• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Şubat Anneleri

kisafile kisafile canım çoktandır görmüyorum mesajını bebegin nasil kac günlük oldunuz kilo durumun nasil verebildin mi

Bilmiyorum ki canım.
Bugün hemşireyi aradım. Cumadan cumaya geliyor aşılar dedi. Eğer doktorunuz izin verirse bu cuma gelin dedi.
Çarşamba çocuk doktoruna gideceğim. Gidincr bi sorayım bakalım farkediyormuymuş..
Biz bi de rota aşısını yaptıracağız aynı gün. Onu da sormam gerekiyor doktora.
Bu arada siz hangi çocuk doktoruna gidiyorsunuz?
Bir de kayserinin neresindeydin?
Bebeler biraz büyüyünca oyun grubu oluştururuz ilerde :))
@1melekvardi 2.ay aşısı canlı aşı olduğu için (verem aşısı) sağlık ocağının belirlediği bir gün açılır ve 20 bebeğe göre ilaç çıkar aşıdan aşıyı olabilmek için 60günü kesin doldurmak gerekir 90güne kadar uzatılabilir
TuRuNCu TuRuNCu 2. Ay ağır aşıların olduğu ay rota v. Aşısını 15gün sonra yaptır 2.ay aşısından ayrıca dr muhakkak git ve rota vir. Aşısını sor eğer 2dozluk yapılacaksa 3.aya kadar uzatabilirsin böbreklere yük binmemesi çok önemli
DİP NOT:2.ay aşısına giderken bebeği bir gün önceden yıkayın çünkü 3gün banyo yapamayacak hani şu sol omuzlarımızdaki yara olan aşı uygulanacak zatüre ve 5li karmada bacaklara ağrı ateş ve huzursuzluk olabilir sol omza çok dokunulmayacak giderken en içe giydiği zıbını ters giydirin ki dikişi omzuna sürtünüp acıtmasın

Sağol canim arabada hasar var ama bendeki beyinsel ruhsal hasar daha fena dünden beri çok kötüyüm ve bu bebeğime de yansıyor sanırım bütün uyumadı hala uyumuyor ve süt um de gelmiyo :KK43:
Ayyy kıyamamm bence sadece bebeğine odaklan hiç birşey düşünme bol şu iç. Sütün gelsin

Kızlar bebeklerinz 1 ayda kaç gr aldı anne sütümü mamaylamı? Amacım kıyaslamak degil ortalama iyimiyz merak ettim

Bu saat oldu hala uyumadı gözleri kırmızı oldu uykusuzluktan hala tık yok delircem ya yastıkları sıkıyorum artık sinriden napçam kızlar ben bunaldım artık ya

Bu saat oldu hala uyumadı gözleri kırmızı oldu uykusuzluktan hala tık yok delircem ya yastıkları sıkıyorum artık sinriden napçam kızlar ben bunaldım artık ya
benımkıde uyumadı daha dun gecede uyumustu bırgunlerı otekı gunu tutmuo

manuel lansinoh almış indirimli 59 a sağım iyiydi gerçi emziremedigim icin sağdım sancısı vardi 95 cc çıktı
gorumcenin hastanesi büyükşehir belediyenin canım doğduğundan beri kontrolü ordaydı inayet topçuoğlunda
benim kızda bugün hiç yapmadı iki gündür de birer kez yapmıştı

Biz de doktor arıyorduk Hatem deki çocuk doktoru çok kötü çıktı :( adam yüzümüze bakmadı bilgisayardan okudu geçti

Kızlar 17 şubatta doğum yapmistim ve su ana kadar 10 kg verdim, doğumdan sonra bu kiloları nasıl vericem diyordum ama cok zor olmadı, 5 kg daha fazlam var..hamilelikte Lierac jel sayesinde de hic catlaklarım olmadi karnimda cok sükür..sizlerde durumlar ne kac kg verdiniz ?

Ben de 12 kg almıştım 6 sı gitti 6 kaldı lierac kullandım ama yine de çatladım ben :(

Kaynamış ılımış su olacak.
Her 30 ml için 1 ölçek (bastırılmadan) mMa koyulacak.
Bebekler de ishal demek için günlük 9-10 kere baya su gibi kaka yapıyor olması gerek.
Normal sulu kaka biraz fazla beslenmeden kaynaklanabiliyor.
Sütünün yetmediğinden emin misin?
Mama fazla geliyor olabilir mi?

Güzel bilgi teşekkürler :)

Bazı geceler arandığı halde memem ağzındayken ağlıyo emmiyo o geceler mecbur veriyorum mama canım bide sanki akşam çekiyo da gelmiyo sinirleniyo gibi düşünüyorum gündüz ve gece sütüm yetiyo biriktiği için ama akşam üzeri hep içtiği için süyüm birikmiyo

Canım ağlayarak emmesi gaz var dememiş diye biliyorum.

