2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Ama benimde şahsi düşüncem tabikide anne bireysel olarak bebekle ilgilensede evde birilerinin olması şart. Sezeryan olmadikca mesela daha ilk gunden bebegin altini alma, giydirme konularinda cesaretli olmali. Sgd nin dedigi gibi icgudulerimizde bunlar var zaten. Ama diger arkadaslarinda dedigi gibi insanlarimiz cok anlayissiz malesef daha ilk günlerde bile bebeği anneyi gormeye gelecekler.. bebek şuan benziyor, zayif yada kilolu, anne kilo almiş verememiş, sütün var mı, emiyor mu, ay sarılık olmuş mu.... Bu sorular hep olacak. Ve ben bu sorulara yalniz göğüs geremem. Besigimizi bilerek yatak odasinin en uç noktasina koydum ki herkes geçemesin bebeğin yanina. Yine bi hoşgeldiniz der yatak odasina kaçarim annem yada kayinvalidem ilgilenir diye dusundum. Malesef bazi seyler degistirilemiyor. Bi umudum doğum ramazan sonu gibi olursa pek kimse hemen gelemez belki ama bayramdan sonraya kalirsa ilk günlerde bile gelen olacaktir.. ve benim en buyuk korkum gorumcemle yasayacak bir sorun olup olmayacagi. Kendisinin 8 yildir cocugu olmadi malesef 3 basarisiz tup bebek denemesi var. Baslarda bizim icin cok sevindigini falan soyluyordu ama şuan ikili oynuyor.. onceki hafta toplum içinde beni çok üzdü ama kandilde hiçbirşey yokmuâ gibi kayinpederimin ve esimin yaninda otur tatlim sen hicbirsey yapma diyor ki yemekleri ben yaptim... Bakalim dogumda neler yapacak esime simdiden tembihliyorum kim konuscaksa konussun evimde sikinti istemiyorum diye ama hayirlisi..

Canım kasilmalarin bana sıkmıs gibi geldi doktoruna danistin mi? Nst falan baglandin mi hic? Benim de arada oluyor. Mesela bugun uzun sure yemekle ugrastim mutfakta sandalyede oturuyordum gogsume dogru kaburga kismim acayip sertlesti ve bebek durmadan hareket ediyodu yoruldugunu dusundum uzandim ve gercekten bebiş uyudu karnimda yumuşadi

Ben sana sonuna kadar katiliyorum. Sen ögrendiklerini ve yapilan uygulayi bizlerle paylaştın.. Kimseye böyle yapın uygulayın demedin..
Şurda hamileyken bile herkes birbirini kırıyor soyledikleriyle nasil gelen giden senin psikolojini anlamayanlar seni kırmasın..
Keske mumkun olsa bu söylediklerin turkiye sartlarinda bizde uygulasak.

Bugun benimde artık öyle olmaya başladı çok rahatsız ediyor hiç ayakta duramıyorum

O kadar doğru ki zaten canın burnunda oluyor hassassın acın da var bebek desen bir cebelleşme sürekli emdi gaz çıktı çıkmadı ağladı doydu doymadı sadece bunlarla ilgilenmeye ve o uyursa anca dinlemeye uyumaya vakit kalıyor gelen gideni canın da olsa istemiyor insan laf anlatacak laf dinleyecek halde olmuyorsun ki zaten , kaynımlar gelirdi zırt pırt saatlerce oturur insan odada hapsoluyor saçmalık

derinxby beyazpeynir1 benimde sürekli oluyor ama ven alıştım diye çok takmıyorum en son dr a gittiğimde de oluyordu sorma gereği duymadım dr bişi demedi herşey normal dedi 24ünü bekliyorum kontrol için.

