2017 Şubat Anneleri

Emzirirken olmayız inşallah Kabız
Bircok kisi de dogumdaki anestezi den sonra kabizlik muhakkak oluomus kardesimde ne cektim ayy hatirlatma dio 1 ay kabiz olmus gerci bende ilk dusugumdeki anestezide 3 4 gun olmustum zor valla..Neyse dusunmeyelimm iyi olsun her sey..

Ben de emin olamadım anlayip anlamadigina internette videolar var ızleyin dedim adama bakalim birazdan gidip alacağım. Ben de eylülde başlayacağım iste 1 2 tane olsa yeter bana daha gobek cikmadigi için tişört falan almadim simdilik tuniklerimi giyiyorum bakalim. Ben de elbise giyemiyorum ne yaz ne kış. Küçükten beri annem hep bizi pantolonlarla büyüttügü için üsüyorum etek giyince ve oturup kalkarken rahat edemiyorum aslinda hamilelikte en rahati o olur

Ben de dr a sormustum sanki icimde bisi kayiyo gbi hissediyorum doktorumda 18-20.haftada anca hissedersin dedi..Daha 10 cm lik bebegin eli ayagi ne ki demisti

Ay aynen ne bebeği ne kalbi ne ordan oraya kayması top mu var içerde:))) hele Bi durun 18 de falan anca

Bircok kisi de dogumdaki anestezi den sonra kabizlik muhakkak oluomus kardesimde ne cektim ayy hatirlatma dio 1 ay kabiz olmus gerci bende ilk dusugumdeki anestezide 3 4 gun olmustum zor valla..Neyse dusunmeyelimm iyi olsun her sey..

Evettt arkadaşım oldu bebege gaz yapar diye birşey de yiyemiyor. Bakalım iyi olur inşallah :))

Bendede ayni etkikeri yapti. Zaten gazliyim. Gazmana dondum. Simdi gecti ama. Sen istersen doktoruna bir danis. Belki degistirir ilaci. Ama kan ilaclarinin yan etkisi oluyor. Cogu kiside kabizlik yapiyor.
Bendede kabızlık yaptı sanırım. Yani başka bireşyden değilse ondan oldu galiba. Bide çoookk afedersiniz ama simsiyah bişi

Ya arkadaslar bende durup duruken birden bire bir yorgunluk oluyor. Carpinti basliyor. Zor nefes aliyorum sanki. Elim ayagim tutmuyor. Neden olur ki acaba. Basina boyle birsey gelen varmi.

Ya arkadaslar bende durup duruken birden bire bir yorgunluk oluyor. Carpinti basliyor. Zor nefes aliyorum sanki. Elim ayagim tutmuyor. Neden olur ki acaba. Basina boyle birsey gelen varmi.
Arada bende yaşıyorum sanki bisey çok heyecanlanmisim gibi atiyo kalbim ve bi anda çok yorgun hissediyorum olabiliyo demekki aynı şeyler yaşandığına gore

Tansiyonunuzu takip edin bence. Bi ara bende de oldu. Kendi Drum devam ederse kardioloğa görün dedi. Şükür kesildi. Ama sürede iş yeri hekimim sürekli tansiyonunu ölçtü.

Tansiyonunuzu takip edin bence. Bi ara bende de oldu. Kendi Drum devam ederse kardioloğa görün dedi. Şükür kesildi. Ama sürede iş yeri hekimim sürekli tansiyonunu ölçtü.
Tansiyonda olabilir. Havada cok sicak belki onunda etkisi vardir. Benim nabzim cok hizlaniyor. normaldede hizli atar zaten.

Gebeler grip aşısı olabilir mi?

Gebelik döneminde doktorlar gebeye ilaç veya aşı uygulamaktan çekinir ama inaktif, yani ölü grip aşısı gebeliğin herhangi bir döneminde gebelerde uygulanması istenen ve Dünya Sağlık Örgütü’nün ‘gebelere muhakkak yaptırın’ dediği tek aşıdır. Çünkü grip aşısı ile hem anne adayı hem de doğumdan sonra 6 aya kadar bebek korunuyor. Yani gebelerin grip aşısı yaptırmaları gerekiyor. Bizde hala kadın doğum doktorları buna çekinceyle yaklaşıyor ama Batı ülkeleri bunu çoktan uygulamaya başladı.

