Teşekkür ederim böyle deneyimleri bilmek iyi olacak biz acemi annelereKızım 5 aylıktı ayırdım odaları. Hiç sallamadım da şimdi 2 yaşında yatağına yatırırım, masal anlatırım öyle uyur. Uykusu yoksa işkence tabi. Ona da çare buldum sabah erken kaldırıyorum, erken yatıyor. Uymayı bilmeyen çocuk çok zor, hele memede uyutmak anne için kolaylık olsa da sonrası işkence. Aklınızda bulunsun emzirerek uyutmayın.
Birde geceleri emerken memede uyumuş oluyo sanırım onu nasıl yapmalıyız off ne zor işlerKızım 5 aylıktı ayırdım odaları. Hiç sallamadım da şimdi 2 yaşında yatağına yatırırım, masal anlatırım öyle uyur. Uykusu yoksa işkence tabi. Ona da çare buldum sabah erken kaldırıyorum, erken yatıyor. Uymayı bilmeyen çocuk çok zor, hele memede uyutmak anne için kolaylık olsa da sonrası işkence. Aklınızda bulunsun emzirerek uyutmayın.
Bebek bakımsorunlarına mucize çözümler isimli kitap var. Mutlaka okuyun. Ben uygulamaya çalıştım kızıma uyku eğitimi verdim. Bizim de eşimizle özelimiz var bence çocuklar odasında yatmalı yoksa eşinizden uzaklaşırsınız.Teşekkür ederim böyle deneyimleri bilmek iyi olacak biz acemi annelere
Yeni doğduğunda uyuyor zaten ama saatlerce memede tutmamak lazım. Zamanla düzene giriyor herşey.Birde geceleri emerken memede uyumuş oluyo sanırım onu nasıl yapmalıyız off ne zor işler
Ben de hiç durmuyorum gündüz geziyorum kızımla. Akşam eşim gelince bir başlıyorum yatana kadar. Çok yoruluyorum ama duramıyorum. Bnm yaptığım silmek süpürmek değil. Ardiyeleri düzenledim mesela bugün. Sonra bazayı açtım orayı da elden geçirdim. Yemek, bulaşık derken şimdi oturdum. Korkuyorum da birşey olacak diye ama durduramıyorum kendimi. Çalışmaya başladam da kurtulsam bu takıntımdan.
hamilelikte hareket iyidir. Son zamanlarda doğumu hızlandırmak için yer silenler var. Sorunsuz bir hamilelikse durmak yok:)Herhalde bisey olmaz yani insallah.. ilk defa bukadar cok yoruldum ondan panik oldum biraz..
Sonucta agactaki meyve degil ki sallaninca düşsün :)
Hadi bebekken birlikte yatmak yada aynı oda da yatmak sıkıntı olmuyo ama yaş ilerledikçe bu sefer ayırmak zorlaşıyor benim 3-4 yaşında hala anne baba ile yatan öğrencilerim vardı ve veliler çok şikayetçiydi bu durumdan ama diğer arkadaşın dediği gibi pratikte başka odaya gitmek zor olacaktır acaba ilk 9 ay kendi beşiğinde annenin odasında olsa 9 aydan sonra beşiği ile birlikte kendi odasına geçse olur mu ki
Yanımızda park yatak da vardı ama benim kızım çok ağlıyordu gazdan. Azalınca problemi ayırdım odaları. Kızım 2 yaşında bağlanmayla ilgili bir problemimiz yok. Bence iyi bir anne olmak çocuğu yanında yatırmak değildir. Ben bütün gün kızımı mutlu etmek için herşeyi yapıyorum. Bütün yazımız etkinliklerle geçti.Babası da aynı şekilde çok ilgileniyor. Nice anneler var kendi kolayına gelip yanına yatıran ama çocuğun durumundan anlamayan, bağırıp çağıran. Güvenli bağlanma aynı odada yatmakla olmuyor yani. Dediğim kitaba gelince uyku-oyun-beslenme düzeninden bahsetmiş genellikle ben uyguladım sadece emzirme kısmı yanlış geldi bana. Emzirmeye biraz karşı yazar.Güvenli bağlanma için kesinlikle ilk 2 yaş annenin odasında yatırılmalı bebek.
Yabancı yazarların kendi kültürlerince uyarlanmış kitaplarını hiç sevmiyorum.
Kendi örf ve adetlerimizle çocuk yetiştirmeyi benimsiyor ve kesinlikle anadolu pedagojisini savunuyorum...
