- 16 Ağustos 2016
- 290
- 140
- 23
- 42
Kızlar Doktorum bana decavit verdi ama ben içemiyorum, içtiğim gibi kendini banyoda buluyorum.. Tam geçti derken bu ilaç yüzünden tekrar başladı
Sizde böyle bir durum varmı ?
Kızlar Doktorum bana decavit verdi ama ben içemiyorum, içtiğim gibi kendini banyoda buluyorum.. Tam geçti derken bu ilaç yüzünden tekrar başladı
Sizde böyle bir durum varmı ?
eee gayet iyi işte doktor da iyi demiş niye surat asıyorsun. kan bende vermedim doktor iyi dedi tamam dedim. miniğimi gördüm cinsiyet bende de belli degil. 2 gün geri bişi degil ilerler benimki gnüne gelmiş. seninkide gelir. o mühim bişi degil. bana da 2. gittiğim sadexce yüzünün resmini verdi. ama ben miniğimi gördüm ya yeter sende gülümse bayramdan önce ögrenecez cinsiyetleri :)CANIM BURDAYIMMM DÜN HASTANEDEYDIM BEBİŞİMİ GÖRDÜÜM RESİM VERMEDİLERİKİLİ TARAMA İÇİN ULTRASONA GÖNDERDI DOKTOR BİŞİ CIKMADI DOKTOR İYİ DEDİ KAN FALAN VERMEDIM CINSIYETTE BELLİ OLMADI BEBEĞİMDE 12+2 OLDU ANCA 2 GUN GERIDE 5.5 CM OLMUŞ BİDE
Benim de öyleydi. 35 haftalık 46 cm 2600 doğdu. 20. Haftadan itibaren gelişmesi hep geriydi. Mesela 25 haftalık ama ultrasonda 22 çıkıyodu falan. Ama şimdi bi görseniz yaşıtlarından hem uzun hemde Zayıf değil. Anne ilk doğduğunda biraz takıyo ama hiç takılcak bişey değil hemen topluyolar kendilerini. Doğumdan sonra ilk ay 1 kg alması iyi bizimki 1900 almıştı. Öyle düşün hemen kapanır farkdoktor canını sıkacagın bırsey yok dedı sadece bıl dedı ınt de arastırdım cok sukur gelısımınde de organlarda da bı sıkıntı yok bu tur bebekler bıraz zayıf ve de erken dogabılıyormus
Canım benim şuan bel ağrılarım yeni yeni başladı.
İlk doğumumdan hemen sonra yaşamıştım bel ağrısını. O dönem çok sıkıntım olduğu için aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum. O yüzden yaşayanlara sorayım dedim.
Bende ayni sekilde dusunuyorum tekrar spinal olarak olacagai varsa oluyor canim ya biseye baglamak ne denli dogru olur bilemiyorum ama doktorun yalancisiyim valla:)))))insallah olmaz sorunsuz atlatiriz
Bilemiyorum ki..
Canım dediğin çok mantıklı geldi cidden. 155 boy 84 kilo ile doğum yapmıştım. Kilo verene kadar da uzun süre bel ağrım oldu. Demek aldığımız kilolardan kaynaklanıyor...
Tekrar spinal sezeryan olacağım için ondan kaynaklıdır diye korkmaya başlamıştım.
İçim rahatladı şimdi
tünaydın kızlar :)
size bir tavsiye kan ilaçlarını yatmadan önce almayı deneyin.
eee gayet iyi işte doktor da iyi demiş niye surat asıyorsun. kan bende vermedim doktor iyi dedi tamam dedim. miniğimi gördüm cinsiyet bende de belli degil. 2 gün geri bişi degil ilerler benimki gnüne gelmiş. seninkide gelir. o mühim bişi degil. bana da 2. gittiğim sadexce yüzünün resmini verdi. ama ben miniğimi gördüm ya yeter sende gülümse bayramdan önce ögrenecez cinsiyetleri :)
Ewet cnm dediğin doğru yatıp dinlenmekten kastım gezinmemek yani :) ama oturur pozisyon olmasına gerek yok sırt üstü düz desteksiz yatmak yanlış yastıklarla destekleyip yarı oturur pozisyon olması yeterli diyoruz biz sonuçta 2 gün zor olur dik uyumakben de spinal sonrası hiç yatarak uyumadım hep dik oturtup öle uyucaksın dediler. bir de eşim starbucks ın en büyük boyu filtre kahve getirmişti onu içtim hem ayıldım hem de hiç baş ağrısı vs olmadı ben yine spinalden yanayım. İğneden korkan bayılan ben hissetmedim bile yaparlarken..
