2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bir de ısrarla üstünde durdukları noktalar var bunları eşli derslerde beylere de sık sık hatırlattılar. Sizlerle de paylaşmak isterim. Doğum şekli ne olursa olsun doğumdan sonraki iki hafta tüm anneler için ;
. Anne iki hafta boyunca bebekle birlikte yatak istirahatinde olacak.
.Lavabo-banyo ihtiyacı ve yemek yemek dışında yatağı uzun süre terk etmeyecek.
.Anne telefonunu kapatacak, tebrik kabulü vs işleriyle baba ilgilenecek.
.Anneyi strese sokacak her durumdan, iletişim ve yorumdan kaçınılacak.
.Anne ev işleriyle, dışarı işleriyle, mesleki işleriyle kesinlikle uğraşmayacak.
.Yardımcı biri yoksa, baba becerikli değilse, önceden buzluk kolay pişecek, pratik gıdalarla doldurulacak ihtiyaç halinde anne bunlarla ilgilenmeyecek.Baba bunları veya kendi temin edeceği sağlıklı gıdaları pişirecek, sipariş edecek vs.
.15 gün misafir kabul edilmeyecek.
(Yukarıdakiler anne sütünün kaçmaması, annenin sıkıntısız şekilde fiziki ve psikolojik normale dönüş süreci için uygulanması zorunlu maddeler.
.Bebek 7/24 Anne yanında kalmak suretiyle anne ile tanışma ve güven sürecini sağlıklı şekilde geçirecek. (Anne yanı yatağı bu açıdan önemli görüyorlar)Bu sırada baba da kendini olabildiğince bebeğe gösterecek.
. Anne ile bebeğin balayı bitince 2.halka ailedeki bireylerle (dede,teyze,hala,anneanne vs.) kısa süreli kontaklara girilmeye başlanacak.

İçlerinde bazı uygulamalar gerçekten mantıklı ve güzelmiş ama 2 hafta aile bireylerinin uzak kalması Türkiye şartlarında pek mümkün değil.Yurtdışının bu uygulamaları gerçekten çok güzel anne ve bebek sağlığına çok önem veriyorlar.

Kızlar nasılsınız uzun zamandır girememiştim foruma maşallah hepimizin bebişler büyümüş azcık zamanımız kalmış... Ayrıyetten bişey sorucam bana bi kaç gündür sol kasığıma doğumsancısına benzer bi sanı giriyor sizden varmı öyle olan netten araştırdım yalancı doğum sancısı olarak yazıyo bilmiyorum valla pzartesi günü kontrole gidince bi sorucambakalım

Ay çok beğendim bu noktalari ya gerçekten çok önemli şeyler keşke herkes bunun bilincinde olsada zırt pırt gelen gidenler olmasa yada yeni doğmuş bebeği herkes kucaklayip opmese. Benimde niyetim hastaneden çıktıktan sonra direk evime gidip istirahat etmek bebeğimle birlikte

Buradaki 2.halka bireyler için şöyle ,tabi ki mesela anneanne uğrar bir tencere yemek getirir, bebeğe yatağında iki dakika bakar gider. Yada amca evin bir eksiğini getirmiştir onu bırakıp, bir öpücük kondurur gider ama kimse öyle gelmişken bir saat oturayım, yok uyansın da bir sevelim, dur sen yapamazsın ben altını temizlerim vs gibi diyaloglara girmemeli. Türkiye şartlarında bunlara alınırlar ama iki kuşak böyle bir eğitim verilse insanlara, herkes çevresine aynı bilinçle yaklaşır. Ben şimdi ilerde kardeşim doğum yapsa veya torunum olsa biliyorum ki gitmemeliyim. Anne baba sağsa , bebeğin başta bana ihtiyacı yok.

Malesef turkiye sartlarinda bu mumkun olmuyor. Esime kalsa 40 gun yanimizda insan olacak. Ben iyi oldugum takdirde on gunden sonra pek kimseyi istemicem ama eminim buna bile kirilacaklardir

Bir de minimum kontağı şu açıdan öneriyorlar, anne tümüyle hormon dolu ve hassas bir süreçte olduğu için normalde duymayacağı her türlü yorumu kendine günlerce dert edebilir. Mesela biri iyi niyetli "bebeğin burnu babaya benziyor" veya "benim bebeğim 55 cm doğmuştu" gibi birşey söylese (ki insanlar bunu bilmeyerek çok yapıyor) yeni anne "bebek bana benzemiyor, kısa mı doğdu acaba" gibi düşüncelerle huzursuz olabilir.
Bir de ne kadar tecrübesiz olsak da (ilk defa anne olacaklar için) içgüdülerinize güvenin dediler. Bebekle ilk iki hafta tanışmayı düzgün geçirebilirseniz, Bebeğin neye ihtiyacı olduğunu, üşüyor mu, terliyor mu, aç mı , hasta mı % 95 bilirsiniz dediler eğitimde.

