- 24 Kasım 2015
- 401
- 346
- 23
- 42
Neden boyle bir tehlike olustu acaba daha onceden varmiydi herhangi birsey. Bdt tarihlerimiz aynida. Riskli donemi gectik diye dusunuyordum.Kizlar doktora gittim düşük tehlikesi var ama çok endiselenecek bir durum yok bebek gayet saglikli yatacaksin dedi iğne verdi kanamanın az olabilir endiselenme dedi..bu arada ikili tarama testi 3 gun snra cikacakmis ve cinsiyetimiz belli oldu erkek dedi doktor değişmez mi dedim %1 dedi net görünüyor dedi
Kızlar sinirden çatlayacağim. Ben bugün sırf tahlil için devlete gittim. Kadın sordu en son ne zaman bakıldı diye rutinlere bende 8. Haftada bakıldı o zaman da rubella taksoplazma filan bakmamislar dedim. Onlar rutinlerden değil gerek görürse bakılıyor dedi. Bende yorgun uyanıyorum kas ağrılarım da var b 12 ye de bakabilir miyiz dedim. Kadın sadece b12 ye bakmış. Zaten hiç sormadı bile folik kullanıyor musun şunu kullan bunu kullan iletişim 0 di resmen. Benim kan değerlerine bakmadan nasıl ilaç verilir ki ? Bakilmıyor mu her ay kan değerlerine hamilelikte ?
yaa bizim baklavalar yalan oldu desenee
Kizlar doktora gittim düşük tehlikesi var ama çok endiselenecek bir durum yok bebek gayet saglikli yatacaksin dedi iğne verdi kanamanın az olabilir endiselenme dedi..bu arada ikili tarama testi 3 gun snra cikacakmis ve cinsiyetimiz belli oldu erkek dedi doktor değişmez mi dedim %1 dedi net görünüyor dedi
Toxoplazma ve rubellalar rutindir canim en bastan bakilir ben hastanede caliştigim dönem bütun gebelerden isterdik bunlari ve erken bakilmasi gerekir zaten bunlara başka bi dr a git istersen bütun gebelere yazilan standart ilac lari yazip gondermiş galiba seniKızlar sinirden çatlayacağim. Ben bugün sırf tahlil için devlete gittim. Kadın sordu en son ne zaman bakıldı diye rutinlere bende 8. Haftada bakıldı o zaman da rubella taksoplazma filan bakmamislar dedim. Onlar rutinlerden değil gerek görürse bakılıyor dedi. Bende yorgun uyanıyorum kas ağrılarım da var b 12 ye de bakabilir miyiz dedim. Kadın sadece b12 ye bakmış. Zaten hiç sormadı bile folik kullanıyor musun şunu kullan bunu kullan iletişim 0 di resmen. Benim kan değerlerine bakmadan nasıl ilaç verilir ki ? Bakilmıyor mu her ay kan değerlerine hamilelikte ?
Ben bir hafta sonra öğrendim. Genelde de bir hafta on gün sürüyor. Hastaneler tahlilleri dısardaki labararuvarlaea gönderdiği için uzun sürüyor sanırım. Benimkini dr yorumlamıstı ama. Sende birdahaki randevunda druna sorabilirsin. Ben randevuyu beklemeden hastaneye gidip tahlil göstericem diyerek girdim drun yanına ayrıca ücret ödemedim yani.Merhabalar :) Aktif dahil olamasam da ,takipteyim.İkili test süreci hakkında fikirlerinize ihtiyacım var.Test sonuçlarınızı kaç günde(saatte ) aldınız?Ben 10 gün sonra ,doktorun sekreterinden "normalmiş" cevabı ile öğrendim.Acaba gereksiz evham mı yapıyorum.Doktorum MEDİCALPARK'ta .12.haftanın ortasında kan verdim test için ve sonucu 10 gün sonra hastaneyi arayıp öğrenebileceğimi söyledi doktorum.Şaşırdım çünkü arkadaşlarımdan yakın zamanda ikili test yaptıranlar aynı gün içinde sonucu öğrendiler.Üstelik evrak olarak test sonuçları da ellerinde.Neyse dedim 10 gün sonra hastaneyi aradım .Sekreter hanım ismimi aldıktan sonra arkadan doktorun sesini duydum; doktor benle görüşmeye tenezzül etmeden sadece "normalmiş de " dedi :) Sekreter de aynısını söyledi.Ben de test sonucumu mail adresime gönderebilmelerinin mümkün olup olmadığını sordum,Sekreter hanım şu an çok yoğunum dedi mail adresimi istedi.Ve sonuç göndermedi :)
Çok şükür Rabbime sonuç iyi .Fakat bu bilgilendirme işlemi böyle mi oluyor,yoksa ben boşuna mı rahatsız oldum.
Kızlar sinirden çatlayacağim. Ben bugün sırf tahlil için devlete gittim. Kadın sordu en son ne zaman bakıldı diye rutinlere bende 8. Haftada bakıldı o zaman da rubella taksoplazma filan bakmamislar dedim. Onlar rutinlerden değil gerek görürse bakılıyor dedi. Bende yorgun uyanıyorum kas ağrılarım da var b 12 ye de bakabilir miyiz dedim. Kadın sadece b12 ye bakmış. Zaten hiç sormadı bile folik kullanıyor musun şunu kullan bunu kullan iletişim 0 di resmen. Benim kan değerlerine bakmadan nasıl ilaç verilir ki ? Bakilmıyor mu her ay kan değerlerine hamilelikte ?
