Yok yapılmadi benim de aklıma idrar tahlili geliyo gerçi günün her saati kolik ağrısından olduğu gibi aglamiyo mizmizlaniyo reflü dedi Dr kaç gündür bide ondan huysuz tam uyucak öğürmesi geliyo ve basiyo çığlığı yada kalkmak istiyo şaşırdımCanım hatırlayamadığım için soruyorum hiç idrar tahlili yaptırdın mı bebeğe ve kalça ultrasonu yapıldı mı çok inatçı ağlayıp susmayan bebekler de bu durumları da göz ardı etmemek gerek çünkü kolik günün her saati olmaz genelde haftada 4ve daha fazla defa günün aynı saati 4saatten fazla süren ağlamalrar denir kolik
Gebersin dicem günaha gircem ama ne istiyorlar bizden yaArkadaşım bıktım bu kv lerden yaçoook uzaklara gitsinler
Kayınvalide kelimesi bile sinirlerimi bozuyor..ya bende kayınvalide olcam birde..benimki kadar zır delisi yoktur bence..benimki çocukları sevmediği için ne arıyor ne soruyor ama yüzünü görünce bir kaç hafta kendime gelemiyorum o bile yetiyor banaGebersin dicem günaha gircem ama ne istiyorlar bizden ya
Ayy keşke benimkide aevmese annem diye seviyor oğlumu hiç bişeye aes çıkarmıuorum diye iyice kendini bişey sandı ama yetti artık bugün evine gittim suratıma bile bakmadı sırf anneme gittim diye tribe girdi bende tavır yapıcam kötü gelin olucam artık. Benimde oğlum var bizdemi böyle olucazKayınvalide kelimesi bile sinirlerimi bozuyor..ya bende kayınvalide olcam birde..benimki kadar zır delisi yoktur bence..benimki çocukları sevmediği için ne arıyor ne soruyor ama yüzünü görünce bir kaç hafta kendime gelemiyorum o bile yetiyor bana
Ondan da şüpheleniyorum ağrılarım var çünkü .Adet olmuş olabilirmisin
Bende öyle oldum ama adet mı onu da anlamadım dolu dolu gelmiyo adet bitiminde olur ya az az ped e öyle geliyo ama 2-3 gündür benim de agrim vardı adetmi oldum noldu anlamadımOndan da şüpheleniyorum ağrılarım var çünkü .
kıyafet konunuza bakarken bunu buldum <3Kızlar tek tek alıntı yapamadım hatta okuyamadım bile süreç zor ilerledi bende.
Çarşambam sabah yumurta akı kıvamı koyu bir avuç oldu nişan sandım ama kan yoktu pek önemsemedim..
Perşembe sabaha karşı beş gbi yogun yumurta akı kıvamı içinde bir iki damla kan olan gerçek nişan geldi ve sancım vardı ama yalancı gbi çok hafifti. Nyse o gün öğlen bir e kadar yattım bugun doğum olur uyuyum dedim kendi kendime.. Ama ara ara kalkıp baktığım da yumurta akı yogun devam ediyordu..
Nyse derken saat 15.30 gbi doktora gittik alttan muane eder etmez suyum aktı ve 3 cm açıklık var diyerek yatışım yapıldı..
Yukarı çıktık doğum hane bölünme bi saat geçti geçmedi acısız sancısız 5 cm ulaştık.. O sırada herkes arıyor kaç cm açıklık var falan filan ben herkse dedim 5 cm (siz sakın demeyin) herkes acısız nasıl 5 cm diyerek kapattı telefonu.. Akşam saat 19 dan gece 1 e kadar açıklık aynı kaldı sancı yüksek ama açıklık aynı mahvoldum diyebilirim.. Yarım saat kadar suni verildi ama kendi sancım zaten suni kadar oldugu için çıkardılar..
Gece 1 de artık dayanılmaz olan 9 cm açıklık oldu.. Süper dedim doğuma gidecegim malesef öyle olmadı bebek yukarda dedi doktorlar.. Kendi odamda durmadan ıkınma provası yaptık Allah başak hanımdan razı olsun (Ankara Üniversitesi tıp fakültesi asistanı) kendi minicikti ama bana iki saat ıkınma yaptrdı.. Yok bebek inmiyor du deli oldum. Sezeryan alın dedim bu dk dan sonra yazık olur dediler almadılar (ki yine Allah razı olsun özel olsa 5 dk durmazdı) derken çömel ıkın dediler.. Son yarım saat artık yerlerde süründüm ölüyorum sandım.. Dayanacak gücüm kalmadı diye aglıyorm Allaha yalvarıyorum..
