Seni anlıyorum canım, işte mesela bahsettiğin görümce örneği. Sanmıyorum ki bebek için kötü birşey düşünsün ama ters bir laf eder o psikolojiyle seni üzebilir. Belki de düşündüğünün aksine çok anlayışlı iyi davranacak ama bilemiyorsun işte şuan. Şimdiden düşünür olmuşsun , aslında ne gereksiz bir şahsın yol açtığı stres. Burda en azından bu gibi durumları bertaraf ediyorlar bu şekilde.Ama benimde şahsi düşüncem tabikide anne bireysel olarak bebekle ilgilensede evde birilerinin olması şart. Sezeryan olmadikca mesela daha ilk gunden bebegin altini alma, giydirme konularinda cesaretli olmali. Sgd nin dedigi gibi icgudulerimizde bunlar var zaten. Ama diger arkadaslarinda dedigi gibi insanlarimiz cok anlayissiz malesef daha ilk günlerde bile bebeği anneyi gormeye gelecekler.. bebek şuan benziyor, zayif yada kilolu, anne kilo almiş verememiş, sütün var mı, emiyor mu, ay sarılık olmuş mu.... Bu sorular hep olacak. Ve ben bu sorulara yalniz göğüs geremem. Besigimizi bilerek yatak odasinin en uç noktasina koydum ki herkes geçemesin bebeğin yanina. Yine bi hoşgeldiniz der yatak odasina kaçarim annem yada kayinvalidem ilgilenir diye dusundum. Malesef bazi seyler degistirilemiyor. Bi umudum doğum ramazan sonu gibi olursa pek kimse hemen gelemez belki ama bayramdan sonraya kalirsa ilk günlerde bile gelen olacaktir.. ve benim en buyuk korkum gorumcemle yasayacak bir sorun olup olmayacagi. Kendisinin 8 yildir cocugu olmadi malesef 3 basarisiz tup bebek denemesi var. Baslarda bizim icin cok sevindigini falan soyluyordu ama şuan ikili oynuyor.. onceki hafta toplum içinde beni çok üzdü ama kandilde hiçbirşey yokmuâ gibi kayinpederimin ve esimin yaninda otur tatlim sen hicbirsey yapma diyor ki yemekleri ben yaptim... Bakalim dogumda neler yapacak esime simdiden tembihliyorum kim konuscaksa konussun evimde sikinti istemiyorum diye ama hayirlisi..
Canım burda arkdaşım doğumdan sonraki hormonlarından dolayı çocuğunu emzirmek bile istememiş... ev çok kalabalık gelen giden, yatılı kalan misafirler derken artık nasıl bir hormon seviyesiyse çocuğa sütü nasip olmamış.. o da en güzeli yalnız olmak der hep..bana doğumdan sonra gelen ebe annemin geleceğini duyunca mutluluktan havalara uçtu.. anneniz ev işiyle ilgilenir sizde bebekle yatak istirahati yaparsınız demişti.. :))Benim Türkçe ifade gücün zayıflamış sanırım. Nerde bencil düşündüğünü anlayamadım ? Bebeği zaten en yakınlar hastaneye görmeye gelecektir. Anneler ve yakınlar ihtiyaç dahilinde ziyaret de edecektir sizi muhakkak. Eğitimlerde öğretilenleri paylaştım, kendi şahsi fikirlerimi değil ama vazgeçtim arkadaşlar.Adamlar iki hafta zorunlu olmadıkça bebekle yataktan çıkmayın diyor, bir süre herkes kucaklamasın, öpmesin, eve mikrop getirmesin diyor.iki hafta sonra uzun süreli tanışmalara çıkarın diyor. Bana mantıklı geldi, siz bilirsiniz artık.
hayırlı olsun canm, gozunuz aydin :)Kızlar 19 mayıs bebeğim cinarim oldu
Amanınnnnnnn bi bebiş daha dünyamıza teşrif etti.. adı gibi ömrü uzun ve hayırlı bir evlat olsunn.. kendinize dikkat edin canlar...Şoktayım hala cok sagolun.Ne olduğunu anlamadan sezeryana alındım.5 te anca kendime gelebiliyorum
Ben antibiyotikle kurtuldum..bende ishal, akıntı, kusma hepsi mevcuttu.. günlük 2 antibiyotikle 1 hafta kullandım.. şükür geçen testlerim temiz çıktı.. aman dikkat et dr bunlar erken dığuma sebep oluyor demişti..
