bir kere ben de gitme gafletinde bulundum hiçbirşey demediği gibi bunları da al diye reçete uzattı. nedir bunlar dediğimde sana iyi gelir al al gibi bişi dedi...anlıyorum çok kişiyle uğraşıyorlarda açıklama yakmak da zorundasın zaten sor bi kullandığın bişi var mı yok mu hiçççç
Başindan savıyosa şikayet edin arkadaşlar bakin nasil titriyolar o zaman ben çok şahit oldum çalişirkende ondan şahit oldum korkmayin şikayeti basin gidinbir kere ben de gitme gafletinde bulundum hiçbirşey demediği gibi bunları da al diye reçete uzattı. nedir bunlar dediğimde sana iyi gelir al al gibi bişi dedi...anlıyorum çok kişiyle uğraşıyorlarda açıklama yakmak da zorundasın zaten sor bi kullandığın bişi var mı yok mu hiçççç
Bence yaptırılmalı. Ben yüksek risk grubundaydım çünkü ailemde diabet geçmişi var babam dedem halam gibi.. Yaptırmazsan allah korusun bebeğinde obezite olmak üzere, bir çok organın tahribatına neden olabilecek bir durum...Az önceki yorumlarda şeker yüklemesi ile ilgili bir yazı gördüm dikkatimi çekti. Şeker yüklemesi yaptırmayı düşünüyor musunuz? Bu konu ile ilgili çok farklı görüşler var ve ben nedense sıcak bakmıyorum.
Başindan savıyosa şikayet edin arkadaşlar bakin nasil titriyolar o zaman ben çok şahit oldum çalişirkende ondan şahit oldum korkmayin şikayeti basin gidin
Ben yaptirılmasindan yanayim canim gebelik şekeri varsa tehlikeli sonucta onlem alinmali o nedenle yukleme yapilip tespit edilmeli
Bence yaptırılmalı. Ben yüksek risk grubundaydım çünkü ailemde diabet geçmişi var babam dedem halam gibi.. Yaptırmazsan allah korusun bebeğinde obezite olmak üzere, bir çok organın tahribatına neden olabilecek bir durum...
Karatay'ı herkes yanlış anladı bence.. Kadın zaten normal hayatında da şekeri unu yok ediceksin diyo. sen zaten bunları kestiysen diabet olma ihtimalin yok ama bizde malesef öyle bir durum yok. Ayrıca yükleme sırasında verilen şeker miktarı yediğin çikolata tatlı baklava hatta içtiğin kolayla eş değer.. Evet yükleme yaptırdığın gün halsiz oluyorsun seni etkiliyor ama düşün sen böyle şekeri zaten alıyorsun ve vücudunu ne hale getiriyorsun:) çok şükür ben yaptırdım birşey çıkmadı içim rahatladı ama birçok arkadaşımda yüksek çıktı ve hamilelikleri boyunca çok dikkat etmeleri gerekti.. onlarda iyiki yaptırmışım ya bilmediğim için dikkat etmeseydim diye düşünüyorlar.. Sonuçta herşey için bu kadar dikkat ederken ciddi bir konuyu pas geçmemek gerekir. Yine de içiniz rahat etmiyorsa açlık tokluk şekeri mutlaka ölçtürün..
1 hafta 10 gun suruyo canim cikmasi devlette 15 gun filan diyolar sanirsammerhaba kızlar..
