Tam senin gününde bizimkide 670gram çıktı hiç dert etme cankmkızlar merhaba. bir sorum olucak; hem kan sulandırıcı iğne kullanıp hem omega hapı kullanan var mı acaba?
bugün 1 ayın sonunda bebeğimi görmeye gittik nihayet. herşeyi güzel çıktı, inşallah böyle devam eder.. doktor normal dedi ama bana kilosu az gibi geldi annelik endişesi işte:) 24+3 teyiz 700 gr kadar geldi. bu haftalarda sizlerin nasıldı acaba?
birde kızlar detaylı ultrasonda doktor beyninde 2 tane kist görmüştü. koroid pleksus kisti deniyormuş genelde 28. haftaya kadar geçiyor endişe etmeyin demişti. bizde hiçkimseye bahsetmedik. üzülmüştüm ama forumda da bakınca çok fazla kişide görülmüş sonra kaybolmuş. içim rahatlamıştı. Rabbime hamdolsun bugün kontrolde kistler görülmedi. kimseye dememiştim öylece geldi geçti, şimdi sizinle sevincimi paylaşayım istedim..
herşey gönlünüzce olsun..
Diyim demi kız hakediyolr demi. Lohusa kafasına sokusokuvercem lafları :)Simdi bisey deme dogumdan sonra de lohusa kafasi derler :))
Simdi gerginlik seni de bebeginide etkiler dogumdan sonra kizini al kucagina öyle
Genelde uyuyor da biz istisnamıyız diye merak ettim. Sorun yoktur o zaman canım :)Benim tutmuyor canım. Dün 800 gr civarı geldi. Boyu da 28 cm sanırım. Doktorum normal diyor. O zaman sorun yok :)
Herkesin kendine gore zorlugu var canim,ben olumsuz konusmamaya calisiyorum ya da yokmus gibi yapiyorum.Burada anlattiklarimi normalde kimseye anlatamam.Herkes acik kollar.Hatta yazarken bile bir tanidik tesadufen girer okur ben oldugumu anlar diye tereddut yasiyorum,bazi seyleri yazmiyorum.Iyi ki burasi var da benzer sıkintilar olunca insan bir nebze rahatliyor,anlasilinca daha iyi hissediyor.Sen şanslı olanlardansın yine. Bizim amcamızda yok dayımızda. Görümceler desen düşüncesiz. Teyzeler desen biri boş birininde yawrum 2 evladı var durumu zor. Yapmaz mıyım kızım için yaşıcam. Rabbim yeterki sağlıkla kucaklamak basip etsin
Benim ablamlar sabret diye birbirleriyle konusuyor şu kız bi dogursun sonra burnundan getirelim bize çektirdiklerini şimdilik he de geç diyorlarDiyim demi kız hakediyolr demi. Lohusa kafasına sokusokuvercem lafları :)
Ay keşke bi tanıdığım okusada farketse belki çekidüzen verirler kendilerine. Kesinlikle öyle iyiki var burası. Ben kk sayesinde çok güzel dostluklar edindim. Bu kutsal sürecimde çok güzel yoldaşlar buldumHerkesin kendine gore zorlugu var canim,ben olumsuz konusmamaya calisiyorum ya da yokmus gibi yapiyorum.Burada anlattiklarimi normalde kimseye anlatamam.Herkes acik kollar.Hatta yazarken bile bir tanidik tesadufen girer okur ben oldugumu anlar diye tereddut yasiyorum,bazi seyleri yazmiyorum.Iyi ki burasi var da benzer sıkintilar olunca insan bir nebze rahatliyor,anlasilinca daha iyi hissediyor.
