Canım kasilmalarin bana sıkmıs gibi geldi doktoruna danistin mi? Nst falan baglandin mi hic? Benim de arada oluyor. Mesela bugun uzun sure yemekle ugrastim mutfakta sandalyede oturuyordum gogsume dogru kaburga kismim acayip sertlesti ve bebek durmadan hareket ediyodu yoruldugunu dusundum uzandim ve gercekten bebiş uyudu karnimda yumuşadiHastanede olan arkadaşlarım geçmiş olsun Allah hayırlı şifa versin inşallah endişe etmeyin bebeklerimiz epey büyüdü erken doğuma karşı kuvvetli olacaklardır inşallah tabi en güzeli vaktinde gelmeleri..
Ben sana sonuna kadar katiliyorum. Sen ögrendiklerini ve yapilan uygulayi bizlerle paylaştın.. Kimseye böyle yapın uygulayın demedin..Benim Türkçe ifade gücün zayıflamış sanırım. Nerde bencil düşündüğünü anlayamadım ? Bebeği zaten en yakınlar hastaneye görmeye gelecektir. Anneler ve yakınlar ihtiyaç dahilinde ziyaret de edecektir sizi muhakkak. Eğitimlerde öğretilenleri paylaştım, kendi şahsi fikirlerimi değil ama vazgeçtim arkadaşlar.Adamlar iki hafta zorunlu olmadıkça bebekle yataktan çıkmayın diyor, bir süre herkes kucaklamasın, öpmesin, eve mikrop getirmesin diyor.iki hafta sonra uzun süreli tanışmalara çıkarın diyor. Bana mantıklı geldi, siz bilirsiniz artık.
Bugun benimde artık öyle olmaya başladı çok rahatsız ediyor hiç ayakta duramıyorumMerhaba arkadaşlar birşey sorucam cevap yazabilirseniz çok memnun olurum. Karnında sık sık sertleşme yaşayan var mı? Mesela otururkan veya uzanırken bişeyim yok, ayağa kalkınca taş kesiliyor. Uzanınca hemen yumuşuyor tekrar. Sizlerin nasıl?
O kadar doğru ki zaten canın burnunda oluyor hassassın acın da var bebek desen bir cebelleşme sürekli emdi gaz çıktı çıkmadı ağladı doydu doymadı sadece bunlarla ilgilenmeye ve o uyursa anca dinlemeye uyumaya vakit kalıyor gelen gideni canın da olsa istemiyor insan laf anlatacak laf dinleyecek halde olmuyorsun ki zaten , kaynımlar gelirdi zırt pırt saatlerce oturur insan odada hapsoluyor saçmalıkBir de ısrarla üstünde durdukları noktalar var bunları eşli derslerde beylere de sık sık hatırlattılar. Sizlerle de paylaşmak isterim. Doğum şekli ne olursa olsun doğumdan sonraki iki hafta tüm anneler için ;
. Anne iki hafta boyunca bebekle birlikte yatak istirahatinde olacak.
.Lavabo-banyo ihtiyacı ve yemek yemek dışında yatağı uzun süre terk etmeyecek.
.Anne telefonunu kapatacak, tebrik kabulü vs işleriyle baba ilgilenecek.
.Anneyi strese sokacak her durumdan, iletişim ve yorumdan kaçınılacak.
.Anne ev işleriyle, dışarı işleriyle, mesleki işleriyle kesinlikle uğraşmayacak.
.Yardımcı biri yoksa, baba becerikli değilse, önceden buzluk kolay pişecek, pratik gıdalarla doldurulacak ihtiyaç halinde anne bunlarla ilgilenmeyecek.Baba bunları veya kendi temin edeceği sağlıklı gıdaları pişirecek, sipariş edecek vs.
.15 gün misafir kabul edilmeyecek.
(Yukarıdakiler anne sütünün kaçmaması, annenin sıkıntısız şekilde fiziki ve psikolojik normale dönüş süreci için uygulanması zorunlu maddeler.
.Bebek 7/24 Anne yanında kalmak suretiyle anne ile tanışma ve güven sürecini sağlıklı şekilde geçirecek. (Anne yanı yatağı bu açıdan önemli görüyorlar)Bu sırada baba da kendini olabildiğince bebeğe gösterecek.
. Anne ile bebeğin balayı bitince 2.halka ailedeki bireylerle (dede,teyze,hala,anneanne vs.) kısa süreli kontaklara girilmeye başlanacak.
