tuvalet eğitimi konusun da velilerimden duyduğum en önemli şey gece gündüz aynı anda bezi bırak
Bu sabah kızıma tuvalet eğitimine başladım hiçbir şeyinde bu kadar zorlanmamıştım. Emziği ve memeyi o kadar rahat bıraktı ki şaşırdım. Uyku eğitimi de çok başarılıydı ama bu çok zormuş ayaklarım zonkluyor şu an. Tam bir sabır işi. Kardeşi gelmeden halletmem lazım seneye yaza hangi biriyle uğraşacağım yoksa10 kere altına yaptıysa 2 kere tuvalete yaptı bugün hüsranla bitti. Öğle uykusunda bezlemedim bir gittim hem çiş hem kaka yapmış sonrasını anlatmayım Ama öyle çok seviyorum ki kızamıyorum bile. eşim geldi ona patladım. Biraz işe yarasın bensiz hiçbir şey yapamıyor kızı alıp dışarı çıkmıyor hep dizimin dibindeler. Hamileyim ben ya hiç dinlenemiyorum. İlk bebeği olanlar bol bol yatsınlar, bebek bakımı konusunda kitaplar okusunlar.
Nacizhane tavsiyem tuvalette biz kızımla kaka ve çişe el sallıyorduk çok hoşuna gidiyordu girmişken birazda suyla oynuyordu belki işe yarar
Ya bilmiyorumki dön dön bi türlü kapatamadım gözümü. Klima çalışmasına rağmen bana sıcak basıyor. Oflaya puflaya sabah ettim. İlk zamanlar eve düşer düşmez yatıp uyuyan bana bişey oldu şimdi ne yatabiliyorum ne uyuyabiliyorumNoldu kuzum ? Niye uyuyamadın ?
Karin tarafina yastik alabilirsin ister bacak arana koyarsin ister karnina ben karnina koyuyorum hem sariliyorum hem rahat yatiyorum
Saol canim aaaaaminnn:)maşallah allah sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin... sabah ve akşam rutin bulantılarım halsizliğim tembelliğim ne zaman geçecekkkkkkkk biraksalar akşama kadar yatarım tuvalete bile kalkmadan.
canım bende şehri yazmamışım gebze şehirEklerim canım. Sabahtan beri oturamadım ama herkesi not aldım ekleyeceğim
Saol canim bi an once başla o zaman yoksa çok zor oluyo dis agrisi gebelikte ben eczaneye sordum ilaci 100 tl civarinda bisey dedi dr doguma kadar kullancaksin dedi bana simdi netten araştiricam ilaci calsiym magnezyum d3 vitamini ve zinco iceriyo ama bakicam simdi netten detaylarinaHadi gözün aydın canım.
Benimde dişlerim sızlıyor. Senin dediğin osteocare 'i bi araştırayım ben de.
C şeklinde yastıklar var görmüşsündür. Hem hamilelikte çok işe yarıyor yatarken rahat oluyor hem de bebek doğduğunda emzirirken çok rahat oluyor. Bebeği falanda içine yatırabiliyorsun. Ben oğlumda almıştım çok rahat etmiştim. Şimdi ona sarılarak yatıyorum. Bir ucu boynumun altında bir ucu bacak aramda rahat oluyor. Bak fotosunu ekliyorum. Sevi bebenin ürünü.işte ben dalarsam onun farkında olmam dıe korkuyorum cnm yaaanormlde hep yüzüstü yatardım uykum cok hassas oldu ıyıce üstüne yatmamamya dikkat et dıolar ya kafa kurcalıyolar dr baska etraf baska dıo her konuda
görmüştüm ewet yaaaa haftasonu hemen almam lazım ıznede cıkıyorumkı tamamen rahat edıyımEki Görüntüle 1869416
C şeklinde yastıklar var görmüşsündür. Hem hamilelikte çok işe yarıyor yatarken rahat oluyor hem de bebek doğduğunda emzirirken çok rahat oluyor. Bebeği falanda içine yatırabiliyorsun. Ben oğlumda almıştım çok rahat etmiştim. Şimdi ona sarılarak yatıyorum. Bir ucu boynumun altında bir ucu bacak aramda rahat oluyor. Bak fotosunu ekliyorum. Sevi bebenin ürünü.