Neler yapıyosun kız ablanlara öyle :)Benim ablamlar sabret diye birbirleriyle konusuyor şu kız bi dogursun sonra burnundan getirelim bize çektirdiklerini şimdilik he de geç diyorlar
Bende diyorum durun daha lohusalik var neyse 4 ay daha tamam deriz herseye diyorlar
Kızıp agliyorum onlara sonra siz bana bunu dediniz diyorumNeler yapıyosun kız ablanlara öyle :)
Ne mutlu sana kuzum. Benim nazımı çeken bi kocam var okadar vallahiKızıp agliyorum onlara sonra siz bana bunu dediniz diyorumNe yapayim bu sürecte nazımı en çok onlar çekiyor bende hep onlara patlıyorum kıyamıyorlar kardeşlerine de ne desem sen nasil istiyorsan diyorlar
Biz ne gune duruyoruz gel bize anlat sendeNe mutlu sana kuzum. Benim nazımı çeken bi kocam var okadar vallahi
Ah canımsın, canımsınız. Allah razı olsun tatlım benimBiz ne gune duruyoruz gel bize anlat sendeBen cekerim senin nazini ♡♡
Şeker testim çarşamba ydı. Ben de o gün kötü oldum, çok aç olmama rağmen ne yediysem istifra ettim. En sonunda kolumu bile kaldıramıyordum gittim uyudum. Akşam kalkınca anca biraz toparlamıştım. Niye ise sersemletti beni . Mide yanması için doktorum havuç önerdi. Mide ilaçlarında aliminyum var, önce çiğ havuç ye baktın olmuyor sonra düşün ilacı dedi. Birkaç gündür havuçla geçiriyorum onu. Tavsiye ederim canımUyku yok yine :/ şeker testinden sonra bir sersemlik oldu mu kizlar sizlerde de. O an da kotu olmadim yaklasik 3 saat sonra uyku bastirdi uyudum, sonra bagirsak mide karişti rahatsizlik devam ediyor hafif yanma var midemde
Şeker testim çarşamba ydı. Ben de o gün kötü oldum, çok aç olmama rağmen ne yediysem istifra ettim. En sonunda kolumu bile kaldıramıyordum gittim uyudum. Akşam kalkınca anca biraz toparlamıştım. Niye ise sersemletti beni . Mide yanması için doktorum havuç önerdi. Mide ilaçlarında aliminyum var, önce çiğ havuç ye baktın olmuyor sonra düşün ilacı dedi. Birkaç gündür havuçla geçiriyorum onu. Tavsiye ederim canım
Şeker testim çarşamba ydı. Ben de o gün kötü oldum, çok aç olmama rağmen ne yediysem istifra ettim. En sonunda kolumu bile kaldıramıyordum gittim uyudum. Akşam kalkınca anca biraz toparlamıştım. Niye ise sersemletti beni . Mide yanması için doktorum havuç önerdi. Mide ilaçlarında aliminyum var, önce çiğ havuç ye baktın olmuyor sonra düşün ilacı dedi. Birkaç gündür havuçla geçiriyorum onu. Tavsiye ederim canım
bende uyudum canım ayrıca çokta zorlandom yüklemedeUyku yok yine :/ şeker testinden sonra bir sersemlik oldu mu kizlar sizlerde de. O an da kotu olmadim yaklasik 3 saat sonra uyku bastirdi uyudum, sonra bagirsak mide karişti rahatsizlik devam ediyor hafif yanma var midemde
İnan bende vicdanen rahat etmek için elimden geleni yapiyorum. Bazi seyler gercekten hic ama hic unutulmayacak şeyler olsada evinde huzurun sürsün istiyorsan olmamiş yaşanmamiş gibi davraniyorsun. Ben hep soyluyorum ne yaparsaniz kendi oglunuza, ne yaparsaniz kendi torununuzaOooohhh en sevdiğim şey (günahını bile bile) dedikodu timeee
