- 20 Eylül 2015
- 2.234
- 1.622
- 63
Bencede cihazdandır o mümkünse başka bi dr'a gitmeni öneririm zira ben öyle yaptım 4boyutlu ultrason cihazı olan dr tak diye söyledi :)Devlet hastanesi diyemi cinsiyet öğrenemedim cihazım net değil kordon var demesi normal mi herkes kızın olucak diyor şimdi 16+2
Okunacaklar listemde her ikisidekızlar pedagog adem güneş güvenli bağlanma kitabı benim de çok hoşuma gitti tavsiye ederim doğru bildiğim yanlışlar varmış. annelik sanatı da güzel.
Cuma gidicem bakalkm ozelde bakilcakcisniyete ins soyler dr bana da erken net bisi diyemem dedi dr 16 haftayi bekle dedi soykemedi bayada bkti ustelik ama dedigim gibi tik yok bende cuma gitsem ogrenir miyim 15+5 gunluk olacak ta heyecan yaptim yaa gerci 10 gun ucretsiz gorunme hakkim var olmadi haftaya carsamba bida giderim yani demi@Ecrin ensar bebek_elif 12+5'teyken rutin gittiğim doktoruma kontrole gitmiştim cinsiyeti belli olmuş dedi ama net bişey söyleyemem 16.haftadan önce demişti
14+5'te 4 boyutlu ultrasonu olan başka bi doktora gittik hemen söyledi cinsiyeti pipiyide gösterdi ama ne gördüğümü bilmeden baktım öyle
Cihazı iyi olan başka bi doktora git derim
Valla hic sanmiyorum arkadasimada 4 ayin sonuna kadae demediler ama erkektiSöylemiyorsa kızdır diyorlar öyle birşey var mi
Hastane tipi pompalar baya güzel diyolar ama hem pahalıdır hem de büyük.. Ameda ile ilgili çok güzel yorumlar var.. Avent ilgili de genelde güzel yorumlar ve aventin pompası biberonlarıyla uyumluymuş. Yani direkt biberona sağıp verilebilir.. Bi de arada iki kat gibi fiyat farkı var.. Neyse ben biraz daha araştırayım bakalım.. Sterilizasyon ben de çok emin değilim aslında da sırf çalıştığım için alsam mı diye düşünüyorum.. Ablamda hep kaynatarak sterilize etti olmadı ben de o usül devam :)Canım ben ev hanımı olduğum için ilk etapta almadım makinayı.
Doğum sonrası bi türlü sütüm gelmeyince medela mini aldım ve düzenli sağmaya başladım. Süt olmayınca bebeğim memede çıldırıyordu tabi. Sonraki hafta sütüm hala çok az olunca hastane tipi pompa kiraladım.(spectra 2)
Bu makina ile düzenli sağınca sütüm arttı ama bu defa da oğluşum biberona alıştı :)
Ben de mecburen kiraladığım pompayı satın alarak 6 ay boyunca sağarak verdim.
Aventi hiç bilmiyorum ama amedayı ve spectrayı tavsiye ederim. 10-15 dakka da çift başlıkla sağıyorsun.
Sterilizasyon makinası almadım. Haftalık olarak biberonları emzikleri kaynamış 1-2 damla sirkeli suya basıp bekletiyordum. Bu kadar...
Neticede çok steril olmak doğru değil. Çocukların bağışıklık kazanmaları için bakteriyede ihtiyaçları var
Süre açısından çoğu kişi öyle tavsiye ediyo ben de çift taraflı alcam büyük ihtimalle.. Saatlerce süt sağmak da zor iştir :) ameda ve avent acıtmıyo sanki bebek emmesi gibi diyolar.. Hatta avent in masaj özelliği de varmış..Ben de medela kullandım ama göğsüm açıyordu onunla. Bi de süt az olunca zor sagiyordu. Çift taraflı alın derim calisiyorsaniz.
bende listeye başlayacam ama ilk alacağım şey çocuğun bebek odası takımı çünkü aldıklarımı da ortada kalmaz dolabına koyarım birde mobilyaların havalandırılması gerekiyormuş vernik kokusu olurmuş çok kışa kalmadan almak lazım mobilyayı ben öyle düşünüyorumGünaydın kızlar. Alışverişe kacıncı haftada başlasak.. çok sabırsızım ama duruyorum şu günde geçsin şu haftada geçsin.. birde kış bebeği olacak ekstra ne almamız lazım.. listesi olan varmı?
1 adet 10 lu hastane çıkış
2 adet 5li hastane çıkışı
1 ADET 125 ML VE 330 ml cma biberon avent marka
2 adet emzik
ateş ölçer
banyo ürünleri ( ben markada kararsızım yurt dışından getirmek şansım var organik olsun istiyorum)
Bornoz .. yıkama aparatları
Bebek alt değiştime minderi
Nevresimn takımı 1 adet
2 adet battaniye 1 adet yorgan 2 adet yastık
beşik
yatak koruma
Reflü yastığı
banyo termometresi
süt sağma makinesi aldım bunu avent marka
süt saklama poşetleri
Göğüs pedleri ve kremi
Bebek deterjanı
Tırnak makası
kundak
burun aspritörü
bebek çantası
Ayy tercihlerime bunu da ekliyorum o zamanBen çok araştırdım. Lansinoh aldım. Bu marka tamamen göğüs üzerine uzmanlaşmış .
ya ilk zamnlar yorgan mı uyku tulumu mu bizimkiler kış bebişi ama yorgan tehlikeli diyor okuldaki arkadaşlar hep uyku tulumu kullanıyor birde yorgan olarak da yün yorgan benim vazgeçilmezim kendim hep kullanırım ama bebekler için doktorlar tavsiye etmiyo alerji muhhabeti var ama diğer yorganlarda teri emmiyor bilemedimadet 10 lu hastane çıkış EVET
2 adet 5li hastane çıkışı EVET
1 ADET 125 ML VE 330 ml cma biberon avent marka AVENT NATUREL SERİSİ TAVSİYEMDİR
2 adet emzik EVET
ateş ölçer BRAUN KULAKTAN ÖLÇER TAVSİYEMDİR.
banyo ürünleri ( ben markada kararsızım yurt dışından getirmek şansım var organik olsun istiyorum) DEVAMLI GETİRTEBİLECEKSEN TERCİH EDEBİLİRSİN. BEN YURTDIŞINDAN ZWİTSAL MARKASINI KULLANMIŞTIM.
