- 18 Haziran 2016
- 241
- 356
- 18
hayırlı uğurlu olsun... :)Kızım geliyor :) İnşaallah
Valla ben de aynı durumdayım canım. Akşam olunca artık topallıyorum iyice.
Gece de sürekli bacaklarımı esnetme isteği oluyor. Uykusuz geceler şimdiden başladı
Kendime hiç bakamıyorum bu hamileliğimde. Zaten bebeğin kilosu da az gibi geldi bana. İlk oğlum hep 1 hafta önde giderdi.. Neyse sağlıklı olsun da..
Sezeryani 39.cu hafta da yapıyor doktorum.
Ben de son güne kadar beklemek isterim ama doktorlar pek müsade etmiyorlar.
Ssvd aslında düşündüm ama pek cesaretim yok gibi. Zaten bi kere kesildik,bi de alttan kesmesinler :))
Bi de şu zaman da ssvd için imkanın olmalı. Çok pahalı malum.
Sen ne düşünüyorsun?
Günaydın kizlar. Dün çok kötü bir gün ve gece geçirdim. 3 gün önce kızım gecenin bir yarısı kusma ya başladı ve sabaha kadar kustu.sabah ishale çevirdi halsizlik iştahsızlık hastalık devam etti. Dün masallah turp gibiydi hastalığından eser kalmamisti. Saat akşam üzeri 6 gibi bende bir kusma başladı anlatamam. Tansiyonum düştü derman falan kalmadı. 2 kere de mide boşaldı sonrası safra mi deniliyor acı su çıkarıyorum resmen. Ama onu çıkarmak için Karnım öyle zorlaniyor ki kaburgama bi ağrı girdi karnım ağrılar kramplar içinde. Eşim geldi hemen acile gittik ama yürüme mesafesinde ki hastaneye 2 saatte gidebildim yuruyemedim. Çok korktum bebeğime bişey olursa diye. Dr ishale ceviremedigim karnımin agridigini söyledi. Kızım dan bana bulaşmış. 1000 ml serum verdi. Sıvı kaybediyosun bu tehlikeli dedi.su an iyiyim hamdolsun ama kamyon çarpmis gibiyim. Benle beraber aynj şikayetten benim gördüğüm 2 hamile daha vardı çok dikkat edin Allah korusun çok kötüydü
Ben ikili yaptirdim. Gecen haftada 4 lu yaptirdim. 4 lu de de sadece kan aliyorlar 4D degil yani.arkadaşlar ben 17. haftamdayım ve 2-3 hafta sonra gitmeyi düşünüyorum kontrole...2 li testimi yaptırmıştım ama 3 lü testi yaptırmıcam sanırım... ondan sonra gelen test hangisiydi? yani 4 lü denilen 4D olanmı? 20 den sonra yapılıyorsa 1 hafta daha beklerim o yüzden sordum... 3 lide sorun yok dedi devlet hastanesi 3 lü için istersen gel dedi. kararsız kaldım bende...
çok güzel yazmışsın çok teşekkür ederim. Bende ilk hamileliğimde normal normal diye gezerken aniden sezeryan olanlardanım ama bence o doktor da maalesef aceleye getirtip uğraşmak istemedi. Sancılarım açılmalarım düzenli giderken inmiyo aşağıya beklemeyelim dedi ve birsürü kötü senaryoyla gözümü korkutup sezeyana ikna ettiki en büyük pişmanlığımdır.. Şİmdi başka bir doktora gidiyorum ve çok elzem değilse kesinlikle normal doğum yanlısı ve ssvd.. doğumundan 16 sonra ssvd yaptırmış bile.. Benim maalesef daha kısa süre ama kesinlikle hayır demedi.. Dediğin gibi biraz daha zaman geçsin değerlendirelim risk olmazsa deneriz neden olmasın dedi ve beni mutlu etti. Açıkcası bunu demesi bile yettii. yani olmuyo malesef sezeryan dese bile 2 sn düşünmem artık:) işallah gönlümüze göre ve en önemlisi hem bizim hem de bebeğimizin sağlığını tehlikeye atmadan güzelce kavuşuruz..hanımlar sohbetinize katılmak isteği doğdu içimde. ssvd dediğiniz epidural anestesi ile normal doğum mu acaba? eğer öyle ise birkaç bilgi paylaşabilirim.
benim de ilk gebeliğim ikiz olması sebebiyle sezeryan oldu. hiç normal doğum olması için ihtimal bile verilmedi konuşulmadı bile. bende cahillik tabi dr ne derse tamam dedim. 36.hfatada işaretin gelmesi ile sezeryana aldı hemen. şimdiki aklım olsa sezeryan bile olsa daha çok beklemek isterdim.
