MutluHuzurluBereketli
Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
- 1 Kasım 2016
- 3.839
- 4.899
- 133
Dediğin gb ekimde başlarsın göreve37Ye kadar calisinca ekimin ilk haftasina geliyor diye hesapladim ben aramizda 3. Veya 4 gun var yanlis mi acaba benim hesap simdi tereddute düştüm pazartesi mudur yardimcimla bi konuşayım
Tamam canim çok sağolHayir canim suyu icilmez. Dogum belirtilerin basladiginda suyun gelr sancin baslar annen yada yakinin o.otu suya koyar ve yasin okur o acildikca rahim acilir denir. Bende olmustu.
Bize egitimlerde kundak yapmayin deniyor canim.Her zaman oldugu gibi geriden takip ediyoruz.Kollari degil de bacaklari dumduz sikmanin riskli oldugunu biliyorum.Kundak yapmayi annelerden ogrenirim.Kızlar iki gün önce kurs hocası kundak yapmasını gösterdi.. kendisi çoçuklarını kundak yaparken elleri gögüste olacak şekilde sarmış, bu şekilde bebek kendini sıcakve güvende hissediyormuş.. ayrıca anam babam usulu kollar yandada sıkı bir şekilde sardı.. gevşek olup kolusağdan soldan çıkmasın dedi.. bebeğin ilk reflekslerden dolayı uykuları bölünebiliyormuş kundakla bebeğin uyuması daha kolay oluyormuş..
Hafif sarilinca kolunu cikartiyormus,kundak yuze falan gelirmis bogulma riski oluyormus.Ust taraf siki kundak olmaliymis.Hiç duymadım ablam daha 7 ay önce doğum yaptı Almanyada ama öyle kundak vs. yapılmadı. Kundak diyince aklıma şu baston gibi yapılan kundaklar geliyor hepo yüzden de adını duyunca bi garip oluyorum.. Hafif sarılabilir ama abartanlar da var tabii..
Kac tane alacaksin ki orgu oyuncak bir tane al yeter.Birkac tane cingarak bir de donence,tamam ama senin her sey carpi 2 di miKiz teyze seni basindan salmis ha hurc ha kese 1 kiyafet koyuyorsun zaten icine :))
Ilk kiyafetleri :))
Tabi senin bu konularda pek hevesin yok benimde az ucundan var yoksa elimden gelmez arasira eser yaparim.oyuncaklarada bakiyorum cok pahali made in china yazinca birakiveriyorum su orgu oyuncaklarda pek pahali
Canım hazır almaz isen belki olabilir ama hazırlarda cırt cırt var.imkansız bebeğin onu açabilmesi.foto çektim ama bi türlü koyamadım .hata veriyorHafif sarilinca kolunu cikartiyormus,kundak yuze falan gelirmis bogulma riski oluyormus.Ust taraf siki kundak olmaliymis.
Bugun egitimde sordum.Hastanede odaya esim disinda sadece bir kisiyi alacaklar.Makyajla girebiliyorum.Ojede surebilirim ama bir tirnagi bos birakacagim.Hastanede dus alabiliyorum.Kuafor de odaya geliyormus standart paketin icinde bunlar var.Hastanede alt temizlerken unibaby kullaniyorlarmis,su pamuk diyince kullanan annelere saygi duyuyorumla basladi,takintili anneyle bitirdi.Tabi bebeklerin altini islak mendille silmek kolay :) Bebegin altini 10-15 bez kadar kendileri degistiriyormus.15 tane bez de siz getirin dedi.Cok kalabalik oldugunda pek ilgilenmiyorlar sanirim.Biraz mama veriyorlarmis,bir cay kasigi kadar.Ilk tulumu hastanede veriyorlar ama ben giydirmeyecegim.Canim oje yasak ters birsey olursa morarma tirnaklardan anlasiliyor diye biliyorum..ama hastanen tolerans gosterirmi sorman lazim
☺☺donence almak istedimde melodisi guzel birsey bulamadim orgulerde bir cok cesit var instagramda cok var onlara bakiyorum ya evet *2 oluyor 150 desen 300 1 orgu bebikk :)) oglan cocugu neyle oynarki ilk etapta bilemedim :)Kac tane alacaksin ki orgu oyuncak bir tane al yeter.Birkac tane cingarak bir de donence,tamam ama senin her sey carpi 2 di mi
Ohh iyi olmus canim tum sorularin yanit bulmus oldu..ilk etapta baya yardim ediyorlarmis bak bu cok guzelBugun egitimde sordum.Hastanede odaya esim disinda sadece bir kisiyi alacaklar.Makyajla girebiliyorum.Ojede surebilirim ama bir tirnagi bos birakacagim.Hastanede dus alabiliyorum.Kuafor de odaya geliyormus standart paketin icinde bunlar var.Hastanede alt temizlerken unibaby kullaniyorlarmis,su pamuk diyince kullanan annelere saygi duyuyorumla basladi,takintili anneyle bitirdi.Tabi bebeklerin altini islak mendille silmek kolay :) Bebegin altini 10-15 bez kadar kendileri degistiriyormus.15 tane bez de siz getirin dedi.Cok kalabalik oldugunda pek ilgilenmiyorlar sanirim.Biraz mama veriyorlarmis,bir cay kasigi kadar.Ilk tulumu hastanede veriyorlar ama ben giydirmeyecegim.
