- 17 Mayıs 2010
- 1.660
- 1.055
- 698
- 33
Doğanà kadar rahat yok bizeAnladım canım iyi çok şükür. Bizim de karın çevresiyle ilgili bi değer var o %8 çıktı. 10un altına düşmesini istemezdim dedi. 10 gün sonra tekrar bakacak. Onun dısında kan akımları diger seyler hersey yolunda görünüyor.
kızlar nerdeyse herkes sezeryan oldu ama muayene olanınız var mı alttan kemik yapınıza vs bakıldı mı? nasıl bi tecrübe..
Kız davul sesi gibi uzakta olunca sadece Adana nın havası güzel gelir yakından çekilmiyor
1 i erken olur diye istemedim, anne karnında 1 gün bile onemliymis,7 si dedim ama dr.um ben yokum dedi. O yüzden 5 i dedi . Hayırlısı artık canım.
canım gerilik hep iki haftaydı doktor beni baya bir korkuttu bebek çok küçük doğacak dedi erken doğum olacak dedi. bugün 2 haftayı da geçti neredeyse 3 hafta çok korktum yine gününü beklemeyeceğiz iki hafta sonra alırım dedi. son haftalarda ultrason ölçümlerinde yanlış ölçüm oluyor sanırım, sizlerde de aynısı ile karşılaşan oldumu diye öğrenmek istedimcanım doktorun ne dedi gerılık nekadar ılerlemıs benım 2 hafta ama gerılık sayılmaz dıyor bılemıyorum ben de ultason kagıdında her ölcumun kac haftalık oldugu yazar
olsun canım saglıklı olsunda ben de sezeryan olucam tup bebek bır de çatım da darmış rıske atamayız benım ayrıntılıdan berı kafam bı dunya kalbınde parlaklık vardı hala gecmemıs e tabı benım tek derdım ve duam normal bır bebek olması smdı gerılıkler baslayınca aacaba saglıklımı deıl normalmı deıl dıye dusunuo ınsan ondan artık gorcez az kaldı şu mubarek gunlerde allah bıze saglıklı bebısler versın uzulmeyelım ınsallahAynı haftadayiz canım bizim babamizda çok iri uzun boylu bende uzun boyluyum ama zayifim doktor her hafta göreceğim seni dedi . Normal dogumda bebeği zorlariz sıkıntıya düşmesin olmadı sezeryanla hallederiz. 39 a kadar bekleriz gelişimde değişiklik olursa normal düşünülebilir dedi . Ama hamileligim çok rahat geçmedi insanın aklına binbir türlü şey geliyor tek isteğim sağlıkla kucağa almak. Ben normal veya sezeryan diye başından beri diretmedim kesinlikle bebeğim ve benim için hangisi daha iyiyse o olsun
anladım canım korkma 2 hafta sonra alsa bıle haftası çok ıyı zaten 2 hafta sonra 39 olucak normal kı onemlı olan saglıkla dogması bence uzulme evet yanlısta ölcum olabılıyormus bu haftalardacanım gerilik hep iki haftaydı doktor beni baya bir korkuttu bebek çok küçük doğacak dedi erken doğum olacak dedi. bugün 2 haftayı da geçti neredeyse 3 hafta çok korktum yine gününü beklemeyeceğiz iki hafta sonra alırım dedi. son haftalarda ultrason ölçümlerinde yanlış ölçüm oluyor sanırım, sizlerde de aynısı ile karşılaşan oldumu diye öğrenmek istedim
canım senin doktorun ne dedi bu konuda. benimki endişeli konuştu hep bana, bugün birkaç gün daha arttı gerilik. sizin kilosu ne kadar bebeğinCanim benim de gerilim var yaklaşık 2 hafta
Yarin cok cok guzel gecsin,unutulmaz olsun senin icin.Haberlerini bekleyecegiz :)Ayy bana hala cok varmis gibi geliyor zalimsin zaman :))
Aksam ev kalabalik olacak sanirim o zaman anlayacagim birseyler olacagini :) Insalalh canim dua edin saglikla kizima kavusayim .. Uzun bekleyisin dualarimin kabul olmuş hali o benim..
