2017 Şubat Anneleri

Bencede arkadaşlar daha doğum konuşmak için erken tamam kendimizi hazirlamaliyiz ama böyle konuşarak değil.zaten yeterince psikolojik olarak yiprandik bulantı vs.hayirlisi olsun diyelim kapatalim konuyu bence
Ya etrafimizdan vs biliyoruz zaten doğum başlı başına endişe veren bisey ama şimdi zaten riskliyiz zor günler geçiriyoruz bide bunları dusunup hepten kafamız allak bullak olacak o yüzden Rabbim herkesi bi avaz da mı derler öyle kurtulmayı dogurabilmeyi nasip etsin inş sağlıklı doğumlar sağlıklı bebeklerle buralarda yazalım o zamanlar

hanımlar, burada birbirimize sıkıntılarımızı düşüncelerimizi, dileklerimizi, umutlarımızı paylaşıp, akıl danışıp, yorumlar yapıp, yorumları kendi fikir eleğimizden eleyip kendimize uygun olanları kabul ediyoruz. olmayanları etmiyoruz. bir önceki yorumumda yaptığım normal doğum/sezeryan hakkındaki düşüncelerimi, kaygılarımı isteklerimi anlattım. herkes gibi... ancak bakıyorumki yorumlar almış başını gitmiş...

amacım kimseyi ne korkutmak, ne üzmek, ne öfkelendirmek... herkes gibi fikir paylaşımı yapmak. elbetteki doğum yapan anne adayı sayısınca hikaye var. kimisinin ki kolay, kimisininki zor. hatta doğum hikayeleri kişinin algı yapısına göre bile şekillenir. acı eşiği yüksektir hiç canım yanmadı der. ötekinin düşüktür öldüm bittim der. birisinin az bir dikişi varmış. sezeryanı kötülemeyin diyor. ben ne sezeryanı kötülüyorum ne de normal doğumu yüceltiyorum. naçizane yaşadıklarım sebebiyle normal doğum yapmayı temenni ediyorum o kadar.

yaşadıklarımı anlatmamın sebebi ise, benim gibi arada kalan var ise, onlarla bu durumu paylaşmak. zaten yazımda da demiştim. ben de normal istiyorum ama riski göze almak istemem diye.

burda yapılan kötü hikayeler ile zaten endişelenen anne adaylarını daha çok korkutmama konusuna bende sonuna kadar katılıyorum. zaten yaşadıklarımı da abartarak detaylıca anlatmadım. amma belli başlı şeyleri de paylaşmak zorundayım. hem danışmak, hem de belki uyarmak için. bu forumun da amacı bu zaten.

sürçi lisan ettiysem, birilerini korkuttuysam şimdiden af dilerim. Dilerim herkes hayırlısıyla, sağlıcakla evladını kucağına alır.

Benim tek kaygım sezeryan olmak zorunda kalmak..normal dogum taraftariyim inşallah rabbim nasip eder sağlikla dogumumu yapip bebişimi kucagima alirim:)

canım ilk mesajlarınıda okudum ve sen aslında bildiklerimizi yazmışsın..burda alınacak gücenicek bişey yok aslında.. normal doğum herkesin ilk isteği ve sonrasında rahatlık var diyen insan sayısı sezeryana göre daha çok.. mecbur sezeryan ise yapıcakta bişey yok.. umarım hepimizi normal doğum yaparız :)

Benim tek kaygım sezeryan olmak zorunda kalmak..normal dogum taraftariyim inşallah rabbim nasip eder sağlikla dogumumu yapip bebişimi kucagima alirim:)

bende evhamlanıp çok düşünmek istemiyorum. hatta hiç doğurmayacak gibi aklıma getirmek istemiyorum. sende öyle yap... normal doğum için bol yürüyüş iyi diyorla ama vakit yok 2 tane üst üst normal doğum yapan arakadaşım var (sanırım 2.si epidural oldu).. dualar ettikten sonra hepsi geçiyor demişti.. yani ben doğurma duygusunu tatmaktan korkmuyorum vs diyordu ve benide çok motive ediyordu..

Hanımlar hangi çatlak kremini kullanıyor sunuz
Merkeze uzak yaşıyorum internetten sipariş vereceğim iyi etkili birsey almak istiyorum o yüzden

Canlarım şöyle geçmişe bir göz attım da.
Normal doğumdu ,sezeryandı falan filan..
Her iki doğum şekli için de diyeceğim tek şey sağ salim yavrularımıza kavuşmamız.
Her doğum kişiye özeldir diyerek konuyu kapatalım.
Birine kolay olan diğerine zor veya tam tersi. Şurda en fazla 5 ay sonra herkes tecrübe edecek ve bu konuları doğum sonrası dertleşmek hepimiz için de daha iyi olur.
Rabbim hakkımızda ne hayırlıysa onu nasip eylesin...

