- 19 Ağustos 2015
- 1.034
- 809
- 73
- 38
Canim cok gecmis olsun. Insaallah bir sey olmaz. Dr unu dinle ve hekim arayisina gir.koruyan Rabbim korur.İyi bayramlar hanımlar. tatilde kasılmalarım olduğu için acile gittim. Şükür bebek iyi 230 gram olmuş fakat doktorun isteği üzerine vajinal muayene oldum. Çok nadir görülen bir durum varmış. Plasenta içerisinde 2 cm büyüklüğünde kan yumağı varmış. Hatta bu durumu videoya çektiler. Doktor doğumumun riskli olabileceğini söyledi. Çok iyi bir hekim ve hastane bul kendine dedi. Korkum o ki ya bebek büyüdükçe baskı yapıp patlatırsa. Daha önce hiç böyle birşey duyan oldu mu aranızda? Gece gece moralim bozuldu.
Selam kizlar:) bu benim ilk gebeligim ve 4. aya yaklastim. Su dort aylik sure icerisinde, cevremizdekiler icin bence hamile kadınlara yapılmaması gerekenleri su sekilde belirledim:):):) :
1) hamile kadinin karnina o sizi acikca "dokun bak" diye tesvik etmiyorsa, "bakayim karnin buyumus mu?" diye dokunmayin. Her aklina esenin karniniza dokunmasi bir sure sonra rahatsiz edici oluyor.
2) Hamile kadina "aa ne kadar kilo almissin" "biraz kilo almis misin?" seklinde yorumlar yapmayin. Hamile kadin muhtemelen hergun tartiliyordur ve kac kilo aldiginin farkindadir. Bunu ona bildirmenize gerek yoktur.
3) "Karnin belli olmus" yorumuna girmeyin bence. Gozlemledigim kadariyla kadinlar bu konuda ikiye ayriliyor, karninin bir an once belirginlesmesini isteyenler, ve mumkun oldugu kadar gec belirginlesmesini isteyenler. Bence riske girmeyin ve gobek konusunu acmayin.
4) Dogumdan sonra yasanacak sorunlar ve hayatimizdaki, uyku duzenimizdeki degisikliklerle bizi korkutup ustune gevrek gevrek gulmeyin. Hayatimizin degismek uzere oldugunun farkindayiz, ama henuz annelik gucune de kavusmus degiliz. Zaten altindan kalkip kalkamayacagimiza dair endiselerimiz var, kendinizi guldurmek adina bizi daha da germeyin.
5) Anneye daha "sen nasilsin?" diye bile sormadan "bebek nasil?" diye sormayin. Bizim nasil oldugumuz umrunuzda degilse, lutfen bebegimizle de ilgilenmeyin. (Bunu gercekten samimi yakinlarimiz icin yazmiyorum, onlar samimiyetten sizi atlayip bebegi sorabilirler, aradaki farki ve ne demek istedigimi anlamissinizdir zaten)
Simdilik aklima bunlar geliyor:) hadi siz de katilin, var mi baska akliniza gelen hamile kadinlara yapilmamasi-soylenmemesi gerekenler?
İyi bayramlar hanımlar. tatilde kasılmalarım olduğu için acile gittim. Şükür bebek iyi 230 gram olmuş fakat doktorun isteği üzerine vajinal muayene oldum. Çok nadir görülen bir durum varmış. Plasenta içerisinde 2 cm büyüklüğünde kan yumağı varmış. Hatta bu durumu videoya çektiler. Doktor doğumumun riskli olabileceğini söyledi. Çok iyi bir hekim ve hastane bul kendine dedi. Korkum o ki ya bebek büyüdükçe baskı yapıp patlatırsa. Daha önce hiç böyle birşey duyan oldu mu aranızda? Gece gece moralim bozuldu.
Yarım saat önce yine çok yakından tanıdığım gaz sancısıyla uyandım yerimde zıplıyorum resmen. Karnımın içimde bi matkap var gibi. Evin içinde deli gibi dolanmaya başladım. Yazarken istifra etmeye başladım ağzımdan burnumdan aynı anda. Çok kötüyüm
Çok hoş şeylere değin değinmişsinizbakalım ortaya nasıl bir şeyler çıkacak Ben de aklıma gelen bi kaç bişi ilave edeyim:
6) bebeğin cinsiyeti belli olmuşsa aksi şekilde yorum yapmayın.. Kız mı senin ki aaa olsun bi daha ki erkek olur ya da aaa erkek mi ama kız çoçukları da bi başka canım gibi.. Rabbim o anne baba için onu daha hayırlı görmüş demek ki
7) kesinlikle olumsuz hamilelik ya da doğum hikayeleri anlatmayın! Her şey bizim de aklımıza geliyor ama mümkün olduğunca pozitif düşünmeye çalışıyoruz stres bebeğimizi de etkilemesin.
