Kalbimiz eskiye oranla 2 kati daha hızli çalısiyo ve kan pompaliyor benimde öyle oluyo bazen yoruldugumda filan normal sanirim bu durumYa arkadaslar bende durup duruken birden bire bir yorgunluk oluyor. Carpinti basliyor. Zor nefes aliyorum sanki. Elim ayagim tutmuyor. Neden olur ki acaba. Basina boyle birsey gelen varmi.
Ben hic yaptirmadim. Detayli bir bilgimde yok. Cok sukur masallah diyim ailece grip olmayiz nezle ile gecistiririz kisi oda en cok 1 yada 2 kere. Onun icin hamileliktede hic dusunmemistim.Kızlar ben mutlaka grip aşısı yaptıracağım. Aynı şekilde oğluma ve eşime de yaptırmayı düşünüyorum.
Tavsiye...
ne zaman yaptırılıyor bende istiyorum birde saglik ocagimi yoksa ozele mi yaptıracaksın canım
.geçen sene oglum çok hasta oldu ona da istiyorum en azından hafif gecirilir
Kesinlikle emin olsam sakincasi olmadigindan bende yaptirrim cunkü cok agır geciryorm grip oluncaKızlar ben mutlaka grip aşısı yaptıracağım. Aynı şekilde oğluma ve eşime de yaptırmayı düşünüyorum.
Tavsiye...
Ben hic yaptirmadim. Detayli bir bilgimde yok. Cok sukur masallah diyim ailece grip olmayiz nezle ile gecistiririz kisi oda en cok 1 yada 2 kere. Onun icin hamileliktede hic dusunmemistim.
Beni anlatmis. Kansizlikta var bende acaba dahadami artti. Cok tesekkur ederim bilgi icin. Demekki normal bi surecteyiz.Gecen okuduğum bi yazıydı paylaşmak istedim konuyu görünce:
Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Oğuzhan yaptığı açıklamada, hamilelik döneminde, oluşan yeni şartlara uyum sağlamaya çalışan vücutta bazı değişiklikler meydana geldiğini hatırlattı. �
Bu değişikliklerin başında kalp ve damar sistemindeki değişikliklerin yer aldığını ifade eden Oğuzhan, şu bilgileri verdi:
”Anne karnındaki bebeğin besin ve oksijen ihtiyacını karşılamak için annenin kan miktarı artar. Daha fazla kanı pompalamak zorunda kalan kalbin işi de fazlalaşır. Bu durum sonucunda kalp atım sayısında yüzde 20 oranında artış olur. Kalbin atım sayısındaki artış anne tarafından çarpıntı olarak hissedilebilir. Bu durumda çarpıntı, anne kalbinin gebelik sürecine uyumunu gösteren normal bir bulgudur. Dolayısıyla çarpıntı ve özellikle gebeliğin son aylarında ortaya çıkabilen hafif nefes darlığı her zaman kalp hastalığına bağlanmamalıdır. Ayrıca özellikle gebeliğin ilk altı ayında görülen hafif tansiyon düşüklüğü normal bir durumdur. Ancak, bu kalp çarpıntıları bazı durumlarda bazı sağlık sorunlarının habercisi de olabilir. Bu konuda bilinçli olunması gerekmektedir.“ �
KANSIZLIK HABERCİSİ OLABİLİR
Hamilelik durumunun bazen gizli haldeki kalp hastalığını açığa çıkarabileceğini bildiren Oğuzhan, hamileliğin kalp üzerine getirdiği yükün gizli haldeki kalp hastalığını aşikâr hale getirebileceğini, anne adaylarının yüzde 2´sinde bu duruma rastlandığını belirtti.
Bazı etkenlerin de hamilelik döneminde görülen kalp çarpıntılarını artırabileceğini ifade eden Prof Dr. Oğuzhan, ”Anne adayının kendini fazla yorması, stres, aşırı çay veya kahve tüketmesi kısa süreli çarpıntılara neden olabilir. Bu durum adeta göğüs kafesinde bir kuş kanat çırpıyormuş gibi hissedilir. Çarpıntı esnasında gebenin istirahat etmesi, yüzünü soğuk su ile yıkaması, göz kürelerine el ile hafif basınç uygulaması çarpıntıyı sonlandırabilir. Ancak çarpıntı sık tekrar ediyor ise bir kalp uzmanına başvurması gereklidir“ diye konuştu.
