uyurken saga sola yatiririm ama uyanikken sirt ustu :))Doğru aslında ama bebeklerin sırt üstü yatmalari daha saglikli diyorlar bide bu reflu yatağı ve gaz yastığı gerçekten gerekli mi? Çok soru sordum ama
maltofer demir takviyesi için şurup canım. ferro kabızlık yapınca bunla değiştirdi dr. günde iki kez içiyorum. hamileliğimin ilk başlarında henüz demire başlamadan da kabız olurdum. ozaman dulcosoft vermişti. o da gaita yumuşatıcı ondan da epey memnun kalmıştım. sadece hamileler ve emziren anneler için üretilmiş. cvbım geç oldu kusura bakmaBen demir ilacı kullanmıyorum canım. O şurubu dr.un mu vermişti. O şurubu kabız olduğunda mı herzaman mı iciyosun? Maltofer dediğini.
Canım 63 cm yazıyor. Benimkinde 60 yazıyordu muhtemelen aynıdır.Haber verdiğin için çok saol canım acaba aynı boyutlarda mı ki
Sen ne verursen onu giydiriyorlar canim corap sapka ve eldivende koymayi unutmakızlar hemsirelere vermek için hastane çıkışının tulumunu koydum ben tabi icine ic zibin ve çıtçıtlı badide koydum ama acaba tulum giydirirler mi onden citcitli yoksa altüst takim isterler
sağol canım onlari koydum ama emin olamadim bi an alt ust isterler bide o an die korktum ama tulumda rahatsiz etmez heralde çocuğuSen ne verursen onu giydiriyorlar canim corap sapka ve eldivende koymayi unutma
Canım ben de aynısını yaşadım. 3 dk da bir sancıyla hastaneye yattım 29+5 te. 2,5 cm di. Serumlar ilaçlar ciğer iğneleri falan yapıldı. Hastaneden çıkarken 3,2 cm civarı olmuştu yanlış hatırlamıyorsam. Evde tuvalet dışında ayağa kalkmamak şartıyla eve gönderdi doktorum. Ondan beri de yatıyorum. Adalat da çarpıntı ve tansiyon sorunu nedeniyle kalp doktorum izin vermedi sonradan onu da bıraktım. Şimdi progestan ve mg ile gidiyoruz allaha emanet 31+3 olduk. Bana da aynılarını söyledi 34. Haftaya kadar ne yapıp edip dayanmamız lazım dedi. Ama dün gece yine 3dk da bir kasılmalarım oldu galiba bizimki beklemeyecek hakkımızda hayırlısı. İnşallah vaktinde sağlıkla alırız kucağımıza. Beslenmene dikkat et, günde 3 lt su, ilaçları saatli al bir de mümkün olduğunca stres yapma canım. Doktor bana bunları tembihliyor her seferinde telefonda bile.Günaydın tatlı anneler :) takipteyim her zaman yazamıyorum. 2 hafta önce adet olacakmışım gibi ağrı ve sancılarla dr gittim. NST ye girdim Doğum sancısı çıkmadı şükür ama rahim ağzı ölçüm ideal hep 4 cm ken 3.4 cm çıktı. Haftam da denk geldiği için analık iznine ayrıldım planım 5 hafta daha çalışmaktı ama bebişin başka planları varmış demekki:) neyse 4 gün sonra tekrar gittiğimde 2,5 cm e düşmüştü yani erken Doğum riski var dediler.:/ adalat,progestan ve ciğer geliştirici iğne verdi en azından 34 ü atlatalım diye hedef koyduk ama inş 37 ye varırım en azından.. sizler ne durumdasınız benim gibi kısalma yaşayan var mı? Evden çıkmadım günlerdir yatıyorum
Canım en kısa zamanda kucağına alıp eve dönmeyi nasip etsin allah. Allah yardımcın olsun şifa versin ikinize de. Senin gibi yavrusu orda olan herkese.Dua eden herkesten Allah razı olsun benımde dualarım sizle hayırlısıyla kucağınıza almanızda buarada doğum yapıcak arkadaslar anane geceliği dediğimiz geceliklerden alırsanız işinize yarar ilk gün için ben ağrı çekerken zorlandım doktorumda hatta keske öyle alsaydın rahatlık olur demişti normal doğumdan korkmayın bası biraz zahmetli ama sonrası cok rahat cok güzel bende asla normal doğum istemiyorum diyordum ama ameliyat sonrası mecburi oldu sabah 7:30 dan öğlen 15 e kadar ağrı cektim apansit ağrısının yanında bişey değildi kalkıp gezebilseydim daha cabuk olurdu sütüm iki saate gelmişti ıkınırken hep ameliyat yerimden korkmustum patlarsa dikişler diye doktorumda sağolsun hiç bastırmadı kendi ıkınmamla oldu sadece kesık atmıs bebeği riske atmamak icin 8 ıkınmada olmustu tabi yarısı bilinçsiz ıkınmaydı kan sulandırıcıyı sormayı unutuyorum hala oluyorum geldiğinde sorucam unutmazsam öğlende bebeğimi görmeye gidicem kısmetse dün gidememiştim kucağıma vericeklermiş cok heyecanlıyım kendimi hala anne olarak hissedemiyorum inşallah iyi haberler veririz
Apar topar hastane valizi hazırladık eşyalarını yıkadık keşke daha erken yapsaymışım diyorum. İnşallah vaktinde gelir bebişler küvozlere mecbur kalmazlarCanım ben de aynısını yaşadım. 3 dk da bir sancıyla hastaneye yattım 29+5 te. 2,5 cm di. Serumlar ilaçlar ciğer iğneleri falan yapıldı. Hastaneden çıkarken 3,2 cm civarı olmuştu yanlış hatırlamıyorsam. Evde tuvalet dışında ayağa kalkmamak şartıyla eve gönderdi doktorum. Ondan beri de yatıyorum. Adalat da çarpıntı ve tansiyon sorunu nedeniyle kalp doktorum izin vermedi sonradan onu da bıraktım. Şimdi progestan ve mg ile gidiyoruz allaha emanet 31+3 olduk. Bana da aynılarını söyledi 34. Haftaya kadar ne yapıp edip dayanmamız lazım dedi. Ama dün gece yine 3dk da bir kasılmalarım oldu galiba bizimki beklemeyecek hakkımızda hayırlısı. İnşallah vaktinde sağlıkla alırız kucağımıza. Beslenmene dikkat et, günde 3 lt su, ilaçları saatli al bir de mümkün olduğunca stres yapma canım. Doktor bana bunları tembihliyor her seferinde telefonda bile.