Bornoz .. yıkama aparatları BORNOZ DEĞİLDE KAPŞONLU HAVLU TERCİH EDEBİLİRSİN.
Bebek alt değiştime minderi TERCİHE BAĞLI. CANBEBENİN BİR KAÇ KULLANIMLIK ALT AÇMA ÖRTÜLERİNİ ÇOK BEĞENMİŞTİM BEN.
Nevresimn takımı 1 adet EKSTRA OLARAK KAFANIN GELDİĞİ YERE BÜYÜK PAMUKLU ÖRTÜ DİKTİREBİLİRSİN. İLK DÖNEMLER SALYA VE KUSMA FAZLA OLUYOR. TEMİZ TEMİZ DEĞİŞİRSİN.
2 adet battaniye 1 adet yorgan 2 adet yastık BATTANİYE 1-2 DAHA OLABİLİR. YASTIK OMURGA GELİŞİMİ İÇİN İLK 2 SENE GEREKSİZ. OĞLUMDA KULLANMADIM 2 YAŞA KADAR. YORGANIMIZ NEVRESİM ÖLÇÜSÜNDE YÜN OLARAK HAZIRLANDI.
beşik TERCİH SENİN
yatak koruma KAFA ÇARPMALARI İÇİN KULLANIŞLI
Reflü yastığı BEN ALDIM AMA PEK KULLANMADIM
banyo termometresi ALDIM AMA GEREKSİZMİŞ :)
süt sağma makinesi aldım bunu avent marka GÜZEL ÜRÜN
süt saklama poşetleri SÜT OLMAYINCA KULLANAMADIM. SAĞDIĞIMI GÜN İÇİNDR TÜKETİYORDU KUZUCUM
Göğüs pedleri ve kremi PED KULLANAMADIM SÜTÜM AZ OLDUĞU İÇİN. KREM OLARAK LANSİNOHTAN MEMNUN KALDIM
Bebek deterjanı LEKELERİ ÇIKARMADIĞI İÇİN KISA SÜRELİ KULLANDIM
Tırnak makası EVET
kundak BATTANİYE İLE YAPTIM AMA OĞLUM HİÇ SEVMEDİ
burun aspritörü OTRİ BEBEYİ TEK GEÇERİM
bebek çantası BOL GÖZLÜ Bİ ÇANTA OLSUN :)
Listeye ekleyebileceğim şeyler :
- ağız silme mendilleri
- bol çıtçıtlı badi (kısa veya uzun kol tercihe bağlı)
- bol bol çeşitli bedenlerde altlı üstlü takımlar.
- Tulumlar çabuk büyüdükleri için çok kısa süre ile giydiriliyor. Fazla almayın o yüzden.
Aklıma gelenler şimdilik bu kadar.
canım Allah hayırlısıni ve sagliklisini versin inşallah ben de hep kız hissettim kesin kız dedim bi kere rüyamda pipisini gördümAyyy insaAllah yaa valla insan ogrenmek bisiler bakaerkende ona gore bakmak istiyo bazen kendimi gario hissediyorum cunku icimden hep erkek olcakmis gibi geciuo hepte oyle hissettim guclu bi his var sanki millet tabi bazilari kzin olacak dedigibde bile heo icimden erkek geciyo ama kiyafetlere bakarken ya kizsa diyorum haliyle uzuluyorum tabi rabbim affetsin dua ediyorum cinsiyeti neyse ona yonlerdir beni diye hep kendimi erkek bebek reyonunda buluyorum cok garibime gidiyo ogrensemde zan altindan kurtulsam yaa ayy annelik duuygularim kabardi yine napim insaAlalh sagliklidor hic onemli degil cinsiyeti kizimda olsa oglumda olsa bnm yavrum o neler cektim ben suan karnimda can bulana kadar ahh ahhh duygusala bagladim ya gene ah su hormonlar.....
listeme aldım kitabı canım yazarı kim. teşekkür ederim 15 MayısOkunacaklar listemde her ikiside
Bende sana mahallenin en Mutlu bebeğini öneririm
Bu arada nasipse doğum tarihlerimiz aynı görünüyorsat 16 mayıs mı?
http://m.n11.com/hediyeli-milkway-easy-gogus-pompasi-P120227032Hastane tipi pompalar baya güzel diyolar ama hem pahalıdır hem de büyük.. Ameda ile ilgili çok güzel yorumlar var.. Avent ilgili de genelde güzel yorumlar ve aventin pompası biberonlarıyla uyumluymuş. Yani direkt biberona sağıp verilebilir.. Bi de arada iki kat gibi fiyat farkı var.. Neyse ben biraz daha araştırayım bakalım.. Sterilizasyon ben de çok emin değilim aslında da sırf çalıştığım için alsam mı diye düşünüyorum.. Ablamda hep kaynatarak sterilize etti olmadı ben de o usül devam :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?