Çok saol canım. Bilimsel olarak anlaşılabilir mi bilmiyorum canım ama benimki içgüdüsel bişeydi Kordon dolandığını doktor söylemeseyd bilmeyecektik o söyleyince acaba bundan mı diye düşündüm sadece. Doktorlar hareketli bebeği sewiyor birşey görse söyler doktorunuzTebrik ederim cnmallah analı babalı buyutsun
Kordon dolanmiş demişsin , bunu bebegin harektlerinden ( çok harektli veya az hareket) anlayablr miyiz?
Dün gece bebegim biraz fazla kıpraştı gibi de ...endişelenmem gerekir mi diye bir soriim dedim..
Nst ye pazrtesi gircm ,dr ozmn gonderdi bayrm tatil nedeniyle
Sorma canımya geçti gitti şükür. Bavulum 30.dan beridir hazır malum erken riskim vardı. Gecelikler içinde değildi benimde annemler getirdi hepsini. Doktor kullandırmadı bana kremi erken doğum riskini tetikler dedi. Ama şimdi heran sürüyorum memişler ah ah fenaBiz bile burada sok olduk,sen nasil heyecanlandin kim bilir,ben de heyecandan bildigim tum dualari unuturdum.Gun belli olunca kendini o zamana hazirliyorsun.Allahtan bavulun falan hazirmis.Ben de pijamalari,gecelikleri kirismasin diye askida tutuyorum,acil bir durumda katlayamam tikistiririm,cok panigim :)Yavas yavas koyayim bavula.
Dogumdan once Lanolin kullanmis miydin canim?Artik dis dunyaya alisiyor Melisa,dogru emzir de acimasin gogsun .Bebisin iki yil emecek annesi :) Memelere iyi bakmamiz lazim :)
Anladım canım. İnşallah gerek olmaz da haftaları tam dolunca gelir bebeğin. Bizim cuma günü belli olacak muhtemelen doğum tarihi, o güne kadar sağ salim ulaşırsak inşallah
Tabi şimdi iyim o anlık birşeydi ne oldu nasıl oldu anlamadım ... ilk defa boyle oldu , ya yatıl pozisyonumdan yada bilmiyorum ........
Ay bizimki de feci hareketli. Okuduğumda bi tırstım çünkü benim dr herşeye normal normal diyorÇok saol canım. Bilimsel olarak anlaşılabilir mi bilmiyorum canım ama benimki içgüdüsel bişeydi Kordon dolandığını doktor söylemeseyd bilmeyecektik o söyleyince acaba bundan mı diye düşündüm sadece. Doktorlar hareketli bebeği sewiyor birşey görse söyler doktorunuz
Hadi bakalım hayırlısı bu Bayramı nasıl geçirecez ; kamyon gibiyim ağır, hiçbir şeyi yapamaz oldum gece yatakta zor dönüyorum , sıcak zaten halim de yok
Canim biz drum ile konuştuk bu ciğer geliştirici iğneyi 36 dan sonra yapmayız demişti.hatta 36dan itibaren bebek gelmek istesistesede durdurmak için bir sey yapmaya gerek yok dedi.ben bugün 35+2yim.az kaldi36+0ya.
yetsin bence deYeter tabi çok bile :) bu sıcaklarda öff ama penye battaniyeye sararız yine de bende öyle yaptım
4 gun onceki kontrolde bizim bebis de ayni kilodaydi ve önden gidiyor. Dogum ve kilosu hakkinda bi yorum yapmiyor doktorum ama boyle giderse normal dogum sikintili olabilir.dün yazmayı unutmuşum kızın kilosu 2850 olmuş bir haftada 300 gram almış bana çok geldi bir ay önce on gün önde gidiyodu bu ay karın normale dönmüştü bir hafta içinde yine bir hafta öne geçmiş doktorda ısrarla sen normal doğum isityosun de mi diye soruyo aslında normale yönlendirmeye çalışıyo kafada iri çıkıyo çok kararsız kaldım aslında öyle normalden aman aman bi korkum yok ama böyle kilo alırsa nasıl normal olcak 4 kiloyu bulursa bir de kızlar ne zman et protein bide ezo gelin çorba içsem bebek öne geçiyo hamur işi karbonhidrat ağır basınca ben kilo alıyorum bundan eminim
benim ikisini de bakıyor ama tahmini doğum tarihini usg ye göre söylüyor orda farklı çıkıyo çünkü önde göründüğü için ama bir haftalık fark sorun değil diyo bebeğin sağlığı açısından en son 37. hafta da tekrar konuşalım dedi. böyle devam ederse bence de zor normal en azından ben riske atmam4 gun onceki kontrolde bizim bebis de ayni kilodaydi ve önden gidiyor. Dogum ve kilosu hakkinda bi yorum yapmiyor doktorum ama boyle giderse normal dogum sikintili olabilir.