hangi hastane canim bu acibadem mi yoksa :)Bugun egitimde sordum.Hastanede odaya esim disinda sadece bir kisiyi alacaklar.Makyajla girebiliyorum.Ojede surebilirim ama bir tirnagi bos birakacagim.Hastanede dus alabiliyorum.Kuafor de odaya geliyormus standart paketin icinde bunlar var.Hastanede alt temizlerken unibaby kullaniyorlarmis,su pamuk diyince kullanan annelere saygi duyuyorumla basladi,takintili anneyle bitirdi.Tabi bebeklerin altini islak mendille silmek kolay :) Bebegin altini 10-15 bez kadar kendileri degistiriyormus.15 tane bez de siz getirin dedi.Cok kalabalik oldugunda pek ilgilenmiyorlar sanirim.Biraz mama veriyorlarmis,bir cay kasigi kadar.Ilk tulumu hastanede veriyorlar ama ben giydirmeyecegim.
Annem çeşit çeşit ördü allahtan hatta hala örüyo durduramıyorum en son top da örcem onla oynar diyodu☺☺donence almak istedimde melodisi guzel birsey bulamadim orgulerde bir cok cesit var instagramda cok var onlara bakiyorum ya evet *2 oluyor 150 desen 300 1 orgu bebikk :)) oglan cocugu neyle oynarki ilk etapta bilemedim :)
Ben baby nest aldım ama yapımı çok kolaymış instagramda paylaştı bir anne adayı bilsem yapardık onuKizlar bi sey sorcam sizlere anne yani besik aldim oglusuma ahsap olanlarindan ama salonda oldugunda bu yavrucagiz nerede durcak portatif basit bisey almak istiyorum babynestler mi anne dizi midir bi sey daha vardi ne almami onerirsiniz ya da siz ne aldiniz
Benim 2.trimesterda agrim vardi perinatolog su an gidebilirsin ama 3.trimesterda narkoz alacak bi islem yaptirma demiştikızlar dişi ağrıyanlar vardı sanırım önceden doktora gitmiş miydiniz? Hangi işlem yapılmıştı.benim dişim fena.hiç birşey çiğneyemiyorum.içinden sancı oluyor.normalde pek ağrı yok ama çiğneme sırasında felaket bir sancı oluyor.iki doktora gittim bugün doğumdan sonra gel dediler ama dayanamicam sanırım
Sezeryanin ertesi gunu dusa girebiliyormusum.Sonra kuafor geliyormus.Makyajla girebiliyormusum doguma.Her hastanenin farkli sanirim.Hastanede uc gun kalacakmisim.O kisim ilginc geldi.Doğumdan sonra duşa mı nası yani. Topluyolar boneyle kapatıyolar zaten. Ablama göz makyajını sildirmişlerdi. Hastaneden hastaneyede değişebilir
Gittigidiyor dan canim aynisini Koctas ta gordum sonra :)YA bu askıları nereden aldın çok ciciler
Ben de hazir fermuarli aldim canim.Annelerden ogrenirim de normal kundaklamayi ya cok sıktım mi diye endiselenirim ya gevsek bagladim,bogulur diye.Canım hazır almaz isen belki olabilir ama hazırlarda cırt cırt var.imkansız bebeğin onu açabilmesi.foto çektim ama bi türlü koyamadım .hata veriyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?