Hahah ben gitmedim korktum gecen hafta kolum agriyinca burdaki ozel hastaneye gittim esime diyorum ki gel kizimi gorelim ne diyeceksin doktora dedi bi yalan bulsam dedim sonra vazgectim yalan soyleyemem ben dedim :))Valla nimet demi özel sigorta. Bizde düşündük dedikki doğana kadar yenilencek bilmem ne doğum masrafının 2-3 katı olacak. Ben yarın yeniden gidiyorum :) kontrol hakkım varmış hazır varken geçen hafta ağrıdan göremedim kızımı gidimde doktordan azar işiterek kızını görim:)
Ay ne ballı kızın yerler onu :) ben gerçeği söylicem bu hafta normalde kontrol zamanımdı. 10gün önce acil geldiğimizde em makinanız bozuktu hemde ağrımdan hiçbirşey görmedim dicem. Anayım ben ana diye cerlerim bişi derse :)))Hahah ben gitmedim korktum gecen hafta kolum agriyinca burdaki ozel hastaneye gittim esime diyorum ki gel kizimi gorelim ne diyeceksin doktora dedi bi yalan bulsam dedim sonra vazgectim yalan soyleyemem ben dedim :))
Bizim sigorta 5 senedir var ama hatayda gecmiyordu hastanelerde bu sene iptal ettik ama annelige hak kazanmisim o yuzden gebelik boyunca sigortam geciyor dedim bu ne sanstir tabiki kizimin sansi :)
Bu bizim hakkımızmış ama olmadı dava açın diyorlar. Yurt dışında bir adam dava açmış kazanmış. Plesantada kalan son 1 bardak kanı üretmek için 1 ay uğraşıyormuş bebek. Ben ısrarla isticem bakalım. Yurtdışında olmanın avantajı dimi ne güzelBahsettiğiniz şey lotus Doğum a benziyor. Eşinin olabildiğince (kendi kuruyup düşene kadar) bebeğe bağlı kalmasını bazıları avantaj olarak görüyor. Tüm immunoglobinler ve kök hücreler bebeğe geçiyormuş vs. diye savunan da var, gereksiz görende. Zaman açısından ekonomik olmadığı için yanlış hatırlamıyorsam birkaç yer dışında dünyada yapılabilen biryer yok. Ama 3/5 dakika rica etseniz yapan olur mu veya ne kadar faydası olur bilemiyorum.
Burda da bebeği doğar doğmaz anne göğsüne veriyorlar önce. Ttt dediğiniz bu olmalı. Bir süre orda annenin kokusunu alıyor, kalbini duyuyor, isterse emiyor anneyi daha sonra silip ölçümlerini yaparak giydirip babaya veriyorlar birazcıkta :))
Şu 3/5 dakika rica etsem burda bekletirler mi bilmiyorum gerçekten. Heryer aynı aslında, herkes biran önce işini bitirip gitmek istiyor. Ben yine de konuşacağım bakalım ne diyecekler. Ne kadar kök hücre geçerse bebeğe o kadar kardır diye düşünüyorum.Bu bizim hakkımızmış ama olmadı dava açın diyorlar. Yurt dışında bir adam dava açmış kazanmış. Plesantada kalan son 1 bardak kanı üretmek için 1 ay uğraşıyormuş bebek. Ben ısrarla isticem bakalım. Yurtdışında olmanın avantajı dimi ne güzel
Kordon kanı için eğitimde drumuz daha çok ticari olduğunu söyledi.Sen kendi çocuğunun kordon kanını kendin için kullanamıyormuşsun,aynı genetik rahatszılıklar varmış,başka birinin kordon kanını kullanabilirmişsin.Kordon kanı bankacılığı yapanlar drlara ısrar ediyorlarmış,bizi tanıtın diye,karşılığını da verirler tabi.Dr aslında bu hizmeti devletin ücretsiz yapması gerekir dedi.Bnece de öyle.Hem çok pahalı hem de gereksiz yaptırmayı düşünmüyorum.Yaa deme öyle
Eğitimde öğrendim bende araştırınca çok ilgimi çekti, kordon kanı saklamak fikri de çok güzel ama çok pahalı, en azından bunu denemek istiyorum ama drum ne dicek benim de
Kafam bir dünya canım,bütün keyif verici maddeleri kullanmış da keyif alamamış gibiyim.Kız şimdi aklımdan sen geçiyordun yazmadın bugün hiç dicektim iyi misin
Kordon kanı zaten bebeğin kendisi için, Birgün aileye lazım olursa diye değil ki...Kordon kanı için eğitimde drumuz daha çok ticari olduğunu söyledi.Sen kendi çocuğunun kordon kanını kendin için kullanamıyormuşsun,aynı genetik rahatszılıklar varmış,başka birinin kordon kanını kullanabilirmişsin.Kordon kanı bankacılığı yapanlar drlara ısrar ediyorlarmış,bizi tanıtın diye,karşılığını da verirler tabi.Dr aslında bu hizmeti devletin ücretsiz yapması gerekir dedi.Bnece de öyle.Hem çok pahalı hem de gereksiz yaptırmayı düşünmüyorum.
