Ben geçen cuma gittim bayram haftasina kalmayayim dedim ne olur ne olmaz bide dogururum diyeBen 10 gun once falan gitcem kuafore insallah doguma kadar tekrar cikmaz.
Evet biraz peşpeşe yaptım 28 yaşındayım 3.bebişime kavuşucam hep beraber büyürüz artık :) tabi her çocuk yeni bir tecrübe ama inan hepsinde ayrı birşey keşfediyorsun
Aynı düşüncedeyiz:)Bu arada arkadaşlar normal doğum için olumsuz şeyler yazmasak lütfen.. en azından biz bilmemezlikle bir nebze korkularımızı yenmeye çalışıyoruz. Öyle çığlık çığlığa falan denince tabikide modda düşüm oluyor... Rabbim hayirlisini versin diyorum ben hep, ama kendi isteğimle de sezeryan olmayı düşünmüyorum
Allah analı babalı büyütsün,sana çok geçmiş olsun kuzum. Küçük bir bebiş daha açtı dünyaya gözlerini. Ömrü uzun ,bahtı güzel olsun yavrucağın.Kizlar dogurdum normal,epidurale zaman kalmadi :) anam babam dogurdum cok sukir iyiyiz darisi basiniza
Alttan muayene ediyor. Bana bugün kanala girmiş ,aşağı inmiş dedi. Dokunduğunda başını hissediyor.Bebeğin kanala girdiği nasıl anlaşılır?
Başörtülü bağyanlar ameliyathaneye giderken başınız açık mıydı?
Bu ikisini istiyorum
Kiz korkma ciglik cigliga olanlar cigirtkan olanlardir :) Sezeryanda bile ortaligi ayaga kaldiran var .. Ben inanki o kadar cok tedavi gordum ki sirf bundan dolayi normal dogum istemedim yoksa ohoo neler atlattik onu mu atlatamayacaksin..Bu arada arkadaşlar normal doğum için olumsuz şeyler yazmasak lütfen.. en azından biz bilmemezlikle bir nebze korkularımızı yenmeye çalışıyoruz. Öyle çığlık çığlığa falan denince tabikide modda düşüm oluyor... Rabbim hayirlisini versin diyorum ben hep, ama kendi isteğimle de sezeryan olmayı düşünmüyorum
Miracik nasılsınDün yapıldı 2 doz canm birde kasılma giderici hap verildi 2 tane ama nisan gelmeye devam ediyor korkuyorum hiç bi bilgim yok
Hayırlısı olsun artık. Gelişimleri tamamlandığı için tam gününü beklemese de olur. Ben yeri rahat heralde çıkmaya niyeti yok diyordum çünkü sancım yok.Geçen ay sertleşme oluyordu mg kullanınca geçti. Ama bebek inmiş yetine, hazırmış. Bundan sonrası onun tercihi. Senin civcivin de suyu iyiymiş maşallahNe güzel tahmini tarih vermişler. Bizim kız da yerinden memnun , yüzüstü dönmüş.Alttan muayene olmadım en son 32 de 1 kere olmuştum. Bundan sonra zaten yavaş yavaş kısalması gerek usg den bakıyorum ben dedi. 34 te 2 kiloydu şimdi 2700 olmuş ona sevindim ama 3 ü de geçirirsen normal Doğum zor yaparsın dedi ufak tefek olduğum için. Nst de iyi çıktı bakalım 10 gün sonra yine görüşeceğiz inş. Suyumda da hiç azalma olmamış. Erken Doğumdan korkarken bebiş hepten içimde kaldı sanırımsenin oğlan bizi geçer gibi merakla bekliyorum
Masallah canim herseyin rastgitmis. saglikla mutlulukla buyusun insallah bebisin anali babali :)Merak edenler icin spinal anestezimin ayrintilarini anlatmak istiyorum:)) merak etmeyenler devamini okumayabilir:))
Sabah hastane odasina geldik. Odayi suslerken hemsireler geldi. Damar yolu acildi. Lavman yapicam dedi. Ne kadar miyavlasam da ne gerek var diye olmaz dedi. Ve yapti. Korkacak bir sey yokmus cok kolaymis:) simdi anliyorum ki ameliyat sonrasi kalkmamak icinmş lavman. Sonda takicam dedi. Dedim bayilinca takin. Spinalse tamam ozaman takariz dedi. Ondan yirttim. Varis corabimi ameliyat kiyafetimi giyip sedye indik ameliyathaneye. Ayy doktorumu bi gordum kasap muşambasi gibi bir önlük takmiş:))) hocam kasap gibi olmussunuz beni korkutuyorsunuz dedim bebegin suyu sicriyor bazen dedi:)
Neyse serum baglandi. Tansiyon oksiken aleti ve ekg aletleri baglandi. Oturur vaziyette omuzlar önde kambur durdum. Aneztesist once eliyle yerini buldu. Dedim birileri kollarimdan tutsun ki haraket etmeyeyim. Sagolsun ne iatersem yaptilar. Once 2 minik igne yapildi zaten dis cekerkenki gibi aninda uyustu. Sonra hemen ilacini verioz bitmek uzere dediler. Oralari falan hiccccc hissetmedim. Dediler ki baacaklarinda sicaklik hissediceksin. Hemen sol isindi dedim sag isinmiyor. (Sagda fitik var korktum) ama daha dakikasi dolmadan iki bacak da alev alev oldu:)) icim isindi.
