2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Erken değil canım doktoruna güven dualarımız seninle sakin ol

mayhosmelek , Bende korkuyorum ama doktorum da hiç sezeryan lafını bile geçirmedi herşeyin normal 17 sini beklicez diyor. Demek ki kilo konusuna pek takılmıyor diyorum. İnşallah fazla bekletmeden gelir bebiş.

Heh kantarondu adi gelmedi aklima yazarken:)) ben dikise gelir falan diye cesaret edemiorum surmeye suan. Bir de malum kilodan dikisimi goremiorum bile. Suan tek umudum kantaron ve c.. Tube:))
Canım dikis yerine gelir diye korkma açık yaraları bile süper kapatıyor çatlakları geçiriyor yanıklarda tüm acıyı hemen alıyor kesik yaraların hemen kabuk tutmasını sağlıyor benim yaşadığım ilçede insanlar kendi kantaron yağını kendi yapıp herşeye kullanıyorlardı bende herşeye kullanılır mı yağ işte falan diyordum taa ki birgün eşim bir kucak dolusu kantaron bitkisi ile eve geldi onları yıkadı temizledi şişeye koyup üzerine zeytinyağı ile doldurdu 50 gün bekletip süzdü şişelere doldurdu işte o günden beri vazgeçilmez oldu bizim için bizde herşeye kullanır olduk

Geçen hafta yardımcım gelince haftada üç gelecek ya bir ay boyunca maaş konuşalım dedim 850 düşünüyordum ama bebişin de olacak 1000 nasıl olur dedim,beğenmedi pek.Eşime sormam lazım dedi.Bir de eskisi gibi yapamıyor pek.Onların evden bir kişi de benimle aynı zamnda doğuracak gelemeyebilirm o günler dedi.Evde büyükler olacak,annemin el sorunlu,kv misafir zaten,çok az görümcem yardım eder,strese gireceğime başka kadın baktım.Çok fenalar.Kadına diyorum yeri elle silersiniz,ben silemem fıtık var diyor.Eee bedenine güvenmiyorsan çalışma.

Başka birini buldum o da Bitlisli.27 yaşında güçlü kuvvetli.Okuma yazması yokmuş.Bir buçuk aya 1100 dedim,benim için çok daha uygun.Eski kadına 1500 vermem lazım bu hesapta.1000 deseymişim de kabul edermiş,deseymişim keşke.Yerleri elle silecek,yemek işi doğrama,yıkama kısımlarını yapacak.Bir tek ütü bilmem dedi o takıldı kafama.Onu da gösterirsen öğrenirim dedi.Yanındaki akrabası da evde yapıyor ama dışarıda hiç yapmadı dedi.Sanırım hızlı kurs verecek.Umarım becerir.Bir de biz iki kişi gelelim parayı aynı alırız dediler.Yarım günde bitirip çıkmayı düşünüyorlar sanırım ama tanımadığım daha güven oluşmayan iki kadınla aynı evde olmaz,onu kabul etmeyeceğim.Sabah 9.30-17 arası gelecek.Kahvaltı yok öğle yemeği veririm dedim.Her şeye evet dedi.Karamanın koyunu sonra çıkar oyunu olmasın da...Gözü kapalı gibi,iyi biridir umarım.

Annemle babam bu pazar geliyor,bana yardım edeceklermiş.Annemin durumu malum nasıl yardım etmeyi düşünüyorlar bilmiyorum.Çok dedim doğumda gelin diye ama dinlemediler.Yemek yaparız bırakırız diyorlar ama bizim Antep yemekleri bebeğe değil bana kilo aldırır,biz eşşimle iyi idare ediyorduk ayrıca ben yataktan çıkmıyorum ki.Ben onların eve gidemem,onlar bana gelse yataktayım hep.Biz sana gelir yemek bırakır gideriz diyorlar.Eşim de akşam yorgun geliyor ancak bişiler yiyoruz,uyuyoruz.Açıkça söylemiyor da pek istemiyor sanırım.Şimdi bizimkiler gelir bu konuşmaz mahcup olurum diye de korkuyorum.Bana, gelmesinler keyiflerine baksınlar diyip durdu.Evde tüm işleri eşim yapıyor,sizinkilerin yanında yapmam,her şey annene kalır dedi.O da haklı.O yüzden yrdımcımı doğumdan önce başlatacağım inşallah.

