2017 Şubat Anneleri

Kızlar merhaba hepimize hayırlı gebelikler dilerim. Ben şöyle bir şey duydum gebelikte 6. Aydan önce bebişe birşey almak iyi değil diyorlar. Böyle bir şey duyan var mı? Bir arkadaşım birkaç hırka örmüş bebeğim için aldım ama bunu duyduktan sonra tedirgin de olmadım değil..

Ya öyle Bi Zaman sınırlaması ya da şartı yok canım. İsteyen hamileliğini öğrenir öğrenmez gider bişey alır isteyen son ana kadar bekler. Genelde 3 aydan önce bişey almazlar ama bişey aldın diye çocuğa bişey olacak değil yani. Sadece Allah göstermesin bişey olursa aldıklarına bakıp üzülürsün mantığı var , ki o da bence çok saçma, çünkü Allah başa vermesin ona bişey olduktan sonra aldığım 3-5 parça şeyi gözüm zaten görmez.. Almasa üzülmeyecekmi insan.. Canın istiyorsa istediğin Zaman istediğin şeyi alabilirsin için rahat olsun.. Allah ne dilerse o olur.. Dilerim hepimiz sağlıkla kucaklayalım..

Muhtemelen Allah korusun dusuk olur bebek anne karninda olur sonra uzuntusu daha cok olur diye soyluyolardir. Benim dr da 28. Haftaya kadar bir sey alma diyor. 3 dusuk olunca...

Cigeri yememek değil de elini surmemek lazım diye biliyorum ben gerçi hoş et yemiyom ki o yüzden benim için no problem

Ben de çok yemem et ama ocakbaşı severim hani kebap ciğer affetmem bizde de derler elini sürme diye

Ben zaten yemiyorum hiç :) sakatat sevmem hele kurban taze ya kokuyor
Neden yenmiyor peki?

Evet ya zaten heryer kokuyor taze et kımıldıyor resmen ben de yiyemem.

Fazla miktarda a vitamini varmış bebek tolore edemediği için allah korusun erken doğuma falan sebep verebilirmiş hamilelik programım yasak diyordu internette de baktım böyle yazıyordu. Azıcık tadına baktım sadece

Amin canım teşekkürler cevabın için. Bu yönden ben de düşündüm aslında ama olayın sanki mistik bir yönü varmış gibi, sanki peşin davranılırsa cezalandırılırsın gibi söylenince bi tuhaf oldum. Bana söylenen 6. aydan önce bebeğe hazırlık yapmak iyi değil, bir şey olur (Allah korusun) şeklindeydi. Bir nebze içim rahatladı. Amin inşallah hepimiz bebişlerimize sağlıkla kavuşalım. Bayramınız mübarek olsun bu arada.

Muhtemelen Allah korusun dusuk olur bebek anne karninda olur sonra uzuntusu daha cok olur diye soyluyolardir. Benim dr da 28. Haftaya kadar bir sey alma diyor. 3 dusuk olunca...

Allahım bu sefer kucağınıza almayı nasib etsin inşallah güzel haberlerinizi alırız. Bayramınız mübarek olsun sizin de.

Evet malesef bu şekilde söyleyenler çıkabiliyor. Ama herşeyi geçtim Allah sana bir evlat bahşetmişken (haşa) 6.aydan önce bişey alma alırsan görürsün gününü diyecek olamaz değil mi? Ömür uzamaz ya da kısalmaz, bu insanın karnında bile olsa.. Allah korusun 7. Ayda da Allah dilerse alır , doğduğu gün de.. O yüzden biz güzel düşünüp güzel temennilerde bulunmalı, güzel dualar etmeliyiz.. Ben 13. Haftalıkken cinsiyetini öğrendim ve öğrendiğim gün o güne hatıra bir kıyafet aldım kızıma.. Sonrasında da hem hediyeler geldi hem de ben gördükçe aldım arada bişeyler.. Allah sağlıklı uzun ömürler nasip etsin.. Rabbim neyi uygun görmüşse onu yaşayacağız.. Onların kaderini bir karış bez parçası almamız belirlemeyecektir.. Bu tarz şeylerle zaten hassas olan hamilelerin korku ve endişeye düşürülmesine çok fazla karşıyım.. Yine çok konuştum:) size de hayırlı bayramlar..

Yazdıklarınızın hepsine katılıyorum ve ben de böyle düşüncelerin dile getirilmesine hele hele de hamile birine söylenmesine anlam veremiyorum.. Ne geliyorsa rabbimden gelir böyle bi genelleme çok saçma.. Ben nerdeyse bitirdim sayılır kıyafet işini ve bana da böyle saçma şeyler söylendi ve hepsine kulak tıkadım.. Sonuçta hiç birimizin yarını garanti değil.. Rabbim bebişlerimizi korusun sağ salim doğurup büyütmeyi nasip etsin hepimize..

