İsim seçmek çok zor. Erkek ismi seçmek daha da zor. Ben eşimi ikna ederim ama ben de kararsızım.ben de daha onay almadımeşim atlas istiyo onu da ben istemiyorum hayırlısı ama arada bi tekrarlayın zamanla kulağa hoş gelince eh meh diyip sonradan tamam diyorlar :) Uzay ı kimse beğenmemişti önce şimdi başka isim düşünemiyoruz diyorlar özellikle aile büyükleri
yenidoğanlar çok küçük oluyo canım benim aldıklarımı 1 ay zor giydi :) hemen kilo alıp uzuyorlar çünkü. hele ayaklı tulum hiç alma:) H&M de 0-1 1-2 ve 2-4 diye gider bedenler 0-1 tavsiye etmem 1-2 dediğim gibi 1 ay anca giyer 2-4 daha çok lazım olacak. Bahar diyosun ama geçen sene nerdeyse hazirana kadar serindi hava gerçi nerde oturduğuna bağlı yani burda Ankara da öyleydi. Atlete gerek yok bence kısa kollu ve uzun kollu baharda seni idare eder. Evinin sıcaklığını sen daha iyi bilirsin ama sakın unutmayın bebişleri terletmektense hafif serin olmaları daha iyi. Bi de anneleri çok dinlemeyin annelere göre bebişler hep aç hep üşürCinsiyeti öğrenir öğrenmez çıtçıtlı body aldım 14 tane yenidoğan 2 ay kadar giyer diye umuyorum?
Tulum delisiyim h&m'de inanılmaz ürünler var 1-3 ay mı almalı?
Ya bide Bahara denk geliyor o ayları kısa kollu şeylerde almak lazım mı üşür mü sıcak mı gelir uzun kolluları acaba?
o konuda çok haklısın Uras ı zor buldum yani ondan tam emin değilim ama daha iyisini buluncaya kadar en iyisi buİsim seçmek çok zor. Erkek ismi seçmek daha da zor. Ben eşimi ikna ederim ama ben de kararsızım.
ohhhhh maşallah afferin oğluşa.. Aynen bu mantığı yerleştirmek çok öenmli bende Uzay a diyorum topla oğlum oyuncakları diye hepsini dağıtıyor şimdilikYok ya inşallah olmayız. Biraz da bizim yetistirmemize bağlı. Valla yavaş yavaş alistiriyorum. Oyuncakların topluyor. Bulasiklari makinada tek tek çıkarıyor. Ben is yapıcam anne yardıma ihtiyacın var mı diye soruyor. İnşallah devam eder.
Canım birde çok kıyafet alma ihtiyacı olanı zamanı gelince alırsın zaten hediye de çok geliyor.. Benim alıpta birkere bile giyemeden küçülenleri varEn çok bu bodylerden almak lazım zaten yenidoğan bedenler 2 ay kadar giyiliyor diye biliyorum ama emin de değilm çünkü çok küçük görünüyor birisi yardımcı olursa
Ya şubat soğukta önü mart nisan mayıs işte çokta kışlık almamak lazım gibi sonra evin ısıtma sistemi de önemli bunalmasın bebeler
İşte böyle düşünüp düşünüp işin içinden çıkamıyorum sonra
Daha vakit var bakma sen bana indirim görünce dayanamayıp alıyorum
Başlarsın sende ufak ufak kredi kartları bu günler için var deyıl mı ama?
Anlamı çok güzel o daha da önemli. Ama ne eşim ne kardeşim ne annem beğendio konuda çok haklısın Uras ı zor buldum yani ondan tam emin değilim ama daha iyisini buluncaya kadar en iyisi bu
Hahhahben kart kulllanmıyorum da canım nakıt alıcam
bak ben şey düşünüyorum 5 tane 0-3 ay aldıysam 2 tane 3-6 ay alıcam o şekilde yapıcam belkı kilolu olur sonradan da giyebılır dıye düşünüyorum karışık işler yaa :) bizim evde doğalgazlı ama kollu alıcam sıcak olursa üstüne giydirmem mesela kısa kollu da alıcam amannnn ne bilim :)
Ben de şimdiden süt pompasının derdine düştüm Siz ilk çoçukta kullandınız mı? Ben şimdi avent ile ameda lactaline arasında kaldım.. Çalışacağım için çok lazım olacak.. Bi de ilk bebeğinde sterilizasyon makinası kullanan var mı? Onu hangi marka öneriyosunuz?Kızlaar alışveriş heyecanınızı anlıyorumm.