Benim iyi olduğum saatler kısıtlı artık sabah 5 ten sonra rahatım öğlen 1 gibi karnım sertleşiyor iş falan yapmak zorlaşıyor belim inanılmaz ağrıyor durmadan yatmak istiyorum

Bu sertleşmeler 25-26.haftalardan beri böyle benim kızlar. Doktora da söylemiştim bol bol istirahat et dedi sıkıntılı birşey görünmüyor dedi. Bende öyle yapmaya çalışıyorum fazla ayakta durmuyorum. İşim varsa arabayla çıkıyorum otururken sorun olmuyor. Bazen de çok yumuşak karnım bişey yok ama bazen sert.. Rabbim sağlıkla kavuştursun inşallah..

Canim benimde oyle oluyor oturunca rahat ayakta onlarda rahatsiz oluyor hep yatis istiyorlar

Sende ikili oyna onun dediklerini kabul etme güzellikle laflarını sende söyle seni üzmeye hakkı yok lohusa kadin daha duygusal oluyor susma karşısında neden sen üzüleceksin sadece oda üzülsün..en sevmedigim şey böyle kişilerin etrafımızda olması

Magnezyum icmeyeli bi hafta oldu ilk defa bu sabah ayağıma sert bi kramp girdi. Dr. bana kanım düşük die başından beri ferro sanol yazıyor günde 2 icmek sartiyla gecende b1 b2 b6 ilacı yazmış. Birde magnezyum vermişti zaten. Bi kan ilacımı günde 1 tane düzenli kullanıyorum. Geri kalanını 3 günde bi haftada bi içiyorum çünkü hamileler için c katagorisinde riskli yani. Bende kendimi ilaca bağlamak istemiyorum kan için pekmez magnezyum için günlük süt ve yogurt tüketiyorum.

Aynen canim

Hastanede olan arkadaşlar geçmiş olsun inş zamanında kavuşuruz hepimiz bebişlerimize sağlıkla sıhhatle

Magnezyum bu besinlerde var canım..

Badem, ceviz, fındık, fıstık, kaju gibi sert kabuklu yemişler, kabak çekirdeği, kurubaklagiller (mercimek, nohut, kuru fasulye ve tüm fasulye türleri), tam tahıllar, buğday kepeği, koyu yeşil yapraklı sebzeler (ıspanak, nane, pazı, roka, pancar yaprakları gibi), muz, çilek, ahududu, karpuz, kavun, hurma, incir, kabuklu fırın patates, çikolata ve kakao doğal magnezyum kaynaklarıdır.

Birçok ot, baharat ve yosunlar da magnezyum içerir; Agar yosunu, kişniş, dereotu, kereviz tohumu, adaçayı, kurutulmuş hardal, fesleğen, kakao tozu, rezene tohumu, kekik, kimyon tohumu, tarhun, mercanköşk, haşhaş tohumu da magnezyum bakımından zengindir..

Ancak adaçayı kekik hamilelike riskli.

Ben oğlumda memlekette doğum yaptım canımı sıkan bi durum olmadı bizde erkekler fazla durmaz birinci dereceler gelir gider yarım saat filan annem sağolsun beni hiç kaldırmadı yememi meyve suyumu herşeyimi ayama getirdi çocumu elime verdi kırkım çıkana kadar böle geçirdim nerdeyse tecrubeli insanlarda vardı yakınımda onlarda ara ara uğrayıp gittiler orda doğum yaptımıda çok bilen yoktu prensesler gibi geçirdim herkesin çevresindeki kişi ve kişilere göre değişiyor kimse kimsenin halini yaşamadan anlamıyor evde evet biri olmalı bebeklemi ilgilenicen ilk çocuklamı bebeğinlemi ev ister istemez toz oluyor temizlenmesi gerekiyor herkesin eve birini alma gibi imkanı olmuyor vs vs herkes kendine göre haklı herkes kendini nerde nasıl ne durumda iyi huzurlu hissederse öyle geçirmek nasip olur inş Rabbim hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin hepimize

Degerlerin gene cok yuksek degil iyilis dikat et kendine gnee
Evet yüksek değil ama arada insanın öok canı çekiyor ve hemen oynuyor çok hassas korkuyorum hep ucundan tatmazsamda rahat edemiyorum aklımda kalıyor genel görmezsem bişey iyi uyuyorum ama zor ya hamile iken diyet yapmak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…