8) eğer anne ve baba isim konusunda karar vermişse ve sizin fikrinizi sormuyosa yorum yapmayın. Zaten en zorlu süreç isim konusu insanın kafasını karıştırıp hevesini kırmayın. Yakın zamanda doğum yapan arkadaşım en çok bu konuda sıkıntı yaşamıştı. 4 5 kere karar verdikleri ismi değiştirmek zorunda kaldılar ve artık karar verdikleri ismi uzun bi süre paylaşmadılar :)
9) annenin beslenmesiyle ilgili de ısrarcı ve kırıcı tavsiyelerde bulunmayın. O zaten neyin faydalı neyin zararlı olduğunun farkında. Bir şey yiyemiyorsa emin olun çok geçerli bi sebebi vardır. Önceden çok sevdiği şeyden tiksinmiş olAbilir ya da çok faydalı bile olsa ona dokunuyo olabilir. Eğer gerçekten işe yarar bi öneriniz varsa daha nazik bir dille anlatın
Benim de aklıma gelenler bunlar.. İsim ve yemek konusunda sıkıntı yaşamadım ama cinsiyet ve olumsuz örnekler hakkında çok yorum yapıldı
Facede de gördüm yazdıklarını doktorun iyi bi doktormuş bence kendi doktorunla görüşene kadar olumsuz hiç bir şey düşünmeTeşekkür ederim. Dönünce kendi doktoruma muayeneye gideceğim. Şu ana kadar herhangi bir kanamam da olmadı hiç. Tesadüf eseri vajinal muayenede doktor gördü. Ultrasonda hiç böyle bir şeyden bahsetmediler. Kanama alanı ile kan yumağı aynı şey mi acaba ? Kafamda deli sorular var :/
Benimk fildir fildir dönüyor.cok sukur belirgin hissediyorumKizlar gunaydin...
Bebegini hisseden var mi ya benim haftamda? Ben kendimi cok dinliyorum ama henuz bisey yok... kendimi hic hamile gibi hissetmiyorum su iki gundur
Kizlar gunaydin...
Bebegini hisseden var mi ya benim haftamda? Ben kendimi cok dinliyorum ama henuz bisey yok... kendimi hic hamile gibi hissetmiyorum su iki gundur
o bahsettiğiniz şişlik bendede sabahları oluyo bazen sabah kalktigimda genelde sagimda oluyo bebek sağ tarafim şiş oluyo ama ağır şeyler kaldırmayın yinede sakıncalıYa kızlar ne sorucam şimdi benim 18 hafta bitmek üzere 1 haftadan fazladir içimde birsey hissediyorum bakıyorum karnımın sol tarafı tepe gibi şişlik olmuş çok sürmüyor 15 dk sonra falan geçiyor. Ben bebek toplanıyor falan diye düşündüm hep ama. Son günlerde gün içinde 2 3 kere oluyor özellikle gece sabaha doğru falan
Sizde de oluyor mu sanki erken gibi geliyor bunlar için korkuyorum sonra.
Dün de ağır bir tencere kaldırdım biraz ağrım oldu psikolojik mi bilmiyorum
Iyice kafayı yiyorum
Kızım oluyor bu arada belki kız da erkekte değişiyordur
Evettt bütün maddelere sonuna kadar katılıyorum
Ah ah bana zorla çiğ et içeren şeyler yemeye çalıştıranlaaaryok arkadaş yemiyorum diyorsun bizim zamanımızda tam tersini söylerlerdi.... biz çok yedik zamanında bilmem ne
Iyi bayramlar canim cok geçmiş olsun... sen sıkma canını geçer inşallahbelki içerde küçük bir kanama olmuştur sonra da o atılmayıp donmuş kalmıştır. Duymadım daha önce ama inşallah küçük birşeydir....
Ben de istifra ediyorum iki gündür çok kötüyüm ya.
Midem bulanıyor ve karnımın sağ tarafında sürekli bir sancı var uyutmuyor artık yaonun yüzünden bu saatte uyandım
Geçmiş olsun canım kasılma derken. Vajinal kasilman mi vardı ve ne gördü ki Dr vajinal muayene istedi acaba 11. Haftamdan beri bende de rahim kasılması var içerde kocaman bi çıkıntı ama de hiç vajinal muayene istemedi ve öyle bisey de demediİyi bayramlar hanımlar. tatilde kasılmalarım olduğu için acile gittim. Şükür bebek iyi 230 gram olmuş fakat doktorun isteği üzerine vajinal muayene oldum. Çok nadir görülen bir durum varmış. Plasenta içerisinde 2 cm büyüklüğünde kan yumağı varmış. Hatta bu durumu videoya çektiler. Doktor doğumumun riskli olabileceğini söyledi. Çok iyi bir hekim ve hastane bul kendine dedi. Korkum o ki ya bebek büyüdükçe baskı yapıp patlatırsa. Daha önce hiç böyle birşey duyan oldu mu aranızda? Gece gece moralim bozuldu.
