Hayırlı olsun. Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin. Spinali 5 kez deneme kısmı çok şaşırtıcı ilk kez duyuyorum. Müsait bir Zaman'ında detaya girersen sevinirim.Bizde bugün 19:16 da doğduk kızlar,
Suyu azaldığı için hemen doğuma aldılar
Hiç açılma yumuşama olmadığı için suni sancı vermediler, spinali denediler 5 kere filan, olmadı. Genel anestezi yaptılar. Bebeğin ultrason ölçümlerinde ufaktı zaten ama doğunca daha ufak çıktı. 44 cm (49 demişlerdi) ve 2500g ( 2750 ölçmüşlerdi) . Şimdilik emzirme ile uğraşıyoruz bakalım.
Hic takma canim.Bana hep ileri ileri dediler.35. hafta 2900 du dr bu bebis 4 kiloyu gecer dedi.36. hafta baska dr 2400 dedi ve gobise de 3 gun geri dedi.Ayni hafta baska dr 2700 dedi.Gecen hafta 3 kilo, bu hafta 3400 dediler.Iste 39. hafta.Biraz tombis olursa iyide onemli olan saglikli olsun.Birde kızlar bugun doktora gıttım 2800 gr dedı bebek için sanırım zayıf bir bebek olcak benımkısı surda ne kaldıkı...
Aslında tüp bebek olunca kıymetli Bebek diye riske atmamak için 38 hafta olunca direk sezeryanla alıyor birçok doktor senin ki biraz değişik bakışaçısına sahip bence. Allah tez vakitte en hayırlısı ne şekildeyse öyle doğurmayı nasip etsin.Yarın 40+4 olacağım, 10 gün önde iri bir kızım var.. suyu normal, ağrım yok, sızım yok, sancım yok sadece çarşamba nişanım geldi..şuan içimde resmen ordan oraya koşturup duruyor, dirseğini, poposunu dayıyor. Ama nst de 8-10 çıkıyor sancım.. yoooook ama bugün ilk defa bir tane sancım çıktı 30 dk lık süre içinde.. sinirden ağlıyorum.. arayan arayana, dışarıyaçıkmak istemiyorum "aaaaaaa sen doğurmadın mı halaaaaa?? Ay herşey yolunda mı? Bebek sağlıklımı?" Sorularından bıktım.. dr da beklicez herşey yolunda diyor.. adamı dövmek geliyor içimden.. bi de tüp bebek, zorly süreçlerden bu zamana geldik korkuyorum bişey olacak diye.. ama kimseeee anlamıyorrrr..
Malesef rutin bu. İdrar kan alınıyor, tansiyon kilo ölçülüyor. Nst ye sokuyor, ardından hepsinin sonucunu doktora veriyorlar.Usg ile bakmama kismi cok ilginc.Rutin uygulama oyle miymis?Ee sen dr a gidince napiyorsunuz?Eee isim Ates olunca "Yakarim ha" diyor.Dalga gecme sen bebisinle atesle oyun olmaz :)
Canım spinal neden olmadı.bende de epidural 8 yıl önce olmamıştı ama benim 2 omur arasını bulamamıştı anestezi uzmanı.kendi doktorum geldi ve uğraşma hastamla genel yap dedi.genel olmuştum o yüzden.acaba seninki neden olmadı.ilk Doğumun muBizde bugün 19:16 da doğduk kızlar,
Hiç açılma yumuşama olmadığı için suni sancı vermediler, spinali denediler 5 kere filan, olmadı. Genel anestezi yaptılar. Bebeğin ultrason ölçümlerinde ufaktı zaten ama doğunca daha ufak çıktı. 44 cm (49 demişlerdi) ve 2500g ( 2750 ölçmüşlerdi) . Şimdilik emzirme ile uğraşıyoruz bakalım.
Bizde bugün 19:16 da doğduk kızlar,
İnsallah sagolasinCanım hayırlısıyla kucagına alırsın inşallah saglıkla sıhhatle, kolay dogum olur inşallah
Allah şifa versın canım bozma moralini kavusup kokusunu uzun uzun cekicen inşallah
Amin insallah. Bakalim yasayip gorecegiz...İnşallah sağlıkla alırsın bebeğini kucağına suni sancı konusunda deneyimlerini bekliyorum banada salı vericek haftaya bu hafta gelmezse
Ben dayanamadigim icim dr iki gun bile beklemekten vazgecti. Cok cok stresliysen kendin iste bence. Sanci acilma olmadikca eninde sonunda suni yada sezeryan olacak.. ustelik iri bebek diyosunYarın 40+4 olacağım, 10 gün önde iri bir kızım var.. suyu normal, ağrım yok, sızım yok, sancım yok sadece çarşamba nişanım geldi..şuan içimde resmen ordan oraya koşturup duruyor, dirseğini, poposunu dayıyor. Ama nst de 8-10 çıkıyor sancım.. yoooook ama bugün ilk defa bir tane sancım çıktı 30 dk lık süre içinde.. sinirden ağlıyorum.. arayan arayana, dışarıyaçıkmak istemiyorum "aaaaaaa sen doğurmadın mı halaaaaa?? Ay herşey yolunda mı? Bebek sağlıklımı?" Sorularından bıktım.. dr da beklicez herşey yolunda diyor.. adamı dövmek geliyor içimden.. bi de tüp bebek, zorly süreçlerden bu zamana geldik korkuyorum bişey olacak diye.. ama kimseeee anlamıyorrrr..