ikinci gebeliğimde kesinlikle normal doğum olsun istiyorum. ama bunu yapacak dr bulmakda çok zorlanıyorum. özelde kaç dr a sorduysam riske almaya gerek yok diyorlar. kimse uğraşmak istemiyor bence. çünkü sezeryan dr lara göre normal doğuma göre hem daha çabuk bitiyor, hemde para kazandırıyor. devlet hastanelerini araştırdım. sağlık prosedürleri sebebiyle bir kez sezeryan olan anneye daha sonra asla normal doğum yaptırılmıyormuş. yasakmış. kaldık özel dr ları ikna işine.
bir yandan risk faktörünü de değerlendirmek zorundayım. tabiki insan korkuyor ya birşey olursa diye. en son bir dr a denk geldim. düşüncelerimi anlattım. bana bilgi verdi sağolsun. sizinle paylaşmak isterim.
benim gibi sezeryandan sonra normal doğum isteyenler oluyormuş. onların belli başlı durumlarını değerlendiriyorum dedi. bunu da doğuma yakın haftalarda yapıyorum dedi. öncelikle rahim duvarının kalınlığına ve hatırlayamadığım bir rahim içi yakınlık uzaklığına bakıyorum dedi. daha sonra bebeğin büyüklüğü, çatının durumu, bebeğin duruşu, normal doğumun doğal süreçlerinin sürdürülüp sürdürülmediğine bakıyorum dedi. eğer hepsi uygunsa o zaman normal doğum yapamaman için hiç bir sebep yok dedi. ama bunlardan bir tanesi bile riskli ise, hiç riske atmam dedi. o noktada bana güvenmeniz gerekiyor dedi. normal doğum diye tutturup sonra 2 saat sancıya dayanamayıp beni sezeryan yap diyen hastalarım oldu dedi. onları da sezeryan yapmadım dedi. yine benzeri sezeryandan sonra normal olmaya çalışırken dikişlerin açılması sonucu bebeğin kol yada omuzlarına zarar verecek riski doğumlar geçirdik dedi. özetle buna karar vermek için daha var dedi.
benim için önemli olan ilk tercihimin normal olduğunu bilmeniz, eğer yapabileceksem desteklemeniz. buna güvenmem yeter. ondan sonrasında tabiki bende riskli durumu göze almam. sizin söylediğinize uyarım dedim. öyle anlaştık. inşaallah değişmez bu durum. Rabbim hepimize hayırlı doğumlar nasp etsin.
sezeryanın doğum kısmı iyi. hiç birşey anlamıyorsunuz. bitiyor gidiyor. ama sonrası.... iyileşene kadar çok zorlanmıştım.hala ameliyat yerlerim zaman zaman sancır. bıçak yarası sonuçta. yine aynı yerden kesilme düşüncesi hiç sıcak gelmiyor bana. yinede hakkımızda hayırlısı. çok yazdım. hakkınızı helal edin. biraz bilgi vermek istedim merak edenlere. herkese kolaylıklar diliyorum... :)
Benim doktorum 2'li ve 4'luyu yaptırdı. 3'luye gerek yokmuş. 4'lu tarama testi sonucuyla birlikte ayrıntılı usg'ye giricem bayram sonrası.arkadaşlar ben 17. haftamdayım ve 2-3 hafta sonra gitmeyi düşünüyorum kontrole...2 li testimi yaptırmıştım ama 3 lü testi yaptırmıcam sanırım... ondan sonra gelen test hangisiydi? yani 4 lü denilen 4D olanmı? 20 den sonra yapılıyorsa 1 hafta daha beklerim o yüzden sordum... 3 lide sorun yok dedi devlet hastanesi 3 lü için istersen gel dedi. kararsız kaldım bende...
Çok gecmis olsun..Günaydın kizlar. Dün çok kötü bir gün ve gece geçirdim. 3 gün önce kızım gecenin bir yarısı kusma ya başladı ve sabaha kadar kustu.sabah ishale çevirdi halsizlik iştahsızlık hastalık devam etti. Dün masallah turp gibiydi hastalığından eser kalmamisti. Saat akşam üzeri 6 gibi bende bir kusma başladı anlatamam. Tansiyonum düştü derman falan kalmadı. 2 kere de mide boşaldı sonrası safra mi deniliyor acı su çıkarıyorum resmen. Ama onu çıkarmak için Karnım öyle zorlaniyor ki kaburgama bi ağrı girdi karnım ağrılar kramplar içinde. Eşim geldi hemen acile gittik ama yürüme mesafesinde ki hastaneye 2 saatte gidebildim yuruyemedim. Çok korktum bebeğime bişey olursa diye. Dr ishale ceviremedigim karnımin agridigini söyledi. Kızım dan bana bulaşmış. 1000 ml serum verdi. Sıvı kaybediyosun bu tehlikeli dedi.su an iyiyim hamdolsun ama kamyon çarpmis gibiyim. Benle beraber aynj şikayetten benim gördüğüm 2 hamile daha vardı çok dikkat edin Allah korusun çok kötüydü
Skip hop bakabilirsin hem kaliteli hem şık.Kizlar bebek bakim cantasi bakiniyorum nette. Onerisi olan var mi? Ben bi tane begendim ama istedigim rengi hicbi siteden bulamadim.