ikili test yaptıranlar kaç gün sonra sonuçları aldınız ortalama ben salı günü verdim 2 gündür lab. sonuç sayfası cevap vermiyo cuma giderim diyordum ama çıkmadıysa boşuna gitmek istemedim haftaya kaldı gibi sonuç
YOK canım kız kardeşim dahiliye uzmanı ondan dedim.kafadan sallamiyor um kaldıki hem eczane deneyimim var hem de laboratim biyoloji mezunuyum. Biyokimya organik kimya gördük o zamandan derse giren hocalarım iz vitaminlerin suni verilmesine jarsi çıkarlardi.kız kardeşim yurt dışında ciddi şekilde suni vitaminlerin uzaklaşmak var demişti. İlk gebeligi mde kullandım ve oglumda yaşadım ikinci gebeligi mde hiç kullanmadım olmadı bebekte.ha şunu da demek laxim herkeste olmayabilir ama bu ihtimali yükseltir. Kardeşim mesleğinde baya iyidir çok okur bu memlekete faydalı olma derdinde çünkü. Onun söylediklerini gerçekten önemserım. Yine sorarım. Hatta şunu da demişti diyabeti bile tetikleyebilir yandi yönü da eğer birey diyabet ve tansiyona yakınsa.Yanlış anlamazsan bu söylediğini kanıtlayan bir tıbbi makale var mı? yani doktor mu söyledi? merak ettim ona göre doktora sorucam.. Geçen hamileliğimde kullandım vitamin folic ve magnesyum hatta demir ama böbrek büyümesi taş vs yaşamadım yaşayanı da hiç duymadım.. muhtemel başka faktörler vardır sadece vitaminlere bağlamamak lazım eğer bir vaka varsa. tabiki her kimyasal, doğal olmayan şeylerin elbette bir yan etkisi vardır ama nacizane tıbbi bir test sonucu, araştırma sonucu vs makale olmadan bunların bu şekilde yayılmasını doğru bulmuyorum.. tabiiki yine herkesin kendi tercihi en sonunda..
TuRuNCu canım
Ben yaptırmıcam canım.
Bu uygulama sadece türkiyede var ve tamamen ticari bişey.
Ayrıca çok zararlı.
Canan karataya kesinlikle katılıyorum bu konuda.
Yükleme yapılmadan da gebelik şekeri tespit edilebiliyo.
Ama malesef bunu ticarete dökmüşler türkiyede, başka yolla tespit edilemez gibi lanse ediyolar.
off 15 gün çokmuş ya doktor haftaya gelirsin dedi ama gün vermedi ama muallakta bıraktı malesef , beklicez bakalım en azından sonuç safyasından takip ediyordum onu elimden almasalar iyidi :))1 hafta 10 gun suruyo canim cikmasi devlette 15 gun filan diyolar sanirsam
estafurullah zaten o yüzden sordum kesin bilgi varsa ben de doktoruma ileticem diye.. Birkaç yazı okudum çünkü yeni bebeklerde hiperaktivite ve otizmi tetikliyor diye ama dediğim gibi tıbbi makale olmadığı için doktorun karşısına çıkamam kulaktan dolma bilgiyle :) kardeşin makale iletebilirse sevinirim. Ama dediğim gibi ben kullandım oğlumda yaşamadım eminim başka faktörlerde vardır..YOK canım kız kardeşim dahiliye uzmanı ondan dedim.kafadan sallamiyor um kaldıki hem eczane deneyimim var hem de laboratim biyoloji mezunuyum. Biyokimya organik kimya gördük o zamandan derse giren hocalarım iz vitaminlerin suni verilmesine jarsi çıkarlardi.kız kardeşim yurt dışında ciddi şekilde suni vitaminlerin uzaklaşmak var demişti. İlk gebeligi mde kullandım ve oglumda yaşadım ikinci gebeligi mde hiç kullanmadım olmadı bebekte.ha şunu da demek laxim herkeste olmayabilir ama bu ihtimali yükseltir. Kardeşim mesleğinde baya iyidir çok okur bu memlekete faydalı olma derdinde çünkü. Onun söylediklerini gerçekten önemserım. Yine sorarım. Hatta şunu da demişti diyabeti bile tetikleyebilir yandi yönü da eğer birey diyabet ve tansiyona yakınsa.
Ben de kafamdan uydurup konuşmam yani
Haftaya dediyse erken cikiyodr canm orda 7 10 gune git istersenoff 15 gün çokmuş ya doktor haftaya gelirsin dedi ama gün vermedi ama muallakta bıraktı malesef , beklicez bakalım en azından sonuç safyasından takip ediyordum onu elimden almasalar iyidi :))
muhtemelen salı gider bi kolaçan ederim gibi geliyor :))Haftaya dediyse erken cikiyodr canm orda 7 10 gune git istersen
Yükleme Testi bebeğe beyin gelişimine zarar veriyor diye yurt dışında yasaklanmış diyordu kardeşim. Dediğin gibi başka yolla da anlaşılır zaten.TuRuNCu canım
Ben yaptırmıcam canım.
