2017 Şubat Anneleri

Evet onu bende öyle biliyorum saç ile ilgili değil de bebek yukarı çıktıkça mide kasları değişime uğradığı için yanma yaparmış.

aynen canım ben de o düşüncedeyim ama benim bebek tam beslenemiyormuş şu anda, rahmi ve bebeği besleyen damarlarda direnç çıktı ayrıntılı ultrasonda.24. haftaya kadar geçme ihtimali varmış geçer umarım.
o yüzden bebeğe faydalı gıdalardan almaya çalışıyorum mutlaka.
ilk tremester 1-1.5 kilo ikinci tremester 5, üçüncüde 6 kilo almamız idealmiş.

hamur işi, makarna, pirinç pilavı bunların bebeğe hiçbir faydası yokmuş.tuz, turşu, cips tamamen çıkardım hayatımdan ki turşuya bayılırım ben.

ceviz, badem, fındık her gün tüketmemiz gerekiyormuş. ben sabahları pekmez, süt bir de yumurtayı eksik etmemeye çalışıyorum.
meyveyi yemeklerle birlikte alıp kuru yemişi öğün aralarında yemek daha iyi okumuştum.
ananas, muz, kaşar peyniri, tam buğday veya tahıllı ekmekler bunlar bebeğe kilo aldırırmış.

balık mevsimindeyiz. haftada iki gün balığı soframızdan eksik etmeyelim artık. nohut, fasülye, yeşil mercimek, bulgur bunlar da protein açısından zengin bebeğe faydalı. karnıbahar, brokoli de bebeğe faydalı olanlardan.

Günaydın hanımlar. Doktordan geliyorum. Tatilde ki doktor teşhislerini onayladı. Plasental kist için çok olumsuz konuşmadı. Haftaya detaylı ultrason sonucuna göre değerlendirme yapacak. Bebek eşi biraz aşağıdaymış . Parsiyel previa tanısı koydu. Bundan sonraki süreçte yukarı çıkmasını bekleyeceğiz. Ani kanama durumlarında hemen muayeneye çağırdı çünkü o süreçten sonra gerekirse doğuma kadar tamamen yatak istirahati verecekmiş. Şükür bugüne kadar kanamam olmadı. Dualarınızı eksik etmeyin lütfen. Sevindirici taraf bebeğim iyi haftasına göre neredeyse 7-8 gün öndeymiş. SAT a göre 18+3 olmamız gerekirsen 19+6 çıktık. 305 gram 15,5 cm :)

bir de kızlar görüyorum ki herkes eşin ailesi yüzünden kocasıyla sorun yaşıyor.şu yaz tatilleri ve bayramlar hep gelinlerin ağzından burnundan geliyor.
yazın eşimin ailesi yüzünden eşimle boşanma aşamasına geldik her gittiğimizde gözü yaşlı, huzursuz olmuş bir biçimde dönüyorum evime. onlar huzurumu bozmasın diye aileme bile hasret yaşıyorum.
ama o kadar kafama takıyordum ki stres bizim en büyük düşmanımız şu anda. lütfen şu dış kapının dış mandalları yüzünden çocuklarımızı da etkilemeyelim, onlar için güçlü olalım.
.

Çamlıca medicana Esra hanıma gidiyorum. Tavsiye ederim. Çok tatlı ve rahatlatan bir dr. Ne sorsan cevaplar. Telefondanda rahatlıkla ulaşabiliyorum.

Çamlıca medicana Esra hanıma gidiyorum. Tavsiye ederim. Çok tatlı ve rahatlatan bir dr. Ne sorsan cevaplar. Telefondanda rahatlıkla ulaşabiliyorum.

Merhaba bende kendisine 1 kez gitmiştim gerçekten memnun kaldım muayene ücretinin 90 tl olması sebebiyle sonrasında devam edemedim. Ama soran arkadaşa bende önerebilirim

Evet onu bende öyle biliyorum saç ile ilgili değil de bebek yukarı çıktıkça mide kasları değişime uğradığı için yanma yaparmış.
Aynen öyle canım bebek yukarı çıkıp baskı yaptığı için mide kapakçığı açılıyomuş o sebep oluyomuş..

