2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Arkadaslar cok gecmis olsun bebisleriniz insallah cok acele etmez zamaninda gelirler. Dikkat edin kendinize

Bu temmuz bebekleri aceleci çıkıyor, kursta ikizlere hamile bir arkadaşımın da Doğum haberini aldım bu sabah . İkizler için normal gerçi ama beni de dışarıda gören bebek aşağı inmiş yakında gelir diyor. Bu tarz yorumları sadece Türkler yapmıyormuş demekki. Yok daha dursunçok var diyorum.Bir yandan da kıllandım, eşime "karnım aşağı mı inmiş hakkaten"diyip duruyorum. Hayırlısı artık.

Devlet hastanesinde en sinir olduğum şey eşleri muayeneye almamaları.
Bir kere gittim ben hamileligimde onda da dedigin gibi oldu.goruntu falan vermedi.sadece burada eşleri almiyolar sanıyodum heryerde ayniymis demek ki

Gecmis olsun canim devlet hastanesimi bir adim geri duruyorum..Rabbim gercekten oraya gidenlerin yardimcisi olsun..
Bencede geri degildir onlari alet edavatlari zaten fiiii tarihinden kalmaa oluyor

çok canım sıkıldı... sanırım oğlum zayıf gelecek ve ufak...ellinde olmuyor... şimdi kızım da zayıf bebekken ben laflarla uğraştım... şimdi kızıma herkes birşeyler söylüyor... yavrum yiyorum yiyorum guclenemiyorum diyor.... zamanında.
Bende şikayet ettim memur geri döndü biz bunu aramızda halledelim dedi...eşim de uzatma dedi...

Yıkama ütüleme işlerini bitirdim nihayet. Renklilerde kırmızılardan korkuyordum renk verebilir diye , yıkama mendilleriyle atmıştım, renkler yerli yerinde duruyordu sevindim.
Oğlumun hastane çantasını verdikleri listeye göre hazırladım. Dolaplarını yerleştirdim.
Sıra kendi çantamı hazırlamaya geldi. ballikaymakli canım buldum o klinik çantası listesini, baya kabarık geldi bana.YAzıp paylaşacağım

Geçmiş olsun hanımlar inşallah vaktinde gelir bebişlerimiz. Ben de bu aralar baya sancı çekiyorum, ilk bebeğimde de böyle oluyordum ama rahmim çok kalınmış o yüzden çektiğim sancılar doğum yaptırmamıştı. Yine aynı şekilde oluyorum, özellikle ayakta durduğumda ya da biraz yürüdüğümde öyle kasılıyor ki karnım şimdi patlatıp çıkacak diyorum =( Bavulumuzu hazırladım kısmen, bebeğimin herşeyi hazır çok şükür, sadece benim gecelik takımım kaldı onu da annem almış bu haftasonu alıp yerleştiricem inşallah. Herşeye hazırlıklı olmak lazım... İnşallah sağlıkla sıhhatle hayırlısıyla güzeliyle alırız yavrularımızı kucağımıza =)

Kızlar geçmiş olsun.. Vaktinde saatinde sağlıkla gelsin bebişleriniz inşallah, dualarımız sizinle

Kız anneleri bandana aldınız mı kuzularınıza

Bize son 2kontrolde saçlı olucak dedi bandana alayım diyorum, aldığınız önerdiğiniz bir sayfa var mıdır?
ballikaymakli ben de kızım için almak istiyorum ama bir türlü secemedim:)ama instagramda @ipekce_m diye bir hesap var ben çok beğeniyorum oraya bakabilirsin istersen..

Gulsumiklima benimde vücudumda bakteri varmış sürekli akinti oluyor . Senin nasıldı?

