2017 Şubat Anneleri

Merhaba kızlar ben iki kez epidural sezeryan olan birisi olarak söylüyorum benim doğumum ve sonrası çok rahat geçti sadece ilk gün biraz ağrım oldu o kadar ertesi gün gayet iyiydim eve gelip banyomu bile yapmıştım ne belim nede başım ağrıdı bence biraz doktor birazda bünyeyle alakalı bi durum tabiki önce normal doğum tercih edilmeli ama eger sezeryan olacaksanızda korkulacak bi durum yaşamadım ben

Bencede dogumun zorlugu kolayligi tamamen kisisel bi durum. Ben sezeryan oldum 1 haftda tamamen iyilesmistim. Ve sonrasindada kesik yer ile ilgili bir sorunum hic olmadi. Bir arkadasim normal dogum yapti 40 gun ne oturdu ne yatti.
Demem o ki tamamen bunye ile alakali ve kismettwn otesi olmaz. Rabbim neyi uygun gorduyse onu yasicaz.

arkadaşlar deneyimli annelere bir sorum var. bn bütçe yapmaya çalışıyorum araba alacağımız için acaba ilk seneler bir bebişin ortlama masrafı nedir.yani bebeğim için ne kadar bütçe ayırmam lazım aylık..

ben suan 17+3 üm canım randevu için aradım ayın 30 una verdıler yani o zamana 20+4 oluyo idealide 20-22 dıolar bazı yerler 22-24 arası dıo değişiyo yanı
Cnm deva tip etlikteki suleymaniye kulliyesi altindaki dimi?gidince memnun kalip kalmadığını yazar msn?

Slm kızlar. Maksadın sezeryandan soğutmak değil ben sadece normal doğumu isteyip de yapamayan bi anneyim. Bu bir seçimdir. Tabiki de yarım insan olunmaz ama bedende o kesikler yaşıyorsun bir ömür. Önemli olan bebeklerin ve annenin sagsalim doğması. Ben şeker tansiyon preeklampsi sonucu acil sezeryan alındım. Çok şükür ben de oğlum da kurtulduk çünkü ben bi iki dk ile kurtuldum . O yüzden kimse normal doğuma da sartlanmasin benim gibi sonrasında çok ağladım. Şimdi düşünüyorum sacmalamisim kurtuldum şükür deyip sevinecegime. Ama ssvd yi de denemek istiyorum. Eğer şansım olursa tabi.benim doğumlara sonrası zor geçti belki de ondandir belki de normal doğumu çok istediğimdendir bilemiyorum artık. Lütfen kırılmaya ya da endişelenmeyin. Hepsi de geride kalıcak çünki. Allah hepimize hayırlı doğumlar versin

Benimki kişisel Bi mesaj değildi, direk üzerine alınmanı istemem Canım, genel olarak Bi kaç kişi olumsuz yorum yapmış, yarım insan olunması, iyileşmenin zor olması, süt gelmemesi falan filan. Diğer mesajımda da dediğim gibi bunlar tamamen kişiye göre değişen durumlar, normal doğumda sütü gelmeyen yok mu? Yada yakınlarımdan biliyorum normal doğum dikişlerinden o kadar muzdaripti ki aylarca kendine gelemedi , vs vs... Demek istediğim olumsuz hikaye yazılacaksa normal için de sezeryan için de yazılır fazlasıyla.. Bunların hiçbiri genellemeye alınamaz. O yüzden burada zaten endişeli olan , hatta ilk doğumunu yaşayacak olan iki katı tedirgin ve zaten hormonal olarak son derece hassas kafası karışık anne adaylarına bu korkuları yaşatmamak lazım. Demek istediğim buydu. Olumlu şeylerden bahsedersek birbirimizi daha motive etmiş oluruz..

Bence de şu doğumun zorluklarını kapatsak mbg24 un dediği gibi ilk doğumum olacak kendi adıma ve şuan zaten değişik bi psikoloji içindeyim korkular tedirginlikler etrafta yaşanan doğumla alakalı olumsuzluklar zaten bunları duymak şuan mesela kendimce bende bi endişe zaten şimdiden bide bunun stresine girersem bu çocuğu hiç doguramam gibi o yüzden bence yaşayalım gorelim :)