FB.da (sosyal medya) ,pedagog adem güneş yazıp kendisini ekleyin. Her cuma akşam 11.de canlı yayını var. Dinleyemezseniz tekrarı oluyor. Bir kaç kere dinledikten sonra devamı geliyor zaten...
Çocuk eğitiminde kesinlikle okunması gereken yazarlar : adem güneş / yaşar kuru / doğan cüceloğlu
banuelis ,bebekle aynı yatağı paylaşmak değildir mecburi olan ,anne yatağına yakın veya birleşik bebek yatağı.
İlk oğlumda uyguladım ,bunda da mutlaka uygulayacağım...
Sizin hesabınıza göre 4 yaşına kadar bebekle aynı odada olunuyor doğrusu bana biraz fazla geldi anne babanın 4 yıl cinsel hayatı yok demek.İlk 2 yıl anne yanında uyutulur bebek. Sonra ki 1.5-2 yıl aynı oda da fakat odanın farklı bir köşesinde bağımsız uykuyu öğrenir. Sonra kendi odasına geçiş o kadar kolay oluyor ki hayretler içinde kalıyor insan. Bizzat denedim ve etrafımda gördüm.
Anneye yeterince bağlanamamış çocuklar genelde sorunlu oluyor. Tabi sadece anneyle uyumakla da iş bitmiyor..
Ahh bu annelik o kadar zor ki...
Anlatamadığım için ısrarla Adem güneş'i tavsiye ediyorum..
Bana annelikte şefkati öğreten yazar...
Eki Görüntüle 1877641 Eki Görüntüle 1877642 Eki Görüntüle 1877643
Istenilen renkte penye ipten puset sepet orebilirim
aynen bende anlamadım acaip var hemde midemi bulandırıyor çıkaramıyorum :)Kızlar geniz akıntınız var miii
Niye olmasın ki ablam direk bebeğe oda yapmıştı yeğenim hep odasındaydi. Ben de oyle yapmayi düşünüyorum hem zaten yatak odam evin en soguk yeri bebek orda üşütür kendi odasinda olmasi alismasi icin de iyi gibime geliyor.
Kızlar ben de oğlumu doğurmadan önce odasını filan hazırladım. 2-3 aylıkken ayırırım diye düşündüm ama olmadı. Malum gece uyanmaları,beslenmeleri derken en az 7-8 kere kalkardım. Her seferinde çocuk odasına gitmek uykulu uykulu çok zor gelirdi. Çok huysuz olduğunda alırdım yatağıma ,sabaha kadar miss gibi uyku çekerdim. Tavsiyem öyle erkenden ayırmamak..
Neticede dünyaya gelen minicik bir can ve sadece size ihtiyacı var.
Dogdugu gibi ayirmayi ilk bebegini bekleyenler dusunuyo. Teorikte boyle olabilir ama seninde anlattigin gibi pratikte malesef oyle olmuyo. Benimde kendimce tavsiyem yatak odaniza gore dusunun ilk etapta
İlk cocukta 18. Haftada ikincide 26. Haftada bunda erken hissettim tabi düzenli değil halen de çok aşırı düzenli değil bazen eğilime ya da bacaklarımı karnima çekince işte otururken. Yani bunun bi numarasi da yok yani geç de hissetsem olur yani bana farketmez. Sağlıklı doğsun lar da. 11. Hafta erken tabi ama acaba o bölgede kanlama oluyor da o mu yapıyor bilemiyorum. Tabi esin hissetmesi imkansız bi olay da.segirme falanda. Aman neyse sağlı doğsun lar vaktinde gerisi mühim dgl.Allah size de nasip etsin inşallah. Sizin sikintisiz ilerleyin biz de seviniyorum yani.
Bu arada o da ayırmasın çok da iyi bi şey olmadığı söyleniyor bu aralarda. Hatta anneyi hissederek uyusun bebekler deniyor.tabi ben buna karşıyım çünkü mazallah boğulur falan.ama aynı odada kalınabilir. Hatta biz aile boyu bi odada yatıyorum. Çalışınca ilk oğluma doktor iki yaşından sonraydi kendinle yatırım dedi cocukta güvenli bağlanma olmamış dedi. 4.5 aylıkken anneme bıraktım. Hep birlikte uyudu oğlumla iyi de geldi günden güne farketti baya. Ama şimdi odasını ayiramiyorum. O da ayrı dert
günaydın kızlar , cinsiyeti öğrenemeyenler test filan alıp yaptınız mı be eğlence olsun diye kardeşime yaptırdım lavabo açıcı ile test. sizden yapanlar varmı? özelliklecinsiyeti belli olan biri yaptımı? bakalım artık 10 güne belli olur belki cinsiyet.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?