Acaba dogumu sat.a göre mi usg de cikana gore mi belirliyorlar?
ay canım ne kadar iyi kayınvaliden varmış maşşalh :) acaba benim ki hayatta olsa gelir miydi yardıma diye çok düşşnüyorum gece ben de uyamıyorum öyle tekme savuruyo ki gülsem mi ağlasam mı bilemiyorum bide üstüne kasık ağrısı bayramın ilk günü mecbur ziyaretler antalya yanıyo 3 gündür cayır cayır sonra da yatışKızlar dün gece bebeğin oynamasından uyuyamadım sanki içerde düğün vardı sürekli paldır küldür, bi yandan seviniyorum bi yandan diyorum bi sorun yok inşallah.
Yalnız bu hamileliğimde bir kez daha anladım inanın her hamilelikte anne aynı anne, aynı heyecan aynı panik aynı tepkiler.
Tecrübe falan hava civa yani:)
Bayram'da bende yatışta olanlardanım, kayınvalidem kızımla oğlumu aldı götürdü tatile bayram sonu getirecek sen dinlen rahat dedi.
Kuzucuklardan ayrı bayram geçiricem ama doğumuma da az kaldı dinlenip enerji toplamak lazım.
Libya'dan da çöl sıcakları geliyormuş 10 derece birden artacakmış sıcaklık, tavsiyem evlerden çıkmayın.
Hele de güneydekiler sıcaklık 45 dereceyi geçecek dediler haberlerde Allah yardımcıları olsun .
Sorma Can'ım kayınvalidem benim hayattaki en büyük şansım . Allahım uzun uzun ömürler versin ona. İlk balayında gelmiştim Antalya'ya haziran 5 ti. Aman allahım nefes alamadım. Sonra Kaş'a gelmiştim dalış için temmuz ayında, yok böyle bir sıcak, otelde bi teyze vardı demişti ki bana burada bir ahbabım oturuyordu söylerdi ki insanlar evine ekmek almaz ama o eve klima koyar, gerçekten hak verdim :)ay canım ne kadar iyi kayınvaliden varmış maşşalh :) acaba benim ki hayatta olsa gelir miydi yardıma diye çok düşşnüyorum gece ben de uyamıyorum öyle tekme savuruyo ki gülsem mi ağlasam mı bilemiyorum bide üstüne kasık ağrısı bayramın ilk günü mecbur ziyaretler antalya yanıyo 3 gündür cayır cayır sonra da yatış
Canım birşey görse söyler söylemez olur mu? Benimde kordon dolanmış boynuna ama çıkaradabilir kafanıza takmayın demişti. Sonra bidaha dolamış meğer o yüzden acil olduAy bizimki de feci hareketli. Okuduğumda bi tırstım çünkü benim dr herşeye normal normal diyoröyle bişi görse de söylememiştir ama nst de kalp atışları düzenli hayırlısıyla sağlıkla bi doğursaydık bizde :)
Canım bizimkininde sarılığı yükselmiş yarın tekrar doktora götüreceğiz. Yine yükseldiyse bizde yatış yapacağız sanırım. Rabbim beterinden korusun iyiliği için herşeySarılıktan hastaneye yattik. Bayrami hastanede karsilayacagiz. Dün yatamiyorum kalkamiyorum kizima yetemiyorum diye tum gun duygusal duygusal agladim. Bugün hastanede refakatcilik yapiorum. Rabbim sabrini da gücünü de veriyor. Yeter ki sağlık olsun. Çok şükür.
Seninle aynı tarihiz :) bakalım kim önce doğurcak sen normal yapacaktın dimi
Bir rahatsizligin mi var,neden bu kadar sik gidiyorsun dr a?Kızlar günaydın :) ben malum yine gittim doktora :)) sancım yine çok sık olursa ciğer geliştirici yapayım dedi. Şükür dün sancım olmadı. O zaman bayram sonu yaparız eğer yine sancılanırsan dedi. Beni daha iyi gördüğünü söyledi. Bayramda acil bir durum olursa beni ara ben seni yönlendiririm dedi. Bayram sonu tekrar kontrol :)
İnşallah canım :) bizim gün belli değil bakalım sağlıkla gelsinler:)
Geçmiş olsun canım. Karnın toksa da olabilir canım. Uyuyunca miden de sıkıştırmış olabilir
Benim doktorda kordon işini sordum dolasa nolcak normal doğum değil ki bizi ilgilendiren bir durum değil dedi bende gayet rahattım taa ki seni duyana kadar :)Canım birşey görse söyler söylemez olur mu? Benimde kordon dolanmış boynuna ama çıkaradabilir kafanıza takmayın demişti. Sonra bidaha dolamış meğer o yüzden acil oldu
Senin salatalık durumu bende karpuz şeklinde baş gösteriyor :)Kızlar benim kadar salatalık yiyen varmı yaa nasıl bi yeme istegidir.. dolaptan cıkarıp çıkarıp yiyorum.. başlarda tuzluyofum bide baktım ayaklar şişiyor bıraktım tuzu.. varmı sizinde sürekli yediğiniz bişey
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?