2017 Şubat Anneleri

'Annenin nefes verirken ağzından çıkan karbondioksit gazı çocuğunu teskin edecek bir etki oluşturur. Bu yüzden çocukların, kendi kendini sakinleştirme becerisine sahip olmadığı ilk yıllarında annesiyle yatması, annenin nefesinin çocuğun nefesine akması büyük önem taşır' der Kaliforniya Üniversitesinde yapılan bir araştırmanın sonucunda.

Oysa biz hızla çocuklarımızı bağrımızdan ayırmaya çalışırız. Aman bağımlı olmasın, özgüvenli olsun, şımarmasın diye ayrışma telaşına düşeriz. Annesinden ayrılan çocuk korktuğunda, heyecanlandığında, strese girdiğinde ağlayınca da, teskin olsun diye ağzına plastik memeler, biberonlar veririz. Teskin olma kanalı annesi olan bir canlıyı, suni araçlarla huzur bulmaya mecbur ederiz.

Keşke korkmasak evlatlarımızın nefesine akmaktan. Bizim nefesimizdeki 'zehir' i bile zayi etmeyip bebeğe 'şifa' kılan Rabbin sistemine teslim olabilsek. Kolay olanı zorlaştırıp, yükümüzü arttırmasak. Bebeğimizle yan yana, ten tene olsak.... Nefesimizdeki şifayı bebeğimizin nefesine emanet bıraksak.....

(Alıntı)

Lütfen biraz güçlü ol.. Ne eşine ne de ailesine bu şekilde konuşma hakkı vermemelisin! Senin güçlü bir duruşun olursa kimse seninle bu şekilde konuşamaz. Ne mutlu ki sana Allah ikinci kez anne olma fırsatını tanımış. Sonuna dek tadını çıkar ve müdahele edenlerin ağzının payını ver oturt!
Nedir bu cinsiyet ayrımı ve ailelerin hadsizliği ya! Vik vik vik herşeyin içindeler!

Lütfen biraz güçlü ol.. Ne eşine ne de ailesine bu şekilde konuşma hakkı vermemelisin! Senin güçlü bir duruşun olursa kimse seninle bu şekilde konuşamaz. Ne mutlu ki sana Allah ikinci kez anne olma fırsatını tanımış. Sonuna dek tadını çıkar ve müdahele edenlerin ağzının payını ver oturt!
Nedir bu cinsiyet ayrımı ve ailelerin hadsizliği ya! Vik vik vik herşeyin içindeler!

Okudukça üzülüyorumm. Allahın verdiğine beğenmemek ne demek ya. Bana önce kız dedi doktorum hani çok erkendi kız olabilir dedi mutlu oldum sonra erkek dedi yine mutlu oldum. Ne farkeder ya Allah sağlık versin evladıma eli ayağı sağlam aklı fikri bütün uvuzları yerinde olsun Rabbim nasip etmiş bnm ne haddime seçim yapmak.. Allahın verdiğine burun kıvıranlar hiçmi Allahtan korkmazlar .. Anlamıyorum...

Kız
Çok sağol icimi ferahlattin ana benim s7 an tek düşüncem bundan sonraki gebelikte tup bebek düşünürse napcam onun bunun elinde..kocamı çok inançlı diye evlendim ne biliyim ben düşükte de kız olursa üzülürüm dedi de ondan başka bise oluştu ağlamaktan.öylece kaybettim üstüne kürtaj oldum bi bebek daha var diye.. tem8zlik yaptım kafa dagitiyim diye. Kocam nasıl sinirleniyo düşük yaparsan biliyorum diyor.. madem neden üzülüyor kız diye

Günaydın kızlar, güzel güzel mesajlarınızı okuyarak güne başladım. En fazla 8-9 a kadar uyuyabiliyorum ki benim performansımda biri için çok kötü. Gece 11dedi mi de bayılıp kalıyorum erken kalkma yüzünden. Neyse okulda rahat edeceğim.
İyi ki gece girip mesajlarınızı okumamışım valla ne ymişsiniz dün gece maşallah :) evelsi gece ben de çok acıktım ama dün çok kötüydüm. Sabah seminere giderken bi simit yedim kaşarlılardan, onlar malum daha büyük, eşimin işyerinde kahvaltı hazırlamışlar ayıp diye de orda yedik börek çay. Sonra seminere gittim öğlen geldim eşimin işyerine. Yemek yemek istemedi canm, 1 saat geçti acıktım 1 açma ve yarım simit de öyle yedim. Sonra başladım kusmaya, güya gluten yemeyecektim hiç dinlemedim doktorumu akşam da 8-9 gibi 1 şeftali 1 muz yedim midem kendine gelsin diye. Dün için çok pişmanım hala. Zararlı olduğunu bile bile yanımda biri yerken dayanamıyorum
@renk88 canm 2li temiz işte daha ne, ne gerek varmış üçlüye doktor işgüzarlık yapmış. Amniyosentez hiç önerilmiyor su sızıntısı olduğu için, yaptırma canm. Down bile olsa Allah'ın hediyesi. 2 sene önce kolejde en zeki öğrencim down lı idi ve kendisine tapıyordum resmen sevgiden.