Annem bana süt hiç bitmez diyor ben de birikmesini beklerdim inanmazdım ama annem haklıymış. Geçen gece bir saat boyunca emdi kızım ama yine de sıktığımda süt geliyordu. Bir yazıda da okumuştum bebek emdiği anda yeniden süt gelirmiş

Arkadaşlar bebeğim 3 güne bir kaka yapıyor doktor normal diyor ama ıkınıp morarıyor uyanık kaşdıgo heran zaten geçe uykumuz hiç yok mama aptamil kullanıyordum sma geçtim ama hala kabız ve aşırı ıkınıyorrr bogazından kıh koh ses geliyor bir arkadas SMİLAC önerdi aranızda kulllanan yada kabızlıga ıkınmaya gaz sancısına nşr şeyler bulan var mı gece uykusu için tavsiyesi olan çünkğ gece oladar aglıyorki nefesi kesiliyor gibi oluyor

Benim kızımdan da geliyor öyle kıh koh sesler tuhaf yani ben çıkarmaya çalıştım çıkaramadım o sesten. Ikınmadan mı oluyor ki o ses acaba

Ah canım yapamiyom işte onu en güzelini yapmışsın kendimi de geçtim bebeğim için telaslaniyorum yine arada bi öksürüyor ve korkuyorum :KK43: bı kaç gündür o kadar kötü geçiriyorum ki şuan berbatim kaza yaptık zaten borç dert vardı üstüne de bu eklendi ve ailemin yüzünden eşim in ailesinden şikayet ederken benim ailem en büyük zararı verdi bana berbatim şuan :KK43:
Çok geçmiş olsun canım. Allah beterinden korusun. Ailene çok bilenme eminim bilerek yapmamislardir. kaç gündür senin yanında sana destek oluyorlar. bebeğini düşün ve moralini yüksek tut ki sütün kesilmesin bebegin huysuzlanmasin.
Kp Bebegi oturtmasindan bişey olmaz merak etme. Bebekler fazlasıyla esnekler. Sürekli olmadığı sürece sorun olmaz içini ferah tut.

Dün 40 imha çıktı bugün de mevlut yaptık biz kızımla :anne: birsürü hayır duamız oldu. Çok güzel bir duyguymuş. Gün boyu hiç uyumadı az önce uyuttum zorla bin kere emdi huzursuzluktam herhalde sabaha kadar uyuruz bu yorgunlukla :uykucu: 40 çıktı pişik geçti çok büyük bir gaz sorunumuz yok diyebilirim bakalım hala zorlarsa beni ne bahanesi olacak minnağin çok merak ediyorum :KK23:
Mevlutun hayırlı olsun. Bebeğini sağlıcakla büyütmeyi nasip etsin Rabbim. Biz 3. Ayimizda yapıcaz inşallah.
Kızlar 17 şubatta doğum yapmistim ve su ana kadar 10 kg verdim, doğumdan sonra bu kiloları nasıl vericem diyordum ama cok zor olmadı, 5 kg daha fazlam var..hamilelikte Lierac jel sayesinde de hic catlaklarım olmadi karnimda cok sükür..sizlerde durumlar ne kac kg verdiniz ?
BBen 17 kilo almıştım 9 kilo verdim. hareketsizlikten pek gitmedi kilo. Havalar isinsa da dışarı çıkabilsek.BBen de hiç catlamadim bebe yağı kullandım ama çok düzenli sayilmaz. Onun etkisi oldu mu yoksa zaten catlamayacak miydi bilmiyorum ama ben önlemini almış oldum catlamadim ama sezeryan dikişim hiç iyi görünmüyor. Dikiş in sol tarafında şişlik var bi kaç cm.

Oğlumu sünnet ettirmek sürecinde o kadar stres oldum ki sütüm azaldı. İnanamadim resmen. Her şeyi deniyorum şu an artması için. Dün akşam iki göğsüm de tamamen boşaldı ilk kez mama verdim.
Ne kadar vermem gerektiğini bilmiyorum ama bu akşam 60 CC verdim hepsini içti ve uyudu.
Normal mı acaba TuRuNCu TuRuNCu belki yardımcı olabilirsin.
Ben de ameliyat kapısında çok stres oldum bi de pipisini ilk açıp baktığımda. İlk kez yeni sünnet edilmiş pipi gördüm şok oldum. Korktum açıkçası pisman da oldum zor iyilesecegini düşünerek ama korktuğum gibi olmadı. Ben yapı itibariyle biraz Rahat biri olduğum için çok fazla strese girmedim ve sütümde azalma olmadı çok şükür.
Mrb arkadaslar yenidogan sunneti yaptiran varmi aranizda
Ve ankarada sunnet icin tavsiye edebileceginiz dr varmi ?
BBiz yaptirdik 3 gün oldu baya iyileşti. Arada ağrısı oldu tabi. İlaçlarını düzenli kullaninca çok zorlanmadik.

