haklısın canım tedırgıb oluyo ınsan yaklastıkça smdıden daha dogmadan ben nasıl ebbegımı ufakcıkken bırakıp ıse baslıycam dıye aglamaya basladım dun nelerı dusunur oldum:) ınsallah herseyı ogrenıcezaa niye öyle diyorsun ki ben hep arastirip okuyorum bakiyorum cogu kisi ayni seyde karar kilmis bende listeme yaziyorum. Sende iyi bir anne olacaksin merak etme ilk olunca normal
ohh gule gule kullansin bebisin.. Tabi sende
evet canım ılk defa annr olucaz ve dah once hıc kucuk bebek gormedım yakınımda ondan benım de annem yanımfa olucak sonra bı ay sonra brn ankaraya gıdıp kalcam ama annem de 30 yıl once dogum yaptıgı ıcın ama yınede bılıo onlar tabı kı en ıyı bız bakıcaz ınsallah :)))İyi ki buraya üye olmuşuz,ben de depend külodu ilk kez burada duydum.Bebek hazırlığı için listelerde var,üye olmasak da oradan görürdük.Endişe etme,ilk defa anne olacaklar,yakınında bebek olamayanlar,aynı durumdayız.Benim kafama da alt bağlama,altını temizleme,banyo yaptırma takılıyor,en azından daha önceden deneseydim...Doğum sonrasında kimsenin bana bir şey öğretme pozisyonunda olmasını istemiyorum.Bir kere ipleri verirsem bir daha zor.Videolardan izleyeceğim artık.Bence sen de bilmiyorum yapamam deme,eksik hissettiğin konuyu araştır.Bebek o güvensizliği de hissediyormuş ayrıca.Aslan gibi anneneleriz,bakarız bebişimize,en iyi biz bakarız :)
Canim bende burda sizlerden ogrendim bircok seyi netten arastiriyorum listelere bakiyorum ayy ben napim aglayasim geliyo ikisine nasil yeticem 36 yasindayim ama hic yakinimda bebek buyumedi ben nasil asiya goturcem hasta olursa napicam aglarsa napicam diyorum :))Sızler konustukca anlıyorum nekadar bısey bılmıorum ben ya ne cok sey var daha alınacak meger pişik kremi falan bıcok sey hangı marka hangı ürün ne alıcam gecrekten ne gereklı ben cok bocaladım galıba bebegıme nasıl bakıcam ben cok korkuyorum kıyafetlerını ve esyalarını alıp koseme cekıldım ben daha neler var mesela depend külot yazmıstınız sezeryanda olsak kullanılıomu o acaba
Gözünaydın canimm, maşallah bebişine.Hoşgeldi kuzuuu.Topigin ilk bebişi.Geldi kuzuuuummm.... Allah ima bin şükür. Şuanda kucagimda emziriyorum. Detayları yazarim ıns. Çok mutluyum...
dün gece benim kızda hıçkırıyordu sanırımAynen, nette hıçkırık her 2-3 saniyede bir olur yazıyor ama bende her saniye atıyor anlamadm bende
Sızler konustukca anlıyorum nekadar bısey bılmıorum ben ya ne cok sey var daha alınacak meger pişik kremi falan bıcok sey hangı marka hangı ürün ne alıcam gecrekten ne gereklı ben cok bocaladım galıba bebegıme nasıl bakıcam ben cok korkuyorum kıyafetlerını ve esyalarını alıp koseme cekıldım ben daha neler var mesela depend külot yazmıstınız sezeryanda olsak kullanılıomu o acaba
Canım acemilik için kendime sadece ilk seferinde izin veriyorum,sonrasında uzman olacağızCanım hiç merak etme alt açmada hiçbirşey yok. Bende ilkkez yeğenimde denedim. İğrenirim diyodumda hiç iğrenmedimde. Sadece hijyene dikkat etmek lazım. Örneğin kız bebekse kukusunu sildiğin tarafla totosunu silmiyosun. İlk zamanlar göbeğine değmesin diye bezin üst tarafını katlıyosun kapattıktan sonra. Banyo konusunda bende tedirginim elimden kayar gider diye :) ama hiç korkma diyor ablam
Peki ben bir soru sorayim mi hastanede ne isi var zeytin yaginin
Bilmem listede yağ yazıyor ama hic düşünmedim ne işe yarayacaginj
canım inşallah biraz daha bekler ama gelirse de sağlıkla gelsin inşallahKasilmayi önleyici spasfon verdiler cnm, ama fayda vermiyor. Gelecek sanırım benim aceleci oğlum
Sunnet var dimi bide☺Hemşireler temizlemeyecek mi altını?Kardeşiminkinde öyle olmuştu,o hiçbir şey yapmamıştı.Sormak lazım olmazsa kaynatılmış soğutulmuş su,pamuk götürürüz.Unibaby yenidoğana iyi diyorlar ama ben su pamuk kullanırım. Bir de doğduğu günün ertesi günü sünnet yaptıracağız.Doğum yapacağım katta çok iyi bir hemşire varmış,dr onu yakala öğrenebildiğin her şeyi öğren dedi.
