benim de 2 hafta önce senın gıbı çıktı canım 22 haftalık olması gerekirken kafası 21 haftalık fl bacak boyu 20+4 cıktı doktor onemlı deıl dedı ama ben kafaya cok taktım canım skldı kılosu da azdı bıraz 2 haftadır yumurta kasar peynırı cok yedım yarın kendı doktorumda randevum var bakalım nr olacak yaramışmıİnşallahhhhh dualarınızı bekliyorum lütfennnnn
Neden yıkanabilir bez düşünüyorsun?Şu an bezlerin kalitesi çok yüksek olduğundan bebek altına yapınca rahatsızlık hissetmiyor bu da tuvalet eğitimini geciktiriyormuş.9.ayda sonra ben de rahatsızlık hissetmesi için farklı arayışlara girebilirim.4 yaşında tuvalet eğitimini tamamlayamayan çocuklar var.İnşallah 9. aydan itibaren bir ritüel,tuvalet rutini oluşturmaya başlayacağım.1-1,5 yaş civarı da alıştırırım tuvalete,bakalım biraz da ona bağlı.
Canım söylediklerine hak veriyorum,bence de doğrusu bu.Bebek için en sağlıklısı,mümkün olduğunca kimyasaldan uzak ama çok zahmetli.Bir de ilk zamanlar günde 10 bez değiştirmek,yıkamak...Umarım başarırsın.Ben de 9. aydan sonra tam da katı gıdaları yerken :) senin yaptığını yapabilmeyi çok isterim.Teknoloji gelişiyor,pratik ama dezevantajları da çok fazla.Canım merhaba. Benim ilk bebeğim ama kardeşlerimle yaş farkımız çok olduğu için bebek bakımı konusunda fikrim var. Bez arayışına girdiğim zaman aklıma gelen hep bez açıldığı zaman gelen kimyasal kokusu oldu ama eski tip bezleri de bağlamaya çok üşendim. Araştırırken yikanabilir bebek bezlerini gördüm. @enharbikız isimli bir üye burada baya detaylı araştırmış onun da çok faydasını gördüm. Kendim Mühendisim ve bez üretim aşamasını ve kullanılan kimyasallari düşününce iyice netleşti kararım. Bu güne kadar hep bebek için uğraştık ama şimdi onun sağlığını düşünmek lazım kendi konforumu değil diye düşündüm. Ama Türk bezleri çok pahalı Çin e de güvenemedim. En son terzi arkadaşım la görüştük malzeme herşeyi belirledik. O dikecek Evet başta biraz maliyetli olacak ama 4-5 ayda kendini amorti edecek. Islaklık konusunda kesinlikle katılıyorum en küçük kardeşim 14 aylıkken kendisi çişini söyledi çünkü bezi istemedi zorla çıkardı Annem de konuşarak anlattı ama kızım üstün batar çiş yaparsan bez lazım diye o da tuvaleti tarif etti her seferinde. Bana göre en sağlıklısı bu gibi geliyor sonuçta kendim yıkayacağım kendi evimde kuruyacak kimsenin eli değmeyecek benim bilmediğim. Dış bezler zaten dışarı çiş geçirmiyor umarım başarırım ve oğlumu en doğal şekilde büyütürüm. Iş arkadaşlarım güldü yapamazsın diye ama annem cesaret verdi sen kedi bakan insansın üç yıldır onun cisinden tiksinme din kendi çocuğundan birşey olmaz hatta için rahat edeceği için mutlu bile olursun dedi.
Uzun oldu kusura bakmayın arkadaşlar naçizane benim fikrim bu yönde
Meditasyon ve yoga yaptınız yani.Ben inanıyorum.Hocam Neslihan İskit.Asıl mesleği drluk,yoga eğitimini Hindistan'da almış.Çok rahatlıyorum yogada ve o gece çok rahat uyuyorum.Bebişle de iletişimim güçleniyor.Bu arada dün kurstaydım, işe yarayabilir. Egzersiz yaptırdılar, sabahları hangi hareketleri yapmamız lazım onları gösterdiler. İskeleti doğru pozisyonda tutmazsak bebek kemiklerin arasında nasıl durur hangi sinirleri kasları ve kemikleri yorar ilerde ne problemlere yol açabilir gibi faydalı bilgiler verdiler. Son yarım saat de yatıp dinlendirici bir fon müzikle enerjimizi vücutta gezdirdik ve bebeğe verdik ( ben bu kısma inanmıyorum pek ama müzikle onca hamilenin arasında yatınca rahatladım, iyi oldu biraz) ikinci seansta hormonları anlatacakmış.