Kızlar Hastene çantası yaparken sizin de işinize yarayacağını düşündüğüm bana kurstan verilen liste.
Doğum için
. Kalın sıcak tutacak çorap
. İki tane rahat uzun t-shirt (biri Doğum için, diğeri Doğumdan çıkınca)
. Rahat ve bol jogging eşofmanı
. Rahat iç çamaşırı (ve depend tarzı birşeyler)
. Altı Kaymayan terlik veya altı plastikli çorap
. Saç tokası ve bantı
. Dudak kremi
. Masaj yağı
. Banyo köpüğü ve tuzu
. Sizi rahatlatan melodiler ve kulaklıklı müzik çalar.
. Müsli gofret,bonbon (kana hızlı karışan dextroz)
. Fotoğraf makinesi ,video kamera
Klinikte kaldığınız günler için.
. Kültür torbası(diş fırçası,macunu,tarak,parfüm,roll on vs.
. Göğüs kısmı emzirmek üzere açılabilen, rahat gecelik veya pijama
. Eşofman takımı
. Bornoz- kaymayan terlik
. El havlusu
. Kitap
. Kişisel emzirme veya uyuma yastığı( Ben sadece kendininkini kullanırım diyenler için)
Bebek çantası için
. Önden tam açılan 2 body
. Tulum, alt, üst , penye hırka
. Yenidoğan beresi
. Kalın çorap
. Battaniye
. Ağız silme bezleri
. Testten geçmiş oto koltuğu
( listede her ayrıntı var fakat çocuk bezi,emzik,mama,biberon vs yok kızlar burda bunlar gerektiği taktirde hastane temin ediyor sanırım.Türkiye 'de uygulama farklıdır muhtemelen. Siz hastanenize danışın.
Baba için.
. Kültür torbası(ne olduğunu yukarıda yazmıştım)
. Rahat eşofman takımı ve spor ayakkabı
. Hazır kahve vs.
Formalite.
. Kimlik
. Sigorta kartı
.Mutterpass( buraya ait bir uygulama)
.Evlilik cüzdanı
(Türkiye de sadece kimlik işinizi görür sanırım)
Umarım eksikleri gözden geçirirken bir fikir olur kızlar.

Kız anneleri bandana aldınız mı kuzularınıza

Bize son 2kontrolde saçlı olucak dedi bandana alayım diyorum, aldığınız önerdiğiniz bir sayfa var mıdır?
Bizim 25-26 tane var 20 li amerikadan getirtti arkadaşım, 5-6da ben almışım. İnstagramda set halinde satan yerler oluyordu uyguna geliyordu. Artık marketlerde bile var :) bizimki kel olursa bide

Bu tulumdan bakan vardı yanlış hatırlamıyorsam,
Havuzlu handan 25₺ ye aldım bugün, instagramda totosuna tül takılmış halini beğenmiştim çok pahalıydı, tül de aldım kendim süslücem
Ya nasıl güzel o öyle. Ben sorduğumda 40 tl demişti çok üzülmüştüm

Canım çok geçmiş olsun. Sonuçların çıktımı herşey yolundadır inşallah ve kızınla sağlıkla çıkarsında zamanında gelir minnak

Amanın dikkat dikkat kuzum. İnşallah düzelir herşey. Beklesin bebişler. Temmuz bebişleri ne aceleci çıktı yahu

Kızlar bende netten bu pijama takımını aldım lohusa setinin yanında günlük kullanıma uygun geldi. Lcw mağazasında buldum fikir olur diye paylaşmak istedim

Eklentiler

• L_20171-7Y4806Z8-676_A.webp
    6,6 KB · Görüntüleme: 108
ÇANTA HAZIRLIĞI
Anne için

1. -1 adet emzirmeye uygun pijama takımı
2. Doğum öncesi geceliği
3. 1 adet lohusa pijama takımı
2. Çorap, Şal, Patik
3. -1 adet terlik
5. -1 adet emzirme atleti,1 adet normal atlet 2 adet emzirme sutyeni, 4-5 adet külot
6. –Depend ve Ped
7. -Göğüs ucu pedi,
8. -Tarak,diş fırçası-macunu,bakım ürünleri
9. kıyafet
10.Yüz Havlusu-Banyo havlusu
11. Lohusa tacı
12.Nevresim takımı

Bebek için
1. -2 takım hastane çıkış seti (elcik ve şapkaları içinde), 2 adet pijama takım
2. -2 adet alttan çıtçıtlı body
3. -2 adet patik, 2-3 adet çorap
4. -Havlu bebek mendilleri, çok amaçlı kullanım için ince tülbentlerden birkaç adet
5. -1 adet yelek
6. -1 ad. yün battaniye (çıkış için)
7. -Alt değiştirme örtüsü yastıklı
8. -Yenidoğan bebek bezi
9. -Pişik kremi , ıslak mendil
10. -1 adet emzik
11. -1 yenidoğan biberonu
12. -Anakucağı (eve dönüş için)

Diğerleri
-Islak mendil, kolonya
-Çay kaşığı, plastik kaşık-çatal, tabak, bardak
-Tuvalet kağıdı,kağıt havlu

Kızlar bu da hazırladığım benim ve bebek için çantalara koyduğum malzemelerin listesi. Çeşitli listelerden kendime göre karma olarak hazırladım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…