Nyse başak hanım geldi son kez hadi olarak dedi.. Zor bela yine ıkındık. Kıdemli asistan geldi zaten arada bir geliyordu. Tamam alalm dedi doğuma.. Ama benim tuvaletim var gitmek istemiyorum tuvalete gidecem diyorum yok diyorlar.. Bebek baskı yapıyormuş meğer.. Felaket bir agrıyla alındık doğuma iğne yapılır mecbur kesik atıldı tabi onlar hissedilmiuor. Ikın dedi bir daha bir daha inanın 30 saniye olmadan bebeğim cıktı çıkış anı muhteşem kayıp gidiyor yani büyük tuvaletten daha kolaydı.. O an kendimi dinledim yerlerde süründüğüm ağrının hiç biri yoktu gerçekten bu kadar 10_20 saniyede nasıl bitmişti.. Derken bebeğim çıktı.. Eşin çıkması bi beş dk aldı o sırada karnıma baskı yapıldı ama acı pek yoktu zaten sancdannsonra onlar pek önemli olmuyor.. Dikiş yapıldı 20 dk da çıktık.. Sabah a karşı cuma günü Seher vakti doğdu yavrum..
Normal doğum harikaydı HERŞEYE RAGMEN....
Son olarak şunu eklemek istiyorm normal doğum yapmak gerçekten büyük cesaret ve güç işi benimki 12 saat sancı dan sonra oldu.. Sezeryan olsaydım doğum masasından yürüyerek kalmazdım kalkıp lavaboya gidemedim bebegimi zor alırdm belki (çünkü 100 kiloyum) ama doğum anım da sancı çekmedim inanın o sancı ölüm gibi aslında son bi saati zormuş ama benimki 3-4 saati ölüm gibiydi..
Başardım kızlar Allahın izniyle ben yaptıysam herkes yapar normal doğum isteyenler şunu unutmayın sadece sancı zor oda bir iki saat benimki uzun oldu ama ben hareketsizdm ve karnım hep dim dikti asagı inmedi..
Sezeryan yapan anneler de sizler de doğumdan sonrası içim allah yardım etsin sanırım sezeryan doğum sonrası normal doğum öncesi zor..
Herkese kolay doğumlar..
Bebeğim emiyor
3225 gr 51 cm
39+4
38+5 de..bigün once nişan geldi 24 saat sonra da su geldi cnmsorum normal dogum yapan annislere
kızlar ne zaman yani kaçıncı haftada doğum yaptınız ? benim zamanım az kaldi ve merak ediyorum 40 ini geçen var mi ?
mama yapabilir. gazi olunca karinlari ustune baski olsun istemiyorlar. aci elma yagi kullaniliyor ancak dikkatli kullanilmasi gereken birsey. cildi tahris edebilir.Kızlar biz de bugün 40 günlük olduk. İki gündür kaka yapamama sorunu bizde de var. Resmen kıvranıyor. Sütüm azaldığı için üç gündür mama veriyordum o mu yaptı acaba. Bugün sütüm iyi geldi maşallah ama oğlum sürekli kafasını geriye atıyor çığlığı basıyor gazdan mı üç günde biberona mı alıştı da memeden az gelince emmek istemiyor anlamadım. Memeyi birakicak diye çok korkuyorum.
Bir de elma yağı alicam ama tatlı elma yağı mı acı elma yağı mı bileniniz varsa söyleyebilir mı?