Tahmini doktor mu yapti? Bi de kacinci haftada yapti? Ben 11 ve 12 de gittim bana yuzde 60 kiz dedi.simdiden bakinmaya basladim kiz elbiselerine acaba benimki de degisir mi?Bugun tam 14 hafta canim
birlikte günlük kısa yürüyüşler yapın o yeter zatenMaşallah valla nazar olmasn.. Bende dağcılık kulübüyle gezerdm esim musaade etmedi hiç hamilelikte yoksa bende yapardm :) :)
Rubella nin tedavisi yoktu sanirim. O yuzden bakilsa da sadece merak giderilmis olur. Oyle hatirliyorum yani...canım benim ilk hamileliğimde rubella toksoplazma bakılmadı bile. doktor öyle çok tahlil isteyen biri değildi. Özel olmasına rağmen... Birtek düşük takip edilmesi gereken değer varsa 2 ayda bir onu istiyordu bende demir eksikliği ve tsh a bakmak için okadar. Yani kendini yıpratmana gerek yok hamileliğin başında kan verip değerlerine baktırdıysan
Ilaç yazmadı ki sadece ultrasonda baktı. Birşey sormadı bile.Toxoplazma ve rubellalar rutindir canim en bastan bakilir ben hastanede caliştigim dönem bütun gebelerden isterdik bunlari ve erken bakilmasi gerekir zaten bunlara başka bi dr a git istersen bütun gebelere yazilan standart ilac lari yazip gondermiş galiba seni
Heh işte bende onu düşündüm takip edilmesi gerekir diye. Demek 2 ayda bir istiyor. Bu ay yok birşey yani...canım benim ilk hamileliğimde rubella toksoplazma bakılmadı bile. doktor öyle çok tahlil isteyen biri değildi. Özel olmasına rağmen... Birtek düşük takip edilmesi gereken değer varsa 2 ayda bir onu istiyordu bende demir eksikliği ve tsh a bakmak için okadar. Yani kendini yıpratmana gerek yok hamileliğin başında kan verip değerlerine baktırdıysan
Daha ilgili bi dr bulsaydn keske canm gercekten cok ilgisiz davranmisIlaç yazmadı ki sadece ultrasonda baktı. Birşey sormadı bile.
Takviye ilaçlar neye göre veriliyor peki? Kan ilacı demir ilacı vitaminler filan ? Ben onun için yapılıyor diye düşündüm.Her ay kan değerlerine bakıldığını hiç duymadım canım
Yok zaten özele gideceğim perşembe günü. Ben tahliller vardır yapılacak gideyim yaptırayım devlete diye gittim. Artık perşembe günü istediği tahliller olursa ona göre ister yaptırırım.Daha ilgili bi dr bulsaydn keske canm gercekten cok ilgisiz davranmis
inşallah testte bişey çıkmayacak dualarımız seninleArkadaşlar merhaba uzun süredir giremedim. Malum geçen hafta bizim için çok kötü haberler aldığımız bir haftaydı ancak haftanın sonuna doğru haberlerin seyri biraz değişti. İyi haberlere inanmak ve güvenmek durumundayız. İnşallah doğru çıkar. Başka bir doktora daha gittim ve bu haftalarda burnun kısalığından bahsedilemeyeceğini söyledi. Burun ya vardır ya yoktur. Ölçüsünü söylemeyiz bile dedi. Ben bebeğin burnunu görüyorum ve riskin burun yokluğunun raporlanması sebebiyle yüksek çıktığını söyledi. Yine de risk var ama ben sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. O yüzden sıvı alarak hiç riske atma nifty testi yapalım dedi. Oracıkta hemen karar verip testi yaptırdık. 10-15 güne çıkacak. En azından bu iki haftayı biraz daha az stresle bekleyeceğiz. Rabbimden ümit kesilmez. Desteğiniz dualarınız için çok teşekkürler.
GÖNDEREYİM CANIM YİNEDE
Biri baklava mi gönderiyor eğer antep se biz de siparis verebiliyor muyuzGÖNDEREYİM CANIM YİNEDE
yani kendini şartlama canım benim tsh önemli troidle ilgili yüksekti düşük olması lazım ilaç kullandığım için bakılıyordu birde demir eksikliği olduğu için sende öyle birşey yoksa sürekli kan vermene gerek yok.Heh işte bende onu düşündüm takip edilmesi gerekir diye. Demek 2 ayda bir istiyor. Bu ay yok birşey yani...
Şuana kadar hiç yaşamadım demir eksikliği kansızlık filan çok şükür ama ne bileyim hamilelikte önemli şeyler diye şartladım sanırım kendimi. Hoş pekmez içiyorum sabahları gün içinde kuru üzüm filan yiyorum düşük değildir inşaallah.yani kendini şartlama canım benim tsh önemli troidle ilgili yüksekti düşük olması lazım ilaç kullandığım için bakılıyordu birde demir eksikliği olduğu için sende öyle birşey yoksa sürekli kan vermene gerek yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?