ınşallah sıkıntı yasanmaz dua edin kızlarBenim de öyleydi. 35 haftalık 46 cm 2600 doğdu. 20. Haftadan itibaren gelişmesi hep geriydi. Mesela 25 haftalık ama ultrasonda 22 çıkıyodu falan. Ama şimdi bi görseniz yaşıtlarından hem uzun hemde Zayıf değil. Anne ilk doğduğunda biraz takıyo ama hiç takılcak bişey değil hemen topluyolar kendilerini. Doğumdan sonra ilk ay 1 kg alması iyi bizimki 1900 almıştı. Öyle düşün hemen kapanır fark
Aynen katiliyorm vücut demir emilimini daha iyi saglasin diye aç olmak şart sabah açkarnina daha etkili oluyo ilaçKan ilacı sabah aç karnına içiliyor diye biliyorum ?
ilk kez sizden duyuyorum ben uyumadan önce içiyorum bulantı yapmaması ve gün içerisinde kalsiyum aldığımda emilimi azaltmaması için.Kan ilacı sabah aç karnına içiliyor diye biliyorum ?
emilimi artırmak için bi bardak portakal suyu içmeyi öneriyorlarAynen katiliyorm vücut demir emilimini daha iyi saglasin diye aç olmak şart sabah açkarnina daha etkili oluyo ilaç
Calsiyumla demirin emilimi arasindaki ilgiyi bilmiyorum ama aç karnina demir emilini vücut daha iyi gerceklestiriyor demir eksikligi anemisi vardi bende 3 ay dikkat etmedim ac karnina kullanmaya ve pek bi etkisi olmadi bana dr um aç karnina almalisin dedi vucudun emilimi gerceklestirebilsin diye bende öyle kullanmaya başlayinca güzeldi canm.ilk kez sizden duyuyorum ben uyumadan önce içiyorum bulantı yapmaması ve gün içerisinde kalsiyum aldığımda emilimi azaltmaması için.
Operasyon esnasında tansiyon yükselirse nasıl olur diye sordum birinde spinal istedim operasyon esnasında ters bişey olursa paniklersin daha da kötü olur falan dediler . Çünkü tansiyonum ilkinde çıkmıştı bu ihtimali düşün genel anestezi altında yap demişlerdi sezeryan ini. Ben de korktum moralim de bozuldu o an kabul ettim.şimdi ise iyi mi ettim diyorum.ondan sormustumA Armaganhayat cnm çok sağol amin inş hepimizinkini kucağımızda sağlıklı bi şekilde görmeyi nasip etsinTatlım hangi konuda riski sordun anlamadım öyle durumdalarda spinal için mi yoksa yine aynı şeyler olursa diye mi?
Calsiyumla demirin emilimi arasindaki ilgiyi bilmiyorum ama aç karnina demir emilini vücut daha iyi gerceklestiriyor demir eksikligi anemisi vardi bende 3 ay dikkat etmedim ac karnina kullanmaya ve pek bi etkisi olmadi bana dr um aç karnina almalisin dedi vucudun emilimi gerceklestirebilsin diye bende öyle kullanmaya başlayinca güzeldi canm.
Anladim dr un önerdigi gibi kullanlabilir tabiki her dr da ayri bisey söyleyebiliyo yeri geldiginde bizimde kafamizi kariştırabiliyolaremilimi artırmak için bi bardak portakal suyu içmeyi öneriyorlar
santafer benim ilacım prospektüsünde bile yemekler eşliğinde yada yemekten sonra alınması uygun,süt ve süt ürünleriyle birlikte almayın arasında 2 saat fark olsun yazıyor :)
Anladim dr un önerdigi gibi kullanlabilir tabiki her dr da ayri bisey söyleyebiliyo yeri geldiginde bizimde kafamizi kariştırabiliyolar
Dr lar mı söyledi cnm bunu? Çok şaşırdım şuan yani biz tam aksine genel anestezi de ağrıya bağlı we boğazından bi tüp takıldığı için tüp takılmasına bağlı da tansiyon yükseliyo o yüzden kesinlikle geneli önermiyoruz tansiyon hastalarına. Panik hali konusuna gelince ters bişe olduğunu biz hastadan önce bildiğimiz we hissettiğimiz için hastayı sedatize ediyoruz yani sakinleştirici bi ilaç yapıyoruz hasta uyumasa uyanık olsa bile hiç bi şeyin farkında olmuyo tabiri caizse leyla oluyoOperasyon esnasında tansiyon yükselirse nasıl olur diye sordum birinde spinal istedim operasyon esnasında ters bişey olursa paniklersin daha da kötü olur falan dediler . Çünkü tansiyonum ilkinde çıkmıştı bu ihtimali düşün genel anestezi altında yap demişlerdi sezeryan ini. Ben de korktum moralim de bozuldu o an kabul ettim.şimdi ise iyi mi ettim diyorum.ondan sormustum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?