Almistim ama bu hafta gittigimde doktor cok erken dedi tarih icin o zamana kadar neler olur neler dedi :) Hakli dogumun günümü olur bi bakmissin gelmis .. Ayy insallah haziranin 12den sonra gelir once gelirse kimse yok yanimda
Günydin herkese.. Takvimde 34. Haftayi görunce heyecanlandimAdim adim yaklasiyoruz Artik son hazirliklari yapmam lazim hastane cantami hazirlasam iyi olur
Günaydın. Takvim doguma 43 gun kaldi diyor. Doktor 10 gun once 10 gun sonra olur genelde dedi. Minimum 33 gunum var yani. Daha ortada hic bir seyim yok. Dolabi yok, arabasi yok, yatagi yok, nevresimi yok, bezi yok vs vs... Kiyafetleri yikanmadi,utulenmedi. Bavulu hazir degil. Anca 3 haftada odasini bosaltabildim. Mobilyayi siparis versek 45 gun sure diyorlar. Eşim "dogunca aliriz" kafasinda. Dogunca ne halde olacagimizi on goremiyor:)) Daha bir cöp almisligi yok ama benim aldiklarima da karismiyor cok sukur. Yine insan dusunsun istiyor. Pazar arastirmasi yapmaktan beynim yandi aylardir.
Yogun calistigim ve gunluk 3 saat arac kullandigim icin eve gidince hic bir sey yapasim gelmiyor. 3 haziranda annemler gelecek, 7 haziranda izne cikacagim.
Insanlar minigim bekler annesinin hazirlanmasini. Erken gelmesinden cok hazirliksiz yakalanmaktan korkuyorum
Gectim artik herseyden yeterli saglikli olsunlar napim kavusmamiz gec olsun guc olmasin insallah :)
Ayy sona yaklaştık yani :) yediğim içtiğimde de değişiklik yok sona yaklaştık diye demek ki.. İlacı daha önce sormuştum sürekli kullanmamak şartıyla alabilirsin dedi.. Ablam hamileliği boyunca içti.. Hamilelikte sıkıntı yaratacak bir şey değil çok şükür.. Başlarda da içmiştim o ilacı. Yine de korkuyorum o ayrı :) kayısı da yiyorum ama banamısın demiyor.. Zaten günlük taş gibi karınlayım.. Düzenli olmasa da kasılmam var gün içinde. Doğum evine de gitmek istemiyorum pat diye alttan muayene yapar ki yasak plasenta olayım yüzünden.. Doktorumun izinde olması kötü oldu.
Kızlar doktora gittim bebişimi gördüm çok uzun zaman olmuştu kızım 42 cm 1990 gr olmuş. Doğum pozisyonuna geçmiş kızım. Doktor sağlıklı olduğunu suyumun da iyi olduğunu söyledi. Doğum iznimi aldım. Şimdilik 5 hafta. Ama kendimi iyi hissetmezsem salı günleri olmak şartı ile rapor alabilirmişim. Dayanabilirsem Haziran 20 ye kadar daha işe gelicem. Kan ilacı kalsiyum ve magnezyum yazdı. İki haftada bir kontrole gel dedi. En güzel yanı buydu. Ayrıca ben gözlük kullanıyorum göz doktoruna sorman gerek normal doğumu da genelde göz numarasının yüksek olmaması gerekiyor göz retinası yırtılabiliyor dedi. Ama kaç numaraya kadar bilmiyorum dedi. Ayrıca bana çalışabilir izni için ne tahlil yaptı ne de nts ye bağladı. Gerek yok gayet sağlıklısın dedi. Pek içime sinmedi bu açıdan ama bilemedim.
Kizlar doktordan ciktim nts de hic hareket etmedi kan tahlili icin aç gitmistim sanirim ondan sukur sanci da cikmadi. bas cevresi 2 bacak boyu 1 hafta ilerde ama karin cevresiymis kiloyu belirleyen 10 gun geride cikti kilosu 1892 ama karin cevresi baya geride dedi doktorumuz ve haftaya pazartesi tekrar cagirdi.proteine yuklen dedi suyum da sinirdaymis ilk defa bu kadar moralim bozuk geldim hastaneden allah daha buyuk sikintilari olanlara yardim etsin insan basina ufak da olsa biseyler gelmeden tam olarak anlayamiyor.
O kadar olumlu yaklasmissin ki cok tesekkur ederim cok duygulandim.
Esim genc degil:)) 34 yasinda:)) ben cok planci oldugum icin ona düsünme firsati kalmiyor. Sagolsun o da hic kendini yormuyor. Ev isidir, yemektir her turlu seyde cok yardimci olsa da heves ettigim seylere de yardimci olsun istiyorum ama herkesin bir kusuru var iste.:))
Bi park yatagi var 3. Ayda almistim. Suan tek güvencem o :)) ama odasi da olsun istiyorum. 9 ay cok uzun gibi geliyordu ama simdi cok kisaymis anliyorum :)))
Ayy ben ailelerin yaninda olsaydim bi yandan cok guzel olurdu bir kasik yemek yapmazdim :)) Ama gelen giden dugun dernek senin iki katin olurdum.O yuzden sessiz sakin kimsesiz hayatim iyi :)Ayy inşAllah Alpicimher gören öyle diyor ama hayırlısı bakalım, sağlıklı olsunlar da nezaman gelirlerse bekliyoruz,
Ben sürekli bir kuzucuk peşinde olduğum için çok da fazla dinlenemiyorum, haftasonu 25kişilik kahvaltı misafirimiz vardı Pazar günü 2nikah 1düğün, kalabalık ailede gelin olmak zor
Canim sat'a göre 10 gun once sezeryan gunu ama erken gelir risk olur sanci olur o yuzden tarih versemde o tarihe inanma diyor yani simdilik kesinligi yok son haftalara dogru ancak kesin gun verir.