Malesef turkiye sartlarinda bu mumkun olmuyor. Esime kalsa 40 gun yanimizda insan olacak. Ben iyi oldugum takdirde on gunden sonra pek kimseyi istemicem ama eminim buna bile kirilacaklardir
Valla kırılan kırılsın, kimsenin kalbi benim ve bebeğimin sağlığı ve psikolojisinden aramızdaki güven bağından önemli değil. Annemlere de açıkladım; doğumdan 15 gün sonra gelmelisin , öncesinde biz çekirdek aile başbaşa olmalıyız şeklinde (ki ilk torunu olacak nasıl hevesli ve meraklı ) Kv de biliyor. Bunda alınacak birşey yok aslında, devlet bu kursları bunları öğretmek amacıyla veriyor. Bu eğitimlere bir dünya bütçe ayırıyor. Çocuklar arasındaki farklara bence bu aile ve çocuk eğitimleri sebep oluyor olmalı. Sizce de öyle değil mi ?

Ben sızın gıbı dusunmuyorum ben aılemden uzakta yasıyorum malesef annem dogum once gelcek babam da gelır bebek dogduktan 1 ay kadar annem kalıcak bana yardımcı olcak ben cok mutlu olurum ve ogunlerı ıple cekıyorum tabıkı de kayınvalıdem falan da gelıcek gorcek gıtcekler otururlar da bana manevı yardımcı olcaklar sonrada 1 ay sonra alcam bebegı ankaraya goturcem burda kımsem yok herkes orda aılemle kalcam ıznımde orda hem bebek sıcaklarda burda gecırmesın dıye esımde bıraz tek kalıp sonra gelır sızın soyledıklerınız de guzel seyler ama herkes nasıl huzurlu ve mutlu olacaksa oyle olsun bence yeter kı bebegım saglıklı dogsun bız cok bekledık onu benım aılem esımın aılesı maddı manevı cok yardım ettıler delı gıbı beklıyorlar hayırlısı

Siz bencil düsunuyorsunuz sizide eşinizde bir anne doğurdu unutmayın evlattan tatliymis torun sizde annneanne babaanne olacaksiniz bunda unutmayin sizden daha çok heveslu ve meraklılar. Yok bunu büyük yok benzemiyo canımın biraz Türkiye sartlarina gelin bence doğan ne olsa olsun güzel çirkin emin ol anneye dünyanın en güzel yavrusudur yaşlı ve aileyi hor görmeyin bizlerde aynı yoldan geçeceğiz

A AcedaA ayy canım ne güzel bilgiler paylaşmışsın benim düşüncelerimde böyle ama herkesin dediği gibi Türkiye şartlarında bunları uygulamaya koymak ukelalıktır görmemişin bi çocuğu olmuş dedirtir. Bende böyle düşündüğüm için annemi ve babamı çağırdım yanıma bayramdan sonra gelecekler. Eşimin ailesi ve akrabaları zaten burda. Ben odamda çocuğumla ilgilenirken (ki odadan çok çıkarıp orda burda emzirmek uyutmak istemiyorum o yüzden ilk etapta sadece beşik aldımki yanıma alıp gezdirmeyeyim die) annemde misafirlerle ilgilensin istedim. Gelenlere de uyuyor desin bebeği emziriyor desin bişi desin. Bende ilk günler gelenle gidenle çok muhatap olmak istemiyorum.

Zaten anlamam doğumdan yeni çıkmışsın operasyon geçirmişsin elinde bi bebekle eve dönmüşsün yorgunsun halsizsin bu misafirliğe gelecek kişilerin acelesi ne? Bi hafta 10 gün sonra gidilse olmuyor mu acaba?

