- 24 Ocak 2014
- 1.037
- 929
- 73
Günaydın kizlar Nasılsıniz tüm iletileri okuyörümcek lakin cevap vermeye zaman olmuyo bazen.bu vitaminler hakkında benim de söylemek istediğim bi nokta var o da su bu vitaminler bebekte bobrek tasi ve böbrek genişlemesine sebep olabilirler. Ona da dikkat etmek lazim.ben hiç d vit ve ca hap olarak almadım. Süt yoğurt zaten 4 5 aylık olunca lazım olucak. Naçizane deneyim paylaştım sizinle.bebişleri çok etkiliyor bu suni vitaminler. Allah herkese hayırlı doğumlar nasip etsin
Sana katılıyorum canım. Ki bu kadar hekim böyle bir risk varsa neden bile bile kullandırsın ki. Bazı vücutlar alerjik veya farklı sebeplerden ilaçlara bu şekilde reaksiyon göstermiş olabilir fakat genelleme yapmak lazım. Her gün düzenli meyve sebze, haftada 2 kez kırmızı et, haftada 1 balık yiyemiyorsak vücudumuzun bunu bir yerden karşılaması gerekiyor.Yanlış anlamazsan bu söylediğini kanıtlayan bir tıbbi makale var mı? yani doktor mu söyledi? merak ettim ona göre doktora sorucam.. Geçen hamileliğimde kullandım vitamin folic ve magnesyum hatta demir ama böbrek büyümesi taş vs yaşamadım yaşayanı da hiç duymadım.. muhtemel başka faktörler vardır sadece vitaminlere bağlamamak lazım eğer bir vaka varsa. tabiki her kimyasal, doğal olmayan şeylerin elbette bir yan etkisi vardır ama nacizane tıbbi bir test sonucu, araştırma sonucu vs makale olmadan bunların bu şekilde yayılmasını doğru bulmuyorum.. tabiiki yine herkesin kendi tercihi en sonunda..
Banada ilk bebekte calsiyum magnzyum takviyesi vermisti dr aldigimiz dogal takviyeler yetersiz kalabiliyo tabiki yeteri kadar alabiliyosaniz en en guzeli ama bel agrisi diş ağrisi 2. Donemde yasama ihtimali yuksek bu nedenle dr lar veriyo zaten takviyeleri aksi halde diş kaybi ve osteoporoz riskiniz yuksek olucaktirYanlış anlamazsan bu söylediğini kanıtlayan bir tıbbi makale var mı? yani doktor mu söyledi? merak ettim ona göre doktora sorucam.. Geçen hamileliğimde kullandım vitamin folic ve magnesyum hatta demir ama böbrek büyümesi taş vs yaşamadım yaşayanı da hiç duymadım.. muhtemel başka faktörler vardır sadece vitaminlere bağlamamak lazım eğer bir vaka varsa. tabiki her kimyasal, doğal olmayan şeylerin elbette bir yan etkisi vardır ama nacizane tıbbi bir test sonucu, araştırma sonucu vs makale olmadan bunların bu şekilde yayılmasını doğru bulmuyorum.. tabiiki yine herkesin kendi tercihi en sonunda..
Devletteki drlar biraz öyle canm yogunluk filan ilgisizler günü bitirme derdindeler birazda tavsiye alarak secseydin keske dr unuda cok ilgili olanlarida olabiliyo bide devamli ayni dr a gidince daha ilgili oluyolarDevlet hastanelerinde ki Dr lar neden genel olarak ilgisizne bebeği mi gördüm nekalp atışını dinletti kendi orda baktı iyi bebek dedi o kadar bebeğimi gorcem diye heyecan yapmıştım bende manyak dr
bu uygulamayı bende kullanıyorum canım çok güzel bi uygulamaBugün ki takviminde yazan bu ilginç geldi bana
Eski Yunan hekimi Hipokrat gelişmekte olan bir bebeğin cinsiyetini belirlediğine inandığı bir tez geliştirdi. Hipokrata göre, eğer kadının sağ göğsü daha sıkı ve sağ gözü daha parlak ise bebek erkek, sol göğsü daha sıkı ve sol gözü daha parlak ise bebek kız olacaktır :) Diğer bir eski inanışa göre erkek bebekler anne rahminde kız bebeklere göre daha üst kısımda bulunurdu. Bu inanış 20. yüzyıla kadar devam etti.
