- 10 Haziran 2014
- 875
- 1.310
- 313
Günaydın güzel anneler
Tam bi hafta önce görmüştüm kızımı. Ama ben dayanamayıp bugün izin aldım ve devlet hastanesine gitmeye karar verdim. Şu ana kadar kendi doktorumdan başka ilk defa bi doktora muayene olucam ve kızımı bi hafta sonra tekrar görücem. Bakiyim minnoş kızım napıyor.
@SMHN cnm sen 32. Haftada mı izne ayrılacaksın. Bende çalışma raporu alıcam ama sata göre mi rapor yazdırcam bebeğin geliş tarihine göre mi bilmiyorum bi fikrin var mı?
Bende bu dudaklarına hurma sürme ve zemzem damlatmayı çok kişiden duydum bizim evde 98 yaşında bi nene var ondan sonra gelen 4 kuşak var bu konuda onlara danısıcam.
Günaydın kızlar. Bugun uykumu alamadım Şu iki hafta gecse de izne ayrilsam diyorum. Izne ayrilinca da canim sikilacak ama uyuruz kizimla gizel guzel:) Ilk uc aydaki gb uyku donemi geri bende. Ilk uc aydan farki kizim uyandiriyor artik:) cok guzel bir duygu. Temeliyo tekmeliyo uyaninca ses yok. Acaba ruya miydi diyorum:)) son is gunumuz guzel gecsin ins.
canım sen skma canını benım ayrıntılıda cıkan kalp parlaklıgınfa dolayı bı korkum var zaten ondan dolayı buna da taktım kımseyı tereddutte bırakmak ıstemem tamamen benınle alakalı sen bosverSu benimde biraz fazla demisti karnin büyük haftana göre dedi doktor.. kromozomal bi sorun yoktur insallah ya ilk defa duydum bak
haklısın canım zaten bana bı iç bunalması geldı galıba sureklı dua okuyarak kendımı az rahatlattım turk ınsanı cok alem gerçekten ya okadar cahil insan var ki herseye bır bılgılerı var dun ekdokrın doktorumdaydım benden oncekı hamilenin trıodı cok yuksekmıs 100 olmus doktor demıs neden ılacını kullanmadın yaslı teyzeler demıs ona hamılelıkte ılac kullanılmaz sakın demıs bu da onları dınlemıs ılacını ıcmemıs doktor ozman gıt ona ınan demıs hemen perınatolojıje gondrrmıs kadını doktor dıyo okadar cahıl bır toplumuzkı doktora ınanmıolar dıo dusun yani herkesın herseyde bır bılgısı varCanım insanlar neleri konuşacağını şaşırıyorlar çok gereksiz konuşanlar var inan. Misal benimde karnım hiç yok 6 ay boyunca kusunca kilo da verdim çok zor hamilelik geçirdim şimdi tam rahatladım insanlar sen hamile misin emin misin diyorlar düşün. Her gören bebeğin nasıl besleniyor zayıf kalır bilmem ne diyorlar herkes aynı ve bir olmak zorunda degil ki. Karnın küçük olsa sıkıntı millete büyük olsa sıkıntı. Onun için hiç sıkma canını her kadının biyolojik yapısı farklı Allahın izniyle saglıcakla doğacak bebişlerimiz bütün bu zor günler uçup gidecek.
Ay çok üzüldüm o bayan için herkes dojtor kesildi başımıza rabbim korusun bebişlerimizi inşallahhaklısın canım zaten bana bı iç bunalması geldı galıba sureklı dua okuyarak kendımı az rahatlattım turk ınsanı cok alem gerçekten ya okadar cahil insan var ki herseye bır bılgılerı var dun ekdokrın doktorumdaydım benden oncekı hamilenin trıodı cok yuksekmıs 100 olmus doktor demıs neden ılacını kullanmadın yaslı teyzeler demıs ona hamılelıkte ılac kullanılmaz sakın demıs bu da onları dınlemıs ılacını ıcmemıs doktor ozman gıt ona ınan demıs hemen perınatolojıje gondrrmıs kadını doktor dıyo okadar cahıl bır toplumuzkı doktora ınanmıolar dıo dusun yani herkesın herseyde bır bılgısı var
Canım günaydın bugun doktor kontrolum vardi zaten agrilarim oldugu icin hep yatiyorum gecede 2kere tuvalete kalkinca peceteye pembe leke geldi neyse gittim hersey normal gozukuyor nst yede baglandim ama yatak istirahatine devam dedi kan gelmeside erken dogum riski dedi kalbindeki parlaklik gecmismi dedim o bizim icin hic onemli degil dedi kalbinde hicbir sorun yok bebegin parlaklik bu dinemde olur dedi tekrar tek bir bulgunun hicbir onemi yok baska bulgular olsaydi amniyosentez isterdim dedi gecip gecmediginu bile soylemedi yani icin belki ferahlar diye sana yazmak istedimcanım sen skma canını benım ayrıntılıda cıkan kalp parlaklıgınfa dolayı bı korkum var zaten ondan dolayı buna da taktım kımseyı tereddutte bırakmak ıstemem tamamen benınle alakalı sen bosver