Saol canim amin insallah Allah herkese temiz sonuclar almayi nasip eder insallah.canim benim haklisin ama dr um tahlilde yapmadi oda senin söyledigini söylüyo ama tahlil yapmyo e saclarm dokulmeye basladi oncesinde demir eksikligi anemisi yasadim mesela birde bebek senden demir calsiyum aliyo zaten senin depolarin bosaliyo yeterli besinlerden takviye yapabiliyosan oh ne ala ama yetersizsede 40 50 yaşina gelince kemik erimesi olcan fizik tedaviye giden kemik erimesi olan hastalara kac gebelik gecirdin diye soruyolar canim dr lar.bunlar ilac degil vitamin o nedenle ben sakinca görmuyorm hem bebegime hem ilerleyen zamanlarda bana faydasi olucak simdi bunlari kullanirsam.ben böyle düsünyorm bu konuda.canım öncelikle tebrik ederim darısı tüm test sonuçlarını bekleyenlere :)
benim görümceme doktor kan tahlili bile yapmadan gebeliğini öğrenir öğrenmez kan ve vitamin yazmış doğuma kadar da devam ettirtmiş,kuzenimin doktoru her midesi bulanana ilaç yazmış vermiş vs yani doktordan doktora değişiyor eğer değerlerin iyiyse kullanmana gerek görmemiştir doktorun iyi beslenmen yeterlidir benim doktorumda ilaçsız gebelikten yana inşallahta gerek kalmaz kan değerlerim hiç düşmez ve kullanmam böyle düşün ama için rahat değilse doktordan yana başka bi doktora daha görün elbette
haklısın depolamak önemli sürekli eksiliyorlar çünkü umarım herkes yiyebilir yeterli beslenebilirSaol canim amin insallah Allah herkese temiz sonuclar almayi nasip eder insallah.canim benim haklisin ama dr um tahlilde yapmadi oda senin söyledigini söylüyo ama tahlil yapmyo e saclarm dokulmeye basladi oncesinde demir eksikligi anemisi yasadim mesela birde bebek senden demir calsiyum aliyo zaten senin depolarin bosaliyo yeterli besinlerden takviye yapabiliyosan oh ne ala ama yetersizsede 40 50 yaşina gelince kemik erimesi olcan fizik tedaviye giden kemik erimesi olan hastalara kac gebelik gecirdin diye soruyolar canim dr lar.bunlar ilac degil vitamin o nedenle ben sakinca görmuyorm hem bebegime hem ilerleyen zamanlarda bana faydasi olucak simdi bunlari kullanirsam.ben böyle düsünyorm bu konuda.
vlla canım bende hala yüz ütü yatıyorum hiçde bişi demedi doktorum. zaten ilerde biz rahatsız olup yatamayacaz. şu an çok küçüklerişte ben dalarsam onun farkında olmam dıe korkuyorum cnm yaaanormlde hep yüzüstü yatardım uykum cok hassas oldu ıyıce üstüne yatmamamya dikkat et dıolar ya kafa kurcalıyolar dr baska etraf baska dıo her konuda
Herkesin basinda var canim bi tane,uzme kendini düzelir diyorum ya bizden once onlar girdi gebelik depresyonuna.benimkininde ayarlari biraz bozuldu bikonu yuzunden önceki akşam bi saydirdim bi saydirdim buna,duysan yurekmi yedin sen dersin o nasil laflar kocaya.derim valla cok pis damarima basti sonra guya alttan aliyo beni susuyo ben daha beter sinirlenyorm o zamanGünaydın kızlaar :)
Okadaar çok şey yazılmışki hangi birini alıntılayım bilemedim oyüzden aklımda kaldığı kadarıyla merak edilen sorulara ve yapılan yorumlara yazcam bişiler.