Selam kizlar:) bu benim ilk gebeligim ve 4. aya yaklastim. Su dort aylik sure icerisinde, cevremizdekiler icin bence hamile kadınlara yapılmaması gerekenleri su sekilde belirledim:):):) :
1) hamile kadinin karnina o sizi acikca "dokun bak" diye tesvik etmiyorsa, "bakayim karnin buyumus mu?" diye dokunmayin. Her aklina esenin karniniza dokunmasi bir sure sonra rahatsiz edici oluyor.
2) Hamile kadina "aa ne kadar kilo almissin" "biraz kilo almis misin?" seklinde yorumlar yapmayin. Hamile kadin muhtemelen hergun tartiliyordur ve kac kilo aldiginin farkindadir. Bunu ona bildirmenize gerek yoktur.
3) "Karnin belli olmus" yorumuna girmeyin bence. Gozlemledigim kadariyla kadinlar bu konuda ikiye ayriliyor, karninin bir an once belirginlesmesini isteyenler, ve mumkun oldugu kadar gec belirginlesmesini isteyenler. Bence riske girmeyin ve gobek konusunu acmayin.
4) Dogumdan sonra yasanacak sorunlar ve hayatimizdaki, uyku duzenimizdeki degisikliklerle bizi korkutup ustune gevrek gevrek gulmeyin. Hayatimizin degismek uzere oldugunun farkindayiz, ama henuz annelik gucune de kavusmus degiliz. Zaten altindan kalkip kalkamayacagimiza dair endiselerimiz var, kendinizi guldurmek adina bizi daha da germeyin.
5) Anneye daha "sen nasilsin?" diye bile sormadan "bebek nasil?" diye sormayin. Bizim nasil oldugumuz umrunuzda degilse, lutfen bebegimizle de ilgilenmeyin. (Bunu gercekten samimi yakinlarimiz icin yazmiyorum, onlar samimiyetten sizi atlayip bebegi sorabilirler, aradaki farki ve ne demek istedigimi anlamissinizdir zaten)

Simdilik aklima bunlar geliyor:) hadi siz de katilin, var mi baska akliniza gelen hamile kadinlara yapilmamasi-soylenmemesi gerekenler?

İyi bayramlar hanımlar. tatilde kasılmalarım olduğu için acile gittim. Şükür bebek iyi 230 gram olmuş fakat doktorun isteği üzerine vajinal muayene oldum. Çok nadir görülen bir durum varmış. Plasenta içerisinde 2 cm büyüklüğünde kan yumağı varmış. Hatta bu durumu videoya çektiler. Doktor doğumumun riskli olabileceğini söyledi. Çok iyi bir hekim ve hastane bul kendine dedi. Korkum o ki ya bebek büyüdükçe baskı yapıp patlatırsa. Daha önce hiç böyle birşey duyan oldu mu aranızda? Gece gece moralim bozuldu.

Çok hoş şeylere değin değinmişsiniz bakalım ortaya nasıl bir şeyler çıkacak Ben de aklıma gelen bi kaç bişi ilave edeyim:
6) bebeğin cinsiyeti belli olmuşsa aksi şekilde yorum yapmayın.. Kız mı senin ki aaa olsun bi daha ki erkek olur ya da aaa erkek mi ama kız çoçukları da bi başka canım gibi.. Rabbim o anne baba için onu daha hayırlı görmüş demek ki
7) kesinlikle olumsuz hamilelik ya da doğum hikayeleri anlatmayın! Her şey bizim de aklımıza geliyor ama mümkün olduğunca pozitif düşünmeye çalışıyoruz stres bebeğimizi de etkilemesin.
8) eğer anne ve baba isim konusunda karar vermişse ve sizin fikrinizi sormuyosa yorum yapmayın. Zaten en zorlu süreç isim konusu insanın kafasını karıştırıp hevesini kırmayın. Yakın zamanda doğum yapan arkadaşım en çok bu konuda sıkıntı yaşamıştı. 4 5 kere karar verdikleri ismi değiştirmek zorunda kaldılar ve artık karar verdikleri ismi uzun bi süre paylaşmadılar :)
9) annenin beslenmesiyle ilgili de ısrarcı ve kırıcı tavsiyelerde bulunmayın. O zaten neyin faydalı neyin zararlı olduğunun farkında. Bir şey yiyemiyorsa emin olun çok geçerli bi sebebi vardır. Önceden çok sevdiği şeyden tiksinmiş olAbilir ya da çok faydalı bile olsa ona dokunuyo olabilir. Eğer gerçekten işe yarar bi öneriniz varsa daha nazik bir dille anlatın

Benim de aklıma gelenler bunlar.. İsim ve yemek konusunda sıkıntı yaşamadım ama cinsiyet ve olumsuz örnekler hakkında çok yorum yapıldı

Geçmiş olsun. İnşallah kötü birşey olmaz içini ferah tut. Başka bir doktora daha git bence bi de onun fikrini al. Hiç öyle bir şey duymadım bi fikrim yok maalesef. İnşallah güzel haberler alırsın en kısa zamanda.

Teşekkür ederim. Dönünce kendi doktoruma muayeneye gideceğim. Şu ana kadar herhangi bir kanamam da olmadı hiç. Tesadüf eseri vajinal muayenede doktor gördü. Ultrasonda hiç böyle bir şeyden bahsetmediler. Kanama alanı ile kan yumağı aynı şey mi acaba ? Kafamda deli sorular var :/

Yarım saat önce yine çok yakından tanıdığım gaz sancısıyla uyandım yerimde zıplıyorum resmen. Karnımın içimde bi matkap var gibi. Evin içinde deli gibi dolanmaya başladım. Yazarken istifra etmeye başladım ağzımdan burnumdan aynı anda. Çok kötüyüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…