Kızlar 19 mayıs bebeğim cinarim oldu
Benim algıladığım da o şekilde . Sütün olması ve Lohusa depresyonu ve annenin kendine güveni,bebeğin dünyaya alışması, anneye güvenmesi için vb. sebeplerle izolasyon öneriliyor. Lohusa psikolojisi çok farklı olabiliyormuş. Hiçbir sebep yokken bile bebeğe tavır alınabiliyormuş. Yada biri babannesine benziyor şeklinde yorum yaptığında anne buna bile küsebiliyormuş. Kanamamız olacak, dikişimiz olacak belki ameliyatlı olacağız. Ben örneğin kaynımla, yengemle, komşumla misafircilik yapayım derken bebeğimin nasibi sütüm kaçsa keşke onları 10 gün kırsaydım da emzirseydim derim. Ama kimisi vardır enerjisi, lafı herkese yeter, kimseden etkilenmez onu bilemem. Herkes aynı değil. Ama sanırım annedeki hormonlar ilk iki hafta süresince tekrar rayına giriyor normale dönüyor. Sonrasında zaten herkese özgürlükCanım burda arkdaşım doğumdan sonraki hormonlarından dolayı çocuğunu emzirmek bile istememiş... ev çok kalabalık gelen giden, yatılı kalan misafirler derken artık nasıl bir hormon seviyesiyse çocuğa sütü nasip olmamış.. o da en güzeli yalnız olmak der hep..bana doğumdan sonra gelen ebe annemin geleceğini duyunca mutluluktan havalara uçtu.. anneniz ev işiyle ilgilenir sizde bebekle yatak istirahati yaparsınız demişti.. :))
Canım bende katılıyorum hamilelik kursuna son 2 saatimiz kaldı..aynen bahsettiğin şeylerin hepsi anlatıldı.. hatta geçen derste drunuz size söylemediği sürece, anne adayları kesinlikle dr nıza bebeğinizin boyunu,kilosunu sormayın dediler.. bebeğin kilolu olması annede doğum korkusuna neden olabiliyormuş, ya da zatıf olması sağlığında sorun mu var? Şeklinde düşüncelere sebep oluyormuş.. olası ters bir durumda drunuz açık ve net bir şekilde bebeğinizin durumuyla ilgili bilgileri aktarır dediler..artık herkesin kendi tercihi, ne yapmak istiyorlarsa yaparlar.. hepimiz sorunsuz atlatalım inşaallah o evreleriBenim algıladığım da o şekilde . Sütün olması ve Lohusa depresyonu ve annenin kendine güveni,bebeğin dünyaya alışması, anneye güvenmesi için vb. sebeplerle izolasyon öneriliyor. Lohusa psikolojisi çok farklı olabiliyormuş. Hiçbir sebep yokken bile bebeğe tavır alınabiliyormuş. Yada biri babannesine benziyor şeklinde yorum yaptığında anne buna bile küsebiliyormuş. Kanamamız olacak, dikişimiz olacak belki ameliyatlı olacağız. Ben örneğin kaynımla, yengemle, komşumla misafircilik yapayım derken bebeğimin nasibi sütüm kaçsa keşke onları 10 gün kırsaydım da emzirseydim derim. Ama kimisi vardır enerjisi, lafı herkese yeter, kimseden etkilenmez onu bilemem. Herkes aynı değil. Ama sanırım annedeki hormonlar ilk iki hafta süresince tekrar rayına giriyor normale dönüyor. Sonrasında zaten herkese özgürlük
Canim cok sasirdim ve de cok sevindim. Allah uzun omurler versin anali babali buyutmeyi nasip etsin.Şoktayım hala cok sagolun.Ne olduğunu anlamadan sezeryana alındım.5 te anca kendime gelebiliyorum
Ayy adaşımız doğmuşŞoktayım hala cok sagolun.Ne olduğunu anlamadan sezeryana alındım.5 te anca kendime gelebiliyorum
Canım,Allah analı babalı büyütsün.Bebeğin inşallah iyidir.Güzel haberlerini bekliyoruz.Hayırlı uzun ömürlü olsunKızlar 19 mayıs bebeğim cinarim oldu
Canııım çok erken gelmiş bebişin.Allahım sağlık ve kolaylıklar versin.Dualarımız seninle...Kızlar 19 mayıs bebeğim cinarim oldu
Kızlar 19 mayıs bebeğim cinarim oldu
Beni yanlış anladiniz galiba bende arkadaşları neyse herkesin kendi bilir ben vurguladigim kaynana anne gerisi lazım değil gibi ilk günler ben tek olacam mecbur bi gelirse ablam kayinvalidemde annemde sizlere omurBen sana sonuna kadar katiliyorum. Sen ögrendiklerini ve yapilan uygulayi bizlerle paylaştın.. Kimseye böyle yapın uygulayın demedin..
Şurda hamileyken bile herkes birbirini kırıyor soyledikleriyle nasil gelen giden senin psikolojini anlamayanlar seni kırmasın..
Keske mumkun olsa bu söylediklerin turkiye sartlarinda bizde uygulasak.
canım sen de uzme kendını kımse kımseyı krmadı dedıgın gıbı arkdas kendı dusuncesınden bahsettı bız de kendı dusuncemızden kımse kımseyı neden kırsınki neden ısteyelım boyle bısey ben de uzuldum boyle anlasılınca zaten cok duygusalım herkesın hayatı farklı duyguları farklı kımse uzulmesinBeni yanlış anladiniz galiba bende arkadaşları neyse herkesin kendi bilir ben vurguladigim kaynana anne gerisi lazım değil gibi ilk günler ben tek olacam mecbur bi gelirse ablam kayinvalidemde annemde sizlere omur
Ben bir aydır gidiyormKızlar devlet hastanesine giden var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?