Evet abimin resimleri var oyle bebisi ona vermisler temizleyip sarmislar anne gelene kadar onun sicaginda durmus :)Ikisinide bliyorum ama adini yazinca ne dedim :) Ben doktora sormaya cekindim acikcasi diyecek ki isime karisiyorsun o yuzden soramadim cok karsilastim bu konuyla internette hatta esiyle birlikte dogum yapip bekletiyorlar yurt disinda gordum fotolarda ..
Haftaya c.tesi 1 ay olacak off yuzunude gormedim ya diger kontrolde deli gibi ozledim deli gibi mreak ediyorum..
Benim sans yuzume guldu dogum parasindan yirttik :))
canım bu konuyu bende çok araştırdım. Nerdeyse hamileliğimin başından beri araştırıyorum. İnstagramdan douloların paylaşımlarını okuyorum. Daha önce doktora gittiğim hastanede doğumlara giren bir hemşire ile karşılaştım tesadüfen. Ona bu konuların hepsini sordum. İlk defa sizden duyuyorum bunları dedi. Bu hastanede hiç birisi yapılmıyor dedi. Hatta eşleri bile içeri almıyorlarmış. Sözde özel hastane. Doktorumu veya hastanemi değiştirsem nereye gideceğimi bilemediğim için öylece kaldım. Ama içime hiç sinmiyor tabii. 16 mayısta çalışma izni için gittiğimde konuşucam doktorumla. Ancak o da o kadar yoğun ki insan kendini kasıyor soru sorucam diye. Ama bu defa kesinlikle konuşmam gerek. Bakalım konuşmam bir şeyleri değiştiricek mi.Canım internetten araştırabilirsiniz bende bir eğitim de öğrenmiştim, epidural sezeryan yada normal doğumda uygulanabiliyor sanırım, göbek bağının geç kesilmesi yaklaşık 2/5dk snra okadar çok faydası var ki, göbek bağındaki kan tamamen bebeğe aktarılmış oluyor, immün sisteminden tut ta beyin gelişimine kadar, ttt dedikleri de ten tene temas, bebeği doğduğu an anne kucağına veriyorlar ilk emzirmeyi o an yapıyorsun hem bebek için hem anne için faydalıymış, bunlar benim bildiklerim ama nette detaylı öğrenebilirsiniz, bu kontrolde drla görüşücem özellikle göbek kordonunun geç kesilmesini istiyorum doğduğu an bir sağlık sıkıntımız olmazsa
Y Yellu
Bize drumuz şöyle dedi canım Allah korusun bebekte lösemi oldu,bu genetiktir,kordon kanında aynı anomoli mevcut,kendi kordon kanınızı kendinize kullanamazsınız,o rahatsızlığı taşımayan birinin kordon kanını kullanabilirsiniz.Böyle bir şey yapılacaksa bile her denilene inanmamak iyi araştırmak lazım.Bana söylenen gittiğim hastanenin politikası da olabilir,eski hastanem tam tersini söylemişti.Eğitimde söylenen mantıklı geldi ama.Yine dr ve konunun uzmanı olmadığımız için ancak bize söylenilen kadarını biliyoruz.Kordon kanı zaten bebeğin kendisi için, Birgün aileye lazım olursa diye değil ki...
