2017 Şubat Anneleri

Teşekkür ederim böyle deneyimleri bilmek iyi olacak biz acemi annelere

Birde geceleri emerken memede uyumuş oluyo sanırım onu nasıl yapmalıyız off ne zor işler

Teşekkür ederim böyle deneyimleri bilmek iyi olacak biz acemi annelere
Bebek bakımsorunlarına mucize çözümler isimli kitap var. Mutlaka okuyun. Ben uygulamaya çalıştım kızıma uyku eğitimi verdim. Bizim de eşimizle özelimiz var bence çocuklar odasında yatmalı yoksa eşinizden uzaklaşırsınız.

Herhalde bisey olmaz yani insallah.. ilk defa bukadar cok yoruldum ondan panik oldum biraz..
Sonucta agactaki meyve degil ki sallaninca düşsün :)

Güvenli bağlanma için kesinlikle ilk 2 yaş annenin odasında yatırılmalı bebek.
Yabancı yazarların kendi kültürlerince uyarlanmış kitaplarını hiç sevmiyorum.
Kendi örf ve adetlerimizle çocuk yetiştirmeyi benimsiyor ve kesinlikle anadolu pedagojisini savunuyorum...

FB.da (sosyal medya) ,pedagog adem güneş yazıp kendisini ekleyin. Her cuma akşam 11.de canlı yayını var. Dinleyemezseniz tekrarı oluyor. Bir kaç kere dinledikten sonra devamı geliyor zaten...

Çocuk eğitiminde kesinlikle okunması gereken yazarlar : adem güneş / yaşar kuru / doğan cüceloğlu

banuelis ,bebekle aynı yatağı paylaşmak değildir mecburi olan ,anne yatağına yakın veya birleşik bebek yatağı.
İlk oğlumda uyguladım ,bunda da mutlaka uygulayacağım...

İlk 2 yıl anne yanında uyutulur bebek. Sonra ki 1.5-2 yıl aynı oda da fakat odanın farklı bir köşesinde bağımsız uykuyu öğrenir. Sonra kendi odasına geçiş o kadar kolay oluyor ki hayretler içinde kalıyor insan. Bizzat denedim ve etrafımda gördüm.
Anneye yeterince bağlanamamış çocuklar genelde sorunlu oluyor. Tabi sadece anneyle uyumakla da iş bitmiyor..
Ahh bu annelik o kadar zor ki...
Anlatamadığım için ısrarla Adem güneş'i tavsiye ediyorum..
Bana annelikte şefkati öğreten yazar...

Yanımızda park yatak da vardı ama benim kızım çok ağlıyordu gazdan. Azalınca problemi ayırdım odaları. Kızım 2 yaşında bağlanmayla ilgili bir problemimiz yok. Bence iyi bir anne olmak çocuğu yanında yatırmak değildir. Ben bütün gün kızımı mutlu etmek için herşeyi yapıyorum. Bütün yazımız etkinliklerle geçti.Babası da aynı şekilde çok ilgileniyor. Nice anneler var kendi kolayına gelip yanına yatıran ama çocuğun durumundan anlamayan, bağırıp çağıran. Güvenli bağlanma aynı odada yatmakla olmuyor yani. Dediğim kitaba gelince uyku-oyun-beslenme düzeninden bahsetmiş genellikle ben uyguladım sadece emzirme kısmı yanlış geldi bana. Emzirmeye biraz karşı yazar.

Sizin hesabınıza göre 4 yaşına kadar bebekle aynı odada olunuyor doğrusu bana biraz fazla geldi anne babanın 4 yıl cinsel hayatı yok demek.

@bahar7684 canım eşin hissetmesi imkansiz demişsin fakat dün de bugün de eşimin elini koydum bastirdim karnima doktorun cihazi bastirdigi gibi ve sadece sustum hareket ettigi anlari söylemedim. Bugün hepsini değil ama güçlü olan 3 seferi hissetti doğru zamanda. Hayır olmasa neden böyle birşey söyleyeyim ki? Niye insanları farklı yönlendireyim?

günaydın kızlar , cinsiyeti öğrenemeyenler test filan alıp yaptınız mı be eğlence olsun diye kardeşime yaptırdım lavabo açıcı ile test. sizden yapanlar varmı? özelliklecinsiyeti belli olan biri yaptımı? bakalım artık 10 güne belli olur belki cinsiyet.

Hanımlar günaydın

Ben de düşündüm çok zor olacak emzirmek sürekli kalkmak yatak odasından çocuk odasına gitmek diye. Ama benim yatak odamı görseniz eşyalarım çok küçük olmasına rağmen tek boşluk yatağımızın çevresinde ve balkon kapısının açılma kısmında. Yatağın çevresinde en geniş yer 50 cm ve oraya bir beşik sığdırmak zor sığsa bile sallayamam sanırım. Kapı boşluğunun olduğu yer de yeni doğan bir bebek için soğuk olacak. Hem de balkon kapısını açıp kapatmak sorun olacak

Yatakta yanımda yatsın desem, ben o düşünceye çok karşıyım ve korkuyorum. Çünkü bir tanıdığımız ikiz bebeklerinden birini yanında yatırmış ve gece fark etmeden üstüne yatıp kendi bebeğini öldürmüş onu duyduğumdan beri kesinlikle yanımda yatırmam diyorum. Çünkü ben de eşim de çok hareketli yatıyoruz hadi dikkat ettik hareket etmedik diyelim bu sefer de tedirgin olup uykumuzu alamayacağız. hadi ben izinli olacağım neyse ama eşim işe gidiyor. O yüzden yatağında yatırma fikri cazip geliyor. Hem de yatağına alışır diye düşündüm. Hani emzirme koltukları oluyor ya, sallanan onlardan alabilirim ama biraz daha kolaylık sağlayabilir.

Dogdugu gibi ayirmayi ilk bebegini bekleyenler dusunuyo . Teorikte boyle olabilir ama seninde anlattigin gibi pratikte malesef oyle olmuyo. Benimde kendimce tavsiyem yatak odaniza gore dusunun ilk etapta

Oda ayıramamaktan korkuyorum ben de. Çevremde çok örnek vardı.

Lavabo açıcı mı o nasılmış ya hiç duymamıştım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…