Bu bebek arabasının puseti.İkisini birlikte aldık travel sistem.Port bebe de alabilirsin ama bu sıcakta nasıl olur.Bir de puseti emniyet kemeriyle arabaya sabitliyorsun çok sağlam gibi değil ama istersen ona ünite alıp daha sağlam hale getirebiliyorsun.Benimki nunanın ünitesiyle uyumlu ve bu şekilde 8. aya kadar kullanılabilen bir oto koltuğu haline de geliyor.
Türkiyede kadın dr gitmiştim..bebiş çok aşağıda erken doğum yaparsın dedi..30.06 da alman dr um geran gelebilir dedi.. gelen olmadı..Takvimi Alman dr.a göre koymuştum. Türklere göre 4 gün daha erken.
Burda muayenelerde Haziran 20' de iki haftaya kalmaz gelir dediler. Sonra Haziran 28'de birkaç güne geliyor artık dediler , 4 temmuz da yine bugün yarın gelir dediler. O yüzden niye gelmiyor anlamıyorum. Ve beklentiye girdim...
hahaha aynı bizzzzzz.. ama ek olarak benim dr sağolsun ultrasonla kontrol ediyor.. bi kac gün icinde dogum gerceklesir diyor.. sanirim randevumuz olmaz.. tabi bizz yine randevudayiz, bebek nerde diye espri bile yapiyor, bende size sormaya gelmistim diyorum.. hersey yolunda 41-42 haftalara kadar beklenebilir diyince pencereden ya dr yada kendimi atmak gibi düsünceleri geciriyorum icimden...Malesef rutin bu. İdrar kan alınıyor, tansiyon kilo ölçülüyor. Nst ye sokuyor, ardından hepsinin sonucunu doktora veriyorlar.
Doktor hanım faslı başlıyor. oooo SGd hanım hoşgeldiniz nasılsınız, ağrınız,sancınız var mı falan fıstık, Sonra önündeki sonuçları değerlendiriyor. Sonra alttan muayene ediyor , açıklık yumuşama var mı bakıyor, pH a,mantar veya enfeksiyon gibi birşey var mı bakıyor. Giyinebilirsiniz teşekkürler diyor. Sonra da yine konuşuyor. Herşey çok iyi bebek geliyor birkaç güne, haftaya büyük olasılıkla randevumuz olmaz doğmuş olur diyor. Biz yine sonraki hafta baştan alıyoruz bu rutini...
Evet canımAmin canim.5 gun kalacakti yogun bakimda di mi?
Seni çok iyi anlıyorum. Uçabilsem Tr. ' ye gidip suni sancı verin hemen doğurayım diyeceğim. Bizim doğum hazırlık kursundan kızlar hep doğurdu. Bilgi ve fotoğraf paylaşıyorlar . 38-36 cm kafa çevreleri, 58-56cm boylar ,3800-4200 gr fln bebekler var gayet normal doğum:))Türkiyede kadın dr gitmiştim..bebiş çok aşağıda erken doğum yaparsın dedi..30.06 da alman dr um geran gelebilir dedi.. gelen olmadı..
hahaha aynı bizzzzzz.. ama ek olarak benim dr sağolsun ultrasonla kontrol ediyor.. bi kac gün icinde dogum gerceklesir diyor.. sanirim randevumuz olmaz.. tabi bizz yine randevudayiz, bebek nerde diye espri bile yapiyor, bende size sormaya gelmistim diyorum.. hersey yolunda 41-42 haftalara kadar beklenebilir diyince pencereden ya dr yada kendimi atmak gibi düsünceleri geciriyorum icimden...
Zor oluyor uc her yere tasimak steril etmek mesele ama sukur ki emiyor o yuzden bi sekilde birakacak azcik buyusunde sonra denemelere gecerim gece veriyorum bazen bos iki cekiyor sonra aglamaya basliyor :))
Dun bugun biraz azaldi yoksa her emme sonrasi kaka yapiyordu nerdeyse doktor normal dedi. Simdide sabahtan bu yana yeni yapti yapinca bi rahatliyor ki sorma :)
Gozun aydin canim Bahti acik olsun.. hosgeldi gazli kakali gunler..
Bende sırf oyuzden iciyordum yoksa sutten oyle tiksindimki hamilelik boyunca ama iyi besleniyim diye devam ediordum sut icmedim ama yogurt yedim aksam bende
YEtişemiyorum desemgünde 4-5 kez mutlaka. Ayrıca hapşırırkende sürekli pırtlıyo
Banada korse takma dedi takmadim ama annem kizip durdu insallah karnim boyle kalmaz cok yok baya indi ama yinede var egzersiz listesi iyiymis bana vermedi 40in cokinca bidaha kontrole gel dedi gidince soruyum neler var listede canim
Evet canım ilk benim. Omurlar arasını bulamadı 5-6 kez denedi. O yüzden genele aldı.Canım spinal neden olmadı.bende de epidural 8 yıl önce olmamıştı ama benim 2 omur arasını bulamamıştı anestezi uzmanı.kendi doktorum geldi ve uğraşma hastamla genel yap dedi.genel olmuştum o yüzden.acaba seninki neden olmadı.ilk Doğumun mu
Kapan odana kuzum, ben de şimdiden bunları düşünüyorum annem ayrı bi dert kv ayrı.. birbirlerini de sevmiyorlar. herkes ben kalcm deyip duruyor valla planım odama kapanmak, yanlarında emzirmek dahi istemiyorum salon onların olsun. Sen üzüleceğim onlar üzülsün yorma Zihni'niLohusa halimde moral bozuklugundan uyuyamiyorum. Annem ve kvalidem bizdeler. İkisi bi çeşit. Heralde kalmasalar kalmalarindan iyi. Moralim çok bozuluyo.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?