yarım insan ne demek zaten o çok saçma konuşulmaya bile gerek yok allah korusun başka bir şey yüzünden ameliyat olanlarda mı yarım insan??
Ozaman olumlu örnek vereyim :)) sezeryan oldum ama ilk dakikasından beri sütüm vardı
Normal doğurup çok zorlu olanlar keşke sezeryan olsaydım der, sezeryan olanlar keşke normal doğursaydım.. Dediğiniz gibi herkesin ağrı eşiği, acıyı toleresi, doğum yaptığı yer doktor vs vs her şarta göre değişir. Önemli olan sağlıklı olmak ve sağlıklı bir bebeğin kucakta olması..
Sadece şöyle bir şey var doktorunuza güveniyorsanız ne güzel...
Ben o kadar normal doğum diye gezerken sezeryan oldum.. Kuzenim ben korkarım sezeryan olucam derken pırt diye yarım saat içinde normal bir şekilde doğuruverdi oğlunu :)
yani bunu konuşmasak da sonlarda herkes doğum hikayesini paylaştığında da aynı şeyleri yaşayacağız..
Bence burda yazan herkesin ortak amacı kendinizi birşeye şartlamayın demek:))
Ama şunun altını çizerek söylemek istiyorum etrafınızda oluver sezeryan 2 dk da bitiyor diyenlere kulak verip de öyle birşey yapmayın doktorla ortak kararınız olsun arkadaşlar.. Herşeyin bir komplikasyonu var sonuçta..

40+3 e kadar bekledim. Ne bi açılma, ne bi sancı kısacası normal doğum olabileceğine dair hiçbir ibare yoktu. Acilen sezeryandı almıştı Dr. Kalp atımı artık azalmıştı( Dr çoğunluklada normal doğum yaptırmış ki 38 haftada çatı muayenesinde bile Rahmi'n çok sıkı en azaından 1 cm açık olmalı demişti) sonuçta ameliyat 2/3 zorluğu oldu sonrasında hemen ayaklandım. Dikiş yerimde çok küçük bi çizgi. Kısmet böyleymiş. Son haftalarda belli olur kimi çok rahat doğum yapıyor 3/4 dikişle kimide 20 dikişle. Hayırlısını versin kolay doğumlar nasip etsin. Kardeşim yeni 3 sezeryanını oldu. İş arkadaşları bile inanamadı sezeryanlı olduğuna, hep ayaktaydı .

Ben de feci endişeliyim
Normal doğumdan ds sezeryandan da korkuyorum internetten açıp açıp pozitif doğum hikayeleri okuyorum
Ya ne güzel alinacaklardan yapılacaklar dan bahsediyoduk nerden çıktı ki şimdik bunlar zaten korkuyoz hele ki ilk olacaklar bence daha tedirginiz bence daha fazla gözümüzü korkutmasinlar dimi

Yarım beden muhabetti çok saçma, sezeryan sonrası hemen emzirdim, iki gün Ağrı'm oldu. Sonrası çok rahattı tek şikayetim yüzüstü uyuyamıyorsun. 20 dikişlede normal doğurmakta istemezdim yani. Kuzenin 20 dk normal doğurdu, az dikişle kurtuldu. Başka bir arkadaşım 2 ay poposunun üzerine otuamadı. Acı eşiği, vücudun hazırlanması, bebeğin o haftaki durumu, doktorun, doğum yaptığın yerin hijyeni hepsi çok önemli yani. Hiç neden sezeryan oldum demedim. Normal istedim çoğu anne gibi, inatlaşmadım normal doğuracam diye doktora güveniyorsak ne diyoda o oluyor. Ay ne çok yazdım parmaklarım acıdı.

Kusmuklu anneler Bulantılar ıt'lar tam kaçıncıhaftada geçti. Yemek tam işkence, çıkarmalar bitti ama bulantı devam ediyor

Ben de feci endişeliyim
Normal doğumdan ds sezeryandan da korkuyorum internetten açıp açıp pozitif doğum hikayeleri okuyorum

:)) tek başıma değilmişim bir ara psikolaga bile gittim. ama aştım çok şükür .. aman doğran nasıl doğurmuş diyorum geçiyorum boşver okuma hiçbişi. bana psikologum interneti bile yasaklı. eşim her akşam kötü şeyler okumuyorsun değilmi diye tepeme dikiliyor:)

Ya ne güzel alinacaklardan yapılacaklar dan bahsediyoduk nerden çıktı ki şimdik bunlar zaten korkuyoz hele ki ilk olacaklar bence daha tedirginiz bence daha fazla gözümüzü korkutmasinlar dimi
Bencede arkadaşlar daha doğum konuşmak için erken tamam kendimizi hazirlamaliyiz ama böyle konuşarak değil.zaten yeterince psikolojik olarak yiprandik bulantı vs.hayirlisi olsun diyelim kapatalim konuyu bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…