masallah kuzuya benimde 24.haftada 700 gram gelmisti doktor 1 Hafta kucuk dedi uzulmustum sonra baktim ki normlamis cogu kisinin öyleymis yani buda genler gibi bebegin yapisiyla alakaliymis :)kızlar merhaba. bir sorum olucak; hem kan sulandırıcı iğne kullanıp hem omega hapı kullanan var mı acaba?
bugün 1 ayın sonunda bebeğimi görmeye gittik nihayet. herşeyi güzel çıktı, inşallah böyle devam eder.. doktor normal dedi ama bana kilosu az gibi geldi annelik endişesi işte:) 24+3 teyiz 700 gr kadar geldi. bu haftalarda sizlerin nasıldı acaba?
birde kızlar detaylı ultrasonda doktor beyninde 2 tane kist görmüştü. koroid pleksus kisti deniyormuş genelde 28. haftaya kadar geçiyor endişe etmeyin demişti. bizde hiçkimseye bahsetmedik. üzülmüştüm ama forumda da bakınca çok fazla kişide görülmüş sonra kaybolmuş. içim rahatlamıştı. Rabbime hamdolsun bugün kontrolde kistler görülmedi. kimseye dememiştim öylece geldi geçti, şimdi sizinle sevincimi paylaşayım istedim..
herşey gönlünüzce olsun..
Ya canım o daha ucuzu, ben aradım bir yeri 5000-6000 dediler.Bir tanıdık piyasanın altında yaparım size dedi.4500 tl diye teklif göndermiş,arkadaşa bak :)Bir de teklif gönderiyor maile."Piyasanın çok üstünde fiyatların." dedim,"Ben yeni başlıyorum bu işe,her şeyi satın alacağım." dedi.Oysa ben araştırdığımda kiralama yapılacak bir sürü şirket bulmuştum.Hiç inanmadım dediklerine ve o kadına da itibar edilmez bence.Gittim Kartal'da bir yer buldum.2000 tl ye anlaştım,tecrübeli de bir organizasyoncu.İnşallah güzel olur.Bu arada organizasyon işine girmek varmış.Kızlar bugün instagramda bir organizasyon firmasının süslediği bir oda hoşuma gitti nekadar diye merakımdan sordum 2500₺ dediler, ben şoknasıl bir piyasa olmuş
Benim tutmuyor canım. Dün 800 gr civarı geldi. Boyu da 28 cm sanırım. Doktorum normal diyor. O zaman sorun yok :)Ya kızlar bebeğinizin boyu kilosu burada yazan hamilelik takviminin ortalamalarına uyuyor mu? Benim kilo yine neyse de boyu burdakine göre kısa. Merak etttim sizinkileri?
Birde bana sor o dökülmeyi. Ama ona rağmen bitmiyor ewi işi. Birde kayınvalidemin misafir getirmeleri. Sabah 10dan beri ayaktayım belim koptu ayaklarım şişti inanTşk ederiz teyzesi, Rabbim hepimize sağlıcakla kullanmayı nasip etsin..canım odamız çok küçük değil çokta büyük değil orta halli..duvar kağıtlarınada bakmaya başladım..ne çok çeşit var insan karar veremiyor..ayyy hemen geliverse şu temmuzzz..ben bu gidişle bu aydan sonra oturduğum yerden kalkamıcam galibaşimdiden dökülüyorum..biran önce alışveriş ve ütü işini halletmeliyim..
Aynen iyilerde erken gidiyor arkadaşım. Mekanı cennet olsun.Haklisin canim zaten sana haksizsin diyemem ben hamilelikte anladim ki en ufak detayi bile dert ediyorsun insanlarin seninle ilgilenmelerini deger vermelerini istiyorsun .. Ama ne yapacaksin yapmayana zorla yaptirincada zaten anlami olmuyor ..
Ahh benim kayinvalidem yasasaydi simdi torununa neler neler yapar bana neler alirdi Uzaklik yakinlik demez yemekler yapip kolilerdi en cok onun yoklugunu hissediyorum. Iyi olmak zor degil ama herkes bunu yapamiyor. Iyilerde erken gidiyor
Ooo daha bolsun kuzu Allah bereket versin :) benim annemde kaynanamda bişeyler örüyo ama inan anlamı yok ben model buldum ben ip aldım vs vs. Manevi olarakta destek olmadıki kv. Benim en çok ihtiyacım olduğu zaman bu zamanlar. Eşime söyledm doğduktan sonrada yanımızda olmasınlar şimdi yoklarsa dedimBoşver üzülme canım.. bazen hediyeden çok yanında olmaları bile yeter.. ama sanırım hamilelikten biraz ilgi istiyoruz..Canım benim annem el emeği bişeyler hazırladı, hazırda bişeyler almak istiyor ama ben istemiyorum kıyamıyorum zaten bi maaşı var...kv geçen türkiyeden geldi 1 hafta kaldı işleri vardı onları halketti geri gitti.. 1000€ bebek için para verdi hiç nazlanmadım hemen aldım cebime indirdimbana kalcak olsa az bile verdi, evine 4 maaş giriyor.. eşimde evin 1 oğlu, oğlunun ilk çocuğu olcak.. doğumada hem kızım hem kendim için birer tane bilezik bekliyorum..çünkü sözü vardı..