Kızlar ben mutlaka grip aşısı yaptıracağım. Aynı şekilde oğluma ve eşime de yaptırmayı düşünüyorum.
Tavsiye...

Kızlar ben mutlaka grip aşısı yaptıracağım. Aynı şekilde oğluma ve eşime de yaptırmayı düşünüyorum.
Tavsiye...
ne zaman yaptırılıyor bende istiyorum birde saglik ocagimi yoksa ozele mi yaptıracaksın canım
.geçen sene oglum çok hasta oldu ona da istiyorum en azından hafif gecirilir

Benim doktor ilk kilo ve tansiyon bakiyor sonra ultrasona aliyor. Benim her zaman 10/5 olan tansiyon orda heyecandan 12/8 falan cikiyor.
Benim Dr hiç bakmadı daha bunlara geçen devlete gittim orda hemen baktı hemşire benim de normalde dusuktur tansiyon o gün 12/8 di ama o hızlı kalp atışı suan var mesela ve o kadar bariz ki hanı göbeğin orda da atar ya hep bi damar resmen şuan dışardan belli niye böyle anlamadım

Bende tansiyin aleti yok almayi dusunuyorum cunku hamilelikte takip etmek gerekiyor. Ama artik internette falan satilmiyor. Eczanelerde varmis sadece. Belki medikaldede vardir.

Gecen okuduğum bi yazıydı paylaşmak istedim konuyu görünce:
Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Oğuzhan yaptığı açıklamada, hamilelik döneminde, oluşan yeni şartlara uyum sağlamaya çalışan vücutta bazı değişiklikler meydana geldiğini hatırlattı. �

Bu değişikliklerin başında kalp ve damar sistemindeki değişikliklerin yer aldığını ifade eden Oğuzhan, şu bilgileri verdi:

Anne karnındaki bebeğin besin ve oksijen ihtiyacını karşılamak için annenin kan miktarı artar. Daha fazla kanı pompalamak zorunda kalan kalbin işi de fazlalaşır. Bu durum sonucunda kalp atım sayısında yüzde 20 oranında artış olur. Kalbin atım sayısındaki artış anne tarafından çarpıntı olarak hissedilebilir. Bu durumda çarpıntı, anne kalbinin gebelik sürecine uyumunu gösteren normal bir bulgudur. Dolayısıyla çarpıntı ve özellikle gebeliğin son aylarında ortaya çıkabilen hafif nefes darlığı her zaman kalp hastalığına bağlanmamalıdır. Ayrıca özellikle gebeliğin ilk altı ayında görülen hafif tansiyon düşüklüğü normal bir durumdur. Ancak, bu kalp çarpıntıları bazı durumlarda bazı sağlık sorunlarının habercisi de olabilir. Bu konuda bilinçli olunması gerekmektedir.“ �

KANSIZLIK HABERCİSİ OLABİLİR

Hamilelik durumunun bazen gizli haldeki kalp hastalığını açığa çıkarabileceğini bildiren Oğuzhan, hamileliğin kalp üzerine getirdiği yükün gizli haldeki kalp hastalığını aşikâr hale getirebileceğini, anne adaylarının yüzde 2´sinde bu duruma rastlandığını belirtti.

Bazı etkenlerin de hamilelik döneminde görülen kalp çarpıntılarını artırabileceğini ifade eden Prof Dr. Oğuzhan, ”Anne adayının kendini fazla yorması, stres, aşırı çay veya kahve tüketmesi kısa süreli çarpıntılara neden olabilir. Bu durum adeta göğüs kafesinde bir kuş kanat çırpıyormuş gibi hissedilir. Çarpıntı esnasında gebenin istirahat etmesi, yüzünü soğuk su ile yıkaması, göz kürelerine el ile hafif basınç uygulaması çarpıntıyı sonlandırabilir. Ancak çarpıntı sık tekrar ediyor ise bir kalp uzmanına başvurması gereklidir“ diye konuştu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…