2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Oglumda aynen dedigin gibi yaptim ve oglum hic sarilik olmadi tabi emzirme.skligida onemli. Tavsiyem.kaynayip sogumus suya sekerli su yapman olur. Birde zemzemli suda hurmayi bekletip.yumusatirsan daha iyi olur :) nacizane tecrubem

Su benimde biraz fazla demisti karnin büyük haftana göre dedi doktor.. kromozomal bi sorun yoktur insallah ya ilk defa duydum bak

Dondurma krizlerimle ve meyve tuketmemle bende ilk oglumda 30 kilo aldm tabi dogum sonrasi oglum 6 aylik oldugu da 25 kilosu gitmisti. Dogumdan sonra beslenmene dikkat et emzirirken kolay kilo veriliyor :)

Kizlar uyku setini yikayan varmi ben havalandirmayi dudunuyorum..birde alpi dedikten sonra aklima geldi deneyimli anneler ne dersiniz ilk dogdugunda bir iki cay kasigi sekerli su sariligi onluyormus dogru mu bu tereddut ediyorum yapsakmi
Ben oglumda zemzemde beklettigim medine hurmasini yumusak yerini tattirdim pamukla zemzem verdim (bu peygamber sunneti oldugu icin) ayrica kaynamis sogumus suya sekerli su yaptm ve bir cay kasigi verdim gogus ucum kucuk.oldugu icin oglm ememedi buna ragmen sarilik olmadi. Bu tamamen size kalmis bir durum. Sarilik bebegin kan sekeriyle alakali 2 saatte bir duzenli emzirilmesi gerekiyor bebek uyusada kaldirilmali sutunuz yoksa mutlaka mama verilmeli. Sariligin ilerlemesi mvi isik.tedavisine kadar gidiyor malesef. Benim tecrubem bu sekilde.

Bebek az emdiği nde sarılık oluyor kızlar.Ben şekerli suya karşıyım. Oğlum sarılık olmak üzereydi dogdugunda, dr.beyaz ışıkta yatırın ve çay kaşığı ile su verin demişti ama şekerli değildi. Sarılık olmadan atlattik. Sık emzirmek hem bebek hem anne için iyi.Bebek sarılık olmaz, annenin göğsünde süt düğümlenmez.Oglum çok uyuyordu, ilk acemilik ben uyandirip emzirmedim, göğsümde süt düğümlendi taş gibi oldu, cok zordu. Bebeği 2 saatte bir uyandirip emzirmek gerekiyor..

Benim karnım oğluma hamileyken çok büyüktü, suyum fazla filan değildi. Bunda karnım oglumdakine göre daha küçük, suyun fazla olmasıyla Karın büyüklüğünün alakası yok yani..Oğlumda Karnım top gibi öndeydi, bunda yayvan.Kizlarda öyle olur derler, doğru demekki.

Kızlar bu hani bazen bi yeri tepe yapıyo ya bebek bi yerini dayıyo sanıyodum bu kasılma mı? Yoksa kasılma başka bişey mi
Kasilma demisti kizlar bana da kuzum ben oyle olunca doktora gittim nst ye bagladi hatta bagliykende oldu bu hareket ama sorun yok dedi bana yine sende bi git isterse. Bana hergun oluyor

Canım insanlar neleri konuşacağını şaşırıyorlar çok gereksiz konuşanlar var inan. Misal benimde karnım hiç yok 6 ay boyunca kusunca kilo da verdim çok zor hamilelik geçirdim şimdi tam rahatladım insanlar sen hamile misin emin misin diyorlar düşün. Her gören bebeğin nasıl besleniyor zayıf kalır bilmem ne diyorlar herkes aynı ve bir olmak zorunda degil ki. Karnın küçük olsa sıkıntı millete büyük olsa sıkıntı. Onun için hiç sıkma canını her kadının biyolojik yapısı farklı Allahın izniyle saglıcakla doğacak bebişlerimiz bütün bu zor günler uçup gidecek.

Oglumda aynen dedigin gibi yaptim ve oglum hic sarilik olmadi tabi emzirme.skligida onemli. Tavsiyem.kaynayip sogumus suya sekerli su yapman olur. Birde zemzemli suda hurmayi bekletip.yumusatirsan daha iyi olur :) nacizane tecrubem
Sagol canim Sansimiza guzel zamana denk geliyor en iyi sut arttirici hurma bol bol yeriz .

Günaydin Herkese
Hayirli Cumalar..
Bir hafta daha bitti..
Bir hafta daha yaklastik kuzulara ..

Hic bir seyi kendinize dert etmeyin zaman su gibi geciyor sonra kiymetini bilemedim üzüntüyle gecti hamileligim demeyin
Bana da karnin küçük diyorlar bende küçügüm diyorum

Günaydın kızlar. Bugun uykumu alamadım Şu iki hafta gecse de izne ayrilsam diyorum. Izne ayrilinca da canim sikilacak ama uyuruz kizimla gizel guzel:) Ilk uc aydaki gb uyku donemi geri bende. Ilk uc aydan farki kizim uyandiriyor artik:) cok guzel bir duygu. Temeliyo tekmeliyo uyaninca ses yok. Acaba ruya miydi diyorum:)) son is gunumuz guzel gecsin ins.

o bazen banada oluyor bu ara çok tartışıyoruz önemli olan uzatmamak aranız bozulursa çok yanlız hissedersin üzme sakın kendini.

arkadaşlar aranızda kilodan dolayı doktordan fırça yiyen var mı
Ben varım her gittiğimde önce fırçamı yiyorum sonra bebeğimi görüyorum kadın haklı benim için bana kızıyor ben kızdığına kızmıyorum oda biraz frenlemese ne olacağım belli değil 14 kilo aldım az değil yani

Sezaryende sarılık ihtimali fazla benim oğlumda eve gelince sarardı ama sıksık emzirecek ve kaka yapması sağlanacak sürekli onunla uğraşmak gerekiyor uyuyor mesela öyle 4 saat uyumak yok max 2 saatte mutlaka emmeli uyanmayabilir sarılık ağırlık yapıyor çocukta çenesiyle uğraşa gıdığıyla uğraşa uyandırıp emzireceğiz , süt azsa mutlaka mama içecek bu sarılığın tedavisi

Günaydın güzel anneler
Tam bi hafta önce görmüştüm kızımı. Ama ben dayanamayıp bugün izin aldım ve devlet hastanesine gitmeye karar verdim. Şu ana kadar kendi doktorumdan başka ilk defa bi doktora muayene olucam ve kızımı bi hafta sonra tekrar görücem. Bakiyim minnoş kızım napıyor.
M MutluHuzurluBereketli cnm sen 32. Haftada mı izne ayrılacaksın. Bende çalışma raporu alıcam ama sata göre mi rapor yazdırcam bebeğin geliş tarihine göre mi bilmiyorum bi fikrin var mı?

Bende bu dudaklarına hurma sürme ve zemzem damlatmayı çok kişiden duydum bizim evde 98 yaşında bi nene var ondan sonra gelen 4 kuşak var bu konuda onlara danısıcam.

Dondurma krizlerimle ve meyve tuketmemle bende ilk oglumda 30 kilo aldm tabi dogum sonrasi oglum 6 aylik oldugu da 25 kilosu gitmisti. Dogumdan sonra beslenmene dikkat et emzirirken kolay kilo veriliyor :)

İnşallah bebişler sağlıklı olsun da

yarın kontrolümüz var, bende raporu soracağım doktora sezaryen tarihine göremi sata göremi yazıcak raporu diye...inşallah içerde durumlar iyidir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…