evet haklısınız ama doktorlar korkutuyor karın çevresi küçük akciğerlerde sorun olabilir ya da çocuğun kemikleri kısa dediğinde insan rahat olamıyor malesef.Bence hiç kıyaslamayın, kimimizin bebeği iri kimimizin ki daha minyon, tıpkı normal hayatta bazımızın 100küsür kilo olup bazımızın 50kg olması gibi farklı oluyor bebeklerimiz de genetik olarak, drunuz bir sorun görmediyse normaldir Emin'im, anne karnımda haftahafta bile değişiyor gelişimleri
doktor geri diyor canım hep ölçüler küçük çıkıyor hala boyu 44,5 cm, kilosu 2200 grDoktorunuz mu geri diyor yoksa siz usg kağıdına göre veya gruptaki değerlere göre mi kıyas yapıyorsunuz? Doktorum her gittiğimde gayet uyumlu güzel bir Bebek diyor ama gruptakiler çok sorgulayınca ben de baktım o değerlere kimisi 1 hafta geriye uyumlu kimisi 4 gün önce boyu 1 cm ilerde falan sonuçta kağıtta referans aralıkları var o Aralık'ta değerler yani sorun yok.ballikaymakli ne güzel açıklamış. Dr demediyse kendimizce yorum yapıp bebişleri strese sokmayalım anneler miretney sensiz__asla123
ben de herhafta kontrole gidiyorum canım doktor baş çevresi önemli diyor ama o da geride. benim de en geride olan flUltrason değerlerinde tam 34 +1 ise ; tüm ölçülen değerler de aynısı olmayabilir çok yakın değerler ise doktor birsey demez. Ama benim tam 2 hafta oynuyor FL dışındaki değerler. Benim ultrason kagidinda yazıyor . Doktorum da aynısını söylüyor bu yüzden sürekli hafta da 1 gidiyorum kontrole. Bu durumdan dolayi muhtemelen sezeRyan da olacağım. Çocuğu strese sokmamak adına. . Doktorum , kan akışında beslenmesinde problem mi var diye perinatolojiye yönlendirdi. Aslında problem olmadığını, çocuğun anne babasınin genetik yapısından etkilendiğini söyledi. Ben çok minyon ve zayıf doğmuşum. .
canım kan akışında sorun yoksa çok iyi, bu haftaya kadar böyle gittiyse sıkıntı olmaz inşallah. doktorun söylüyordur ama ben de söyleyim aklınızda olsun tuza ve tansiyona dikkat edin.ben 32. haftada kendimi kötü hissettim kalbim tuhaf bir şekilde çarpıyordu ve vücuduma sıcaklık yayılmaya başlıyordu meğerse tansiyonmuş ben anlayamadım sonrasında bebeğe giden kordon tıkanmış şuan tüm yemeklerim tuzsuz kesinlikle tansiyona dikkat edincanım senı cokmıyı anlıyorum bnde tekrar perınatolojıye gotmeyı duusndum ama doktorum sorun yok dedı ama cok rahat adam zaten bılemıyorum benım de fl bır hafta gerı dıerlerı 2 hafta geri aslında bırdı bu hafta 2 hafta oldu gerılık korkuyorum haftaya daha da artarsa boyle kaldıysa dıye ama ben de mınyonum 157 boyum 2700 dogmusum bendekı cocuktan bu beklenır aslında ama babası uzun boylu ve ırı sadece anneyemı ceker bılemıyorum benım kan akısına bakmıslardı 2 hafta once problem yoktu
:) ben de geç kalmayip sezaryana vaktinde girseydim yukseleni aslan olacakti. 12 dk ile yengec oldu:)) neyse burcu yengecti sezeryanla ikizler oldu zaten yukseleni yengec oluversin bari:)Kizlar ilerilik gerilik konusulmus.Su uc haftadir uc farkli dr a gidiyorum.Bursa Acibademde gittigim 15 gun once 2911 gr dedi,bu pazartesi Atasehir Memorial 2470 dedi,bizi sok etti.Bugun disaridan muayenesine gittigim de 2700 dedi.Hepsi farkli bisi soyluyor,onemsememek lazim.Memorialdeki bize sormadan ayin 13 unu almis dogum tarihi olarak.Takip eden bilir astrolojjiye merakliyim,danismanlik aldim.Bebis dogacagi zamani kendi secmeyecekse dr yerine ben secmek istedim.Ayin 13 u dedigi saatte dogum yapmak istemiyorum.O yuzden disaridan bir drla gorustuk bugun.O benim istedigim tarihe gun aldi.Bir terslik olmazsa,drla fiyatta anlasirsak,bebis erken gelmeye karar vermezse ya da bizden onceki ameliyat uzamazsa sectigimiz tarihte saatte dogum olacak,ayin 17 si.Akintim vardi benim de.Dr turnosol kagidi verdi kagit mor renk oldu.Sizinti oluyor diye endiselendim,dr mantar dedi.Alttan muayene oldum.Ilac verdi,tansiyonum hic olmadigi kadar yuksek 11 e 7 normal dedi.Sag ayakta odem var.Umarim bebisle ayin 17 sine kadar dayaniriz.Her seyin hayirlisi olsun.
Ay desene benim çatı fırın ağzı gibi dar falan da demedi zaten demekki herşeye uygunminnoş kızım çok rahat geçer inşallah yalnız enfeksiyon devam ederse istemem normal çocuğa geçer vicdan yaparım bayağı yoğun çünkü kaşıntı akıntı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?