Oo sana erken dediyse bana neler der ozaman :) sezeryane önceden gün belirliyorlar ama neden erken dio ki
Bu konu beni ilgilendiriyor ve gic duymamistim. Kac numara ustu riskli acaba? Benim goz numaram dokuz sene once 9 numaraydi miyop. 2008de laze oldum sifirlandi ve sonra tekrar ilerlemeye basladi. Suan 3.50 ikiside. Gozluk kullaniyorum. Normal dogum dusunuyordum. Bu durumu doktoruma mi yoksa goz doktoruna mi sormaliyim?Kızlar doktora gittim bebişimi gördüm çok uzun zaman olmuştu kızım 42 cm 1990 gr olmuş. Doğum pozisyonuna geçmiş kızım. Doktor sağlıklı olduğunu suyumun da iyi olduğunu söyledi. Doğum iznimi aldım. Şimdilik 5 hafta. Ama kendimi iyi hissetmezsem salı günleri olmak şartı ile rapor alabilirmişim. Dayanabilirsem Haziran 20 ye kadar daha işe gelicem. Kan ilacı kalsiyum ve magnezyum yazdı. İki haftada bir kontrole gel dedi. En güzel yanı buydu. Ayrıca ben gözlük kullanıyorum göz doktoruna sorman gerek normal doğumu da genelde göz numarasının yüksek olmaması gerekiyor göz retinası yırtılabiliyor dedi. Ama kaç numaraya kadar bilmiyorum dedi. Ayrıca bana çalışabilir izni için ne tahlil yaptı ne de nts ye bağladı. Gerek yok gayet sağlıklısın dedi. Pek içime sinmedi bu açıdan ama bilemedim.
Evt canım çok kısaymış.Ben de annemin gelmesini bekliyorum.Eve yardım ediyormuş ya eşin o her şeye yeter.Geri kalanı halledersin.O kadar olumlu yaklasmissin ki cok tesekkur ederim cok duygulandim.
Esim genc degil:)) 34 yasinda:)) ben cok planci oldugum icin ona düsünme firsati kalmiyor. Sagolsun o da hic kendini yormuyor. Ev isidir, yemektir her turlu seyde cok yardimci olsa da heves ettigim seylere de yardimci olsun istiyorum ama herkesin bir kusuru var iste.:))
Bi park yatagi var 3. Ayda almistim. Suan tek güvencem o :)) ama odasi da olsun istiyorum. 9 ay cok uzun gibi geliyordu ama simdi cok kisaymis anliyorum :)))
merhaba kızlar nasılsınız umarım herkes iyidir. antalya çok sıcak artık evden dışarı çıkmak çok yorucu eziyet gibi keşke havalar serinken herşeyi halletseydim kalan eksikleri artık netten söylicem bir de bir sey sorucam şimdi biz iki haftada bir gidicez ya doktora her gittğimizde normal ücret mi veriyoruz kontrol süresi 10 gün sonuçta keşke bi indirim olsa
dr.un bu durumu cıddıe almadıysa bşka bi dr.a görünmenı tavsıye ederm zira snr yorulan üzülen sen olma,inşallah vakti zmnında kucağına alırsnçalışıyorum ama işyerinde yormamaya çalışıyorum kendimi doktor gerek görüp rapor bile vermedi
dr.un bu durumu cıddıe almadıysa bşka bi dr.a görünmenı tavsıye ederm zira snr yorulan üzülen sen olma,inşallah vakti zmnında kucağına alırsn
Günaydın canım. Ben de yaşıyorum aynı sorunu, önceden dr.uma söylediğimde magnezyum vermişti 1 kere bile icmedim ilaçlar bana yaramıyor diye.Decavit bile yaramıyor. .Bir de bende hemoroid var o çok rahatsız edici.Tlfnla sordurdum eşime hemoroid için krem söylemiş onu kullanıyorum. Kabızlık sorunum kizligimdan beri var.Cok şey denedim, tuvalette ağladığımı biliyorum. Birkaç kuru kayısı yiyip üstüne sıcak su icince iyi geliyordu, şimdi de incir ve kayısı yiyip üzerine su içiyorum bol bol..Geçmiş olsun.Günaydın kızlaar :) 3 gündür barsak tembelliği çekiyorum.. Ve çok pis sancı yapıyor kayısı yiyorum ama bana mısın demiyor.. Suyu da bol içiyorum ama yok.. Napsam bilemedim.. İlacım var da alsam mı almasam mı karar veremedim.. Muz bile yemiyorum ki iyice beter olmasın diye
tesekkür ederim öyleyse çok iyi olur son aylar bari azcık rahat edelim :)Hastaneye gidiyorsanız 10gün sonrası kontrol süresi geçtiği için ücret alıyorlar, özel muayenehane ye gidiyorsanız birinde alıp birinde almıyorlar ücreti,
Bana dr um hastanede 10gün içinde gel kontrol olsun birdahakine 2hafta sonra gelirsin sesi böylece ayda bir gibi Ödemiş olucaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?