canım ssvd dediğin normal doğum oluyor değilmi?çok güzel yazmışsın çok teşekkür ederim. Bende ilk hamileliğimde normal normal diye gezerken aniden sezeryan olanlardanım ama bence o doktor da maalesef aceleye getirtip uğraşmak istemedi. Sancılarım açılmalarım düzenli giderken inmiyo aşağıya beklemeyelim dedi ve birsürü kötü senaryoyla gözümü korkutup sezeyana ikna ettiki en büyük pişmanlığımdır.. Şİmdi başka bir doktora gidiyorum ve çok elzem değilse kesinlikle normal doğum yanlısı ve ssvd.. doğumundan 16 sonra ssvd yaptırmış bile.. Benim maalesef daha kısa süre ama kesinlikle hayır demedi.. Dediğin gibi biraz daha zaman geçsin değerlendirelim risk olmazsa deneriz neden olmasın dedi ve beni mutlu etti. Açıkcası bunu demesi bile yettii. yani olmuyo malesef sezeryan dese bile 2 sn düşünmem artık:) işallah gönlümüze göre ve en önemlisi hem bizim hem de bebeğimizin sağlığını tehlikeye atmadan güzelce kavuşuruz..
doktora okadar yalvardımki söz ne derseniz yapıcam diye :)) sezeryan hakkaten çok zor emzirirken ki ağrılarımı hala unutamıyorumdoğum sancılarımı zerre hatırlamazken...
Ben oğlumu 11 saat suni sancıyla normal doğumla yaptım .Kolay olmuyor tabi ki,cevremde sezeryanla doğumu çok kolay olduğunu anlatan kişiler olunca bunun sezeryanla olması yonunde aklim kaymıştı ama sizin anlattıklarından sonra sezeryanin da hiç kolay olmadigini anladim.bakalim doğuma kadar değişecek mi fikrim.Tüm anneler saglicakla alsınlar kucaklarına bebeklerini insallah..
Ben bu düşünceye kesinlikle karşıyım arkadaşıcanım Allah normal doğum ile doğum yapmayı murat etmiş öyle yaratmış. elbetteki sağlık sorunları sebebiyle tıp ilerlemiş mecburiyetlerde sezeryan gibi bir sürü müdeaheleler ile sağlıklı doğum oranları artmış. ancak kesinlikle normal doğum en güzeli. en kötü sancı çeken anne 2 gün çekiyor. ama sonrası sağlıklı. eğer bebekde doğumda bir durum olmazsa. o sancıların bile fiziksel olarak faydaları çok. sancı ile gelen ıkınma ve kasılmalar doğumun olmazsa olmazı. ayrıca o sancılar ile göğüsler harekete geçiyor. kısa süre sonra bebek doğacak süt olmalı diye. hemen süt üretiyorlar. sezeryandan sonra 2 gün sütü gelmeyenler var. bebeğini emziremiyorsun düşünsene. ki doğumdan sonraki ilk birkaç saatteki süt çok önemli. Allah herşeyi en güzel şekilde tasarlamış. doğum sancıları doğumdan sonra unutuluyor. ama sezeryan yarası ömür boyu seninle. emin ol. o sezeryanla yaptım kurtuldum diyenlere sakın inanma. bıçak yemiş beden daima yarım bedendir. unutma. Allah hayırlısını versin.
Canım göreve baslamada banka sonrası okula gidiyorsun onlar hallediyor diğer şeyleri diye biliyorum ben. Asıl ilişik kesme daha zor geliyor bana ilçe mem imza için o kapıdan bu kapıya mal müdürlüğü filan..Günaydın
Bugün okula başlama işlemlerimle uğraşıyorum çok yoğunum yol bilmediğim için de her yere toplu taşıma ile gitmek zorundayım Allah yardımcım olsun. Okul banka milli eğitim çok iş var çok
TuRuNCu iyi yapmışsın valla ben de bayram dönüşü alacağım bi kadın, ayda bir de düzenli gelsin artık diyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?