2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar hazır süt mü içiyorsunuz? Yoksa köy sütü mü? Ben şimdiye kadar hep hazır süt ictim şimdi annem gelirken getirecek bi farkı olur mu acaba
Benim toksoplazma muhabbetinden dolayı yasak bana ev sütü ev yoğurdu. o yüzden hazır süt içiyorum. Ama zaten o da hamilelikte rahatsız etti laktozsuz süt içebiliyorum sadece. Bağışıklığın varsa en güzeli köy sütü tabiiki.

E-bebekteki bebek bezi çöp kovasından alan veya daha önceden kullanan var mı? Yorumları çok iyi kokuyu hapsediyor falan diyor. Bebek bezlerini nasıl muhafaza ettiniz atılana kadar ?

Eklentiler

• IMG_8601.webp
    7,5 KB · Görüntüleme: 56
  • IMG_8602.webp
    21,8 KB · Görüntüleme: 58
E-bebekteki bebek bezi çöp kovasından alan veya daha önceden kullanan var mı? Yorumları çok iyi kokuyu hapsediyor falan diyor. Bebek bezlerini nasıl muhafaza ettiniz atılana kadar ?

Canım ben banyoya bebek bezi için küçük bi çöp kovası koymuştum her akşam da çıkarıyordum çöpü dışarı. Böyle bir şey almadım.

Hazır süt içiyorum canım. Gelen sütçümüz var aslında doktorum da ev yoğurdu ye dedi ama bana kokuyor inek gibi yaa... İçemedim de yoğurdu yiyemedim de..
Annemlerde acik sut ictim,bunlarim ciftliikte veteriner kontrolunden gecenleri var,onlardandi.Hazir sutlerin kaymagini yagini alip ayri ayri satiyorlar,besleyiviligi azaliyor.Ist de yasadigimiz yerde arka taraflarda acik sut satanlar var ama kontrol olmadigi icin esimi almaya ikna edemedim.Yine gidip su organik sise sutlerden aldim ama bunun da yagini kaymagini aliyorlar.Icerken agzimiza kaymak gelmeli,asil sut o.Ist de iki gunde bir sut getirecek kontrollu ciftlik sutcusu nasil bulunur ki?Yogurdu da o sutten yapacaksin tabi de gecen firinda yapmaya calistim tutmadi.Eski usul deneyecegim bakalim.

Bizim buraya gelen sütçü işlem gördürmeden tek bir yerdem alıp gelir nerden baksan 25 yıldır da tanırız bilindik bir sütçü. Ancak çok sevmeme rağmen kokuyor bana içemiyorum. Yoğurdu da yaptım ama yiyemedim midem almıyor. El mahkûm yiyor içiyoruz diğer sütlerden. Günlük süt aldım marketten yoğurt tutmadı bende peynir yaptım:) oğlumda hiç bunları içemedim laktozsuz süt aldım o zamanlae yaygın değildi bakkaldan koliyle sipariş ettiriyorduk.

Yeni gordum fotograflarini da cok gecmis olsun

Ben almadim canm ama cokta gerek duymuyorm.. Kullanmadigim bir balkonuma bi kova koymayı düşünüyorum bezler icin.. her dışarı cikisimdada dışarı çöpe atarım..

Kokuyu muhafaza ediyor diyorlar ama o icine konan posetler de korbel in.Baska poset uymuyormus ve o posetlerin fiyati da bayagi fazla.Adamlar kovadan degil posetten kazaniyor.Bunu duyunca vazgectim.Balkonda gunluk biriktirip sabah esimle gonderirim bezleri ya da site gorevlisi almadan az once iyice posetleyip kapinin onune koyarim.

Eskiden hiç hazır dut içmezdim evlendiğimden beri içiyorum 1 yoldan beri.alisik öldüğün süt köy sütü yani

Eskiden hiç hazır dut içmezdim evlendiğimden beri içiyorum 1 yoldan beri.alisik öldüğün süt köy sütü yani
Ben de öyle canım. Hatta haftalık alırdık yoğurdumu da kendim yapardım. Ama hamilelikte toksoplazma testi negatif çıkınca doktor pastörize ürün şartı koydu. Peynirleri bile alırken okuyorum pastörize sütten elde edilenleri alıyorum. çok özledim ev sütünü doğumdan sonra ilk iş dönüş yapıcam. Doktorun izin veriyorsa kullan birşey olmaz

Uyandirmak da zok zor gelir.Iki saatte bir mi besliyorsun?Emiyor mu,sagip biberondan mi veriyorsun,mama mi veriyorsun?Emince de ne kadar emip emmedigini nasil anlayacagiz ki.
Evet canım iki saatte bir ama uyanırsa tabi çünkü bazen geç uyanabiliyor. Mama üç gün verdim üç gündür mama vermiyorum biberonla kendi sütümü verdiğim de oluyor. Valla onu ben de anlamadım yarım saat emzirmeye çalışıyorum kavgalar zorlamalar dahil

Sizin basket topu ya da karpuz dediğiniz göbek bende bildiğiniz pilates topu oldu gören ikiz mi maşallah diyor, bense yazarken bile hala tıkınıyorum, içime fil kaçtı a dostlaaaar sizin şu iştahsızlık beni teğet geçti sanırım, yok yani bişi değil şiştikçe şişicem de epidurali olamıcam diye korkuyorum

:) Ayyy bunu dedin aklıma kurt düştü şimdi. Bende pazartesi izne ayrılıyorum 37ye giriyoruz ya da bitiyor :) Çok eksiğimiz var daha evimi temizlemedim daha. Hiç bir belirti olmadı mı nasıl anladın?
Valla canım perşembe doktor herşey yolunda bir ay var dedi pazartesi doğdu oğlum suyum geldi ama çok yavaş geldiği için anlamadım. Temizlik mobilya aklına ne gelirse yarım kaldı eksik oldu

Ne diyeti kız :) yapma ama bak klima bana neler yaptı 8 gündür sesim düzelmedi daha. Ben yatmadan açıyorum 1-2 saat o beni bisüre idare ediyor ama açık olsada terliyorum

Bende tatlıyı cikolatayi hala en başından beri habire yiyorum ya vazgecemiyorm bağımlı gibi biseyim heralde kesin aldığım kilonun çoğu bundandır

Benim evde giydiğim tişörtlerim olmadığı gibi eşiminkilerde olmuyor artık :)
Ne düşünceli kocaymış kız sen giyceksen giymicek falan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…