Ben en az 35-36 ya kadar bekleyeceğim yine.
İlk çocuktan kalanları kullanabilmenin rahatlığı da var tabi :)
Sizlere tavsiyem bu dönem ufak tefek şeyleri almaktan ziyade araştırarak almayı gerektiren şeylere yönelmeniz. Yani gidin görün araştırın ama henüz almayın :).
Diğer giyim ve araç gereçler 1 günlük iş ama bu büyük eşyaları araştırmak daha sağlıklı geliyor bana.
Mesela beşiği ,bebek arabası ,araç koltuğu ,dolabı vs...
Yenidoğan giyiliyor çünkü ilk zamanlar 3 ay için aldıklarımız büyük geliyor. Hergün yıkayacağız bebeğimizi, bir de kusacak kıyafet değiştireceğiz sürekli. 1 tane hastane çıkışı yetmiyor tam yakım olmasa da almak lazım. Ben kızımın kıyafetlerini ayırdım da keşke yeşil sarı alsaymışım. Eşim pembe giydirmem diyor yeniden kıyafet alacağım hatta almaya başladım.En çok bu bodylerden almak lazım zaten yenidoğan bedenler 2 ay kadar giyiliyor diye biliyorum ama emin de değilm çünkü çok küçük görünüyor birisi yardımcı olursa
Ya şubat soğukta önü mart nisan mayıs işte çokta kışlık almamak lazım gibi sonra evin ısıtma sistemi de önemli bunalmasın bebeler
İşte böyle düşünüp düşünüp işin içinden çıkamıyorum sonra
Daha vakit var bakma sen bana indirim görünce dayanamayıp alıyorum
Başlarsın sende ufak ufak kredi kartları bu günler için var deyıl mı ama?
Ben lansinoh çift taraflı kullandım. O kadar çok sağdım ki buzluk sütle dolup taştı. gerçi kızım sağ memeyi sadece 2 ay aldı. Sonrasında 20 ay tek memeyle idare etti. Çift taraflı almasaydım olurdu o yüzden ama çekimi falan iyi, acıtmadı da.Ben de şimdiden süt pompasının derdine düştüm Siz ilk çoçukta kullandınız mı? Ben şimdi avent ile ameda lactaline arasında kaldım.. Çalışacağım için çok lazım olacak.. Bi de ilk bebeğinde sterilizasyon makinası kullanan var mı? Onu hangi marka öneriyosunuz?
Bende iki ay zor giyer diye düşündüm el kadarlar çünküyenidoğanlar çok küçük oluyo canım benim aldıklarımı 1 ay zor giydi :) hemen kilo alıp uzuyorlar çünkü. hele ayaklı tulum hiç alma:) H&M de 0-1 1-2 ve 2-4 diye gider bedenler 0-1 tavsiye etmem 1-2 dediğim gibi 1 ay anca giyer 2-4 daha çok lazım olacak. Bahar diyosun ama geçen sene nerdeyse hazirana kadar serindi hava gerçi nerde oturduğuna bağlı yani burda Ankara da öyleydi. Atlete gerek yok bence kısa kollu ve uzun kollu baharda seni idare eder. Evinin sıcaklığını sen daha iyi bilirsin ama sakın unutmayın bebişleri terletmektense hafif serin olmaları daha iyi. Bi de anneleri çok dinlemeyin annelere göre bebişler hep aç hep üşürçıtçıtlı body bol olması iyi tabi ilk zamanlar hep kusuyorlar kaka taşıyor çiş taşıyor günde 4-5 kere değiştirdiğimi bilirim ama işte çıtçıtlı olduğu için hemen alttan kasıyor bebeği 14 tane yeter ama 2 ay giyemez:)
Ben çok kullandım yan yatırma yastığını. 3260 doğdu ama bayağı kullandık düz yatmasın kısarsa boğulmasın diye. Gerçi hep yanındasın ama gece çok korkuyordum.Yan yatırma yastığı da aldım hiç kullanmadım.benim ilk çocuk maşallah iri doğdu yeniden aldık biraizni. Ben de 8 . Ayda kıyafet almaktan yanayım. Benim ki gerçi kül kedisi abiler eskilerin ı giyecek yavrum ama diğerlerinde önlem olsun diye biraz aldım gerisi 7. 8. Aya bıraktım. Tabi bizim doktor ölçümü yanlış yaptı anca 3 kilo doğar dedi.lakin daha fazlaydı.
