Canim son yazdigin ne oluyor :)) Bizede soylede iyi bisiyse bizde oyle yapalim :))Ya benim ameliyathane öyle güzeldi ki tek kişilik oda gibiydi, müzik çalıyordu drlarla muhabbet falan ben erken doğım olduğu için çok üzgün ve ağlayarak girdim ama ortamı görünce rahatladım inan, bebek doğarken ışıkları kıstılar falan, sonra direk gögsüme buraktılar öp annesi dediler, ben şok ağlayamadım bile
İnşAllah 2.de böyle kolay olur, hatta bu defa geç klempleme ve ttt istiyorum, drumla haftaya gittiğimde konuşcam
Bende aynı düşüncedeyim canım. Anlayamıyorum her yerde bas bas bağırıyorlar ilk altı ay anne sütü diye ama devletin verdiği izne göre daha 2 aylık bebeğimizi bırakıp işe gitmemiz gerekiyor. Bu mantığı bir türlü anlayamıyorum. Bebeğimle ne kadar uzun süre geçirirsem kardır diye son ana kadar çalışmaya çalışıyorum. Ki artık vücudum kaldırmamaya başladığı halde.Rica ederim canım çok araştırdım bu konuyu. Bir günüm bile ziyan olsun istemiyorum. 32.haftaya başlandığı gün rapor alın arkadaşlar sgk 1 gün bile aksasa parasını kesiyormuş geriye dönük rapor kabul etmediği için. birçok yerde okudum bunu. Iyi takip edin bazen hastane ve iş yerinizin prosedürü birbirini tutmaz. Siz siz olun gün gün alacağınız parayı da yapacağınız izninizi de 1 güne kadar hesaplayın. Bu bizim en doğal hakkımız. Gerekirse çalışma ve sosyal guvenlik Bakanlığını (alo170) arayarak hesap yaptırın. Isvecte anneler toplam 47 hafta kullanıyorlar annelik iznini biz 16 haftaya sıgdirmaya çalışıyoruz
Aleyküm selam
Bak bak bana daha pahalı yapmış desene
Bende aynı düşüncedeyim canım. Anlayamıyorum her yerde bas bas bağırıyorlar ilk altı ay anne sütü diye ama devletin verdiği izne göre daha 2 aylık bebeğimizi bırakıp işe gitmemiz gerekiyor. Bu mantığı bir türlü anlayamıyorum. Bebeğimle ne kadar uzun süre geçirirsem kardır diye son ana kadar çalışmaya çalışıyorum. Ki artık vücudum kaldırmamaya başladığı halde.
Ah ahh gelseler artik su minnoslar zamanlari gelse daha dogrusu :)))Evet canım ondan demiştir. Kanala yerleşecek daha minnoşun :)
Ah ahh gelseler artik su minnoslar zamanlari gelse daha dogrusu :)))
Bilmem ki ağrı sızı çekmedim hiç ağrı kesici sürekli yapıyordu seruma ondan herhalde, otel gibi genişti geçen sefer annem ve eşim kalmıştı valla daha olsa da kalsak dedik :))) bahçesi falan var rahat çok inşallah yine öyle olur , gelende oraya geldi hep o da iyi oldu eve çıkınca kafamda kalabalık istemiyorumBen geçen sefer müşahede odasında doğum yapmıştım acil olunca, bu defa bende suit istiyorum boş denk gelirse, 1300₺ de suit oda için fark istiyorlae ekstra olarak,
Biz hamilelikten itibaren 1er gece annanede benden ayrı kalma antremanları yaptık, teyzelere dedeye çok düşkün, kendi de çok sevdi,
ilk gece hastanede olsun istemiyorum benimle, oğlum çok duygusal bir çocuk tam bir balık burcu, ağrı sızı çektiğimi görürse kardeşten sebep gibi düşünebilir,
O yüzden onlar babayla birlikte evde olucaklar, ben annemle hastanede diye plan yapıyoruz zaman ne gösterir bilemiyorum bakalım, tek gece kalıp çıkabilsem süper olucak
Benim oğlum büyük tabi birde 8,5 yaşında babası da onun için çok değişik bir deneyim olacak kardeşi oluyor herşeyi görmesi lazım dedi biz takılırız oğlumla diyorBilmem ki ağrı sızı çekmedim hiç ağrı kesici sürekli yapıyordu seruma ondan herhalde, otel gibi genişti geçen sefer annem ve eşim kalmıştı valla daha olsa da kalsak dedik :))) bahçesi falan var rahat çok inşallah yine öyle olur , gelende oraya geldi hep o da iyi oldu eve çıkınca kafamda kalabalık istemiyorum
2 saatte adet sancisi gibi 3 dkda bir 52 saniye gelen sanciyla hastaneye gittim 8cm acilmam vardi fakat malesef oglum kaka yaptigi ve kalp atisi yavasladigi icin mecburi sezeryan oldum. Normal dogum isteyen korkan annelere f. Mongan hypno yontemi kitabini tavsiye ederim. Ben bu kitapla cok kolay bir dogum yapicaktm fakat nasip olmadi.Canim ben mecburiyetten sezeryan olucam cesitli sikintilar var boyum kisa kilom var arti bir bel rahatsizligim var ikinamam vs ikiz gebeyim..
Ama normal dogumunda doguran i in cok faydasi var becerebilene bravo 3-5 dikis atiliyor oda bikac gune iyilediyormus..bazisi 1 gun hastanede sanci cekiyor bazisi 1 saat icinde dogurup cikiyor onlara ozeniyorum :)
Oğlumu şakır şakır yıkamışlar doğduğunda artık yıkamıyorlar galiba o üzerindeki madde ne kadar kalırsa kar diyorlar galiba
Evet yıkamıyorlar artık canım. Oğlumu da yıkamadılar.
Peki kanlı kanlı mı giydircez bebeği?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?