Bu uygulama sadece türkiyede var ve tamamen ticari bişey.
Ayrıca çok zararlı.
Canan karataya kesinlikle katılıyorum bu konuda.
Yükleme yapılmadan da gebelik şekeri tespit edilebiliyo.
Ama malesef bunu ticarete dökmüşler türkiyede, başka yolla tespit edilemez gibi lanse ediyolar.
Bilir canım burda herkes bildiğini paylaşıyor diye ben de paylaşım yapıyorum tabi haklısın makale derim kardeşime bulunca eklİcem. Evet otizm özellikle Allah korusun korktugumdan dedim. Ben de süt yoğurt peynir yumurta ağzıma bile alamıyorum. Şimdilik kemik suyu içiyorum birax birax. Doktorum eşimin çocukluk arkadaşı o da vermedi onun dediğine gore 5 ay bitince ca demir d vit laxim olurmuş o zamana kadar da onları da tüketimi zaten.inan ben de bilmiyorum. Kafam da karışık. Allah à emanet iz artikestafurullah zaten o yüzden sordum kesin bilgi varsa ben de doktoruma ileticem diye.. Birkaç yazı okudum çünkü yeni bebeklerde hiperaktivite ve otizmi tetikliyor diye ama dediğim gibi tıbbi makale olmadığı için doktorun karşısına çıkamam kulaktan dolma bilgiyle :) kardeşin makale iletebilirse sevinirim. Ama dediğim gibi ben kullandım oğlumda yaşamadım eminim başka faktörlerde vardır..
estafurullah zaten o yüzden sordum kesin bilgi varsa ben de doktoruma ileticem diye.. Birkaç yazı okudum çünkü yeni bebeklerde hiperaktivite ve otizmi tetikliyor diye ama dediğim gibi tıbbi makale olmadığı için doktorun karşısına çıkamam kulaktan dolma bilgiyle :) kardeşin makale iletebilirse sevinirim. Ama dediğim gibi ben kullandım oğlumda yaşamadım eminim başka faktörlerde vardır..
Gunaydin guzel anneler.bende her gece kurulu saat gibi gece 2 de kalkiyorum.tekrar uyumak bi saati buluyor.uykuda bolunmeler basladi.birde sık tuvalete gitme devam ediyor bende .sizde durumlar nasil?
Bence yaptırılmalı. Ben yüksek risk grubundaydım çünkü ailemde diabet geçmişi var babam dedem halam gibi.. Yaptırmazsan allah korusun bebeğinde obezite olmak üzere, bir çok organın tahribatına neden olabilecek bir durum...
Karatay'ı herkes yanlış anladı bence.. Kadın zaten normal hayatında da şekeri unu yok ediceksin diyo. sen zaten bunları kestiysen diabet olma ihtimalin yok ama bizde malesef öyle bir durum yok. Ayrıca yükleme sırasında verilen şeker miktarı yediğin çikolata tatlı baklava hatta içtiğin kolayla eş değer.. Evet yükleme yaptırdığın gün halsiz oluyorsun seni etkiliyor ama düşün sen böyle şekeri zaten alıyorsun ve vücudunu ne hale getiriyorsun:) çok şükür ben yaptırdım birşey çıkmadı içim rahatladı ama birçok arkadaşımda yüksek çıktı ve hamilelikleri boyunca çok dikkat etmeleri gerekti.. onlarda iyiki yaptırmışım ya bilmediğim için dikkat etmeseydim diye düşünüyorlar.. Sonuçta herşey için bu kadar dikkat ederken ciddi bir konuyu pas geçmemek gerekir. Yine de içiniz rahat etmiyorsa açlık tokluk şekeri mutlaka ölçtürün..
Kizlar gecen gun burda bi arkadasa erkek bi cocuktan msj gelmisti aynisi şimdi banada geldi sapık dadandi sanirim kk yaKazen ilgilenirseniz sevinirm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?