Çok şükür sabah 9 da başlayan temizliğim yarım saat önce bitti.
2 tane bayan temizlikçi vardı ,bi annem bir de ben.
Saolsun annem ütülerimi yaptı,kadınlarda diğer büyük temizliği yaptı. Ben de ayak altında dolandım işte.
Evim şuan misler gibi valla. Doğumdan önce de böyle dip köşe yaparsak baya uzun gider bu bana..
Darısı temizlik yaptıracaklara :)

merhaba kızlar,
bugün ayrıntılı ultrasona gittim.tam 19 hafta olmasına rağmen 18+3 görünüyor. hep gerideydi hiç sıkıntı yapmamıştım ama üreter arter dirençli çıkmış, yani bebeği besleyen damarlarda direnç varmış. ama bu dönemlerde yüksek çıkabilirmiş 24. haftada yeniden inceleyecek düşmesini bekliyormuş..
daha önce böyle bir şey başına gelen var mı acaba?

Bende ani şeker düşmesi oluyor sizde de oluyor mu kızlar?
Gözüm kararıyor resmen. Tatlı bişeyler alınca geçiyor

Ekstradan belirtmek istemedim ama sezeryan gerekecekse bi tehlike söz konusuysa illada normal dogurcam diye bisey yok zaten sadece gönlümden geçen evladimi normal yolla dunyaya getirmek dua etmek istemek parayla degil ya ,rabbim istesin kulum vereyim demiş bizde istiyoruz umut ediyoruz ama tabiki hayirlisiyla istiyoruz:) rabbimde kabul eder inşallah :)yoksa iki bebek kaybetmisim oturup pazarligini yapicak halim yok bunun her turlu evladimi kucama almak kadar degerli bisey yok benim icin:)ki hepimiz içinde böyledir diye düsünüyorm

Kizlar bel ağrim benim devam ediyo sizdede varmi hala mesela biraz egilerek iş yapsam banyoyu yikadim mesela bugun bel ağrim oluyo hemen hatta uzaniyorm bi süre kalkamyorum ağrıdan

Olsun yormamış oldun kendini ben de bayramdan sonra düşünüyorum iki kişi gelsin güzelce temizlesin.. Ben de hiç almamıştım temizlik için yardım ama gözüm hiç kesmiyo şimdi memnun kalırsam düzenli de almayı düşünüyorum..

Kizlar bel ağrim benim devam ediyo sizdede varmi hala mesela biraz egilerek iş yapsam banyoyu yikadim mesela bugun bel ağrim oluyo hemen hatta uzaniyorm bi süre kalkamyorum ağrıdan
Ben de oluyor bel ve sırt ağrısı. Normalde hergun evi süpürüp silen ben şimdi en basiti yemek yaparken dahi ayakta durdugum da ağrı oluyor

Senin yaptıkların hangileri
Tulumlari yaptim bence kış icin c9k iyi ..pusetide artı pusetin çantasıda var ben ce çok şık içine yünden inse kavas karton ve pazenden örtü yaptım pişeyim üzerindeki kalpten üzerine dikcem battaniyesinin... birde kalpli ve sari battaniyeyi yeni yapıyorum .gerçi üniv dersler başlıycam daha da oremem heralde..

Eklentiler

• 14733567393792042030889.webp
    23,5 KB · Görüntüleme: 71
Ooo senin tarih sıkıntılı. Benim dogum 15 gibi ama sezeryan olacagi icin bir hafta onde olur diye dusunuyorum. Tabi Allah bilir yinede biz sadece dusunuyoruz.
Bende yapışıklık var dayanamiyorum.. 35 dolunca alıyorlar sıkıntı varsa.. senin ilkmi.. yapma sezeryan gerek yoksa.. bn sezeryanda normalde yaptım .normalde ölümden döndüm ama normal doğum u kıyas bile edemem.. inan sancı korkusu hiçbirşey..:)

Senin bebegin cinsiyeti belli oldumu. Ben daha kesin öğrenemedim aaaaaa griside guzelmisde o tek sis le yapılmış,bendemi öyle yapsam.. bebeklere sarı yapmam pek .ilk kez istedim çünkü içimde kaldi.. hz peygamberimiz as ,hz hasana sari birşey giydirdiklerinde çıkarmış da... aslında mat bi renk canlı sariyi sevmiyorum .. seninkilerde çok guselllllllll :)

Son düzenleme:
Ay iki gün girmedim cok osledim sizi.ddd kızlar yarin dr a gtcem 16. Hafta çarşamba doldu.. sizce 16+2 de cinsiyet belli olurmu.dr um çok iyi. Ayrıntılı ultrason bakio.. hade bakalim hayırlısı çok heyecanliyim birde benim yanmm da gece kimse olmaz 2 haf5a gündüz annm kalırsa o.. yani anne yanı lazim şundan alcam.. da sizce ek olarak ne almaliyim.. her odaya goturebilecegim ayrıca yazın balkonda uyumasi için ne almaliym ?sezeryan oldug7m için anne yan8 aliyorum diğer bebek de normal besikle mahvoldum...

Eklentiler

• Oyuncak_6253461.webp
    7,3 KB · Görüntüleme: 70
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…