Ortuyu gerdiler onume. Burdan tecrube hic lambadan falan gormeye calismadim. Tavanda bir nokta buldum oraya kitlendim. Okuduguma gore islem sirasinda bas hareket etmeyince basagrisi olmuyormus.
Once gazli bezle sildiler karni. Dediler ki iste dokunma ve cekistirme bebek cikarken karna bastirma nefessiz kaliyormus gibi hissedebilirsin korkma. Hicbisi hissetmedim. O sirada aneztesitler konusuyor senle. Ilk mi adi ne falan fisman. Ha islem baslamadan belim bosta altina bisi koyun iye 6 kere falan durmadan soyledim en son biri ya tamam koycam dedi:))) koyunca bel boslugum kapandi rahatladim.
Biz konusurken bebek cikio dediler. Aa sacliymis dediler. Bana da saci supriz oldu. Dedim ne renk. Ben sari sacliyim. Kizim siyah sacliymis:)) saat kac dedim. 09.12 dediler. Serumdan antibiyotik verdiler. Agzinda kotu bir tad olacak dediler. Oldu ama 1 dk olmadan gecti. Her seyi onceden soylemeleri guzel heyecan yapmiyorsun. Kizimi muane edip giydirdiler gormedim bir yerde. Hemsire getirdi yanima. Bak diye. Millet ah kuzum canim bebegim falan der. Bendeki tepki: çirkinimmmmm:) pespembe bisidi. Yanima dokundurup gittiler odaya. Dedim bereber cikardik. Olmaz burda usur dediler. O yuzden esimin ve ailemin ilk gorus anini gormedim. Ama salya sumuk aglamislar. Aglamayan bir tek ben varim:) neyseki fotografci kapida bekliyordu.o goruntulemistir ilk tepkileri.
Ameliyata donersek; dik konuma getirdiler niyesini unuttum simdi. Aninda midem bulanioo diye cingar cikardim:) hemen indirdiler. Bi sure devam etti bulandi ama ole buyuk bir sey degildi. Gazli bezleri saydilar. Dikise basladilar. Dik dik bitmiyor anam. O kisimda cok sıkıldim. Bebek gitmis is bitmis. Ne zaman bitcek hadi bitiyor diyin falan diorum:)) doktorlar da iste sahurda cok yagmur yagdi falan diye konusuyorlar:)) neyse dikisim de bitti sonunda. Son kontroller yapildi her sey cikartildi. Hiccc bir sey ama hic bir sey hissetmedim. Korkucak hic bir sey olmadi cok sukur. Odaya gitmek icin sira bekliyorum. Bir titreme geldi. Titresim mode on. Odaya geldim. Ustumu ortuolar ortmeyin titremem@ondan degil icten gelior diorum. Titredikce kendime sinir oluyorum. 3 saatte gecer dediler( neyse yarin saat oldu olmadi. Midemden bir safra geldi agzima.ve titresim mode off. Bitti. Ayaklarin 6-7saate acilir dendi. O kadar olamadan acildi. Yani yatakta kimirtadir hale geldim. Cok sukur burda da sorun yasamadim.
Tek derdim aclikti:) her gelene ne zaman yemek yicem diyordum. Bi onceki gece aksam 9 da yemek ve icmek bitti. Dediler aksam 7de su ve komposto yani sivilari icebilirsin. Dakika saydim:)) acliga hic dayanamam. Su ve komposto bile yetti aslinda. Sabah kahvalti yaparim demistim doktora. Simdi kahvaltim geldi. Sade cay:) hayallerim yikildi:))
Aksam 9 gibi ilk kez yataktan kaldirdilar. Oda icinde yuruduk. Sonda cikti( bol bol yuru dediler . yurumek sorun degil de yataktan kalma kismi sikinti. Wcye gittim ama. Oturamadan döndum. Gece hasta bezini cikardilar. Depend kilot giydim. Bedeni soranlar vardim okuyorlarsa
102 kilo ile doguma girdim ve gerci totom buyuk degildir ama larga bedeni oldu. Az daha bol olabilirdi.
