2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Kauçuk nasl oluyor canm BN daha almadım eczaneden alayım bari :)

Şu sarı olanlar var ya canım emzik kısmı onlar. Nukta var bir de chicco da var. Eczanede nuk ve chicco varsa alırsın yoksa bebek eşyaları mağazasında vardır

Arkadaşlar emziği ne zaman vereceksiniz ilk gün mü ikinci gün mü? Tecrübeli anneler siz de deneyimlerinizi paylaşırsanız seviniriz:)
Hastanede hemşireler vermiş yoğun bakımda emme gücü refleksi gelişsin diye doktorda midesini rahatlatıyor nasıl sizin sakız rahatlatıyorsa onuda emzik dedi şaşırdım ilk defa bi doktordan öyle duydum

Kiminde alıyorlar kiminde almıorlar akıl erdiremedik bizde canım. Ama gece acile gittiğinde nst parası almıyorlar. Bi o avantajı var
Gece hiçbir özel hastane acile gelen hastadan para alamaz canım yasal olarak alması yasak zaten belkide para alamadığı için o kadar afra tafra yaptı

Takvimdeki hastane çantasi hazırlama listesinde 3-4adet mama önlügü diyor ya yeni doğanin mama önlüğüne ihtiyacı olur mu ?? Agiz mendili koydum çantaya.
Bir de ben biberon koymadim. Mama verilmek zorunda kalirsak kasikla veririz diye kasik koydum.yine de biberon ihtiyacı olur mu ki?

selam kızlaray gıremıyorum artık foruma annemle babam geldı ıkı hafta oldu yazamadım hıc. baya bır yazı bırıkmıs. umarım herkeste hersey yolundadır. okuyamadım yazıların hepsını. bızım de gecen kontrolumuz vardı. bebegım 2760 gr cıktı boyu da 44 cn mış. suyu falan hersey yolunda. nst ye de gırdım ılk defa cok sukur bısı cıkmadı. bebegım fazla hareketlı bazen duramıycak erken gelıcekmıs gıbı hıssedıyorum ama daha henuz kasılma bıle yasamadım ya da hala farkında degılım :) sanırım ben de sezeryan olucam dr um cok ısrarcı sezeryan konusunda ama yarın baska bı dr a da gıdıcem sezeryan olmamı gerektırıcek bı durum var mı dıye sorucam belkı degısırım bıle dr umu. neyse benden haberler boyle.

bu arada artık baya bı agırlastım. toplamda da 11 kılo aldım. delı gıbı ates basıyo bana dabı de odemlerden ayaklarım davul gıbı oldu. ellerım gece cok sısıyo kapatamıyorum bıle ellerımı. bı de bebegımın tum hazırlıklarını bıtırdım cok sukur. cantam falan hazır. hastaeyı suslemek ıcın de emın onunden tul aldım 10 metre ama nası suslıycem tulu nası kesıp ayarlıycam hıc bı fıkrım yok :) yapan ayarlayan varsa bana daanlatabıır mı :)

Benimde çantam dahil hicbirseyim hazır degildi sağolsun annemler gelince geceli gündüzlü çalisip her seyi bitirdik.
1-Kapi susu yaptik. Arigurumi, kece ve örme harflerden
2-taki yastigi yaptik yine kece ve örme harflerden
3-annem örgüden bebek yapti. Lavanta keseli magnet yaptik. Tulle susledigimiz bir sepete koyduk.
4- yine örgü elbise yapti masa susu gibi
5-hazir keselere badem sekeri koyduk. Eminonunden aldigimiz metal agaca astik.
6-kagit cupcake yada kurabiye standalri oluyor.ondan alip beyaz ve pembe etipuf koyacagiz uzerine de kanepe kurdanlarina hosgeldin yazisi yapistirdim onlari saplayacagiz.
7-lohusa serbetini kimse icmiyor diye vusne suyu aldik.zaten ramazan ayi hastanede cok icilmez. Cam bir krafti yine tulle susledik.
8-isim banneri yaptik duvara . cok kolaydi o
9-tullere lastik gecirerek bebek hastane yatagi tutusu yapti annem. Hani boyle yanlara ortu gibi..
10-bir de benim hastane yatagininayak ucuna tutu yapti. Fiyonk gibi.
Bu kadar süsün icinde kendimizi kaybetmesek bari:)) bir de benim bulundugum sehirde hic cevrem yok hastaneye gelebilcek ama ozendik iste:))
Kisaca tullerden bisiler yapmak cok zevkli ve kolay kes bagla bitti:)) nette örnekleri var. Kolay gelsinn.

Arkadaşlar emziği ne zaman vereceksiniz ilk gün mü ikinci gün mü? Tecrübeli anneler siz de deneyimlerinizi paylaşırsanız seviniriz:)

İlk günün gecesi deneriz biz canım, abi de öyle yapmıştık, çok aç ya da çok tok değilken denemek lazım demişti bana yenidoğan hemşireleri

Benim erken doğumdu oğlumda 35.haftadaydı emme reflexi kaybolmaması için mutlaka verin demişti dr iyi ki vermişim, kardeşi de alır inŞAllah

Hastane çıkışlarını 3 set olarak koydum içlerinde önlük var. Biberon da silikon kaşık da koydum. Ama hastanem bebek dostu hastane olduğu için mama en son çare olarak görülüyor ve verseler de silikon kaşıkla verirler ama yine de tedbirli olayım dedim. Koy bence canım ne de olsa bi ağırlıkları yok :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…