Canim cok sagol doktorumun takibine göre 28 haziran gözüküyor doğumum 84 gün kaldı sayılır heyecan dorukta bugün 29 haftaya girdim. Zaman hızla geçiyor valla bebeğimle en güzel Günlerimizi yaşıyoruz .Yaa senin 88 günün kalmış hatta bugünde bitti 87 maşallah size :) biz daha yeni ikili rakamlara düştük çok özendim sana :)
İnşallah haftasını yakalamıştır bebeğin bende iyi bir beslenmeden 15 gün sonra kontrole geleceğimmm. Takıntılıyız evrt bide ilk gebeliği sonlanan anneler daha bi telaşlı oluyor kendimi alamıyorum düşünmektenbenim de 2 hafta önce senın gıbı çıktı canım 22 haftalık olması gerekirken kafası 21 haftalık fl bacak boyu 20+4 cıktı doktor onemlı deıl dedı ama ben kafaya cok taktım canım skldı kılosu da azdı bıraz 2 haftadır yumurta kasar peynırı cok yedım yarın kendı doktorumda randevum var bakalım nr olacak yaramışmı
Evet bizim dün çok azdı. Bugunde yine durgun gibi hafif hareket ediyorBiz de bugün seker yuklemesi yaptirdik sonuclari bekliyoruz. Aç açına beklemek zormus baya yordu beni. Kizlar sizin de bebislerin bazi gunler az hareket ettigi oluyor mu?
Güle güle sağlıkla kullansın bebişinBunlarda bugun gelenler :) beşiğimizde geliyor yoldaymiş. İnşallah kuzum saglikla huzurla uyusun
Canım ben kraft ın yatağını aldım e bebekten.pamuklu olan sanırım.sert yumuşak arası bir sünger oluyor.diğer markalarınkiçok yumuşak geldi bana.yatağımızda kraftın park yatağı bu aradabebek yatagi alan var mi kizlar? pamuk, sunger, visko... hangisi kullanisli acaba. park yatak almaya karar verdik, icine yatak bakiyorum simdi
O fırça şeklinde ki tarak civilimde çok sertti almak istemedim bebeğin başındaki konakları temizlemeye mi yardımcı oluyo biee sertliği nasıl benim baktığım plastık kıl fırça gbiydi... güzel günlerde kullansın inşallahhhhBunlarda bugun gelenler :) beşiğimizde geliyor yoldaymiş. İnşallah kuzum saglikla huzurla uyusun
Ben yataşın yari ortapedik bebiş yatağını alacağım inşallah. Uzerine e bebekten ince pamuk yatak aldim. Yasina girince pamuk yatagi kaldiririm diye dusunuyorum.bebek yatagi alan var mi kizlar? pamuk, sunger, visko... hangisi kullanisli acaba. park yatak almaya karar verdik, icine yatak bakiyorum simdi
tesekkur ederim canim, ben de cok yumusak olsun istemiyorum.Canım ben kraft ın yatağını aldım e bebekten.pamuklu olan sanırım.sert yumuşak arası bir sünger oluyor.diğer markalarınkiçok yumuşak geldi bana.yatağımızda kraftın park yatağı bu arada
Benimki öyle yeri daralıyor ondandır diyorlsr ama alakası yok başka zaman yerşnde durmuyolar nedense dr a sordum olabilir diyorBiz de bugün seker yuklemesi yaptirdik sonuclari bekliyoruz. Aç açına beklemek zormus baya yordu beni. Kizlar sizin de bebislerin bazi gunler az hareket ettigi oluyor mu?
Evet bizim dün çok azdı. Bugunde yine durgun gibi hafif hareket ediyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?