- 17 Aralık 2014
- 3.751
- 9.413
- 108
Bugun ilk defa duydum :)Daha var 11 gun daha birlikteyiz bebisle :)Cok az kaldi.doğum yapmayanlar sizde benim gibi aaa hala doğurmadın mı lafı duymaktan sıkıldınız mı? : )
Yapmadım canım sağolasın :) cumartesi belli olacak günümüz bakalım..Çok teşekkür ederim doğum yapmadıysan daha sana dua ediyim❤
doğum yapmayanlar sizde benim gibi aaa hala doğurmadın mı lafı duymaktan sıkıldınız mı? : )
Doğum yapan anneler artık başka bir evrene geçmişler sorularımıza bile cevap alamıyoruz.Biz de biran önce bebişleri kucaklasakta bitse şu korkular.
Eskisi kadar aktif degiller taze anneler forumda.Ozellikle sezeryan olanlar.Normal dogum yapanlar bir parca daha aktif.Bizim de girmeye vaktimiz olmaz belki.Bir de dertler degisti.Emzirme,sarilik,uyku,gaz gundem maddeleri bunlar.Bize de iyi oluyor onceden hazirlikli oluyoruz.Birkac ay once haril haril alisveris yapiyorduk,o kisim daha zevkliydi.Simdi bekleme modu sıkıyor.Doğum yapan anneler artık başka bir evrene geçmişler sorularımıza bile cevap alamıyoruz.Biz de biran önce bebişleri kucaklasakta bitse şu korkular.
Evet bende o yüzden başka evrene geçtiler dedim. Çünkü artık başka dertleri var bizim gibi değiller şuan :)Eskisi kadar aktif degiller taze anneler forumda.Ozellikle sezeryan olanlar.Normal dogum yapanlar bir parca daha aktif.Bizim de girmeye vaktimiz olmaz belki.Bir de dertler degisti.Emzirme,sarilik,uyku,gaz gundem maddeleri bunlar.Bize de iyi oluyor onceden hazirlikli oluyoruz.Birkac ay once haril haril alisveris yapiyorduk,o kisim daha zevkliydi.Simdi bekleme modu sıkıyor.
Normal doğum yapanlar için illaki su veya nişan gelmişmiydi diye merak ettim. Ben sürekli tuvallete bakınma modundayım da. Ağrı filanda olmayınca tabi.Biter canım :)) ben korkmuyorum açıkçası ameliyattan doğumdan falan :) ne sormuştun bu arada yardımcı olurum bildiğim bir şeyse.
Burada bir arkadas avent elektirikli ciftli gogus pompasi aldi,memnundu.Ikizleri iyi beslemis.Ben lansioh aldim ciftli elektirikli daha kullanmadim ama benim aldigim biraz ses yapiyormus.SÜT sağma makinesi alıp kullanan arkadaşlar hangisini aldılar memnunlar mı yazabilirler mi? Bu konuda tavsiyeye ihtiyacım var..
Alpi kabiz olduysan sana tavsiyem 3 kuru inciri ustune su gelecek kadar su koy iyice kaymat incirler sisip icindeki taneler cikana kadar sonra ılıkken posasini ve suyu ic. Ben boyle wcye cikabilmistim dogumdan sonra bitek bu care oldu bana. Insaallah sanada olurKayisiyi hic sevmem hosaf olarak kaynatarak bir tek bos severim bende bos yedim ustune ilık su ictim bakalim insallah ise yarar.
Benim spinal olacak saniyordum. Ameliyathaneye girdim baktim belime katater takildi sonra cikinca dedim ki spinal degilmiydi yok kombine epidural dediler :)
Belimde takilan kataterde dogumun ertesi gunu cikarildi.
benim de duydugun gördüğüm spinalde baş ağrısı bel ağrısı ama kardeşim yeni oldu spinal 2 günde kalktı o iyiydi ama genelde epudural spinal olanlar epudural diyor artık yarın belli olcak büyük ihtimal kandırcak doktor amaCanım ben spinal oldum.. rahat geçti sorun yaşamadım. Bu kez de sorduğumda doktoruma spinal dedi. Epidurali yaşamadım o yüzden.
Burada bir arkadas avent elektirikli ciftli gogus pompasi aldi,memnundu.Ikizleri iyi beslemis.Ben lansioh aldim ciftli elektirikli daha kullanmadim ama benim aldigim biraz ses yapiyormus.
Dikis yerlerinde agrı yanma vs olmadı mı? Spinalin etkisi gectikten sonraSponalin uyusma suresi 5 dk falan. Epiduralin 30 dk sonra. Sanirim o yuzden doktorlar spinal tercih ediyor diye dusunuyorum. Ben spinal oldum. Cok sukur ne baş ne bel ne başka bir agri cektim. Insallah sen de agrisiz atlatirsin.
Dikis yerimde agri yada yanma olmadi. Surekli agri kesici igne yaptilar hastanede. Evde de gunde 2 kere agri kesici aldim. Belki o yuzden hic agri hissetmedim. Benim tek sorunum rahmin duzelirkenki o congul congul histi. Hani alpinin dedigi gibi biz donerken donen sey:) o his de 1 haftada gecti.Dikis yerlerinde agrı yanma vs olmadı mı? Spinalin etkisi gectikten sonra
Canim saglikla buyusun gozun aydin insallah ku ezdende saglikla cikar bebisin.moral cok onemli kendini birakma ve bol bol yuru tatlimYeniden merhaba kızlar. Sabahki üzgün ve negatif mesajdan sonra yeniden yazmak istedim. Şu an daha iyiyim elhamdulillah. Sabah öyle bir hal ki arka arkaya ağrı kesiciler yaptılar gram azaltmadı acımı. Taa ki bebeğimin biraz daga iyi olduğu haberini alana kadar. Benim ağrım sancım üzüntüdenmiş bunu anladım. Şuan hafif bir sızı dışında bişeyim yok.
Ameliyat güzeldi, spinal iğnesi filan hiç acıtmadı çok kolaydı o kısımlar. Doğum esnasında çok heyecanlıydım. Sorun olmadı hamdolsun. Doğumdan sonra sanki bütün gün temizlik yapmışım gibi bir yorgunluk.. uyuma isteği. Hissettiklerim bunlardı.
Bebeğim henüz gelmedi. Solunumla ilgili sıkıntısı sebebiyle yoğun bakımda küvezde. İnşallah iyi olur.. bekliyoruz. 2680 gr doğdu.. şimdilik böyle, birazdan yürüyeceğim. Sonra da süt sağılacak bebeğe vermek için. Biraz buruk ama hamdolsun daha iyi olucaz inşallah.
Canm benim meme ucum doktorun degimiyle kalitesiz yani ucum cok kucuktu ve oglum 3 gun ememedi ben weebaby nin su 10 tl lik gogus pompasini aldim iyice ucunu cikarip tamamen kahverengi kismini agzina verdim ve boyle boyle alisti 3-4 gun ugrastim ama oglum emdi emdikcede sutum cogaldi.Kizlar meraba,12 gunluk bebisim meme ucumu hala almiyoucuna plastik kalkan takiyorum oyle emebiliyo.basina boyle bsey gelen varmi ne yapmak gerek acaba?
Canim gule gule buyut gozun aydinSezeryan guzel geçti.epudural oldu.kizimda spinaldi.epudural daha iyi sanki .çok şükür şimdilik bir sıkıntımız yok.2700 doğdu oğlum 49 cm.sutum geldi.emdi .Inşallah bol bol sütlerimiz olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?