Masallah canim hepsini gule gule kullanin agiz tadiyla..dikkat et canim kendine demirinmi cok dusuk acaba benimde kolum kanadim kalkmiyordu 9 dusmus demir cok yorma kendini3gündür acayip bir dalgınlık içindeyim ya zihinsel olarak düştüğümü hissediyorum,algılamam zayıfladı,fiziksel olarak da düşüşteyim.Çarşamba günü çekim hazırlığı için küçük birkaç şey alacaktım,kendimi İzmit otobanında buldum,nasıl oldu bilmiyorum.Eşimi aradım gel beni kurtar diye.Saga çektim emniyet şeridine,yanımdan kamyonlar geçerken sallıyordu,korkudan,kendime kızmaktan bayağı ağladım.Dışarı da çıkamadım,yeşilliklerde dolaşan adamlar vardı.Bir saat eşimi bekledim kamyonlardan sallana sallana.Çok uzağa gitmişim.Eve geldiğimde bitmiştim.
Perşembe çekimimizi Şile'de yaptık,biraz daha geç olsa yapacak halim kalmazdı.3-4 kıyafet değiştirdim,düşük enerji ile kalk,otur,çömel,yat,kıyafet değiştir,virajlı yol çek kolay değil.Bunlara değdi ama...Şile'de hava sisliydi.Sisli havayı çok severim.Kumsalda bir sürü poz verdik.Romantik poz verirken çok zorlandık,bir başkası bakarken romantik olamadık birbirimize bakınca hep güldük.Eşim denize ayaklarımı sokmama,göbeği açık ,öpüşmeli pozlara,kucakta taşımalara izin vermedi :)Bu klasik pozlar olmayacak,ben de istemiyordum,iyi oldu.
Beklediğim bir sürü kargo 3 kargo perşembe günü gelmiş beni evde bulamamış.Sabah kargo peşindeydim.Artık evden tek başıma arabayla çıkamıyorum,eşim yasakladı.Düz yolda kayboluyorum:)Eşimle keselerimi 6. kutu Lieracımı aldım,her ay bir tane 200 mlik gidiyor,şu an itibariyle yeni çatlağım yok ya da ben fark etmedim.Yarın da bebişimin karikatürlü askılarını kargodan alacağız,Aynısını Koçtaşta da gördüm.
Bugün de kargocu beni es geçmedi,klimamızı getirdi.Samsung 24000 btu aldık.Salon,mutfak birleşik ve holle arada kapı yok.Ancak en büyük model kurtarıyordu.Görünüşü estetik,virüs doktoru modeliymiş.Bebeğin odasını yapınca çamaşır kurutacağım bir oda kalmadı,kış ayları zor olacak,ayrı bir kurutma makinesi koyacak alanım yok.Mecburen makineyi değiştireceğim.Siemens e iyi diyorlar,çok kırıştırmıyormuş,araştırıyoruz.
Bugün yine ufak şeylerin kova,maşrapa,termometre,depend falan siparişini verdim.Ufaklarda çok az şey kaldı.Lohusa tacı almıştım ama burada linatasarımının ürünlerinden bahsedince baktım da bayıldım,ondan da alacağım.İki tane olsun,napayım.
Ooo çok uzun yazmışım,sevgili günlük kıvamında olmuş :)aklım dağılıyor yazdıkça.İyi ki burası varmış.Hımm bu arada kv beni her gün yemeğe çağırıyor artık,işleri oğluna yaptırıyorum diyince ana yüregi dayanamadı:) Bana da iyi oluyor hem güzel yemeklerini yiyorum hem açılıyorum.Allah razı olsun yemekten sonra masayı bile toplatmıyorlar,gidip uzanıyorum.