Ayy me güzel yazmışsın ellerine sağlık ahh bi de yapan olsa bu yazdığın faydalı şeylerin hepsini severim ben maşallah sen baya sağlıklı besleniyosun ben patatesi çok yiyorum kahvaltılarda inşallah damardaki direnç de geçer en kısa zamanda bütün dileğimiz bebeklerimizin sağlıklı olması yönünde Bem de kuruyemiş ve meyveyi her gün tüketiyorum. Yumurtaya ara verdim iki aydır yiyemiyodum bıgün güzel yedim çom şükür.. benim de sütten yana endişelerim var onu nasıl tüketiyosunuz? Kutu sütlerin hiç bir faydası yok diyolar günlük sütü de sürekli bulamıyorum haftada bi ancak bulabiliyorum onların da tarihi kısa diye bi şişe anca alıyorum. İnek sütü alsam onu da çok kaynatınca vitamini gidiyomuş az kaynatınca bakterileri ölmüyomuş Sizler hangi sütü tüketiyosunuz?

Geçmiş olsun.. doktorun da olumsuz konuşmamış sen de içini ferah tut inşallah jer şey düzelir en kısa zamanda.. bak beneğin de sinyali vermiş sana anneciğim ben gayet iyiyim sen de iyi ol diye kendini yormamaya çalış bu süreçte de bol bol dinlen.. Allah yardımcın olsun..

kızlar sabahtan beri ancak okuyabildim 1 haftalık yazışmalarınızı.
benim ilk gebeliğim ve en büyük şikayetim yaklaşık 2 aydır süren göğüs kaşıntılarım.
hergün nemlendirip, lierac ta kullanıyorum ama mahvoluyorum. özellikle duşta oluyor sanırım. dabun ve şampuan tetikliyor... kaşıntı orda başlıyor ve çıkınca kremleri sürsemde 5-10 dakika sonra kaşıntı yerini ağrı ve içten yanmaya bırakıyor.

bayramda sanırım TuRuNCu sen bayağı yorulmuşsun.. sinir oldum misafirlerine.. neyseki gitmişler.. yormasaydın kendini dicem ama gamsız olamayanlardansın sende sanırım.. çok şükür benim eşimin tarafı uzakta olduğundamı bilemedim ama pek bişey yaptırmazlar... sen kendi kıymetini bilmediğin sürece kimse senin kıymetini bilmez. bunu bilir bunu söylerim.. ayy yoruldum falan ima etseydin keşke.. neyse geçmiş gitmiş. içime dert oldu ondan yazmak istedim canım..

canım normalde dikkat etmiyordum ama şu direnç olayından dolayı bebek yeteri kadar beslenemediği için dikkat etmek zorunda kalıyorum. kaç gündür ne faydalı ne faydasız bunları araştırıyorum.
ben de pek beceremiyorum yemek işini o konuda eşim hamaratlı ben de şanslıyım.
kutu süt yerine sek' in günlük sütü ile pınarın organik sütünü kullanmaya çalışıyorum.şu organik süt çok güzel ama pahalı biraz. bunları ben de bulamıyorum kimi zaman o zaman da mecbur kutu süt alıyorum.
açık sütü yoğurt yapmak için kullanırım da içmek için zor pek sevmiyorum.

Beeeeeennnnnn. Dun gece oturarak uyumusum. Hasta olucam zannediyorum cok sukur olmadim ama nefes alamiyorum. Sanirim alerji gibi bisey bu
BENimde burnumda kuruluk var hamileliğin başından beri. Bi de bu ara hapşırık eklendi mevsim geçişleri olur bende hep..

Ayy maşallah eşin bu yemekleri yapıyosa gerçekten çok şanslısın benim ki kahvaltıda uzman yemek işini pek beceremez pınar ın organiğini ben de kullandım 3 4 gün ama tadı çok farklı geldi bana bıraktım içmeyi bugün inek sütü alıp deniycem bakalım onu içebilecek miyim..

Dün akşamdan beri carpintim var kalbim çıkacak gibi atiyo şuan sanki biseye heyecan yaparız sinir yaparız hızlı atar ya aynı oyleyim şuan neden ki acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…