uzulme yalniz degilsin. benim esimde hediye almaz. ben kendime hediye alir dururum. o her umursamadiginda bir hediye alirimKızlar eşiniz size ne aldı doğum hediyesi benim ki hiçbişey bide karşıma geçmiş para yol diyo hep arabasına para harcıyo çok moralim bozuk 10 nisan evlilik tıldönümümüz daha 1 senelik evliyiz ve nolmuş evlilik yıldönümüyse dedi sevgiliyken çok romantikti şimdi işten geliyo çocukla ilgilenmiyo bana uzaklaştı napmaua çalışıyo anlamıyorum çok üzgünüm
canım allah yardımcın olsun pişik zor ben hafif kızarsa ici m gidiyor zeytinyağı sürüyor musun ben günde 4 kez açtığımda çörekotlu zeytinyağı sürüyorum çok bekletince bezi kızarıyor sonra geçiyor hemen sanırım onun koruyucu etkisi kızarıklık olunca da advantan azıcık sürüyorum bitiyor zeytin yağı önlüyor 6 saat bez kaldığı oluyor o anda kızarırsa advantan ile çözülüyor çok şükür ama benim kızın koltukaltı boynu falanda hassas kızarır pişer hemenVe sadece 1 hafta temiz durdu kızımın poposu her alt açmada kremlememe rağmen ya çeşmede yıkayıp ya pamukla silip kurulamama rağmen, poposunde hiç kaka bekletmeden yaptığı gibi temizlememe rağmen, en fazla 3 saatlik uyuduğunda brz durmuş olmasına rağmen ( kibo da günde 1 kere geceleri oluyor) baharatlı gazlı asitli yememe rağmen yine pişik var yine pişik var. Hemde ilk kızarık ile travazol ve hamedan kullandım yine de bir günde kanama ve sulanma şekline döndü kızımın polisinde göz göz resmen. Ne yapacağımı şaşırdım artık . Annem de içtiğim bitki çaylarından olabileceğini söylüyor . Rezene kimyon anason ısırgan karışımı içiyordum günde 1 2 bardak. Cinsiyete gideceğim artık
39+4 de oldu rutin sancılarla başladı... benim ilki de 38+3 suyun gelmesiylesorum normal dogum yapan annislere
kızlar ne zaman yani kaçıncı haftada doğum yaptınız ? benim zamanım az kaldi ve merak ediyorum 40 ini geçen var mi ?
Sezeryan günüm 38+3 ya doğum başlarsa bende de zaten çocuk 2 hafta onde39+4 de oldu rutin sancılarla başladı... benim ilki de 38+3 suyun gelmesiyle
Allah kolaylık versin. Ben istisnasız her alt açmada sudokrem sürüyorum bolca hiç pişik olmadık şükür. İyileştikten sonra tavsiye ederim. Bez markasını mı değiştirseniz belki faydası olur. Hemen iyileşir umarım.Ve sadece 1 hafta temiz durdu kızımın poposu her alt açmada kremlememe rağmen ya çeşmede yıkayıp ya pamukla silip kurulamama rağmen, poposunde hiç kaka bekletmeden yaptığı gibi temizlememe rağmen, en fazla 3 saatlik uyuduğunda brz durmuş olmasına rağmen ( kibo da günde 1 kere geceleri oluyor) baharatlı gazlı asitli yememe rağmen yine pişik var yine pişik var. Hemde ilk kızarık ile travazol ve hamedan kullandım yine de bir günde kanama ve sulanma şekline döndü kızımın polisinde göz göz resmen. Ne yapacağımı şaşırdım artık . Annem de içtiğim bitki çaylarından olabileceğini söylüyor . Rezene kimyon anason ısırgan karışımı içiyordum günde 1 2 bardak. Cinsiyete gideceğim artık
Daha hiç 3 saatten fazla bez kalmışlığı yoktur benim ki o da günde 1 sefer sadece gece ilk uykusunda 3 saati buluyor uykusu. Zeytinyağı, kantaron yağı, bepanthol, sudocrem, desitin, travazol+hamedan, arko nem classic, eczane yapımı karma merhem, göğüsucu kremi herşeyi deniyorum neredeyse.. sadece popoda var bizim ama o da çok fena... Rabbim şifa versin bebelerimizecanım allah yardımcın olsun pişik zor ben hafif kızarsa ici m gidiyor zeytinyağı sürüyor musun ben günde 4 kez açtığımda çörekotlu zeytinyağı sürüyorum çok bekletince bezi kızarıyor sonra geçiyor hemen sanırım onun koruyucu etkisi kızarıklık olunca da advantan azıcık sürüyorum bitiyor zeytin yağı önlüyor 6 saat bez kaldığı oluyor o anda kızarırsa advantan ile çözülüyor çok şükür ama benim kızın koltukaltı boynu falanda hassas kızarır pişer hemen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?