Ben

bende yeni doğan sünnetini merak ediyorum.dr bana 2. Aydan sonra yaptır dedi..büyük oğlumu yaptırmadım aralarında 4 yaş var..küçüğü yaptırmam lazım yoksa abisi sünnet olurken çişe alışma dönemine denk gelecek..ama iyileşme süreci hızlı oluyor deselerde merak ediyorum nasıl oluyor diye:işsiz:
BBiz 46 gunlukken yaptirdik. bizim doktorumuz da yaptırın iyi olur dedi. İyileşme süreci Yenidoğanda daha hızlı ve zahmetsiz ve nazsiz oluyor. Hızlı olmasının en önemli sebebi pipi herhangi bir darbe ya da temasa maruz kalmıyor sürtünme olmuyor. Bu da çabuk iyileşmesini sağlıyor. iki kişiye ihtiyaç duyma sebebi pansuman yaparken bebek ayaklarını çok hareket ettirdiği için bacakları tutacak birine ihtiyaç duyuluyor.

Kızlar bebeklerinz 1 ayda kaç gr aldı anne sütümü mamaylamı? Amacım kıyaslamak degil ortalama iyimiyz merak ettim
Bizimki 1 kilo civari aldı anne sütü verdim. Normali 1 kilo.
@1melekvardi 2.ay aşısı canlı aşı olduğu için (verem aşısı) sağlık ocağının belirlediği bir gün açılır ve 20 bebeğe göre ilaç çıkar aşıdan aşıyı olabilmek için 60günü kesin doldurmak gerekir 90güne kadar uzatılabilir
TuRuNCu TuRuNCu 2. Ay ağır aşıların olduğu ay rota v. Aşısını 15gün sonra yaptır 2.ay aşısından ayrıca dr muhakkak git ve rota vir. Aşısını sor eğer 2dozluk yapılacaksa 3.aya kadar uzatabilirsin böbreklere yük binmemesi çok önemli
DİP NOT:2.ay aşısına giderken bebeği bir gün önceden yıkayın çünkü 3gün banyo yapamayacak hani şu sol omuzlarımızdaki yara olan aşı uygulanacak zatüre ve 5li karmada bacaklara ağrı ateş ve huzursuzluk olabilir sol omza çok dokunulmayacak giderken en içe giydiği zıbını ters giydirin ki dikişi omzuna sürtünüp acıtmasın
BBurda olman çok iyi oluyor. sayende soramadigimiz unuttuğumuz ya da kontrole gidemedigimizde sormak istediğimiz soruların cevaplarını öğreniyoruz. Teşekkürler.

Kizlar venin oglum sabah 10 dan beri toplasaniz 3 saat uyudu 5 dk uyuyup kalkiyor. Ateşi yok altında yapiyor emmesidw gayet iyi...kafayi yicem neden hoyle

tereyagli ekmek tereyagli ekmek canım senin kızın topuk kan sonucu universitedeydi inşallah temiz çıkmıştır

Malesef canım hala ilaç kullanmaya devam ediyoruz :( tam bilmiyorum ama sınır 4 birimdi sanırım kızımın değerleri 3.14 çıkmış çok vahim değil ama ilacı kullanmalısınız sesi dr. Bir ay sonra tekrar çağırdı yine kan alacaklar miniğimden :(

Anne sütü ve günlük 10 cc mama ile ayda 1.600 he kilo aldı

Kizlar venin oglum sabah 10 dan beri toplasaniz 3 saat uyudu 5 dk uyuyup kalkiyor. Ateşi yok altında yapiyor emmesidw gayet iyi...kafayi yicem neden hoyle
HHer zaman mi böyle canim. zaman zaman benim oğlum da öyle yapıyor. Bi günü bi gününü tutmuyor bizimkinin.
Allahtan geceleri çok sık uyanmiyor ve en gec 2de uyuyor.

Canım benim kızım da akşam saat 5ten beri 20 dk ancak uyumuştur. Uyumaya niyeti de yoktu da hunharca salladım üstüne bol dua okudum şimdi uyudu :halay:

HHer zaman mi böyle canim. zaman zaman benim oğlum da öyle yapıyor. Bi günü bi gününü tutmuyor bizimkinin.
Allahtan geceleri çok sık uyanmiyor ve en gec 2de uyuyor.
Yok canim ilk defa hoyle oldu. Cok telaslandim hastamıoldu diye anlamıyorum hic uyumuyor sindi bile ayniyiz ne gece ne gunduz

Back
X