Özgün canm. Biz Bebek istedik Allah melek gönderdi diyor hatta.

Biz 2 martta 10. Yılımıza gireceğiz ama 2 senemiz bitti evlilikte ağustos 23te. Almadı beni yıllarca eşşek herif :)

Ağustos 16 da bi sene doldu benim de kapadokya yı bende çok istiyorum balayı için istemiştim nasip olmadı esim de bayram da goturiyim seni diyo bende kararsizim otel in ismi ne günlük ücreti fln ne

Canm ben balayı tavsiyelerini okurken Kapadokya karlık evi diye bir yere rastlamıştım ama Deniz istiyoruz diye gitmedik. Her oda konsepti farklı ve müthiş. Bir bak internetten

Ya varya postlarının bir kaçını okumak yetti son sayfaya kafar dayanamadım kudurdum sinirimden. Ay bi de hekimmiş geri kafa! Eğitim cehaleti alıyor işte kusura bakma da eşşeklik baki.
O hekim bey öğrenmemiş mi cinsiyet kromozomu babadan diye! Madem kendine göre eksiklik!!!! O zaman bence bu eksik haliyle baba olmaya kalkışmasın. Ne demek ya kızını seviyormuş gibi yapıyor kız babaları! Benim kayınpeder kızına tapar. Eşime oğlum der kızına adının sonuna cım eki koymadan hitap etmez. Kızı 10 senelik evli hala harçlık verir sigorta bile yaptırdı kızına her ay ödüyor. Kocam dövdü dese öldürür o adamı o derece. Benim eşim de hamile olduğumu öğrendiğinde sırıtıp inşallah kız olur da beni daha çok sever kıskan sen de dedi :) her gün hep göğsümde uyutcam kızımızı diyor.
Allah sana sabır versin arkadaşım biz kızar geçeriz ama sen bu adamla çok uğraşacaksın

Ağzına sağlık valla gerim gerim gerildim

Bu kültürdeki insanlara rasgelsen anlarsın ne desen kâr etmez bunlara.. varya her yönden mutlu olsamda bu gebelikler hayattan kopardibeni.. boşver Allah büyük elbet teslim olan kişi sonunda mutlu olan kişidir..
Amin kardeşim bakarsın hatasını anlarda izdirabim biter..

3 gebeligimdede ayni şeyleri yaşadım,bebeği kaybetmemi istemiyo dusurrum diyekorkuyo ama etmekteydi te üzülüyor bana sud bulmuyor ki. Sadece fazla doğuramam diye erkek istiyor oysa evlat evlattır.. ben erkek olmasını istedim çünkü diğer gebelikte tup bebek düşünebilir diye. Gerçi dun dedi tüp bebek de düşünmüyorum Allah verse verirdi diyor..madem neden üzülüyor.. neyse su an tek düşündüğüm okul çünkü kendimi birşeylere versem bevegimle mutlu olurum.ek tercih verdim sosyal h8zmet 393 oldu yerleşemedim.. bakalım inş bise gelir..sizden varmı yerleşen ek tercih veren

çevremde yıllarca bebek hasreti ceken insanlari gördükce böyle cinsiyet ayrimi yapan ailelere sinir oluyorum.. benim kv kp de öyle.. erkek bi torunlari var onun üstüne kız da var ama öyle bi ayrim yapiyolar ki hayret edersiniz.. böylelerine hep sinir olmusumdur.. ablamin abimin birer tane kızı var ikisi de hep der kız cocuk cok ayri diye.. Allah istemese onun hasretini yillarca cektirir ama iste bu da bi imtihan verip de imtihan etmesi de kazanmasi zor olan imtihanlardan..

Günaydın hanımlar. Biz kontrolden geldik. Şükürler olsun şimdilik her şey yolunda. SAT a göre 4 gün öndeyiz. Doktorum karnını, kafasını,bacak kemiklerini ve omurgasını detaylıca kontrol etti. 3-4 hafta sonra ayrıntılı ultrason için perinatalog a yönlendirdi. Yani 20-21. Haftalar arası. Kızım yüz üstü yatıyordu çok uğraştık ama dönmedi bize parmağını sallayıp bir güzel de emdi :) Bu duyguları bize yaşatan Rabbimize sonsuz şükürler olsun.

maşallah Allah nice güzel günlerini göstersin bize.

CANIM ÇOK SEVINDIM ALLAH SAĞLIKLA HEPİMİZİN KUCAGINA ALMAYI NASİP ETSİN

Ben de okudum bu yazıyı. Hüseyine çok yaradı. Çok şükür. Güvenli bağlanma açısından şükürler olsun.
Risk var zaten bu sezeryanda cerrah gerekebilir.. yapışıklık davar bebeği zor çıkardılar amaliyatta
Allah yardımcın olsun. Hazinesi sonsuzdur onun. Kültür çok etki ediyor ama bence esin de zamanla değişecektır. Okulun da gonlune gore olsun inşallah.
İmtihan işte kimi kız kimi erkek ister ama gerçekten sağlıklı ve uzun ömürlü hayırlı olmaları en önemlisi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…