Geçmiş olsun canım kasılma derken. Vajinal kasilman mi vardı ve ne gördü ki Dr vajinal muayene istedi acaba 11. Haftamdan beri bende de rahim kasılması var içerde kocaman bi çıkıntı ama de hiç vajinal muayene istemedi ve öyle bisey de demedi
Benim de vajina da o tarz ağrılar oluyo ama kist ağrısı başka oluyo onu da yaşadığım için biliyorum benim arkadaşım da kist vardı hamile kaldığında hatta miyom demişti sanırım doğurdu şuan biraz erken doğum yaptı evet ama sagliklilar ikisi de esin rahim ağzına yakın olması burda bi kaç kişide daha vardı sanırım galiba bu aylarda normal mi acaba çünkü bebekler yeni yukarı çıkmaya basliyo ya nacizane fikrim tabi inş yoluna girer herşeyE="Loveali, post: 48058498, member: 737622"]
Canim bende kasılmadan ziyade bıçak saplanmasi gibi aci vardı. Ama ben bugün devletteki o pratisyen hekime güvenmeyip başka hekime gittim. Plasenta da 2 cm kist olduğunu ama korkmamam gerektiğini söyledi. Ayrıca bebeğin eşinin rahim ağzına yakın olduğunu söyledi. Bebek büyüdükçe düzelir mi bilmiyorum. Istanbul a döner dönmez kendi doktoruma gidecegim. Allahım korusun.
Fena kizdirmislar seni kim ne dedi bakem :) benim Yengem 3 doğum yaptı 3 unde de karnı 5-6 aylık gibiydi doğuma gittiginde ilkinde kız da bile 9 aylikti 6-7 aylık varmı diyodu herkes :) bosveerrrrr herkesin bünye bir olmuyo diğer Yengem in de sanki ikiz var gibiydi karnıYa arkadaş şu insanları anlamıyorum niye bütün hamileliğin ilk ayından itibaren son ana kadar 9 aylık göbek bekliyolar bizden ???? Hayır bu saçmalık ne yani? 5 aylık gibi duran (yani normal seyrinde çıkmış) Bi göbeğim var zaten.. Hatta ben 7 aylıkken böyleydim diyen arkadaşlarım bile oldu. Yetmiyo mu kardeşim size göbeğim, illa kollarım bacaklarım yüzüm 3 katı şişmiş mi görmek istiyorsunuz?? Size ne be! Ay yine gerdiler beniBi rahat bırakın be şu hamileleri.. Şeytan diyo doğurana kadar Bi dağ başında insan görmeden yaşa..
bende o kadar bile karın yok, onlar söyledikçe gün aşırı doktora gidesim geliyor .eşimin kuzeni yeni doğum yaptı baya da kilo almıştı, çocuk 2200 gr. ancak doğdu küçücük bir şey önemli olan bebeğin kilo almasıYa arkadaş şu insanları anlamıyorum niye bütün hamileliğin ilk ayından itibaren son ana kadar 9 aylık göbek bekliyolar bizden ???? Hayır bu saçmalık ne yani? 5 aylık gibi duran (yani normal seyrinde çıkmış) Bi göbeğim var zaten.. Hatta ben 7 aylıkken böyleydim diyen arkadaşlarım bile oldu. Yetmiyo mu kardeşim size göbeğim, illa kollarım bacaklarım yüzüm 3 katı şişmiş mi görmek istiyorsunuz?? Size ne be! Ay yine gerdiler beniBi rahat bırakın be şu hamileleri.. Şeytan diyo doğurana kadar Bi dağ başında insan görmeden yaşa..
Fena kizdirmislar seni kim ne dedi bakem :) benim Yengem 3 doğum yaptı 3 unde de karnı 5-6 aylık gibiydi doğuma gittiginde ilkinde kız da bile 9 aylikti 6-7 aylık varmı diyodu herkes :) bosveerrrrr herkesin bünye bir olmuyo diğer Yengem in de sanki ikiz var gibiydi karnıoturdugun da dalga geçiyordm ben sehpa niyetine kullan önünde diye herkesin farklı oluyo ama millet bunu idrak edemiyo işte
bende o kadar bile karın yok, onlar söyledikçe gün aşırı doktora gidesim geliyor .eşimin kuzeni yeni doğum yaptı baya da kilo almıştı, çocuk 2200 gr. ancak doğdu küçücük bir şey önemli olan bebeğin kilo alması
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?