Gerçekten çok hassaslaştım. Alınıyorum güceniyorum ama napayım özeniyorum be tatlım. Neyim eksik diyorum. İlla domuz gibi gelin olunca mı kıymete binicem. Biz çok yakınız ikisine dr ne yazık ki. Kayınpederim vefat etmiş 2 de görümcem var ünivde okuyan. Tüm masraflarını karşıladığımız halde, markete gittiğimde kendime ne alıyosam kvede aldığım halde destek görmedim sen düşün. Evet yawrum gelsin herşey geçecek. Torun aşkı yaşayacaklarını zannediyolarsa aldanıyolar amaTabiki değer görmeyi her insan istiyor hele ki bu hamilelik döneminde insanın en hassas olduğu dönemde. Ama yapmıyorlarsa da elinden gelen birşey yok. Sende aynı şekilde davranırsın.Ne güzel herşeyi eşinle yapmışsın aslında bunun yeri bir başka oluyor. Bende o konuda seninle aynı durumdayım. Ailelerimizden uzak olalım diye geldik gurbet ellere kimsemiz yok burda. Tüm alışverişi heyecanı kendim yaptım yaşadım. Kv ler zaten yurtdısında doğumda olacakları bile belli değil. Ama ben takmıyorum herşeyin en iyisini kendim yapmaya çalışıyorum kızım için. Sende öyle düşün. Kötü şeyler aklına geldiğinde de koy elini karnına bebişini hisset hepsi unutuluyor.Bak en kritik dönemece girdik artık kendimizi üzmeden hamileliğimizin tadını çıkarmalıyız. Hem şunun şurasında ne kaldı temmuza bebişini görünce hepsi unutulur gider.
Demi lüks minnoş :)Kız ipin isi ne ciciymiş "minnoş" :)Ellerine sağlık annenin.Eminim çok güzel oluyordur.
Simdi bisey deme dogumdan sonra de lohusa kafasi derler :))Aynen iyilerde erken gidiyor arkadaşım. Mekanı cennet olsun.
Dünden beri çok gerginim. Atamadım bir türlü üzerimden. Anneme de kaynanama da açıp telefonu içimdekileri dökesim geliyo
Haklısında işte elde değil kuzum üzülüyor insan. Evet içinde olmalı insanın heves yoksa ne çareBenim annem alıyor heves edip her şeyi ama kaynanam sıfır. Almasalar da olur gönülden bir şey yapılmadıktan sonra allaha şükür her şeyi aşkla kendimiz alırız bebeklerimize. Kendini hiç yıpratma başkası için artım sadece bebeğimiz ve eşimiz.
Sen şanslı olanlardansın yine. Bizim amcamızda yok dayımızda. Görümceler desen düşüncesiz. Teyzeler desen biri boş birininde yawrum 2 evladı var durumu zor. Yapmaz mıyım kızım için yaşıcam. Rabbim yeterki sağlıkla kucaklamak basip etsinCanım valla iyinin iyisi beterin beteri var.Benim kv de bir tek ahşap beşik aldı ama annemin aldıklarını görünce alsın alsın diyor,gıcık oluyorum.Görümcem ev tipi ana kucağı,bavul aldı,oyuncakları da alırım diyor.Amcası bebek arabasını,pusetini aldı ama annem... Odasını,avizesini,bir sürü kıyafetini aldı.Bir de beni kuyumcuya götürecekmiş.Annem de almak zorunda değil,onu sömürüyor gibi hissediyorum.Annem Antepli,orada çok yapılır.Anne de yapar kv de yapar.Bütün sorumluluğu üstüne alıyor,herkes de kolaya alışıyor.Belki almamaları daha iyi.Vicdan azabı oluyor bende de.Annem de gitsin kendine alsın,hala bana alıyor.Şimdi yanına gitmeden ben de ona güzel bir hediye paketi hazırlıyorum.Her şeyi hakediyor,anneler gününde de inşallah güzel bir sürpriz yapacağım.Düşünmemeye çalışacağız canım.Biz kendi kızlarımıza ,gelinlerimize yaparız artık.İnşallah Allah bize verir gelinleri,torunları donatırız :)
Eşim diyor ki icinde kalmasin evi süsleriz ikimiz yaparız baby shower'iKızlar selamlar benzer sorunları yasıyoruz hepimiz..
Bende de kasık agrısı oluyor zaman zaman..bazen bel agrısı..umarım vaktinde gelir tüm melekler...
Baby shower yapcak var mı aranızda kızlar?
Evet çok şükür herşeyini yaptım kızımın. Kapı gibi annesi olacak arkasında. Ama doğumdan sonrada bizde onları düşünmicezcanım bosver ne üzüyosun kendini de bebişini de. almazsa almasınlar. sen ve eşin yetersin zaten bebeğine. düşünülmek güzel birşey ama ne güzel her seyıyle sen ılgılenıp sen özenle seciyosun herseyi senın zevkıne gore oluyo. ıyı yonlerınden bak kafaya takmamaya calıs.
masallah kuzuya benimde 24.haftada 700 gram gelmisti doktor 1 Hafta kucuk dedi uzulmustum sonra baktim ki normlamis cogu kisinin öyleymis yani buda genler gibi bebegin yapisiyla alakaliymis :)
Ben omegada kan sulandiricida kullaniyordum ama simdi baska ilaca gectik o yeterli degil demisti doktorum..
Kistlerin kaybolmasina da ayrica cok sevindim ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?