Canim insan ke di anne babası için bunları söylemez. Zaten herkes anne babasının yanında olmasını ister. Ama onun dışında kalan akrabalardır bunlar. Sahsen ben kendi ailemin yanında rahat olurum ama kaynım gelse sabahlikla dolaşamam gorumcemin eşi gelse dolasamam kayınbabam olsa dolasamam eşimde benim annemin ablamın yanında atletli şortlu pijamalı dolaşamaz. Hadi eşim neysede bende kayinbabam ve kaynım için bi kaç saat sabrederim de uzaktan gelecek adamlarla aynı evin içinde nasıl her dk bebek kucağında rahat edeceksin. Bu düşünülmeli bence. Boy kilo burun kısmına gelince cekemeyenlwr bunları illaki soyleyecektir. Annenin de bunları takmaması gerekir ama işte bi elti görumce hani icten içe sevmediği biri söylese alınır mantığı var bunlar çok normal.

Ben de kendi ailemden farklı bir ülkede yaşıyorum. Benim bu ülkede akrabam bile yok. Ailemin ilk torunu, eşimin ailesinin 8 kızdan sonra ilk erkek torunları vs. vs. uzar gider ... Ben de ailemin bebeğimi görecek olmalarından, yanımda ve bana destek olabilecek imkanları ve sağlıkları olmasından heyecan ve mutluluk duyuyorum. Uzun zaman sonra ziyaretime gedecekler benimle kalacaklar diye içim içime sığmıyor. Kimsenin ailesinin de torunlarına deli olmayacağını düşünmüyorum. Herkesin ki beklenen bebek sonuçta. Ancak Duygusal pozisyonumla tavsiye edilen durumları birbirinden ayırt edebiliyorum. Yukarıda bahsedilen durum iki haftalık bir karşılıklı güven ve lohusa dönemini kapsıyor. İki hafta sonra istediğim yere giderim, götürürüm,yardıma da, sevmeye de gelen olur, oturmaya, evde kalmaya da. Önemle üstünde durduklarına göre bir bildikleri vardır diyorum. ben iki hafta bebeğimle yatak istirahatine çekileceğim, tavsiyeleri ve öğrendiklerimi uygulayacağım. Ben kendi ülkemde böyle hizmetler yaygın olmadığı için faydalanmak isteyenlerle paylaştım.
Sizin bebeğiniz tabi ki sizin tasarrufunuz.

Erkek zaten gelmez bizde yeni doğum yapmış kadının yanına etik değil zaten ben anneleri soyluyorum

Allah razı olsun hepinizden kızlar sağolun genel cerrah baktı ürolojik duruyor dedi bi şikayetim yok o konuda bugün tatil olduğu için ultrasoncu yokmus yarın sabaha artık ultrasonda belli olucakmıs kas üşütmesi olabilirmiş terleyip kendimi çarptırdıysam diye antibiyotik ağrı kesici banamısın demiyor sanki doğum ağrısını cekiyorum tekrardan çok şükür ki bebekte iyi kalp atısları sancı az vardı simdi geçti iki doz iğnemizi olduk ciğer geliştirici her ihtimale karsı bakalım yarın sabahta iyi haber alırız bizden simdilik bukadar arkadaslar

Benim Türkçe ifade gücün zayıflamış sanırım. Nerde bencil düşündüğünü anlayamadım ? Bebeği zaten en yakınlar hastaneye görmeye gelecektir. Anneler ve yakınlar ihtiyaç dahilinde ziyaret de edecektir sizi muhakkak. Eğitimlerde öğretilenleri paylaştım, kendi şahsi fikirlerimi değil ama vazgeçtim arkadaşlar. Adamlar iki hafta zorunlu olmadıkça bebekle yataktan çıkmayın diyor, bir süre herkes kucaklamasın, öpmesin, eve mikrop getirmesin diyor.iki hafta sonra uzun süreli tanışmalara çıkarın diyor. Bana mantıklı geldi, siz bilirsiniz artık.

İşte eğitim burda da verilebilse ozellikle anane ve babannelere ama malesef dediğim gibi ya kirici olacaksin ya susacaksin tercih meselesi olarak kaliyor. Hani kendileri akillarindan bulup dusunseler daha farkli tabi

Reactions: SGd
Hastanede olan arkadaşlarım geçmiş olsun Allah hayırlı şifa versin inşallah endişe etmeyin bebeklerimiz epey büyüdü erken doğuma karşı kuvvetli olacaklardır inşallah tabi en güzeli vaktinde gelmeleri..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…