aaa önceki yoruma yazarken gelmiş bile Maşallah hayırlı olsun sağlıkla büyüsün çok heycanlı topiğimizin ilk bebeği geldiGeldi kuzuuuummm.... Allah ima bin şükür. Şuanda kucagimda emziriyorum. Detayları yazarim ıns. Çok mutluyum...
haklısın canım senın bır de 2 tane ama olsun allah gucunu ve sabrıını verecektir ben de 31 yasındayım ama dedıgın gıbı bısey bılmıyorum alısıcaz ınsallah :))Canim bende burda sizlerden ogrendim bircok seyi netten arastiriyorum listelere bakiyorum ayy ben napim aglayasim geliyo ikisine nasil yeticem 36 yasindayim ama hic yakinimda bebek buyumedi ben nasil asiya goturcem hasta olursa napicam aglarsa napicam diyorum :))
Herkes nasil yapiyorsa bizde alisicaz tatlim insallah
saol tatlım ben de bır lıste olusturayım bari baslarda hersey kolay gıbı gelmıstı alınır dıyordum sımdı galıba erken dogunları falan gordukce panık oldum ınsallah tamamlıycazCanim benimde ilk bebeğim ve daha önceleri hiç bu kadar ilgimi çeken bi konu değildi. Bizde bebek bi tane oldu o da 11 sene önce hatırlamıyorum bile yigenimin dogum zamanı neler yapılıyordu. Bende burdan öğrendim bi çok şeyi. Hatta unutmayım diye adı geçen bir çok malzemenin adını yazdım liste çantada geziyorum aklıma geldikçe bakıp tamamlamaya çalışıyorum. Eksikler illa ki oluyor yavaş yavaş hepsi tmm olur inşallah
Geçmiş olsun canım, inşallah bekler kuzun, zamanında gelir..Iki gundur nezle gibiydim,dun sabah ama farkli bir agri vardi karnimda kasiklarimda hastaliktandir dedim yattim,surekli yatiyorum okulda olmadigim zamanlarda..neyse kizlar aksam 6 gibi ciktik avmye gittik daha iyiydim sonra donerken hastane eve uzak baya ugrayalim dedik vardi cunku agrim.acile geldik ntsye bagladikar az sancim cikti cok az da acilmam olmus.yatis yaptilar.ciger gelistirici igne.de.vuruldum.doktorumu bekliyorum simdi en son.nts de pek bisey cikmadi insallah eve giderim cantam.bile hazir degil(
haklısın canım senın bır de 2 tane ama olsun allah gucunu ve sabrıını verecektir ben de 31 yasındayım ama dedıgın gıbı bısey bılmıyorum alısıcaz ınsallah :))
Bu grubumuz cok iyi canim biz dogumdan sonrada burada fikir alisverisinde bulunucaz insallahhaklısın canım senın bır de 2 tane ama olsun allah gucunu ve sabrıını verecektir ben de 31 yasındayım ama dedıgın gıbı bısey bılmıyorum alısıcaz ınsallah :))
Sen çok iyi bakarsın,bebeklere anne karnında bakmandan belli,beslenmene bile bu kadar dikkat ettin.Yalnız kendine çok yüklenme senin yardıma ihtiyacın var.Yardım almazsan iki bebiş yıpratıcı olur.İkiz annesi olmak hem çok güzel hem de zor.Hem çifte mutluluk hem de çifte sorumluluk.Canim bende burda sizlerden ogrendim bircok seyi netten arastiriyorum listelere bakiyorum ayy ben napim aglayasim geliyo ikisine nasil yeticem 36 yasindayim ama hic yakinimda bebek buyumedi ben nasil asiya goturcem hasta olursa napicam aglarsa napicam diyorum :))
Herkes nasil yapiyorsa bizde alisicaz tatlim insallah
Evt sen napacaksın?Sunnet var dimi bide☺
Evet dünden beri arastiriyorm baya pahalı kararsız kaldım bende
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?