Keşke faranjit için de bir şey yapsalar.. Grip yerine faranjit olurum her kış.. Geniz akıntısı,boğaz kasintisi,hic geçmeyen hapşırma off offKızlar ben mutlaka grip aşısı yaptıracağım. Aynı şekilde oğluma ve eşime de yaptırmayı düşünüyorum.
Tavsiye...
Bende oldu mu çok ağır oluyorum gribi çok sık olmam ama olunca fena 10 gün fln serumlar iğneler öyle geçer faranjit sorunu bende de var inş gebelikte yasamayizKeşke faranjit için de bir şey yapsalar.. Grip yerine faranjit olurum her kış.. Geniz akıntısı,boğaz kasintisi,hic geçmeyen hapşırma off offsprey olmayınca augmentinde ise yaramio napcaksam..
TuRuNCu 18. Hafta görünce çok imrendim maşallah yolu yarıladın ya. İlk çocuğun normal mi doğmuştu?
Kızlar pantolonu aldım orda giyemedim evde denedim begendim pazartesi bir tane daha vereceğim. Sadece ust kismin lastigini cok sıkı birakmamis ilerleyen zamanlarda sıkmasın diye ama simdi de gevsek olmuş bir pens attiririm daralır sonra actiririm genisledigimdeEki Görüntüle 1876904 Eki Görüntüle 1876905 Eki Görüntüle 1876907
Kadının gücü ve aklıKızlar pantolonu aldım orda giyemedim evde denedim begendim pazartesi bir tane daha vereceğim. Sadece ust kismin lastigini cok sıkı birakmamis ilerleyen zamanlarda sıkmasın diye ama simdi de gevsek olmuş bir pens attiririm daralır sonra actiririm genisledigimdeEki Görüntüle 1876904 Eki Görüntüle 1876905 Eki Görüntüle 1876907
Bende her hafta bir sonraki haftaya gircegm zmn oluo rahim buyuyo bide benim sinir uclarm cok hassas o yuzden en ufak batmayi hissediorm bu hafta gobek deliginin altinda oldu hep kasigimda igne batmasi gbi hissederdm..Kizlar nasilsiniz bayadir girmiyodum izindeyim die elime teli almaya pek vaktim olmadi
Bisi sorucam 15+5 deyiz ve iki gundur ara ara karnimin ici aciyo batiyo normalmiki yaaa daha gecen hafta gttim dr a sureklide rahatsiz etmek istemiyrmsizlerede bole oldumuuu
Aynn canm ara ara giriyoBende her hafta bir sonraki haftaya gircegm zmn oluo rahim buyuyo bide benim sinir uclarm cok hassas o yuzden en ufak batmayi hissediorm bu hafta gobek deliginin altinda oldu hep kasigimda igne batmasi gbi hissederdm..
Cok guzel olms gule gule kullan..Kızlar pantolonu aldım orda giyemedim evde denedim begendim pazartesi bir tane daha vereceğim. Sadece ust kismin lastigini cok sıkı birakmamis ilerleyen zamanlarda sıkmasın diye ama simdi de gevsek olmuş bir pens attiririm daralır sonra actiririm genisledigimdeEki Görüntüle 1876904 Eki Görüntüle 1876905 Eki Görüntüle 1876907
Ay çok tesekkur ederim canim .Ben muhakkak yaptıricam geçen kış çok zor geçti hastaliktan ailecek serum almistikCanım ben geçen yıl 3.5 yaşındaki oğlum için 'fluarix tetra " isimli aşıyı aldım eczaneden aldım. Bu aşıyı devlet karşılamıyor ve 3 yaş üstü çocuklara uygulanıyor. Eğer ilk aşısıyla 1 ay ara ile yarım doz uygulanıyor. Aşıyı aldıktan sonra sağlık ocakları yapıyor canım.
Ben ekim sonu yaptırmıştım. Bu yıl da ekim sonu düşünüyorum
Bunu biliyorm ben kullanişli biseye benziyo ama buset olarak sadece çok gereksiz tekerlekli bi pusete o kadar para verilmez bence nasılsa çok kısa bi süre kullanilıyo zaten ne gerek varkiAllaaammm neler yapiolar para tuzagi 1700 tl ye bebek arabasi mi olur?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?