Devlet hastanelerinde ki Dr lar neden genel olarak ilgisizne bebeği mi gördüm nekalp atışını dinletti kendi orda baktı iyi bebek dedi o kadar bebeğimi gorcem diye heyecan yapmıştım bende manyak dr
Aynen öyle canım ya ben belki 3-4 hafta sonrasına gün verirler diye ayrıntılı ultrason için erken gittim bide eşimin vardiyesinde gidiyim dedim o yüzden tavsiye edilen bi Dr vardı ona alamadım randevu buradaki Dr lari da bilmiyorum aldım öyle meğer bi kaç gün sonrasına gün veriyolarmis boşuna gittim bebisi mi de gormedimDevletteki drlar biraz öyle canm yogunluk filan ilgisizler günü bitirme derdindeler birazda tavsiye alarak secseydin keske dr unuda cok ilgili olanlarida olabiliyo bide devamli ayni dr a gidince daha ilgili oluyolar
Ne olur ki sanki gosterseler bize degünaydın herkesee
ben de devlet hastanesinde rastladım öyle bir doktora seninki yine iyi demiş bana açıklama bile yapmadı ben sordum çocuklarım nasıl diye
bir kere ben de gitme gafletinde bulundum hiçbirşey demediği gibi bunları da al diye reçete uzattı. nedir bunlar dediğimde sana iyi gelir al al gibi bişi dedi...günaydın herkesee
ben de devlet hastanesinde rastladım öyle bir doktora seninki yine iyi demiş bana açıklama bile yapmadı ben sordum çocuklarım nasıl diye
Herkesin basinda var canim bi tane,uzme kendini düzelir diyorum ya bizden once onlar girdi gebelik depresyonuna.benimkininde ayarlari biraz bozuldu bikonu yuzunden önceki akşam bi saydirdim bi saydirdim buna,duysan yurekmi yedin sen dersin o nasil laflar kocaya.derim valla cok pis damarima basti sonra guya alttan aliyo beni susuyo ben daha beter sinirlenyorm o zamanodadan ciktim valla yaktim bi sigara sinirimden (normalde icmiyorm birakali cok oldu)yarim yamalak ictim vicdanimda el vermedi icime ceke ceke icmeye sonra konsmadim 2 gecedir ayri yatiyrz gelmyo yanima bende onla konsmyrm bebisler etkileniyo daha sakin umursamaz olmaliyiz sanirim.
Gunaydin guzel anneler.bende her gece kurulu saat gibi gece 2 de kalkiyorum.tekrar uyumak bi saati buluyor.uykuda bolunmeler basladi.birde sık tuvalete gitme devam ediyor bende .sizde durumlar nasil?
Revna bebişin nasıl peki o gün besinsiz kalmıştın vs gittin mi doktora bi daha hiç
Ben yaptirılmasindan yanayim canim gebelik şekeri varsa tehlikeli sonucta onlem alinmali o nedenle yukleme yapilip tespit edilmeliAz önceki yorumlarda şeker yüklemesi ile ilgili bir yazı gördüm dikkatimi çekti. Şeker yüklemesi yaptırmayı düşünüyor musunuz? Bu konu ile ilgili çok farklı görüşler var ve ben nedense sıcak bakmıyorum.
Magnezyum u 5-6 aydan sonra kullandım ki yaoğuty peynir çok yerim madensuyu içerim vs ona rağmen bacak ve bel kalça ağrılarım çok fazlaydı.. yediklerimiz zaten ne kadar katklılı malum oyüzden destek alınmalı bence de.Banada ilk bebekte calsiyum magnzyum takviyesi vermisti dr aldigimiz dogal takviyeler yetersiz kalabiliyo tabiki yeteri kadar alabiliyosaniz en en guzeli ama bel agrisi diş ağrisi 2. Donemde yasama ihtimali yuksek bu nedenle dr lar veriyo zaten takviyeleri aksi halde diş kaybi ve osteoporoz riskiniz yuksek olucaktir
Benim annem de abim de annem tarafında komple şeker var bana da mi yapmaz acaba bende korkuyorum ondan dolayı Allah korusun çıkabilir mi acaba diyeMerhaba kizlar o kadar cok sayfa biriktirdim ki okuyamadigim 200 sayfa falan var ne yazdiginizi merak ediyorum.
Dun bebisimi gördük.Gittigimizde ellerini basinin altina koymus uyuyordu.Dr.iteledi uyandirdi ahzini acip kapatiyordu minnaagim.Ense kalinligi iyiydi ama kan testini daha sonra alicam.Kesin olmamakla beraber kiza benziyor dedi.Folik asiti biraktik.Ayrica su an hic ilac vermedi belirli bir duzene gore herseyden yiyebiliyorsan ekstra bir takviyee gerek olmadigini soyledi.Cok sekerli seyler yemek istedigimi soyledigim ve annemde diyabet oldugu icin seker yuklemesi yaptirmami istedi fakat mide bulantilari cook devam ettigi icin bu hafta yaptiramadim.Kizlar sizler nasilsiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?