Kizlar ben eşimle evleneli 10 ay oldu nişanlıyken bazı şeyleri çok takıyordum ama bi akıl hocam vardı benim iş arkadaşım 25 yıllık evli 2 cocuk annesiydi o derdi ki onlar ne yapıyorsa sen tersini yap bak gör çok mutlu olacaksın eşin seni el üstünde tutacak dedi. Nasıl dedim? Iste eşinden önce davran kv gitmek için dedi. Yani eşin sana annemlere gidelim demesin sen de ki o da annesine öyle anlatsın dedi. Bunu bi kaç kez yaptım. 10 aydır haftada 1 veya 2 kwz görüşüyoruz kvle hemde aramızda 2 sokak var. Çarşamba eşimi arıyorum diyorum ki isçıkışı anneme gidelim tmm diyor bazende pazar günü dışarıda gezip geldikten sonra hadi anneme uğrayalım diyorum hoşuna gidiyor. 1 saat oturup uykum var yarın is var bahanesiyle kalkıyoruz. Elim hic boş gitmiyorum bazen meyve bazen tatlı o an ne gelurse aklıma alıyorum. Haftada 20 30 tl ya harcıyorum ya harcamiyorum bunlari almak için. Param mı bitecek sanki 30 lirayla zengin mi olcam millet sigaraya veriyor o parayı deyip elim dolu dolu gidiyorum. Kapıdan içeri girerken kızım ne zahmet ettin diyerek mahçup oluyorlar çoğu zaman. Gorumcelerimle ayni yaşıtım bi tanesi evli cok kıskanç çocuğu var dayısını benden kıskanır ona da giderken tokadır kırtasiye malzemesidir 3 5 liralık bişi alırım onunda gönlü olur. Gorumcelerime de her il dışına çıktığımda ihtiyaçlarını görecek bisiler alırım takı makyaj malzemesi ev eşyası süs esya falan inanın göründüğü gibi değil yani o ay onlara 50 100 liralık alışveriş belki yaparım belki yapmam ama onları düşündüğüm için bana öyle değer verirler ki kendi aileme belki de bu kadarını yapmadım diye düşünürümm. Simdi böyle bi gelinden kim memnun olmaz ki çalışıyorum eşime fazlasıyla aşığım onların istediği modelde bi gelinim. Ama bana bi sorun sen mennun musun tabi ki hayır küçük görümcem çok şımarık sanki abisi bi tek onun abisi idealist bi öğretmen okulda olan biteni sürekli anlatır hic bişeyden memnun olmaz 3bin küsür maaş alır yeitremez. Surekli laf sokma çabası üstünlük taslama derdi vardır. Mesela bana der ki hala olucam yigenime bütün yaaazliklari ogreticem oyle sus pus bi cocuk olmayacak benim yigenim der (benim cocugumdan bahsediyor) bende sana mı düştü demek isterim ama onun yerine valla kv bakacak o çocuğa o düşünsün derim. Bana değil zararı onlara olacak deyince geri adım atacak mecbur. Teyze olmak benim için çok önemliydi hala olmak o kadar önemli değil der. Bende derim ki zaten hala oldugunda bu yigenini çok seversen digeri kıskanır sen onu sev buna fazla ilgi gosterme derim. Mesela eşim der ki hastaneye annemle git der ben kv gitmek istemiyorum ya koskoca kadını şimdi oralara kadar niye yoruyum ben kendim hallederim derim. Buna ne derler bilmiyorum ama ben böyle bi çözüm yolu buldum kimsenin ağzına laf vermem böyle ufak tefek şeyler için. Kendi annemde aradı gecen gün kızım bizde adettir bebek karyolası falan bizim almamız gerekir dedi bende dedim ki yok öyle bişi ben beğenicem ben alıcam sen hesiye olarak gönlünden ne geçiyorsa onu getir yeter dedim. Annemlere de onlar bişi almıyor sizde almayın demiyorum tabi :) ilk çocuğum herseyini ben yapıcam diyorum konuyu kapatıyorum kimseyi kimseye düşman etmeye gerek yokm ailem can parcaliyor onlardan uzak oldugum için birde ablama çok yapmışlardı adan zye herseyini almışlardı ses etmesem bana da alırlar ama ben gerçekten yavas yavaş yaparım bu konular için kimseyle kötü olmaya değmez. Birde ozellikle istemiyorum kv min bisi yapmasını çünkü hic bi zevkimiz tutmuyor. Istemedigim seyler almasındansa almasınlar daha iyi.
Off cok uzun oldu biliyorum ama bende bu şehirde tek başımayım bunları kimselere anlatamam ki böyle. Iyi ki siz varsınız iyi ki aynı şeyleri konuşuyoruz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?