panik yapma canim hızlı baktığı için olmuştur hayırlı haberlerle gel inşallahKızlar benim moralim de bozuk bebeğim 30+3 çıktı araştırmada saniyelerle baktı gerçi umarım yanlış ölçüm ya da cihazdan kaynaklidir özelde geçen salı 31 haftaydı stres yaptım öğleden sonra gidicem kendi doktoruma da
Sağol canım ben de salı gidicem ama ben daha 32+2 olucam o zaman. Senin haftan çok iyi çok şükür. İnşallah 36-37 yi görürler. 36 dan sonra zaten hiç sıkıntı yok prematüreden de çıkıyor dedi doktorum. Bir de 2 kiloyu geçmiş olması erken doğumlarda çok avantajmış daha hızlı toparlıyormuş kuvözde. biz 1650 deyiz hala. Bakalım canım inşallah salı günü güzel haberler alırız.Apar topar hastane valizi hazırladık eşyalarını yıkadık keşke daha erken yapsaymışım diyorum. İnşallah vaktinde gelir bebişler küvozlere mecbur kalmazlarsana da çok geçmiş olsun canım haberdar et durumundan, bir daha ne zaman gideceksin dr ? Biz haftaya salı 34+2 de inş gideceğiz bakalım ne derler
tabikide baktır cnm ona göre önlem alınır strez yapma bebeginde etkilenirKızlar sabah endokrın kontolume gelmıstım gelmısken devlette de bı bakayım dedım kadın doguma sıra aldım bekledım kadın ılk defa baya ılgılendı burda ama bebegın bata ufak kalmıs dedi 2 haftaya kadar bır gerılık varmıs zaten kendı doktorumda soylemıstı ama bu doktor gerılık onemlı dedı doppler ıcın acıl yazdı bende sıra varmı dıye sorcam burda beklıyorum sızce cektırsem mı acaba sonucta normal demedı canm cok skldı 32 haftalık olduk hala 1600 musuz
benimkide o tarihlerde dogucak nasipse daha kesin gun almadik o tarihten once gelir diye korkuyorum. çocuğun küçükmüş allah yardımcın olsun inşallah zamanında gelsinlerYatış şekli soran arkadaşlar olmuş, bebek mutlaka yan pozisyonda yatmalı doktorların özellikle uyardığı konu bu, kusarsa boğulmasın diye yan yatırılması konusunda uyarıyorlar. Her uyandıktan sonra diğer tarafına yatırırsanız da kafatası şekli düzgün olur yoksa yamulmalar olabiliyormuş kemiğin şekil alma aşmasında.
Bu arada 19 hazirana sezaryen için gün aldık, erken gelme tehlikesi var benim minişin eğer 19una kadar durursa çok mutlu olucaz. Aslında gebe kaldığımda doğum tarihi temmuz görünüyordu o yüzden temmuz anneleri konusunda başladım yazmaya ama ilerledikçe boyutu büyük geldi hep, hazirana kadar geri çekildi doğum tarihi o yüzden biraz önden gidiyoruz =) Artık her hafta muayeneye çağırıyor doktorum nstye bağlıyorlar sancı çıkmıyor ama gün içinde çok sancılandığım için ve bebeğim çok aşağıda olduğu için doğum kanalına girmesinden korkuyor, sürekli yatmamı istedi ama bir kızım var iki buçuk yaşında mümkün değil ki sürekli yatmak ... özellikle geceleri çok sancım oluyor bu aralar =(
Ikı hafta nerdeyse fark çok geldi bana öğleden sonra bi rahatkatayim kendimi inşallah doktorum müsait olur bakarpanik yapma canim hızlı baktığı için olmuştur hayırlı haberlerle gel inşallah
İnşallah canım.. yatmak çok zor geliyor ama yavrular için katlanacağız artık Rabbim sabredenlerden ve sonunda kazanıp mutlu olanlardan eylesin biziSağol canım ben de salı gidicem ama ben daha 32+2 olucam o zaman. Senin haftan çok iyi çok şükür. İnşallah 36-37 yi görürler. 36 dan sonra zaten hiç sıkıntı yok prematüreden de çıkıyor dedi doktorum. Bir de 2 kiloyu geçmiş olması erken doğumlarda çok avantajmış daha hızlı toparlıyormuş kuvözde. biz 1650 deyiz hala. Bakalım canım inşallah salı günü güzel haberler alırız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?