Öncelikle, benim herifin uyuzluğundan beri giremediğim için endişelenenler olmuş. Aslında ogün akşamüstü hiç beklenmedik şekilde eşim iyi davranmaya başladı.ilk defa çorba yaptı bana.tabi şaşırdım bukadar hızlı geri adım atmasına.meğer 2 saat sonra kuzeni bize kalmaya gelcekmiş hastane işi olduğu için.yani acil barışması gerekmiş.işi düşmese bilmiyorum artık kaç gün hem suçlu hem güçlüyü oynardı.
Neyse konu öylece kapandı ama bu mesele bana ders oldu.bundan sonra her akşam yemeğimi yaptırcam ona.domates peynir bile olsa isticem.yok bulanıyom yemem, aman geç oldu demicem.çünkü ben önemsemeyince onun hiç umrunda olmuyo görmüş oldum.
Tam 2 gün kıvama geldi derken dün yine sinir etti. Gece 1buçuğa kadar dizi izledi. Ben bu hamilelik sürecinde akşam mesela 9da uyuduysam atıyorum 11de uykum bölündüyse bulantı başlıyo. O da bunu biliyo ama uykusu gelmemişmiş vs. Derken ben 11buçukta zarzor uyudum, uyku arası hala yanıma gelmediğini görünce uyanıverdim baktım içerde dizi izliyo saat 1buçuk.tuttu mu beni bulantı.dedim senin yüzünden, hala tepki vermiyo. Yanında öğürdüm soda içtim tık yok, inada bindirdi. Gittim yattım. Birazdan ipadin şarjı bitince damladı yanıma. Ama ben hala bulanıyom.1 saat de ben onu uyutmadım oh olsun. Sonra sızmışım malum 3e geliyodu artık.
Kısacası insan bencil ve rahatına düşkün olursa, istersen yüz kere kavga et yine düşüncesizlik yapabiliyo. Artık onun karakterini bi yana bırakıp dua ediyorum ki Allahım bana ve yavruma sağlık sıhhat güç enerji versin, ona muhtaç etmesin. Aslında sürekli takip edip, pohpohlayıp, çocuk gibi yönlendirirsen yapmıcak biri değil ama bıkıyo insan bi saatten sonra, halden anlamasını bekliyo.o da onda yok malesef.çünkü kadınların insan yerine konmadığı bi kültürde yetişmiş ve benim beklentilerim ona fazla geliyo.oyüzden ya kaçıyo evden ya da sıkıntıları normalleştirip önemsemiyo.
Hep böylemiydi diye soranlar olmuş, hayır değildi.elde edene kadar kırk takla attı.evlenince de fabrika ayarına döndü.ama yine de evliliğin ilk aylarına göre çok çok iyi şuan, ozamanlar daha da kötüydük. Öyle kalsaydı bebek düşünmezdim zaten.
Çook uzattım lafı.güya özet geçecektim.
Merak eden arkadaşlar çok sağolun, düşünülmek güzel..böyle baya içimi döktüm ama şuan çok iyyim. Eşimin her nekadar düşüncesiz olsa da yola gelecek biri olduğunu düşünüyorum sanırım.ümidim güç veriyo bana.onun da hakkından gelcem az kaldı :)))
Herşey için çook sağolun kızlar, iyki varsınız...