Benim iyi olduğum saatler kısıtlı artık sabah 5 ten sonra rahatım öğlen 1 gibi karnım sertleşiyor iş falan yapmak zorlaşıyor belim inanılmaz ağrıyor durmadan yatmak istiyorumderinxby beyazpeynir1 benimde sürekli oluyor ama ven alıştım diye çok takmıyorum en son dr a gittiğimde de oluyordu sorma gereği duymadım dr bişi demedi herşey normal dedi 24ünü bekliyorum kontrol için.
Magnezyum mu içmek lazım acabaderinxby beyazpeynir1 benimde sürekli oluyor ama ven alıştım diye çok takmıyorum en son dr a gittiğimde de oluyordu sorma gereği duymadım dr bişi demedi herşey normal dedi 24ünü bekliyorum kontrol için.
Canim benimde oyle oluyor oturunca rahat ayakta onlarda rahatsiz oluyor hep yatis istiyorlarMerhaba arkadaşlar birşey sorucam cevap yazabilirseniz çok memnun olurum. Karnında sık sık sertleşme yaşayan var mı? Mesela otururkan veya uzanırken bişeyim yok, ayağa kalkınca taş kesiliyor. Uzanınca hemen yumuşuyor tekrar. Sizlerin nasıl?
Ama benimde şahsi düşüncem tabikide anne bireysel olarak bebekle ilgilensede evde birilerinin olması şart. Sezeryan olmadikca mesela daha ilk gunden bebegin altini alma, giydirme konularinda cesaretli olmali. Sgd nin dedigi gibi icgudulerimizde bunlar var zaten. Ama diger arkadaslarinda dedigi gibi insanlarimiz cok anlayissiz malesef daha ilk günlerde bile bebeği anneyi gormeye gelecekler.. bebek şuan benziyor, zayif yada kilolu, anne kilo almiş verememiş, sütün var mı, emiyor mu, ay sarılık olmuş mu.... Bu sorular hep olacak. Ve ben bu sorulara yalniz göğüs geremem. Besigimizi bilerek yatak odasinin en uç noktasina koydum ki herkes geçemesin bebeğin yanina. Yine bi hoşgeldiniz der yatak odasina kaçarim annem yada kayinvalidem ilgilenir diye dusundum. Malesef bazi seyler degistirilemiyor. Bi umudum doğum ramazan sonu gibi olursa pek kimse hemen gelemez belki ama bayramdan sonraya kalirsa ilk günlerde bile gelen olacaktir.. ve benim en buyuk korkum gorumcemle yasayacak bir sorun olup olmayacagi. Kendisinin 8 yildir cocugu olmadi malesef 3 basarisiz tup bebek denemesi var. Baslarda bizim icin cok sevindigini falan soyluyordu ama şuan ikili oynuyor.. onceki hafta toplum içinde beni çok üzdü ama kandilde hiçbirşey yokmuâ gibi kayinpederimin ve esimin yaninda otur tatlim sen hicbirsey yapma diyor ki yemekleri ben yaptim... Bakalim dogumda neler yapacak esime simdiden tembihliyorum kim konuscaksa konussun evimde sikinti istemiyorum diye ama hayirlisi..
Aynen canimMerhaba arkadaşlar birşey sorucam cevap yazabilirseniz çok memnun olurum. Karnında sık sık sertleşme yaşayan var mı? Mesela otururkan veya uzanırken bişeyim yok, ayağa kalkınca taş kesiliyor. Uzanınca hemen yumuşuyor tekrar. Sizlerin nasıl?
Magnezyum mu içmek lazım acaba
Magnezyum icmeyeli bi hafta oldu ilk defa bu sabah ayağıma sert bi kramp girdi. Dr. bana kanım düşük die başından beri ferro sanol yazıyor günde 2 icmek sartiyla gecende b1 b2 b6 ilacı yazmış. Birde magnezyum vermişti zaten. Bi kan ilacımı günde 1 tane düzenli kullanıyorum. Geri kalanını 3 günde bi haftada bi içiyorum çünkü hamileler için c katagorisinde riskli yani. Bende kendimi ilaca bağlamak istemiyorum kan için pekmez magnezyum için günlük süt ve yogurt tüketiyorum.
Kızlar 19 mayıs bebeğim cinarim oldu
Evet yüksek değil ama arada insanın öok canı çekiyor ve hemen oynuyor çok hassas korkuyorum hep ucundan tatmazsamda rahat edemiyorum aklımda kalıyor genel görmezsem bişey iyi uyuyorum ama zor ya hamile iken diyet yapmakDegerlerin gene cok yuksek degil iyilis dikat et kendine gnee
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?