Eminim unuttugum cok sey vardir. Sanirim burayi bir nevi gunluk olarak kullandim bigun. Unutmayayim yazili kalsin istedim. Hakkinizi helal edin lutfen.
Bebegin boyu ve kilosunu hala ogrenemedik. Dosyada yaziyor cikista alirsiniz dosyayi dediler. Kime sorsak sanki devlet sirri:)) 2 gun yatis yapip 3 gun sabah cikacakmisiz. Ben hep pijama almistim. Ilk gun sadece ust giydim. Sonra gecelik giydim. Kesinlikle daha cok rahat.
Sezeryan 8.30 da baslayacakti. Yukseleni aslan olacakti kizimin.gec baslayinca yengec oldu dedi ablam. Burcu yengec olamadi ama yukseleni olmus.
Inanamazsiniz ama benden bu kadar:)))
Hepinize hayirli dogumlar diyorum. Agrisiz sizisiz dersiz tasasiz ve bol sağlıklı.
2 ay burdalar sonra yazlik gideriz beraber dedik :) iyi oldu kayinvalidemde geliyor onlarla aliscaz artikAy beraber ağlayıp beraber uyumaları. Allahım ne güzel şeydir onlar maşallah maşallah. Annen ne kdar sende kalacak?
Canim gozunuz aydin saglikla buyutun masallah sirayla herkes doguruyor :)Kizlar dogurdum normal,epidurale zaman kalmadi :) anam babam dogurdum cok sukir iyiyiz darisi basiniza
Canim ben kasilma yasadim ama ikizdi buyuzden benimki teke gore daha anlasilir oluyordu bebeler bir yere toplaniyor ve kasiklara baski yapiyordu bu sanci oluyor..Hiç kimse kasılma yaşamamış burdaki kızlardan herhalde...
Cvp veren yok
Bencede canım,heycanla yazılmış olduğunu düşündüm.ama pek iyi olmamış haklısın.Bu arada arkadaşlar normal doğum için olumsuz şeyler yazmasak lütfen.. en azından biz bilmemezlikle bir nebze korkularımızı yenmeye çalışıyoruz. Öyle çığlık çığlığa falan denince tabikide modda düşüm oluyor... Rabbim hayirlisini versin diyorum ben hep, ama kendi isteğimle de sezeryan olmayı düşünmüyorum
Şimdi Can'ım sezaryende kesinlikle korkulacak birşey yok ama sana tavsiyem çooook zor durumda kalmadıkça Sakın genel olma. Yavrunun doğumunu gör, genelde ayıldıdında o dikiş acısını yaşama, bebeğine yabancı kalma. Bunlar benim fikirlerim çünkü ilk bebeğimde genel oldum. Gelelim epidural olayına. Spinal ve epidural birbirinden farklı ve ben epidural oldum şimdi yine Allah nasip ederse aynı yöntemi seçicem. Çünkü öyle rahat bir doğum yok.. Ve epiduralde spinal gibi baş Ağrı'sı olmuyor. Doktorum da demişti yüzde bir olur baş Ağrı'sı epiduralde direk omiriliğe sıvı verilmiyor çünkü. Ve iki gün boyunca acısı ağrısız hastanede yatıp üçüncü günü çıkıyorsun . Sormak istediğin ayrıntı varsa sorabilirsin cnmOoo yaşıtız nerdeyseee
Sizin 3 cü , benim ilk
Benim şimdilik norml ama yinede soriim size sezeryan nasıl , korkulck birşey var mı
Epidural sonrası baş agrısı ya da baska şikayetiniz oldu mu? Dıgum sonrası iyileşme sureci nasıl geciyor..fln
Bu arada arkadaşlar normal doğum için olumsuz şeyler yazmasak lütfen.. en azından biz bilmemezlikle bir nebze korkularımızı yenmeye çalışıyoruz. Öyle çığlık çığlığa falan denince tabikide modda düşüm oluyor... Rabbim hayirlisini versin diyorum ben hep, ama kendi isteğimle de sezeryan olmayı düşünmüyorum
Aynı düşüncedeyiz:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?