Bebişler şansıyla gelirmiş,senin şanslı bebişin :)Hahah ben gitmedim korktum gecen hafta kolum agriyinca burdaki ozel hastaneye gittim esime diyorum ki gel kizimi gorelim ne diyeceksin doktora dedi bi yalan bulsam dedim sonra vazgectim yalan soyleyemem ben dedim :))
Bizim sigorta 5 senedir var ama hatayda gecmiyordu hastanelerde bu sene iptal ettik ama annelige hak kazanmisim o yuzden gebelik boyunca sigortam geciyor dedim bu ne sanstir tabiki kizimin sansi :)
Yarın için başka bir drdan randevu aldım canım,belki demirle ilgilidir,bilemiyorum.Evde ev işlerinde günlük akışı düzenleyemiyorum.Hani sıraya koyarsın ya.Şunu yapıcam snra bunu diye.Bir şeye başlıyorum,sonra başka bir şeye,sonra bir bakıyorum hepsi yarım.Çevremde de benim gibi olan olmamıştı,anlayamadık.Masallah canim hepsini gule gule kullanin agiz tadiyla..dikkat et canim kendine demirinmi cok dusuk acaba benimde kolum kanadim kalkmiyordu 9 dusmus demir cok yorma kendini
Ben soramam bisi der diye ama esim sorar :)) Ben ona söyleyeyim ..Bende hepsini kendi kendime düşünüp duruyorum alpicim, kızımı görünce mutluluktan hiç birşey soramadan geri geliyorumçok da didiklemeyen bir hastaydım aslında ama bu defa sormak istiyorum akşımdakileri, çarş günü kontrol bakalım yazarım
O zaman bisi demez canim ne diyecek kontrol gunum dersin :)) Evet anasin sen ana özledin geldin :))Ay ne ballı kızın yerler onu :) ben gerçeği söylicem bu hafta normalde kontrol zamanımdı. 10gün önce acil geldiğimizde em makinanız bozuktu hemde ağrımdan hiçbirşey görmedim dicem. Anayım ben ana diye cerlerim bişi derse :)))
Aynen canim onun gelisiylr hayatimizda o kadar cok sey degisti ki hepsi onun sansi biliyorum..Bebişler şansıyla gelirmiş,senin şanslı bebişin :)
Komple testlerinde cikar zaten canim iyi yapmissin gidip baktir biran once caresini bulursun..Yarın için başka bir drdan randevu aldım canım,belki demirle ilgilidir,bilemiyorum.Evde ev işlerinde günlük akışı düzenleyemiyorum.Hani sıraya koyarsın ya.Şunu yapıcam snra bunu diye.Bir şeye başlıyorum,sonra başka bir şeye,sonra bir bakıyorum hepsi yarım.Çevremde de benim gibi olan olmamıştı,anlayamadık.
İnstagramdan değil anım pinterestte gördüm ben bunuCanım hangi sayfa bu
Ben de duymuştum geç kesilme işini aynen senin gibi doktoruma desem işine karışmış gibi hissedicem sanki.ben söylesem eşim kesin kızar doktorun işine karışma diyeIkisinide bliyorum ama adini yazinca ne dedim :) Ben doktora sormaya cekindim acikcasi diyecek ki isime karisiyorsun o yuzden soramadim cok karsilastim bu konuyla internette hatta esiyle birlikte dogum yapip bekletiyorlar yurt disinda gordum fotolarda ..
Haftaya c.tesi 1 ay olacak off yuzunude gormedim ya diger kontrolde deli gibi ozledim deli gibi mreak ediyorum..
Benim sans yuzume guldu dogum parasindan yirttik :))
Ordada mı bekletmezler diretelim bence canım.Şu 3/5 dakika rica etsem burda bekletirler mi bilmiyorum gerçekten. Heryer aynı aslında, herkes biran önce işini bitirip gitmek istiyor. Ben yine de konuşacağım bakalım ne diyecekler. Ne kadar kök hücre geçerse bebeğe o kadar kardır diye düşünüyorum.
Ttt ise burda rutin uygulama, gerçekten güzel olmalı. Eşim videoya çekecek , göğsüme koyduklarında ne yapacak merak ediyoruz. Hem de bebeğin ilk saniyelerini kendi ve bizim için ölümsüzleştirmek istiyoruz kısmetse. obur oğlum ilk şoku atlatınca hemen memeye saldırır diye hissediyorum ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?