Ya bu Yenidoğanlar pek küçük yıkanınca çekme yaparsa 1 ayın sonu bile gelmez gibi onu hiç düşünmemiştim bide benim makinemin Bebek bölümü var 90' çok değil mi? Siz kaç derecede yıkıyosunuz?Yenidoğan giyiliyor çünkü ilk zamanlar 3 ay için aldıklarımız büyük geliyor. Hergün yıkayacağız bebeğimizi, bir de kusacak kıyafet değiştireceğiz sürekli. 1 tane hastane çıkışı yetmiyor tam yakım olmasa da almak lazım. Ben kızımın kıyafetlerini ayırdım da keşke yeşil sarı alsaymışım. Eşim pembe giydirmem diyor yeniden kıyafet alacağım hatta almaya başladım.
Bunu aklımda tutmaya çalışacağımCanım birde çok kıyafet alma ihtiyacı olanı zamanı gelince alırsın zaten hediye de çok geliyor.. Benim alıpta birkere bile giyemeden küçülenleri var
Ben de şimdiden süt pompasının derdine düştüm Siz ilk çoçukta kullandınız mı? Ben şimdi avent ile ameda lactaline arasında kaldım.. Çalışacağım için çok lazım olacak.. Bi de ilk bebeğinde sterilizasyon makinası kullanan var mı? Onu hangi marka öneriyosunuz?
30 derecede hassas durulama ile yıkıyorum. Sakım 90 derecede yıkama. Kakalı olanları hemen suya koydum pek iz kalmadı. Dalin sıvı bebek deterjanı kullanıyorum ben. Yumuşatıcı hiç kullanmadım. Ve ütüsüz giydirmedim hiç.Ya bu Yenidoğanlar pek küçük yıkanınca çekme yaparsa 1 ayın sonu bile gelmez gibi onu hiç düşünmemiştim bide benim makinemin Bebek bölümü var 90' çok değil mi? Siz kaç derecede yıkıyosunuz?
Bide sabun tozu iyi diyorlar da lekeleri çıkarıyor mu ? Sahi siz ne kullanmıştınız?Çok sordum dimi
O Bebek ayarı ne işe yarayacak acaba30 derecede hassas durulama ile yıkıyorum. Sakım 90 derecede yıkama. Kakalı olanları hemen suya koydum pek iz kalmadı. Dalin sıvı bebek deterjanı kullanıyorum ben. Yumuşatıcı hiç kullanmadım. Ve ütüsüz giydirmedim hiç.
sakınnn sakınnn bi dünya para verip elinde kalan çok var. yani çok nadir bebişlerin beğenipte onda durması ki zaten o da yine kısa bir süre.. O yüzden anakucağı istiyosan daha uygun olanlar var..Bende iki ay zor giyer diye düşündüm el kadarlar çünkü
2-4 mü diyosun iyi oldu bunu öğrendiğim netten bakıyorum hep evirip çeviremedim henüz
Aynen sıcaklamasından iyidir diye düşünüyorum Aslında şubatın sonu olması kafamı çok karıştırıyor birazda büyük alayım bikaç ay giysin diyemiyorum bölge Akdeniz olunca malum evlerde sıcak
14 tane yeter mi diyorsun çıtçıtlı4 tanede uzun kollu çıtçıtlı alayım onları daha büyük beden seçeyim madem 2 ay giyemeyecek
Ya çok zor işmiş bu
4momslar hakkında ne düşünüyorsun çok lazım bişey gibi geliyo bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?