herseyın normal olmasına sevındım canım dıkkat et dınlen ozman yorma kendini sakın evet aslında doktorlar hep oyle dedı bana da ama ben kurup durdum yok bebegın de gelısımı gerı acaba oyızdenmı falan dıye yenıden deprestı hamılelık depresyonu galıba ınsallah oyledır saglıklı bır sekılde kucagımıza alalım hıc bırımız uzulmeyelim hep dua edıyorumCanım günaydın bugun doktor kontrolum vardi zaten agrilarim oldugu icin hep yatiyorum gecede 2kere tuvalete kalkinca peceteye pembe leke geldi neyse gittim hersey normal gozukuyor nst yede baglandim ama yatak istirahatine devam dedi kan gelmeside erken dogum riski dedi kalbindeki parlaklik gecmismi dedim o bizim icin hic onemli degil dedi kalbinde hicbir sorun yok bebegin parlaklik bu dinemde olur dedi tekrar tek bir bulgunun hicbir onemi yok baska bulgular olsaydi amniyosentez isterdim dedi gecip gecmediginu bile soylemedi yani icin belki ferahlar diye sana yazmak istedim
Amin insallah canımherseyın normal olmasına sevındım canım dıkkat et dınlen ozman yorma kendini sakın evet aslında doktorlar hep oyle dedı bana da ama ben kurup durdum yok bebegın de gelısımı gerı acaba oyızdenmı falan dıye yenıden deprestı hamılelık depresyonu galıba ınsallah oyledır saglıklı bır sekılde kucagımıza alalım hıc bırımız uzulmeyelim hep dua edıyorum
Gunaydın kızlarrevde olup rahat rahat uyumak ne guzelmıs ya su 32. Hafta gelse bıan once. Bız ber gece kızımla 5 bucuk gıbı uyanıyoruz sonra 2 saat bebısım benı tekmelıyo fırsat bulursam aralarda uyuyorum. Ise gıderken cok zor oluyo maalesef ama sımdı 7 bucuk gıbı uyuyo ben de 10 a kadar uyuyabılıyorum. Bu sol tarafa yatma işi cok sukıbtılı ya kalcam belım sırtım cok agrıyo anca sırt ustu yatınca rahat edıyorum bu sefer de bebıs ıcın sıkıntılı.napıcam bılemedım.
Al_pi cim benim doğum tarıhım degıstı duzeltebılır mısın ?
Hayırlı Cumalar canım.Günaydin Herkese
Hayirli Cumalar..
Bir hafta daha bitti..
Bir hafta daha yaklastik kuzulara ..
Hic bir seyi kendinize dert etmeyin zaman su gibi geciyor sonra kiymetini bilemedim üzüntüyle gecti hamileligim demeyin
Bana da karnin küçük diyorlar bende küçügüm diyorum
Buradaki sağlık ocağına hiç gitmedim,evime de çok yakın bir denemek lazım.BSaglik ocagina gittim ilac yazdirmak icin hep onlar mi bize firca atacak ben attim onlara dedim 30.haftalik olduk kimse cagirmiyor sormuyor doktor ebem dogum iznindede ondan da sundan da anlatmaya basladi :))
Sonra izleminiz gelmis dedi gelen izlem 4 nisandi dusunun ben gitmedim :) Tansiyona baktirdim 11e9 cikti sanirim iyi birde kalbinin sesini dinledim kuzumun geldim :)
Canım neden değişti doğum tarihin?Gunaydın kızlarrevde olup rahat rahat uyumak ne guzelmıs ya su 32. Hafta gelse bıan once. Bız ber gece kızımla 5 bucuk gıbı uyanıyoruz sonra 2 saat bebısım benı tekmelıyo fırsat bulursam aralarda uyuyorum. Ise gıderken cok zor oluyo maalesef ama sımdı 7 bucuk gıbı uyuyo ben de 10 a kadar uyuyabılıyorum. Bu sol tarafa yatma işi cok sukıbtılı ya kalcam belım sırtım cok agrıyo anca sırt ustu yatınca rahat edıyorum bu sefer de bebıs ıcın sıkıntılı.napıcam bılemedım.
Al_pi cim benim doğum tarıhım degıstı duzeltebılır mısın ?
Ilk sene sürekli takipte oluyorsun ayda bir gelisimini takip ediyor. Bunu saglik ocaklarida yapiyor ama saglik ocagindan ne kadar verim alirsin bilmem. Ben asi haric gitmem cunku burasi cok kotu belki diger sehirde olsaydim evet saglik ocagi temiz ve doktorum ebem cok iyiydi.Bebek için sağlık sigortası yaptırmayı düşünüyor musunuz?Eşim en az bir yıl yaptırmamız gerektiğini söylüyor.Zaten Alians bebek olarak doğacak.Benim çevremde bebeğe sigorta yaptıran olmadı.Benim sigortam vardı ama bir avantajını görmedim.Sigortasız olsam doğumum daha az maliyetli olurdu.Annem özel bir dr muayenesine gidersin,yaptırma diyor.Nasıl gideceğiz ayda bir mi?Eşim geçmişte devlet hastanesinde olumsuz olaylar yaşamış,gitmez.Ancak özele gidebiliriz.Bizim için hangisi daha avantajlı olur,bileniniz var mı?Alians sigorta 5000 civarı.Özel muayene en az 300 tl.Ayda kaç kez gideriz.Bazıları sağlık ocağından çok memnun,sağlık ocağı bebek için arada bir olsa da yeterli mi?Hem iyi bir bakım hem de masraflı olmaması için çözüm üreten var mı aramızda?
Buradaki sağlık ocağına hiç gitmedim,evime de çok yakın bir denemek lazım.B
Canım neden değişti doğum tarihin?
Bende de aynısı var kalcam ve belim çok ağrıyor gece uyandığımda bakıyorum sırt üstü yatmisim ancak öyle rahat ettiğim için vücut ona ayarlıyor kendini doktora gitmeme çok var daha ama bu sol tarafa yatmak artık gerçekten sıkıntı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?