Canım hiç üzülme bebeğin sağlığı yerinde solunum sıkıntısı çoğunda oluyor en yakın zamanda yanında olacak inşallah kendi can acını da söyle ağrı kesici falan yaparlar

Gecmis olsun canim hayirli olsun Allah anali babali buyutsun cabucak iyi olup yanina gelicek merak etme

Suyumuz gelince hemen doktora gidiyor muyuz yarim saattir su sizintim var sanirim suyum bosaliyo tecrubeli annelerden yardim bekliyorum
Eger suyun ise acil gitmen gerekiyor canim enfeksiyon riski doguyormus

Herkese günaydın, ben yazmıyorum ama sizleri sürekli takip ediyorum. Doğum yapan herkesi tebrik ediyorum. Sizin durumunuzu yaşayan bir arkadaşım var. 41 haftası doldu ve balon metodu+ suni sancı+ kesenin patlatılması gibi müdahalelerle normal Doğum yaptı ve çok memnun. Bence bunları denemeden sezeryanı kabul etmeyin tabi Doğum ilerlemezse sezeryan bir kurtarıcı. Bir de aldığım Doğum eğitiminde 42. Hafta dolana kadar kontrollü olarak beklenebileceği anlatıldı. Hatta isteğe bağlı sezeryan bile olsa bir Doğum işaretinin gelmesinin nişan sancı veya su gelmesi gibi, hem bebek hem de anne için çok daha iyi olduğu söylendi

Gözün aydın olsun canım stres yapma kendine başka arkadaşların bebişleirne de oldu çok kalmadan toparlandılar dert etme..melekler yardımcısı olsun minik meleğinin hayırlı evlat olsun inş

Kızlar birşey sorucamm. Yenidoğan bebekleri nasıl yatırıyorsnz. Geçen biri sırt üstü yatırma kusar boğulur ddi tırstım.. ooff nasl becercem bn bu işi yaa iyi bi anne olamazsam ....

Kızlar birşey sorucamm. Yenidoğan bebekleri nasıl yatırıyorsnz. Geçen biri sırt üstü yatırma kusar boğulur ddi tırstım.. ooff nasl becercem bn bu işi yaa iyi bi anne olamazsam ....
Doğru söylemiş, yan yatmaları gerekiyor, ben kızımda yaşadım, misafir sevdikten sonra sırt üstü yatırmış ben mutfaktayken çocuk mosmor olmuş annem ağzını açıp parmaklayarak kurtarmıştı daha 3 günlüktü Hayatımın en kötü günüydü. Dikkat etmek gerekiyor

Reactions: SGd

Gözün aydın canımmm sağlıkla büyüsün.. üzülme düzelir solunumu dualarımız onunla. Dikişlerin ağrısı için iğne yapsınlar canım söyle hemşirelere..

Suyumuz gelince hemen doktora gidiyor muyuz yarim saattir su sizintim var sanirim suyum bosaliyo tecrubeli annelerden yardim bekliyorum

Bekleme git tabii..

Geçmiş olsun canım.Bu kadar sıkıntılı sezeryan haberlerinden sonra bizim de hevesimiz iyice kaçtı.Allah yardımcın olsun.Bebişini kısa zamanda kucağına alırsın inşallah.

Vatanseverr beslenmeyle falan alakasının olduğunu zannetmiyorum. Suç sendeymiş gibi davrananlarda asıl suç. Ben şunu öğrendim hayatta kimseyi takmayacaksın.. Sen nasıl mutluysan o şekilde davranacaksın. Üzdü mü konuşma ki anlasın hatasını.. ben yaptım yapmaya da devam ediyorum. Beni üzen sadece sevdiklerimin zarar görmesi olur yani hastalık falan gibi onun dışında ne laf ederlerse etsinler kimseyi tiye almam.. daha çok kudururlar.. en güzelini yaparsın canım seni üzen senden uzak olsun.. her şey yoluna daha kolay girer o zaman :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…