar cit yok..ama bagirsaklarinda ses geliyor. .galiba böyle böyle büyüyorlarİshal değil canım o ,fazla emdiği için öyle oluyor. İshal demek için gün de 9-10 kere baya sulu kaka yapmalı.
Benim oğlanında kâkası hep sulu oluyor
Surekli takip ediyorum.. bakalım insaallah artmazda kendiliginden gecer..Bendede Cnm ishal olması için kaka sayısının abartı olması lazım.. takip edip tekrar doktoru bilgilendir bence ...
ilk günler öyle oluyor ama sonra topluyor vücut..46.gündeyiz bugün daha bi toplamış hissettim ben ama doğumdan sonra 5 kilom kaldı ne zaman gider acaba..iki gün diyet yapayım azıcık dikkat edeyim dedim sütüm azaldı..süt gitmesindense göbekli olayım deyip saldım kendimiKızlar karnı çürük lahana gibi porsumuş olanlar var mı bi tek ben miyimdüzelir mı ki eski haline döner mı acaba
Göbek çok küçük bişey ama böyle buruşuk gibiSen korse de kullanıyordun sanırım daha 40 tamamlanmadı vücut toparlayamamıştr cnm benim ilkinde öyleydi şimdi hiç karnım yok gibi korse de giyemedim çok rahatsız etti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?