Amin canim dogru bi sekilde yapmaya calisiyrz bizde herseyi bilinçsiz kullanmaktan yana degilim zaten haftaya saglik ocaginda yaptirmayi dusunuyorum bende bu testleri haftaya giderim belki bakalim iste.haklısın depolamak önemli sürekli eksiliyorlar çünkü umarım herkes yiyebilir yeterli beslenebilir
annem tek çocukla genç yaşında kemik erimesi sorunuyla karşılaştı 15 yıldır hralde 10 cm kısalmıştır söylediklerinde sonuna kadar haklısın, test yapmıyor olması tuhaf bi sağlık ocağına mı gitsen? illaki vitamin kullanmak istiyorum diyorsanda dikkat et içeriklerine ilerleyen haftalarda şeker yüklemesi yapılacak içerdikleri nişastalar ayrı bi dert açıyor sonra bikaç makale okumuştum bunlarla ilgili ne yazık ki ilaç sektörü bi tarafı iyileştirirken başka bi tarafı mahfediyor
hepimizin hakkında hayırlısı olsun inşallah
@ivo bebişin nasıl peki o gün besinsiz kalmıştın vs gittin mi doktora bi daha hiçGünaydın kızlaar :)
Okadaar çok şey yazılmışki hangi birini alıntılayım bilemedim oyüzden aklımda kaldığı kadarıyla merak edilen sorulara ve yapılan yorumlara yazcam bişiler.
Öncelikle, benim herifin uyuzluğundan beri giremediğim için endişelenenler olmuş. Aslında ogün akşamüstü hiç beklenmedik şekilde eşim iyi davranmaya başladı.ilk defa çorba yaptı bana.tabi şaşırdım bukadar hızlı geri adım atmasına.meğer 2 saat sonra kuzeni bize kalmaya gelcekmiş hastane işi olduğu için.yani acil barışması gerekmiş.işi düşmese bilmiyorum artık kaç gün hem suçlu hem güçlüyü oynardı.
Neyse konu öylece kapandı ama bu mesele bana ders oldu.bundan sonra her akşam yemeğimi yaptırcam ona.domates peynir bile olsa isticem.yok bulanıyom yemem, aman geç oldu demicem.çünkü ben önemsemeyince onun hiç umrunda olmuyo görmüş oldum.
Tam 2 gün kıvama geldi derken dün yine sinir etti. Gece 1buçuğa kadar dizi izledi. Ben bu hamilelik sürecinde akşam mesela 9da uyuduysam atıyorum 11de uykum bölündüyse bulantı başlıyo. O da bunu biliyo ama uykusu gelmemişmiş vs. Derken ben 11buçukta zarzor uyudum, uyku arası hala yanıma gelmediğini görünce uyanıverdim baktım içerde dizi izliyo saat 1buçuk.tuttu mu beni bulantı.dedim senin yüzünden, hala tepki vermiyo. Yanında öğürdüm soda içtim tık yok, inada bindirdi. Gittim yattım. Birazdan ipadin şarjı bitince damladı yanıma. Ama ben hala bulanıyom.1 saat de ben onu uyutmadım oh olsun. Sonra sızmışım malum 3e geliyodu artık.
Kısacası insan bencil ve rahatına düşkün olursa, istersen yüz kere kavga et yine düşüncesizlik yapabiliyo. Artık onun karakterini bi yana bırakıp dua ediyorum ki Allahım bana ve yavruma sağlık sıhhat güç enerji versin, ona muhtaç etmesin. Aslında sürekli takip edip, pohpohlayıp, çocuk gibi yönlendirirsen yapmıcak biri değil ama bıkıyo insan bi saatten sonra, halden anlamasını bekliyo.o da onda yok malesef.çünkü kadınların insan yerine konmadığı bi kültürde yetişmiş ve benim beklentilerim ona fazla geliyo.oyüzden ya kaçıyo evden ya da sıkıntıları normalleştirip önemsemiyo.
Hep böylemiydi diye soranlar olmuş, hayır değildi.elde edene kadar kırk takla attı.evlenince de fabrika ayarına döndü.ama yine de evliliğin ilk aylarına göre çok çok iyi şuan, ozamanlar daha da kötüydük. Öyle kalsaydı bebek düşünmezdim zaten.
Çook uzattım lafı.güya özet geçecektim.
Merak eden arkadaşlar çok sağolun, düşünülmek güzel..böyle baya içimi döktüm ama şuan çok iyyim. Eşimin her nekadar düşüncesiz olsa da yola gelecek biri olduğunu düşünüyorum sanırım.ümidim güç veriyo bana.onun da hakkından gelcem az kaldı :)))
Herşey için çook sağolun kızlar, iyki varsınız...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?