Oglumda aynen dedigin gibi yaptim ve oglum hic sarilik olmadi tabi emzirme.skligida onemli. Tavsiyem.kaynayip sogumus suya sekerli su yapman olur. Birde zemzemli suda hurmayi bekletip.yumusatirsan daha iyi olur :) nacizane tecrubemBen yikayacagim size haber veririm :) Elde yikamaya atarim hic bisi olmaz sanirim
Valla eskiler isi iyi bilir diyorum ben kesinlikle zemzemle hurma dogar dogmaz verecegim tabi dudagina surecegim yiyip icmeyeeck :) Sutüm gelmezsede sekerli su veririm
Su benimde biraz fazla demisti karnin büyük haftana göre dedi doktor.. kromozomal bi sorun yoktur insallah ya ilk defa duydum bakÇok ıyıydım ruhsal yonden unutmustum butun olumsuz herseyı ama bugun bı tuhafım ıse gelırken herkes gobegıme bakıyo artık skldım ne bakıosun dedım bugun bırıne olması gerekenden bıraz buyuk evet ama hıcmı hamıle gormemıs ınsanlar hepımız annemızın karnından cıkmadık mı acaba dıorum karnı daha buyuk olanların amnıyotık sıvı fazla olurmus o da kromozom anomalı belırtısı olabılırmıs ayy oturdum agladım bır de ısteyım ne oluyo banaallahım ya ınsallah saglıklı olur bebeğim
Dondurma krizlerimle ve meyve tuketmemle bende ilk oglumda 30 kilo aldm tabi dogum sonrasi oglum 6 aylik oldugu da 25 kilosu gitmisti. Dogumdan sonra beslenmene dikkat et emzirirken kolay kilo veriliyor :)Arkadaşlar kilolardan bahsedilmiş bende kilolu biriyim ve baya kilo aldım yaklaşık 18 kilo aldım. Doktorum hiç sormuyor bile acildeki ebe ölçtüğünde normal demişti. Zaten elimde değil canım istiyor yiyiyorum bebişe zararı olmadığı sürece benim için kilo önemli degil. İnşallah doğumdan sonra veririm.
Ben oglumda zemzemde beklettigim medine hurmasini yumusak yerini tattirdim pamukla zemzem verdim (bu peygamber sunneti oldugu icin) ayrica kaynamis sogumus suya sekerli su yaptm ve bir cay kasigi verdim gogus ucum kucuk.oldugu icin oglm ememedi buna ragmen sarilik olmadi. Bu tamamen size kalmis bir durum. Sarilik bebegin kan sekeriyle alakali 2 saatte bir duzenli emzirilmesi gerekiyor bebek uyusada kaldirilmali sutunuz yoksa mutlaka mama verilmeli. Sariligin ilerlemesi mvi isik.tedavisine kadar gidiyor malesef. Benim tecrubem bu sekilde.Kizlar uyku setini yikayan varmi ben havalandirmayi dudunuyorum..birde alpi dedikten sonra aklima geldi deneyimli anneler ne dersiniz ilk dogdugunda bir iki cay kasigi sekerli su sariligi onluyormus dogru mu bu tereddut ediyorum yapsakmi
Yalanci kasilma deniyor. Rahim doguma hazirlaniyormus. Sık olmadigi muddetce sıkıntı yok.Tehlikeli mi peki çok sık olmuyor ama daha erken değil mi
Kasilma demisti kizlar bana da kuzum ben oyle olunca doktora gittim nst ye bagladi hatta bagliykende oldu bu hareket ama sorun yok dedi bana yine sende bi git isterse. Bana hergun oluyorKızlar bu hani bazen bi yeri tepe yapıyo ya bebek bi yerini dayıyo sanıyodum bu kasılma mı? Yoksa kasılma başka bişey mi
Ay işte maksat tozu gitsin diye atariz kisa programa ama ütüleme işini napacagiz diye dusunuyodum bendeBen uyku setini yikadim. Kuruyunca kiristi. Utulenmiyor da. Ne olacak bilmiyorum.
Canım insanlar neleri konuşacağını şaşırıyorlar çok gereksiz konuşanlar var inan. Misal benimde karnım hiç yok 6 ay boyunca kusunca kilo da verdim çok zor hamilelik geçirdim şimdi tam rahatladım insanlar sen hamile misin emin misin diyorlar düşün. Her gören bebeğin nasıl besleniyor zayıf kalır bilmem ne diyorlar herkes aynı ve bir olmak zorunda degil ki. Karnın küçük olsa sıkıntı millete büyük olsa sıkıntı. Onun için hiç sıkma canını her kadının biyolojik yapısı farklı Allahın izniyle saglıcakla doğacak bebişlerimiz bütün bu zor günler uçup gidecek.Çok ıyıydım ruhsal yonden unutmustum butun olumsuz herseyı ama bugun bı tuhafım ıse gelırken herkes gobegıme bakıyo artık skldım ne bakıosun dedım bugun bırıne olması gerekenden bıraz buyuk evet ama hıcmı hamıle gormemıs ınsanlar hepımız annemızın karnından cıkmadık mı acaba dıorum karnı daha buyuk olanların amnıyotık sıvı fazla olurmus o da kromozom anomalı belırtısı olabılırmıs ayy oturdum agladım bır de ısteyım ne oluyo banaallahım ya ınsallah saglıklı olur bebeğim
Sagol canimOglumda aynen dedigin gibi yaptim ve oglum hic sarilik olmadi tabi emzirme.skligida onemli. Tavsiyem.kaynayip sogumus suya sekerli su yapman olur. Birde zemzemli suda hurmayi bekletip.yumusatirsan daha iyi olur :) nacizane tecrubem
Ben varım her gittiğimde önce fırçamı yiyorum sonra bebeğimi görüyorum kadın haklı benim için bana kızıyor ben kızdığına kızmıyorum oda biraz frenlemese ne olacağım belli değil 14 kilo aldım az değil yanio bazen banada oluyor bu ara çok tartışıyoruz önemli olan uzatmamak aranız bozulursa çok yanlız hissedersin üzme sakın kendini.
arkadaşlar aranızda kilodan dolayı doktordan fırça yiyen var mı
Dondurma krizlerimle ve meyve tuketmemle bende ilk oglumda 30 kilo aldm tabi dogum sonrasi oglum 6 aylik oldugu da 25 kilosu gitmisti. Dogumdan sonra beslenmene dikkat et emzirirken kolay kilo veriliyor :)
Günaydın güzel anneler
Tam bi hafta önce görmüştüm kızımı. Ama ben dayanamayıp bugün izin aldım ve devlet hastanesine gitmeye karar verdim. Şu ana kadar kendi doktorumdan başka ilk defa bi doktora muayene olucam ve kızımı bi hafta sonra tekrar görücem. Bakiyim minnoş kızım napıyor.
M MutluHuzurluBereketli cnm sen 32. Haftada mı izne ayrılacaksın. Bende çalışma raporu alıcam ama sata göre mi rapor yazdırcam bebeğin geliş tarihine göre mi bilmiyorum bi fikrin var mı?
Bende bu dudaklarına hurma sürme ve zemzem damlatmayı çok kişiden duydum bizim evde 98 yaşında bi nene var ondan sonra gelen 4 kuşak var bu konuda onlara danısıcam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?